INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wtedy jeszcze tak się na tym nie znałam. Ale jak potem na podstawie usg stwierdził lekarz owu i kazał się starać naturalnie, to zaskoczyło, też bez badania hormonów.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyCzy po omacku....sama nie wiem...Może zależy od "problemu" podczas owulacji, od leczenia...u mnie wszystko pięknie.I dwóch różnych lekarzy nie zlecało badań krwi przed IUI więc jak widać nie każdy praktykuje. Dla mnie ważne jest to że owulację miałam potwierdzoną usg.
Na ostatniej wizycie dr powiedział że ja mam bardzo duże szanse na ciążę naturalną
( dodam że 1 straciłam w 5 tc i miałam dwie biochemiczne ) tylko ja już nie mam siły starać się naturalnie.
Większy apetyt mam na słodycze niż na seks a świadomość że IUI odrobinę zwiększa moje szanse też mi w tym pomaga. -
Monika ja też mam owulację naturalną i też zawsze mi pękają pęcherzyki z tego co sprawdzałam, ale w badaniu lh i estradiolu nie o to chodzi by sprawdzić czy w ogóle owulacja będzie ( to znaczy to też;p) ale głównie o to kiedy ona będzie. Ja przeważanie mam w 13-14 dniu cyklu, ale raz miałam w 17 dniu cyklu więc z tym jak widać różnie, raz pęcherzyk mi pękł przy 20mm a raz przy 25mm, dlatego też bada się hormony by zobaczyć kiedy najprawdopodobniej do owulacji dojdzie.
Opium lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lunka przykro mi
Trzymam kciuki za piersza udaną próbe!!!
Ja własnie sobie zaaplikowalam Pregnyl, pierwszy raz sama. Az mnie glowa z tego stresu rozbolała
W poniedzialek IUI o 10! Trzymajcie kciuki!Stelka_mis lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Hej Dziewczyny, zaczęłam 1dc i niestety nieudana iui. W związku z tym Wam życzę sukcesów a sama sobie również tyle ze juz ivf.
Opium tez w poniedzialek mam wizyte ale ten cykl mam niestymulowany zobaczymy czy cos z niego bedzie:DDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Lunko, przykro mi że IUI u Ciebie nie zaskoczyło..... trzymam kciuki za IVF i mam nadzieję że do szybkiego zobacczenia na fioletowej stronie mocy
Pamiętam jak Sylwiaśta podjęła tę samą decyzję co Ty teraz i udało się w pierwszym podejściu czego i Tobie serdecznie życzę
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Olencja, mam nadzieję, że będziesz się jednak odzywała, to forum potrzebuje Twojej fachowej wiedzy, poczucia humoru i tej zdrowej dawki sarkazmu, która pozwala przetrwać trudne chwile.
Lunka, z całego serca życzę, żeby Ci się udało, jak najszybciej to możliwe.
U mnie już po trzeciej inseminacji, niestety nie jestem pozytywnie nastawiona tym razem. Moja klinika nie prowadzi inseminacji w weekendy, więc już w środę (zaledwie 9 dc) kazano mi wziąć wieczorem pregnyl (rano tego dnia 2 pęcherzyki miały zaledwie 15 mm, a endomtrium 6mm), inseminacja była w piątek przed południem, tymczasem ból owulacyjny był już w czwartek...
tak jak Opium mieszkam w Belgii, gdzie procedura jest trochę inna, podczas monitoringów mierzą hormony i na tej podstawie wyliczają czas podania pregnylu oraz inseminacji, ale nie badają tuż przed samą inseminacją ani ok. 2 dni po na usg, czy pęcherzyki pękły... chyba wolałabym polskie podejście, bo przynajmniej już w chwili inseminacji wiedziałabym, czy nie po przysłowiowych ptakach
teraz skupiam się przede wszystkim na tym, żeby wewnętrznie ze sobą ustalić, co mam dalej robić, resztę zweryfikuje opinia lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 15:14
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Kochane pomóżcie po raz kolejny;)
Mam zrobic sobie badania czystości pochwy, wymazy itd przed okeresem, ktory powinnam dostac w przyszlym tygodniu i jeski wyjda ok, to jak tylko dostane okres mam zapisac sie na usg a od 5-9dnia zaczac brac clo. Wszystkoe pieknie ladnie tylko wlasnie dzis mialam lekkie plamienie. Wymazy mialam robic jutro..ja zazwyczaj mam plamienia 3 dni przed okresem a ten cykl chyba mi sie skrocil skoro juz teraz mam. Jestem zalamana..domyslam sie, ze nie mozna robic 3ymazow jak sa plamienia? Nie wiem co teraz robic..nie chce, zeby mi sie moje pierwsze IUI przesunelk na miesiac pozniej:( jak byscie to rozegraly? Robic te wymazy po okresie przed IUI? Zdaze? Czy moze lekkie plamienie nie przeszkadza?
P.s. wymazy mam robic jutro u gina prywatnie a nie w Novum..nie wiem na kogo natrafie..nie wiem czy lekarz podpowie co robic.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona, nie wiem, co Ci poradzić... wiem tylko, że w przypadku cytologii jeśli w pobranej próbce jest trochę krwi (a często się zdarza przez to wiercenie szczoteczką), to to w niczym nie przeszkadza; nie wiem natomiast jak to jest w przypadku wymazów...
najlepiej gdybyś mogła zadzwonić wcześniej do lekarza, ale wiem, że to nie zawsze możliwe
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Martoszka wrote:Nie uda się teraz z wymazami, bo plamienie zafalszuje wyniki.
A w którym dc masz już czysto?
Jestem tak zalamana ze nie wiem...wiedzialam ze nie ogarne tych badan..nie moglam wczesniej robic, bo mialam inefekcje i sie leczylam..okres powinnam dostac w pt, wiec jutro bym mogla robic. To nie kurw...musialam dzis ujzec lekkie plamienie:(
Jesli mialabym robic powiedzmy 9dc, to nie wiem czy bym sie wyrobila z wynikami do inseminacji..owu mam 14,15 dnia..a do tego nie wiem, czy mozna te wymazy robic zaraz przed IUI..czy czegos nie podrazniaja..na dodatek nie wiem czy sie brac to clo..a jak wezme i mi przyspieszy owulacje? Normalnie zwariuje zaraz..
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec