INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem juz po pierwszej IUI, maz oddal 70mln zolnierzy z czego 85% bylo ruchliwych, wiec chyba ok. Tyle sie tej wody opilam przed zabiegiem ze ostatnie 10 min lezenia ledwo wytrzymalam. To bedzie dlugie 12 dni a i IUI na peknietym pecherzyku, choc nie wiem jakie to ma znaczenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:37
wichrowe_wzgórza, jatoszka, Kasia 25, Flowwer lubią tę wiadomość
-
efta wrote:zatrważające to rozbieżności cenowe.
ja też robiłam w invicta i za krew nie płaciłam. nie wiem w sumie czemu, bo wiedziałam, że kosztuje coś około 170zł ale jak byłam na usg lekarka dała mi skierowanie na krew i jak je dałam w recepcji nic nie zapłaciłam, nie wiem czy lekarka się pomyliła i dała mi skierowanie z refundacją na nfz choć nie łapałam sie przecież wiekiem czy babka w rejestracji sie machnęła i nie wzięła kasy...
Moja znajoma też się nie łapała wiekiem, ale lekarz tylko wpisał że podejrzenie wad rozwojowych (tak dla picu i wytłumaczenia) i już było na NFZefta lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
jatoszka wrote:a co radzicie na pieczenie i szczypanie po tej luteince ? niby ok ale ta wydzielina na wkładce zółtawa a była biała i zaczyna mnie lekko szczypac-wolę wcześniej zapobiec rozwojowi czegoś więcej
zależy pewnie czy bakteria czy grzyb.
u mnie jak coś się dzieje, to mam 99,9% pewności, że candida i biorę wtedy fluconazol i cześć.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
jatoszka wrote:a co radzicie na pieczenie i szczypanie po tej luteince ? niby ok ale ta wydzielina na wkładce zółtawa a była biała i zaczyna mnie lekko szczypac-wolę wcześniej zapobiec rozwojowi czegoś więcej
u mnie sprawdzało się aplikowanie luteiny palcem ale z nałożoną gumową rękawiczką
do tego bardzo częste zmienianie wkładek i kilka razy dziennie podmywanie.
rekawicza pomogła w "niepchaniu" bakterii do pochwy a częste mycie i zmiana wkładek na podrażnienie - aby wypływający lek nie drażnił swoją konsystencją warg.
edit: i spanie koniecznie z gołą pupą aby te miejsca mogły oddychać po całodniowej wkładce itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:49
jatoszka lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Ja przestałam pchać aplikatorem, bo raz się porysowałam i myślałam że to poronienie w niecałym 5 tygodniu
Teraz pcham paluchem, ale wcześniej zawsze myję ręce. Póki co o dziwo nie mam żadnych problemów.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
misia1989 wrote:Aniu, ja też byłam zdziwiona że mnie nie usypali ale lekarz mówił że nie trzeba w moim przypadku, więc mu zaufałam. Zabieg był wykonywany w ramach chirurgii jednego dnia. Nie brałam wolnego zabieg miałam ok 18-19 o 20 byłam w domu i żałowałam że nie wziełam wolnego bo bardzo źle się czułam po zabiegu jak siedizałam na obserwacji mnie zemdliło i wymiotowałam ale to z nerwów tak zawsze mam
Brzuch bolał i nastepnego dnia poszłam do pracy i było ok dopóki nie zaczęłam chodzić z piętra na piętro i tami spowrotem zaczęło mnie boleć i nie mogłam stać. Dlatego jak masz możliwość weź wolne, zresztą jak cie usypiają to chyba nawet powinnaś.
Dzięki za info, zabieg mam 16.05 więc 17.05 wezmę jeszcze wolne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 14:00
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
efta wrote:u mnie sprawdzało się aplikowanie luteiny palcem ale z nałożoną gumową rękawiczką
do tego bardzo częste zmienianie wkładek i kilka razy dziennie podmywanie.
rekawicza pomogła w "niepchaniu" bakterii do pochwy a częste mycie i zmiana wkładek na podrażnienie - aby wypływający lek nie drażnił swoją konsystencją warg.
edit: i spanie koniecznie z gołą pupą aby te miejsca mogły oddychać po całodniowej wkładce itd. -
Dzień dobry
Ile dni po odstawieniu lutki dostaje sie @ ?
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
maggddaa - głowa do góry i walcz dalej!
ja dziś sikańca zrobiłam i niestety, tak jak przypuszczałam czysto
dałam sobie szanse na ost IUI ,wierzyłam w ten Gonal ale wyszło jedno wielkie bum!
chwila przerwy i dalej walczę, ale chyba zmienię tematykę na IVF
3majcie sięPolawola lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:maggddaa - głowa do góry i walcz dalej!
ja dziś sikańca zrobiłam i niestety, tak jak przypuszczałam czysto
dałam sobie szanse na ost IUI ,wierzyłam w ten Gonal ale wyszło jedno wielkie bum!
chwila mam i dalej walczę, ale chyba zmienię tematykę na IVF
3majcie sięCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Zośka tzn.zohasamoha też nie chcę Cię widzieć na wątku ivf !
ale ja niestety albo stety tam zawitam w najbliższym czasie. Mamy już plan działania na później...krótki protokół i IMSI bla bla bla. Teraz chwila relaksu , i pod koniec maja ruszam na całego!
powodzenia :*Polawola lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
nick nieaktualny
-
Wedmoczka wrote:Dzień dobry
Ile dni po odstawieniu lutki dostaje sie @ ?
W grudniu miałam 3 dni "puste" bez luteiny i okresu i 4 dnia przyszedł. W styczniu miałam 2 takie dni i 3 okres.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Jatoszka,ja co prawda lutki nie biorę, ale zakażenia ukl moczo- plciowego mam często:( ostatnio, jak czuję dyskomfort, to aplikuję sobie bakterie kwasu mlekowego-lactovaginal:) pomaga:)
jatoszka lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
no to lipa bo teraz to nic mnie nie boli tak jak by byłam juz po @...w niedziele wyjazd a chciałabym już być po wszystkimPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04....