INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Arii wrote:Dzień dobry dziewczyny, dziś mijają moje 30 urodziny i 3 rocznica ślubu. Niestety los nie przygotował dla mnie żadnego prezentu.
Jatoszka jesteś naszą kwietniową nadzieją
Summer86 ja będę podchodziła w maju pewnie koło 10 po raz trzeci.
Najlepszego kochana! :* -
wichrowe_wzgórza wrote:Szatanka, walę Cię w głupi łeb
Auć, dzięki!
Zoha, jeszcze a propos Ciebie: faktycznie masz krótką tę lutealną. A badałaś sobie proga ostatnio? Ty też porozmawiaj o tym z lekarzem przy najbliższej okazji, bo 9 dni to stanowczo za mało. -
Arii wrote:wichrowa ponawiam pytanie. Czy zioła Sroki piłaś cały cykl i czy mężowi też dawałaś?
Przepraszam, chyba mi to umknęło w natłoku wiadomości
Teoretycznie cały cykl. Kupiłam je jakoś grudzień/styczeń, i cykle jeden w zasadzie cały "przepiłam", ale IUI nie wyszła. Ten udany miał dziurę, bo zapomniałam na nasze 7 dni urlopu zabrać zielsko
Mężowi też dawałam, pił nawet chętnie, bo lubimy takie herbatki, ale on mniej regularnie - jak miał w pracy dobę to nie pił, bo nie było mnie obok9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja chyba znam tę teorię, że albo pierwsza faza i wtedy pijesz do skutku, albo cały cykl, ale po 3 miesiącach przerwa.
Cóż, ja zawsze uważałam, że mimo wszystko lepiej mieć dzieci wcześniej niż później, po 30tce pierwsze to już późno, a mam sporo znajomych, co pierwsze urodziły mają 34 lata. uważałam, że są STARE ;] Ok, jestem stara
Po prostu nie chciałabym jedynaka, a wiadomo, że upłynie chwila, zanim pomyślę o drugim, znów czekanie, pewnie znów IUI...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
patrzcie co znalazłam w necie i to niby jakieś lekarz napisał
Tak więc przy 28 - dniowym cyklu, jeśli do zapłodnienia doszło w 14. dniu cyklu, hormon w moczu pojawi się dopiero po 4. tygodniach od zapłodnienia. Dlatego pacjentki, które robią sobie test przed upływem dwóch tygodni, czy po zatrzymaniu miesiączki mogą mieć test ujemny. I nie znaczy, że test jest źle zrobiony, tylko, że stężenie hormonu w moczu może być jeszcze zbyt niskie, aby test wyszedł pozytywnie. -
szatanka wrote:No właśnie, widzisz. Mnie zaczęły stopniowo ulegać skróceniu zarówno faza folikularna (czasami jest 14, ale czasami 12 dni), jak i lutealna. Ostatnie fazy lutealne okołoinseminacyjne miały zaledwie "przepisowe" 10 dni. W jednej nie brałam proga, a w drugiej tak.Też nie badałam estradiolu, bo tak wyszło, ale przy następnej zamierzam tego dopilnować, gdyż mocno podejrzewam, że mam robione IUI na niedojrzałych pęcherzach i dlatego nie ma się co dziwić, że nie wychodzą.
A w ogóle ostatnio się zeschizowałam na maksa, że jestem już taka stara, że na bank mam tak słabe jajeczka, że jak już zajdę, to będzie wada płodu. Niech ktoś mnie walnie w głupi łeb.
jatoszka, ja tam nie wiem, ale coś mnie się zdaje, że niedługo Oleńka będzie miała rodzeństwo.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
jatoszka wrote:patrzcie co znalazłam w necie i to niby jakieś lekarz napisał
Tak więc przy 28 - dniowym cyklu, jeśli do zapłodnienia doszło w 14. dniu cyklu, hormon w moczu pojawi się dopiero po 4. tygodniach od zapłodnienia. Dlatego pacjentki, które robią sobie test przed upływem dwóch tygodni, czy po zatrzymaniu miesiączki mogą mieć test ujemny. I nie znaczy, że test jest źle zrobiony, tylko, że stężenie hormonu w moczu może być jeszcze zbyt niskie, aby test wyszedł pozytywnie.jatoszka lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
szatanka wrote:Auć, dzięki!
Zoha, jeszcze a propos Ciebie: faktycznie masz krótką tę lutealną. A badałaś sobie proga ostatnio? Ty też porozmawiaj o tym z lekarzem przy najbliższej okazji, bo 9 dni to stanowczo za mało.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Arii wszytkiego najlepszego z okazji podwójnego święta
A ja własnie wróciłam od lekarza. dzis miałam wizytę połówkową. Wszytko ok córcia waży około 370gram i ma się zupełnie dobrze, wszytkie wymiary prawidłowe, wszystkie organy obecne. 10 paluszków u rąk i 10 przy stópkachEA, wichrowe_wzgórza, Flowwer, zohasamoha, szatanka, Alisa, Polawola, Aneczka34, lilka1984, Asik84, ja1986 lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
jatoszka wrote:patrzcie co znalazłam w necie i to niby jakieś lekarz napisał
Tak więc przy 28 - dniowym cyklu, jeśli do zapłodnienia doszło w 14. dniu cyklu, hormon w moczu pojawi się dopiero po 4. tygodniach od zapłodnienia. Dlatego pacjentki, które robią sobie test przed upływem dwóch tygodni, czy po zatrzymaniu miesiączki mogą mieć test ujemny. I nie znaczy, że test jest źle zrobiony, tylko, że stężenie hormonu w moczu może być jeszcze zbyt niskie, aby test wyszedł pozytywnie.
To by się zgadzało, bo ja mama lutealną 14 dni, a w 14dc miałam IUI. I ledwo po 2 tygodniach było widać na teście, beta zrobiona 8 godzin później wyniosła 65.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023