X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia12369 wrote:
    ja mam :)

Jolcia gratulacje!!
    wow, i w ciąży!!! takiego dobrego przykładu potrzebowałam w tym dniu!
    Monika relaksuj się dzisiaj zasłużenie, trzymam kciuki i aby te dwa tygodnie nam szybko i pomyślnie zleciały :-)

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja a który to dc?

Gallina i Opium a my teraz no stress :) i czekamy na dobre wieści

Opium lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9

u5cvp2.png
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    dobra pozapisywalam, u mnie bida z nedzom, ledwo 1 pechol 15 mm i jakis przetrwalinik z poprzedniego cyklu 18,5 mm a endo,,,,,,,,,,,,, dzizas 5 mmm
    Olencja, ja trochę postudiowałam temat, bo mam ten sam problem i znalazłam kilka ciekawych informacji; i tak np. podobno tyłozgęcie macicy albo inna nietypowa jej budowa mogą wpływać na kiepskie ukrwienie macicy i powodować cienkie endometrium (tyłozgęcie mam); dlatego rekomenduje się, że szczególnie kobietom, które mają siedzącą pracę (tyż mam) spacery albo trochę więcej ruchu;
    poleca się obok sprawdzonych migdałów i orzechów i wina (choć w moim przypadku nie ma takiej ilości, która mogłaby mi poprawić endometrum) również np. zmielony len, wszystko co ma dużo żelaza (w tym np. herbatka z pokrzywy), wszystko co ma dużo wit. C (w tym np. herbatka z hibiskusa, dzikiej róży) i witamina E

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co lekarz na takie endometrium i pęcherzyk?
    Zalecił coś? Jest szansa aby jeszcze endo i pęcherzyk urósł?

• Ginka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    dobra pozapisywalam, u mnie bida z nedzom, ledwo 1 pechol 15 mm i jakis przetrwalinik z poprzedniego cyklu 18,5 mm a endo,,,,,,,,,,,,, dzizas 5 mmm

Olciu ja w 10 dc teraz miałam pęcherzyk 12 mm i endo 4 mm. Zalamalam się. A w 12 dc endo miało 8 mm a pęcherzyk 16 mm. Dzień później zastrzyk a w 15 dc inseminacja. Więc moim zdaniem jest ok. Co Cię z tego martwi?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,tez tu kiedys bywalam :-)
    Teraz na watku ivfjuz dzialam. Mam nadzieje ze przyniesie to efekty.
    Jolcia serdecznie gratuluje,zycze szczescia :-*

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja- przykład Ginki świadczy o tym że u Ciebie jeszcze nic nie jest przesądzone :)
    Czekamy na kolejny pogdląd!
    A Ty do dzieła, wskazówki od Galliny dostałaś : orzechy, migdały winko i siemię lniane!!!

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Nosz pijze to wino nooo!

monika9966, Ginka lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Olencja a który to dc?

Gallina i Opium a my teraz no stress :) i czekamy na dobre wieści

No stress przez 2 tyg :D

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja a serii to pij wino i czekaj. Endo urosnie z pecherzykiem. Masz 5 mm ma 15. Jak pecherzyk będzie mial 20 bedzie Endo ponad 8. Ja bym robiła u Ciebie iui w pt. Nie wiedziac nic poza tym co mi napisałaś i nie mając możliwości monitu-piątek będzie idealny.

iv09i09katk65tr1.png
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia - ogrombe gratulacje :) zdrowej ciąży i dzidzi :)

A u mnie dziś były pierwsze prenatalne :) wg USG wszystko póki co książkowo :) no i na 80% siostrzyczka dla Bartusia :) w piątek zaczynamy 2 trymestr ;)

Przesyłam wszystkim szczęśliwe wiruski :) :) &&&&&&&&&&&&& :) :)

KasicaLisica, monika9966, Joanna85 lubią tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewoja, tak jak u nas :) Fajnie, że wszystko dobrze :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wszystkim :)

