X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Oby. Może nie stwierdzi "cholera, mało tu miękko, spadam" o.O
    Bardzo dziwne, ale jestem dużo spokojniejsza niż za pierwszym razem. Wiadomo, że bywa panika, są nerwy, ale jednak i tak myślałam, że będzie duuużo gorzej.

Ty Mamka, nie nerwuj się :-)

• szatanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Szatanko, mi nie mało. Mój gin na to nic, ale drugi gin - cieniutkie cieniutkie... po takich słowach jestem już tak zdołowana i pewna, że w takim to się nie zagnieździ nic.

No nie wiem, moim zdaniem 11mm jest jak najbardziej ok. Laski przy stymulacji chyba rzadko mają więcej, a i tak zachodzą jedna po drugiej ;)

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Tak. I się mówi, że palenie i picie obniża płodność. Cholera, lubię alko, ale bez przesady ;) Prowadzimy zdrowy tryb życia, w miarę dobrze jemy, uprawiamy sport... A patologia sina od denaturatu z kiepem w zębach hoduje po kilkoro, no nie ogarniam tego :(
    Ja zaczynam pić i palić bo w tym jest dużo prawdy ☺

Magda
  • Nata25 Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Nata25, walczcie dalej! To musiała być bardzo trudna decyzja inseminacji z dawcą... Także tyle przeszliście, więc i przejdziecie to! Nikt nie wie, dlaczego tak się dzieje...często jest to jakaś bariera psychiczna...albo jeszcze inna cholera:/ mnie dziwi, że mowi się, że nawet zdrowe pary mogą się starac o dziecko do roku... też nie wiadomo dlaczego? Trzymam kciuki za Twą 3 AID! obyś nie musiała walczyć o 4:*
    Tutaj któraś z Dziewczyn jakiś czas temu pisała, że przeszła całą procedurę IVF-nic nie dało, a potem 5-6 IUI i zaskoczyła - tak dwa razy, o ile dobrze pamiętam:) także jest o co walczyć:)

Wierze że tym razem się uda w czwartek bedę wiedziała termin kolejnego AID tym razem bez zmiany dawcy mamy tego samego co ostatnio i nadzieje iż teraz wszystko sie uda... Podnosicie mnie na duchu pisząc że udaje się zajść przy 3 lub 4 próbie :)

szatanka lubi tę wiadomość

Nata25

3 LATA STARAŃ
    2 AID nieudane
    24.03 AID ..... czekamy w kwietniu testuje
    UDAŁO SIĘ
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata25, kiedyś się uda na pewno. To tylko kwestia czasu. :) Bardzo mało par jest chyba bezpłodnych w ogóle.

A ja właśnie się dowiedziałam, że mam TSH 1,04! Nanana, kwiecień musi być mój! Tym bardziej, że to miesiąc mojego ślubu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:25

Asik86, Alisa, wichrowe_wzgórza, EA lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Nata25, kiedyś się uda na pewno. To tylko kwestia czasu. :) Bardzo mało par jest chyba bezpłodnych w ogóle.

A ja właśnie się dowiedziałam, że mam TSH 1,04! Nanana, kwiecień musi być mój! Tym bardziej, że to miesiąc mojego ślubu :)

Oooo, widzę że nie tylko ja jestem stuknięta, że cieszy mnie jak cholera wie co niskie tsh :D
    Serio, dawno mnie tak nic nie ucieszyło :)

Teraz rozkminiam, na ile tsh pomogło, że zaskoczyłam, na ile zioła Sroki, a na ile to była zwykła statystyka :)
    Serio, chciałabym to wiedzieć ze zwykłej, medycznej ciekawości :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Oooo, widzę że nie tylko ja jestem stuknięta, że cieszy mnie jak cholera wie co niskie tsh :D

Teraz rozkminiam, na ile tsh pomogło, że zaskoczyłam, na ile zioła Sroki, a na ile to była zwykła statystyka :)
    Też zaczęłam pić ziółka Sroki nr 3! Zobaczymy. Ale oprócz tego jestem tez stymulowana Gonalem i Mensinormem.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png

Wysłany: 17 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A facetowi też dajesz? Mój pił dzielnie razem ze mną :) No, tylko że mój ma wyniki na granicach norm :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 17 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej to chcę tam iść na tę wizytę do kliniki i powiedzieć "Ha! A mówiliście, że IUI raczej nie działa!" ;)

Mam nadzieję, że to właśnie powiem i tylko to, bo nadal będzie ok... Tak naprawdę to miała być już wizyta do IVF :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A facetowi też dajesz? Mój pił dzielnie razem ze mną :) No, tylko że mój ma wyniki na granicach norm :D
    nie, ja mam inseminacje z nasienia mrożonego-mąż za granica w pracy. Nasienie ma super mocne;p

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, cieszę się z tego TSH, bo nigdy nie miałam tak niskiego, Euthyrox zrobił swoje :)

Moja jedna znajoma długo nie mogła zajść w ciążę, szykowała się na IVF, ale w międzyczasie wyregulowali jej tarczycę. To od razu zaskoczyła i ma dwójkę naturalnie. Mnie pierwsza ginekolog powiedziała, że norma jest do 2,5 i nie ma co się tym przejmować, ale ciąży jak nie było, tak nie ma. Dopiero ta obecna kazała mi to zbijać i bardzo się cieszę. To musi być kwiecień! :)

A co zawierają te tajemnicze zioła Sroki? Może też spróbuję, choć to pewnie ze 3 miechy trzeba pić, żeby coś zadziałało?

