INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Oby. Może nie stwierdzi "cholera, mało tu miękko, spadam"
Bardzo dziwne, ale jestem dużo spokojniejsza niż za pierwszym razem. Wiadomo, że bywa panika, są nerwy, ale jednak i tak myślałam, że będzie duuużo gorzej.
Ty Mamka, nie nerwuj się
-
Alisa wrote:Szatanko, mi nie mało. Mój gin na to nic, ale drugi gin - cieniutkie cieniutkie... po takich słowach jestem już tak zdołowana i pewna, że w takim to się nie zagnieździ nic.
No nie wiem, moim zdaniem 11mm jest jak najbardziej ok. Laski przy stymulacji chyba rzadko mają więcej, a i tak zachodzą jedna po drugiej -
wichrowe_wzgórza wrote:Tak. I się mówi, że palenie i picie obniża płodność. Cholera, lubię alko, ale bez przesady Prowadzimy zdrowy tryb życia, w miarę dobrze jemy, uprawiamy sport... A patologia sina od denaturatu z kiepem w zębach hoduje po kilkoro, no nie ogarniam tegoMagda
-
zohasamoha wrote:Nata25, walczcie dalej! To musiała być bardzo trudna decyzja inseminacji z dawcą... Także tyle przeszliście, więc i przejdziecie to! Nikt nie wie, dlaczego tak się dzieje...często jest to jakaś bariera psychiczna...albo jeszcze inna cholera:/ mnie dziwi, że mowi się, że nawet zdrowe pary mogą się starac o dziecko do roku... też nie wiadomo dlaczego? Trzymam kciuki za Twą 3 AID! obyś nie musiała walczyć o 4:*
Tutaj któraś z Dziewczyn jakiś czas temu pisała, że przeszła całą procedurę IVF-nic nie dało, a potem 5-6 IUI i zaskoczyła - tak dwa razy, o ile dobrze pamiętam:) także jest o co walczyć
Wierze że tym razem się uda w czwartek bedę wiedziała termin kolejnego AID tym razem bez zmiany dawcy mamy tego samego co ostatnio i nadzieje iż teraz wszystko sie uda... Podnosicie mnie na duchu pisząc że udaje się zajść przy 3 lub 4 próbieszatanka lubi tę wiadomość
Nata25
3 LATA STARAŃ
2 AID nieudane
24.03 AID ..... czekamy w kwietniu testuje
UDAŁO SIĘ -
Nata25, kiedyś się uda na pewno. To tylko kwestia czasu. Bardzo mało par jest chyba bezpłodnych w ogóle.
A ja właśnie się dowiedziałam, że mam TSH 1,04! Nanana, kwiecień musi być mój! Tym bardziej, że to miesiąc mojego ślubuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:25
Asik86, Alisa, wichrowe_wzgórza, EA lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Nata25, kiedyś się uda na pewno. To tylko kwestia czasu. Bardzo mało par jest chyba bezpłodnych w ogóle.
A ja właśnie się dowiedziałam, że mam TSH 1,04! Nanana, kwiecień musi być mój! Tym bardziej, że to miesiąc mojego ślubu
Oooo, widzę że nie tylko ja jestem stuknięta, że cieszy mnie jak cholera wie co niskie tsh
Serio, dawno mnie tak nic nie ucieszyło
Teraz rozkminiam, na ile tsh pomogło, że zaskoczyłam, na ile zioła Sroki, a na ile to była zwykła statystyka
Serio, chciałabym to wiedzieć ze zwykłej, medycznej ciekawości9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Oooo, widzę że nie tylko ja jestem stuknięta, że cieszy mnie jak cholera wie co niskie tsh
Teraz rozkminiam, na ile tsh pomogło, że zaskoczyłam, na ile zioła Sroki, a na ile to była zwykła statystyka
Serio, chciałabym to wiedzieć ze zwykłej, medycznej ciekawości27.07 bliźniaki!!
-
Najbardziej to chcę tam iść na tę wizytę do kliniki i powiedzieć "Ha! A mówiliście, że IUI raczej nie działa!"
Mam nadzieję, że to właśnie powiem i tylko to, bo nadal będzie ok... Tak naprawdę to miała być już wizyta do IVF9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Tak, cieszę się z tego TSH, bo nigdy nie miałam tak niskiego, Euthyrox zrobił swoje
Moja jedna znajoma długo nie mogła zajść w ciążę, szykowała się na IVF, ale w międzyczasie wyregulowali jej tarczycę. To od razu zaskoczyła i ma dwójkę naturalnie. Mnie pierwsza ginekolog powiedziała, że norma jest do 2,5 i nie ma co się tym przejmować, ale ciąży jak nie było, tak nie ma. Dopiero ta obecna kazała mi to zbijać i bardzo się cieszę. To musi być kwiecień!