Gallina - tylko nie herbatka z hibiskusa, źle wpływa na ciążę i przy staraniach. W ostatnim czasie sporo naczytałam się co można pić a czego nie przy staraniach i odłożyłam (to akurat zminimalizowałam do 1 kubka dziennie) zieloną herbatę, którą uwielbiam, wszystkie owocowe herbaty, które mają w składzie hibiskusa. Popijam herbatę rooibos, zioła takie jak melisa, pokrzywa, kawę inkę zbożową z dodatkiem magnezu, dużo wody, raz dziennie z samego rana piję słabą kawę z mlekiem i w ciągu dni (ale już nie każdego) 1 kubek zielonej herbaty.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    Olencja, ja trochę postudiowałam temat, bo mam ten sam problem i znalazłam kilka ciekawych informacji; i tak np. podobno tyłozgęcie macicy albo inna nietypowa jej budowa mogą wpływać na kiepskie ukrwienie macicy i powodować cienkie endometrium (tyłozgęcie mam); dlatego rekomenduje się, że szczególnie kobietom, które mają siedzącą pracę (tyż mam) spacery albo trochę więcej ruchu;
    poleca się obok sprawdzonych migdałów i orzechów i wina (choć w moim przypadku nie ma takiej ilości, która mogłaby mi poprawić endometrum) również np. zmielony len, wszystko co ma dużo żelaza (w tym np. herbatka z pokrzywy), wszystko co ma dużo wit. C (w tym np. herbatka z hibiskusa, dzikiej róży) i witamina E
    ja mam przodozgiecie podobno:D
    jem len mielony i w calosci taz, a hibiskus niewskazany przy staraniach, moje endo uroslo o 2mm od wczoraj, pecherze duze 22 i 19 mm,wzielam ovitrel,jutro IUI

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Nosz pijze to wino nooo!
    hleje jak alkoholik zr migdaly i ciodziennie wpierdzielam siemie pije tez pokrzywe i kurna dzis byl inny lekarz, pewnie mi naklamal ze uroslo bo monitora nie pokazal,dziad, no ale jutro robi IUi

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny czy zdarzyło wam się mieć w I fazie skok temperatury mimo iż jeszcze nie było owulacji?? Byłam 07.03 w 13 dniu cyklu na wizycie i mój pęcherzyk ma dopiero 12mm, 08.03 miałam skok temp z 36,28 na 36,41 i dziś również na 36,61...ech nie wiem o co chodzi, pewnie się okaże w czwartek ale tak pytam;p progesteron badałam 07.03 i był cos tam 0,40 także owulacji na pewno nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:59

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Gallina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Gallina - tylko nie herbatka z hibiskusa, źle wpływa na ciążę i przy staraniach. W ostatnim czasie sporo naczytałam się co można pić a czego nie przy staraniach i odłożyłam (to akurat zminimalizowałam do 1 kubka dziennie) zieloną herbatę, którą uwielbiam, wszystkie owocowe herbaty, które mają w składzie hibiskusa. Popijam herbatę rooibos, zioła takie jak melisa, pokrzywa, kawę inkę zbożową z dodatkiem magnezu, dużo wody, raz dziennie z samego rana piję słabą kawę z mlekiem i w ciągu dni (ale już nie każdego) 1 kubek zielonej herbaty.
    uffa dziewczyny, to ja się muszę jeszcze doszkolić;
    nie wykluczam, że żrę albo żłopię coś, co jest zupełnie przeciwskazane, jak np. tę zieloną herbatę, którą uwielbiam

Olencja, dobre wieści, jak Ci nakłamał?, nieetyczne to by było ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:04

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Cooooo? Nie można z hibiskusa? Właśnie ją piję...Dlaczego nie mozna?

Starania od 11/2014
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    uffa dziewczyny, to ja się muszę jeszcze doszkolić;
    nie wykluczam, że żrę albo żłopię coś, co jest zupełnie przeciwskazane, jak np. tę zieloną herbatę, którą uwielbiam

Olencja, dobre wieści, jak Ci nakłamał?, nieetyczne to by było ;-)
    Zielonej tez nie można? No bez przesady.

Starania od 11/2014
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