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Najbardziej to chcę tam iść na tę wizytę do kliniki i powiedzieć "Ha! A mówiliście, że IUI raczej nie działa!" ;)

Mam nadzieję, że to właśnie powiem i tylko to, bo nadal będzie ok... Tak naprawdę to miała być już wizyta do IVF :/

Tak im powiedz! Prawdą jest jednak, że takie przypadki często się zdarzają, tzn. że ktoś się już poddaje i szykuje do adopcji albo IVF i wtedy właśnie jest ten moment. Moim zdaniem psycha jest bardzo silnym inhibitorem i w końcu ginekologia będzie musiała się jakoś z psychologią porozumieć w tej kwestii.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Tak, cieszę się z tego TSH, bo nigdy nie miałam tak niskiego, Euthyrox zrobił swoje :)

Moja jedna znajoma długo nie mogła zajść w ciążę, szykowała się na IVF, ale w międzyczasie wyregulowali jej tarczycę. To od razu zaskoczyła i ma dwójkę naturalnie. Mnie pierwsza ginekolog powiedziała, że norma jest do 2,5 i nie ma co się tym przejmować, ale ciąży jak nie było, tak nie ma. Dopiero ta obecna kazała mi to zbijać i bardzo się cieszę. To musi być kwiecień! :)

A co zawierają te tajemnicze zioła Sroki? Może też spróbuję, choć to pewnie ze 3 miechy trzeba pić, żeby coś zadziałało?
    Szatanka, kwiecień będzie Twój!! Trzymamy kciuki!
    ziółka na owulacje, poprawę jakości jajek:) ja dopiero zaczynam pić

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Szatanka, kwiecień będzie Twój!! Trzymamy kciuki!
    ziółka na owulacje, poprawę jakości jajek:) ja dopiero zaczynam pić

Na owulację? Czyli odstawiać w fazie lutealnej?

klz9bd3m9oljt4xc.png

Wysłany: 17 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych Sroki nie odstawiałam.
    Koleżanka mi mówiła, że można pić na dwa sposoby - albo do owu, i potem dopiero w nowym cyklu, albo non stop, ale wtedy 3 m-ce i przerwa. Coś w tym stylu.
    My piliśmy w miarę regularnie i ciągiem 2 m-ce, przestałam jak wyszła pozytywna beta.
    Ale mega mi smakowały :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Na owulację? Czyli odstawiać w fazie lutealnej?
    Mozna pić cały cykl z tego co czytałam.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png

Wysłany: 17 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Tak im powiedz! Prawdą jest jednak, że takie przypadki często się zdarzają, tzn. że ktoś się już poddaje i szykuje do adopcji albo IVF i wtedy właśnie jest ten moment. Moim zdaniem psycha jest bardzo silnym inhibitorem i w końcu ginekologia będzie musiała się jakoś z psychologią porozumieć w tej kwestii.

Coś w tym jest. Poprzednim razem zaszłam po 4 "pustych" latach, po 1 IUI, jak przyszłam na drugą to się okazało że od 2 dni jest nowa ustawa, nie ma przepisów, w całej Polsce nie zrobią mi nawet w prywacie, bo jest chaos. Potem była radość, że dalej refundują IVF, potem mega płacz i załamka, że nowy rząd to jednak zlikwidował, szykowałam już wszystkie badania, już miałam obliczone i....pozytyw. Bez wspomagania.

A teraz też jakoś byłam duuużo pozytywniej nastawiona, przyzwyczaiłam się do tych nzf-owskich kolejek, jakoś wewnętrznie się z tym pogodziłąm, że jest jak jest, starałam się cieszyć, że mamy szanse, że w razie czego odłożone jest na IVF. I ciągle czułam, że IUI właśnie jest dla nas, że to "nasza" metoda.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 17 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fak... wracam z pracy, wzięło mnie na mdłości (za dużo słodkiego dziś). Siadam w pociągu, a facet na przeciwko mnie - normalny niby, z książką, po 30tce - dlubie w nosie, zjada gile, na zaroście mu połowa zostaje.
    Zmieniłam przedział, bo żołądek mi podszedł dość wysoko, ale siedzę i rechoczę do siebie, ludzie się paczą... :D no głupawa przez tego oblecha :D

Asik84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Nata25 Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:

No to super ze masz takie TSH niskie oby nam sie teraz udało ... Trzymam kciuki !!
    Chyba też się skusze na te ziółka czytałam troche może i mi pomogą ...

Nata25

3 LATA STARAŃ
    2 AID nieudane
    24.03 AID ..... czekamy w kwietniu testuje
    UDAŁO SIĘ
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Czy wie któraś może HBs antygen dodatni oraz HBc przeciwciała dodatnie przekreślają szansę na IUI?

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