INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny, chciałabym się Was poradzić - w tym cyklu brałam clo, poł tabletki od 2 do 6 dnia. 10 dnia miałam monitoring i niestety tylko 1 torbielka 37 mm. W drugim jajniku jakieś maluchy się wyhodowały. Lekarz odłożył inseminację, ale mimo wszystko kazał się starać, bo z tej torbielki coś jeszcze może być. Jakoś w to nie wierzę, ale co tam Wracając do mojego pytania - owulacje zykle mam 12 dc, dzisiaj jest 14 dc i od paru dni dosyć mocno boli mnie podbrzusze i jajniki. Czy to normalne? Trochę się boję, że to ta torbielka daje takie objawy. Nie brałam pregnylu i sama nie wiem, co robić. Czy powinnam sprawdzić na usg, co się dzieje?? Za ewentualne odpowiedzi bardzo dziekuję, ja jestem laikiem, a Wy jesteście skarbnicą wiedzy. Pozdrawiam!
-
Wracam od lakarza.
11dc, pecherzyk 17 mm, drugi jednak się nie rozwinął (normalne bez stymulacji). Jutro Pregnyl o 22.00 a w poniedziałek IUI o 10 rano! -
Stelka...przyko mi bardzo
Dziewczyny ja już jestem na CLO, w środę jadę na podglądanko
Na wizycie dowiedziałam się od mojego gina, że może warto zrobić jeszcze test wiązania z hialuronianem HBA (nasienie), żeby sprawdzić, czy jest sens robić kolejne IUI.
Czy Wasze połówki robiły może taki test?- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
nick nieaktualnyOpium idziemy łeb w łeb Ja też cykl naturalny, dziś było podglądanie i mam piękny pęcherzyk dominujący i piękne endo ( nigdy nie pytam ile mają żeby się później nie zadręczać czy aby na pewno takie piękne ) i w poniedziałek kolejny podgląd i pewnie IUI.
Możesz napisać jakie badanie z krwi dziś robiłaś? Coś z zalecenia doktora?
Mi dr zlecił poziom witaminy d3 bo brałam na własną rękę i warto byłoby zmierzyć jej poziom.
-
Przy monitoringu robie zawsze Estradiol, LH i Progesteron.
-
nick nieaktualny
-
To jak on sprawdza postęp pecherzyka? Tylko przez USG?
Dostajesz Pregnyl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 18:25
-
nick nieaktualnyNie, nic nie dostaję...Dr ocenia na podstawie usg. Robimy w 1o dc i wtedy decyzja kiedy następne...teraz jadę w pon i prawdopodobnie w pon będzie IUI a w środe sprawdzamy czy pęcherzyk mi pękł. Poprzedni lekarz też mi nie zlecał żadbych badań przed samą IUI.
I tu pytanie do innych dziewczyn- jak jest u Was z badaniem estradiolu, LH i progesteronu- macie takie zalecenie przed IUI? -
Ja robie te badania przed ocena pecherzykow i wtedy lekarz na podstawie usg i wyników tych badań decyduje kiedy podać pregnyl.- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Opium no to będzie trzymanie kciuków. Swoją pierwszą iui też miałam tak wcześnie rano. Co do badań hormonów podczas monitoringu do iui to mi tez nikt nic nie kazal robic. Moze to byl blad ? Spytam się w poniedziałek.
A tak w ogóle to mamy już wyniki męża; są lepsze niż przy pierwszym badaniu, morfologia była 7% a jest 15%, ogólnie jest też więcej plemników. To ja jestem jakaś wadliwa czyli w marcu na 100% podchodzimy do iui.
A co do testu wiązania z kwasem hiarulonowym to raczej wykonuje się go już na etapie ivf, i to tež nie od razu.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualny
-
Ja mam cykl naturalny, niestymulowany.
Mam pierwszy monitoring w 8dc i do tego badania krwi, LH, estradiol progesteron.
Potem w 11dc to samo, badanie krwi i usg
Pregnyl podany w 12dc wieczorem i w 14 dniu rano IUI juz bez monitoringu.
Nie mam tez wizyty sprawdzajacej czy pecherzyk rzeczywiscie pekł.
-
Bez badania krwi to tak trochę po omacku wydaje mi się.