INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia12369 wrote:ja mam
Jolcia gratulacje!!
Monika relaksuj się dzisiaj zasłużenie, trzymam kciuki i aby te dwa tygodnie nam szybko i pomyślnie zleciały
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
nick nieaktualny
-
olencja wrote:dobra pozapisywalam, u mnie bida z nedzom, ledwo 1 pechol 15 mm i jakis przetrwalinik z poprzedniego cyklu 18,5 mm a endo,,,,,,,,,,,,, dzizas 5 mmm
poleca się obok sprawdzonych migdałów i orzechów i wina (choć w moim przypadku nie ma takiej ilości, która mogłaby mi poprawić endometrum) również np. zmielony len, wszystko co ma dużo żelaza (w tym np. herbatka z pokrzywy), wszystko co ma dużo wit. C (w tym np. herbatka z hibiskusa, dzikiej róży) i witamina E
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
nick nieaktualny
-
olencja wrote:dobra pozapisywalam, u mnie bida z nedzom, ledwo 1 pechol 15 mm i jakis przetrwalinik z poprzedniego cyklu 18,5 mm a endo,,,,,,,,,,,,, dzizas 5 mmm
Olciu ja w 10 dc teraz miałam pęcherzyk 12 mm i endo 4 mm. Zalamalam się. A w 12 dc endo miało 8 mm a pęcherzyk 16 mm. Dzień później zastrzyk a w 15 dc inseminacja. Więc moim zdaniem jest ok. Co Cię z tego martwi?
Ginka
-
Czesc dziewczyny,tez tu kiedys bywalam
Teraz na watku ivfjuz dzialam. Mam nadzieje ze przyniesie to efekty.
Jolcia serdecznie gratuluje,zycze szczescia :-*Starania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualny
-
monika9966 wrote:Olencja a który to dc?
Gallina i Opium a my teraz no stress i czekamy na dobre wieści
No stress przez 2 tyg -
Olencja a serii to pij wino i czekaj. Endo urosnie z pecherzykiem. Masz 5 mm ma 15. Jak pecherzyk będzie mial 20 bedzie Endo ponad 8. Ja bym robiła u Ciebie iui w pt. Nie wiedziac nic poza tym co mi napisałaś i nie mając możliwości monitu-piątek będzie idealny.
-
Jolcia - ogrombe gratulacje zdrowej ciąży i dzidzi
A u mnie dziś były pierwsze prenatalne wg USG wszystko póki co książkowo no i na 80% siostrzyczka dla Bartusia w piątek zaczynamy 2 trymestr
Przesyłam wszystkim szczęśliwe wiruski &&&&&&&&&&&&&KasicaLisica, monika9966, Joanna85 lubią tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Dziękuję Wszystkim
Gallina - tylko nie herbatka z hibiskusa, źle wpływa na ciążę i przy staraniach. W ostatnim czasie sporo naczytałam się co można pić a czego nie przy staraniach i odłożyłam (to akurat zminimalizowałam do 1 kubka dziennie) zieloną herbatę, którą uwielbiam, wszystkie owocowe herbaty, które mają w składzie hibiskusa. Popijam herbatę rooibos, zioła takie jak melisa, pokrzywa, kawę inkę zbożową z dodatkiem magnezu, dużo wody, raz dziennie z samego rana piję słabą kawę z mlekiem i w ciągu dni (ale już nie każdego) 1 kubek zielonej herbaty.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Gallina wrote:Olencja, ja trochę postudiowałam temat, bo mam ten sam problem i znalazłam kilka ciekawych informacji; i tak np. podobno tyłozgęcie macicy albo inna nietypowa jej budowa mogą wpływać na kiepskie ukrwienie macicy i powodować cienkie endometrium (tyłozgęcie mam); dlatego rekomenduje się, że szczególnie kobietom, które mają siedzącą pracę (tyż mam) spacery albo trochę więcej ruchu;
poleca się obok sprawdzonych migdałów i orzechów i wina (choć w moim przypadku nie ma takiej ilości, która mogłaby mi poprawić endometrum) również np. zmielony len, wszystko co ma dużo żelaza (w tym np. herbatka z pokrzywy), wszystko co ma dużo wit. C (w tym np. herbatka z hibiskusa, dzikiej róży) i witamina E
jem len mielony i w calosci taz, a hibiskus niewskazany przy staraniach, moje endo uroslo o 2mm od wczoraj, pecherze duze 22 i 19 mm,wzielam ovitrel,jutro IUI -
Witam, dziewczyny czy zdarzyło wam się mieć w I fazie skok temperatury mimo iż jeszcze nie było owulacji?? Byłam 07.03 w 13 dniu cyklu na wizycie i mój pęcherzyk ma dopiero 12mm, 08.03 miałam skok temp z 36,28 na 36,41 i dziś również na 36,61...ech nie wiem o co chodzi, pewnie się okaże w czwartek ale tak pytam;p progesteron badałam 07.03 i był cos tam 0,40 także owulacji na pewno nie było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:59
-
Jolcia1985 wrote:Dziękuję Wszystkim
Gallina - tylko nie herbatka z hibiskusa, źle wpływa na ciążę i przy staraniach. W ostatnim czasie sporo naczytałam się co można pić a czego nie przy staraniach i odłożyłam (to akurat zminimalizowałam do 1 kubka dziennie) zieloną herbatę, którą uwielbiam, wszystkie owocowe herbaty, które mają w składzie hibiskusa. Popijam herbatę rooibos, zioła takie jak melisa, pokrzywa, kawę inkę zbożową z dodatkiem magnezu, dużo wody, raz dziennie z samego rana piję słabą kawę z mlekiem i w ciągu dni (ale już nie każdego) 1 kubek zielonej herbaty.
nie wykluczam, że żrę albo żłopię coś, co jest zupełnie przeciwskazane, jak np. tę zieloną herbatę, którą uwielbiam
Olencja, dobre wieści, jak Ci nakłamał?, nieetyczne to by byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:04
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Jolcia1985 wrote:Dziękuję Wszystkim
Gallina - tylko nie herbatka z hibiskusa, źle wpływa na ciążę i przy staraniach. W ostatnim czasie sporo naczytałam się co można pić a czego nie przy staraniach i odłożyłam (to akurat zminimalizowałam do 1 kubka dziennie) zieloną herbatę, którą uwielbiam, wszystkie owocowe herbaty, które mają w składzie hibiskusa. Popijam herbatę rooibos, zioła takie jak melisa, pokrzywa, kawę inkę zbożową z dodatkiem magnezu, dużo wody, raz dziennie z samego rana piję słabą kawę z mlekiem i w ciągu dni (ale już nie każdego) 1 kubek zielonej herbaty.
Cooooo? Nie można z hibiskusa? Właśnie ją piję...Dlaczego nie mozna? -
Gallina wrote:uffa dziewczyny, to ja się muszę jeszcze doszkolić;
nie wykluczam, że żrę albo żłopię coś, co jest zupełnie przeciwskazane, jak np. tę zieloną herbatę, którą uwielbiam
Olencja, dobre wieści, jak Ci nakłamał?, nieetyczne to by było