INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
akurat z tym ni emialam nigdy problemu bo zawsze mialam ok wiec widac cos sie musiało dzic nic czekam na ten posiew jak ebedzie ok to moze ponegocjuje
choc zastanawia mnie czy czegos w szpitalu nie podłapałam bo skoro w cytologi mam napisne ze jest stan zapalny ( w fazie regeneracji) to moze cos tam jest na rzeczy
-
KasicaLisica wrote:Przed pierwszą IUI nie miałam badania czystości pochwy, ale na drugą się nie wyrobiliśmy, bo zmieniły się przepisy i pojawiły się nowe badania. Na początku grudnia miałam też wymaz na chlamydię i na czystość pochwy, ale może to zależy od danej kliniki. Sono hsg miałam we wrześniu, ale wszystko okej, badania wzorowe.
-
Olencja mi lekarz powiedział w klinice że oni muszą się trzymać procedur wyznaczanych przez ministerstwo i tak np. pół roku temu nie trzeba było robić chlamydii teraz trzeba, sam lekarz mówił że jego zdaniem to niepotrzebne ale po prostu muszą to robić bo mają często kontrolę, więc nie wiem jakim cudem niektóre kliniki nie robią części badań
-
nick nieaktualny
-
Mi praktycznie też nie kazali robić żadnych badań a drugą IUI miałam już jak weszły nowe przepisy. Posiew w pochwy dopiero robiłam jak szłam w styczniu do szpitala na laparo i histero.
Po zabiegu laparoskopii i histeroskopii dostałam jeszcze antybiotyk na 5 dni, dokładnie doksycyklinę. Nie wiem czy dostałam go ze względu na laparoskopię, czy ze względu na histeroskopie a może ze względu na to i na to.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
ja tylko raz miałam antybiotyk prepisany ale to miałam zapalenie przdatków tak to nigdy w klinice mi nie dawali ..
ale fakt zawsze miałam czysto
wg mnie kliniki sie zabezpieczaja przed kontrolami choc akurat w tym momencie ciesze sie ze sa wymagane bo tak nawet bym nie wiedziałą ze jest cos nie halo moze tylko mi dadza na uzupełnienie paleczek kwasu mlekowego tak jak mi to dali 2,5 roku temu jak mialam wlasnie biocenoze III po atybiotyku na zapalenie przydatków pózniej juz wsio wróciło do normy
ja po histeroskopii nie miałam wogóle antybiotyku ani przed ani po ..
a np w Gamecie przed HSG daja na oslep antybiotyk przynajmniej tu w kielcach
w Novum jak sie zapytałam to dr postawiła oczy jak pieć złotych -
Ania_84 wrote:ja tylko raz miałam antybiotyk prepisany ale to miałam zapalenie przdatków tak to nigdy w klinice mi nie dawali ..
ale fakt zawsze miałam czysto
wg mnie kliniki sie zabezpieczaja przed kontrolami choc akurat w tym momencie ciesze sie ze sa wymagane bo tak nawet bym nie wiedziałą ze jest cos nie halo moze tylko mi dadza na uzupełnienie paleczek kwasu mlekowego tak jak mi to dali 2,5 roku temu jak mialam wlasnie biocenoze III po atybiotyku na zapalenie przydatków pózniej juz wsio wróciło do normy
ja po histeroskopii nie miałam wogóle antybiotyku ani przed ani po ..
a np w Gamecie przed HSG daja na oslep antybiotyk przynajmniej tu w kielcach
w Novum jak sie zapytałam to dr postawiła oczy jak pieć złotych
Aniu mi mój poprzedni ginekolog polecił lactovaginal jak miałam tego typu problemy. i Teraz od czassu do czasu zaaplikuje na noc mimo, że nic się nie dzieje, on odbudowuje naturalną florę bakteyjną
tutaj opis ze strony
Lactovaginal stosuje się w celu przywrócenia lub uzupełnienia prawidłowej flory bakteryjnej pochwy
Lactovaginal jest lekiem - produktem leczniczym wydawanym bez recepty.
Status produktu leczniczego gwarantuje bezpieczeństwo stosowania i zapewnia o obowiązku badań potwierdzających skuteczność. Substancją czynną leku Lactovaginal są żywe pałeczki kwasu mlekowego szczepu Lactobacillus rhamnosus 573. Bakterie te rozkładają obecny w pochwie glikogen do kwasu mlekowego otrzymując odpowiednią kwasowość (pH) pochwy.
Wskazania do stosowania
Lek zaleca się stosować:
profilaktycznie,
w stanach zapalnych narządów rodnych, po leczeniu lekami przeciwbakteryjnymi, przeciwrzęsistkowymi lub przeciwgrzybiczymi,
przy występowaniu upławów.
Bakterie zawarte w Lactovaginal rozkładają obecny w pochwie glikogen do kwasu mlekowego otrzymując odpowiednią kwasowość (pH) pochwy. Kwaśny odczyn pochwy (pH 4.0 - 4.7) hamuje wzrost bakterii chorobotwórczych.
Ania_84 lubi tę wiadomość
Ginka
-
yyy dziewczyny czy ktos usuwa posty ?? bo co rusz to cos znika
Ginka no własnie kiedys go mialam
teraz i tak sobie nic nie zaaplikuje bo @ pełna para -
Któraś pytała o punkcje, to jest pobieranie jajek w znieczuleniu dozylnym ogólnym.
Co do posiewu, zdaje się ważne sa bakterie i ich rodzaj. Miano bakterii jeśli wysokie nie służy. A wiele bakterii szkodzi i może powodować poronienie. Skoro już takie badanie było wykonane ja bym dopytala co wyszło jakie bakterie i w jakim mianie. I tyle, czy sa przeciwwskazaniem do iui.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:40
-
Ja też musiałam zrobić biocenoze i PCR. Dodatkowo masę innych badań, mąż również. Lekarz właśnie nam mówił, że przepisy się zmieniły (czy ustawa - nie wiem) i te badania są wymagane. Dodatkowo założyli nam teczki, ja mam swoją, mąż swoją. I jeżeli dobrze usłyszałam to badania nasze ważne są 6 m-cy.
Lunka tutaj tyle osób kibicuje, że nie ma innej opcji tylko II tłuste kechy na teście ciążowym Kciukamy z całych sił
Opium trzymam kciuki za pozytywny test jutro!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:00
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Mirabelka zaginęła w akcji, więc to mi przyjdzie jutro poinformować Was o pierwszej becie w marcu; niestety wczoraj test domowy wyszedł mi negatywny, więc pozostała bardzo mała iskierka nadziei, no i wyzwanie przyjęłam, więc musze z godnością sprawy doprowadzić do końca
Lunka odpoczywasz?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina, a ktory dzis DC?
Lunka, dalej trzymam!