A co zawierają te tajemnicze zioła Sroki? Może też spróbuję, choć to pewnie ze 3 miechy trzeba pić, żeby coś zadziałało? -
wichrowe_wzgórza wrote:Najbardziej to chcę tam iść na tę wizytę do kliniki i powiedzieć "Ha! A mówiliście, że IUI raczej nie działa!"
Mam nadzieję, że to właśnie powiem i tylko to, bo nadal będzie ok... Tak naprawdę to miała być już wizyta do IVF
Tak im powiedz! Prawdą jest jednak, że takie przypadki często się zdarzają, tzn. że ktoś się już poddaje i szykuje do adopcji albo IVF i wtedy właśnie jest ten moment. Moim zdaniem psycha jest bardzo silnym inhibitorem i w końcu ginekologia będzie musiała się jakoś z psychologią porozumieć w tej kwestii. -
szatanka wrote:Tak, cieszę się z tego TSH, bo nigdy nie miałam tak niskiego, Euthyrox zrobił swoje
Moja jedna znajoma długo nie mogła zajść w ciążę, szykowała się na IVF, ale w międzyczasie wyregulowali jej tarczycę. To od razu zaskoczyła i ma dwójkę naturalnie. Mnie pierwsza ginekolog powiedziała, że norma jest do 2,5 i nie ma co się tym przejmować, ale ciąży jak nie było, tak nie ma. Dopiero ta obecna kazała mi to zbijać i bardzo się cieszę. To musi być kwiecień!
A co zawierają te tajemnicze zioła Sroki? Może też spróbuję, choć to pewnie ze 3 miechy trzeba pić, żeby coś zadziałało?
ziółka na owulacje, poprawę jakości jajek:) ja dopiero zaczynam pić27.07 bliźniaki!!
-
Ja tych Sroki nie odstawiałam.
Koleżanka mi mówiła, że można pić na dwa sposoby - albo do owu, i potem dopiero w nowym cyklu, albo non stop, ale wtedy 3 m-ce i przerwa. Coś w tym stylu.
My piliśmy w miarę regularnie i ciągiem 2 m-ce, przestałam jak wyszła pozytywna beta.
Ale mega mi smakowały9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
szatanka wrote:Tak im powiedz! Prawdą jest jednak, że takie przypadki często się zdarzają, tzn. że ktoś się już poddaje i szykuje do adopcji albo IVF i wtedy właśnie jest ten moment. Moim zdaniem psycha jest bardzo silnym inhibitorem i w końcu ginekologia będzie musiała się jakoś z psychologią porozumieć w tej kwestii.
Coś w tym jest. Poprzednim razem zaszłam po 4 "pustych" latach, po 1 IUI, jak przyszłam na drugą to się okazało że od 2 dni jest nowa ustawa, nie ma przepisów, w całej Polsce nie zrobią mi nawet w prywacie, bo jest chaos. Potem była radość, że dalej refundują IVF, potem mega płacz i załamka, że nowy rząd to jednak zlikwidował, szykowałam już wszystkie badania, już miałam obliczone i....pozytyw. Bez wspomagania.
A teraz też jakoś byłam duuużo pozytywniej nastawiona, przyzwyczaiłam się do tych nzf-owskich kolejek, jakoś wewnętrznie się z tym pogodziłąm, że jest jak jest, starałam się cieszyć, że mamy szanse, że w razie czego odłożone jest na IVF. I ciągle czułam, że IUI właśnie jest dla nas, że to "nasza" metoda.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
O fak... wracam z pracy, wzięło mnie na mdłości (za dużo słodkiego dziś). Siadam w pociągu, a facet na przeciwko mnie - normalny niby, z książką, po 30tce - dlubie w nosie, zjada gile, na zaroście mu połowa zostaje.
Zmieniłam przedział, bo żołądek mi podszedł dość wysoko, ale siedzę i rechoczę do siebie, ludzie się paczą... no głupawa przez tego oblechaAsik84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Oooo, widzę że nie tylko ja jestem stuknięta, że cieszy mnie jak cholera wie co niskie tsh
Serio, chciałabym to wiedzieć ze zwykłej, medycznej ciekawości
No to super ze masz takie TSH niskie oby nam sie teraz udało ... Trzymam kciuki !!
Chyba też się skusze na te ziółka czytałam troche może i mi pomogą ...Nata25
3 LATA STARAŃ
2 AID nieudane
24.03 AID ..... czekamy w kwietniu testuje
UDAŁO SIĘ -
Cześć dziewczyny.Czy wie któraś może HBs antygen dodatni oraz HBc przeciwciała dodatnie przekreślają szansę na IUI?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04....