X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Ginka ściskam ;( Przykro mi...

Dziewczyny rozumiem wynik bety 0,1 ale pytanie dlaczego pomimo barku ciąży czasem są wyniki wyższe- ja ostatnio miałam 1,2. Dodam, że bez żadnej stymulacji i zastrzyku.
    Czy taki wynik świadczący o braku ciąży nie powinien wynosić 0?
    wszytko zalezy jakimi normami posluguja sie laboratoria
    Mirabelka30 wrote:
    Monika dziękuję;) to była 2 iui i była zrobiona na pękniętym pęcherzyku, czemu byłam raczej przeciwna;) Ale że ból miałam jakieś 3 h wcześniej to się zdecydowaliśmy jednak;)
    Gratulacje
    ojejku wrote:
    Cześć Dziewczyny. Wpadłam z pytaniem, czy do inseminacji nasienie jest selekcjonowane? Mamy slabe wyniki ruchliwości - tylko 7%szybkiego i 9%wolnego, oraz z ilością 6mln/ml i morfologia przy tym 7%. Lekarz namawia nas na inseminacje... Sadzicie ze jest sens przy takich wynikach badan nasienia?
    Temat dla mnie nowy, lekarz mówi ze naturalnie szansa jest mniejsza niż żadna :(

A probowaliscie juz suplementowac meza zeby nasienie sie poprawilo? a te wyniki wcale nie sa az takie zle oczywscie sa slabe ale na forum wile mezow mialo podobne a ciesza sie juz maluszkien:D ale IUI tez moi zdaniem mozna sprobowac:D ja podchodze na IUi z nasieniem dawcy i wtedy nasienie jest selekcjnowane na 100% ale mysle ze tak samo dzieje sie bez dawcy:D
    Konstancja wrote:
    Kobietki ja jestem po 1 inseminacji, 6 dzień po i nie wiem jak Wy dajecie radę po kolejnych próbach ... Ja nie mogę przestać o tym myśleć, chwilami nie ogarniam swoich emocji :( Podziwiam Was :)
    Zabieg robiłam w prywatnej klinice w Warszawie i mam pewne obawy, co do wyboru. Napiszcie proszę, ktora z Was leczy sie w Warszawie i jest zadowolona z lekarza przede wszystkim myśląc o inseminacji. Czytalam juz Wasze opinie ale może któraś zmienila zdanie z uplywem czasu :)

Tez jestem po pierwszej IUI i oczekiwanie na te 14 dni po bylo jedna wielka masakra...nie umialam przestac o tym myslec niepowodzenie okazalo sie dla mnie najbardziej bolaca porazka...a myslalam ze po tylu latach sie przyzwyczailam...ale pozniej sie pozbieralam i jesli uda nam sie podejsc do kolejnej proby postanowilam zajac sie wileoma rzeczami zeby nie myslec...bede wymyslac sobie zajecia zeby sie oderwac od tego wszytkiego moze pojdzie mi lepiej:D

monika 9966 przykro mi...a ktora to proba juz ?

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była 2 próba po hsg i jakieś 1,5 roku temu też miałam dwie.

• Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka - 700, robię w klinice. HSG miałam robione na poczatku 2015 - wtedy przez jeden jajowod kontrast nie przeszedł. Mojemu lekarzowi chodziło chyba o to, że drugi mimo że drożny, może miec jakąś inną wadę, której nie da się wychwycić w czasie badania. Juz zaczęłam szperać po stronach z jakimiś ziółkami, może zacznę pić i cos to zmieni...

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:46

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płacę 700zł za IUI, jeśli jest w dniu wizyty to za wizytę nie płacę, jeśli nie jest w dniu wizyty to za wizytę 140zł, do tego badanie lh i estradiolu jakieś 60zł ( 2 razy musiałam do tego zrobić progesteron bo nie było wiadomo czy jest po owulacji czy przed) i do tego zastrzyk za 90zł...i paliwo bo mam 200km do kliniki...szkoda gadać;p

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    700 to samo IUI, ale juz w tym dniu za nic więcej nie płacę. Bezpłatna jest tez wizyta po, żeby sprawdzić np. czy pecherzyki pękły. Wszystkie inne rzeczy - monitoring, leki - sa dodatkowo płatne. Droga " zabawa", co zrobić.

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas mąż miał we krwi przeciwciała ASA, ale najniższe miano, ja u siebie nie sprawdzałam.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:46

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in vitro to wydatek między 10-12tyś niestety:/ zazdroszczę dziewczynom które zdążyły podejść na refundowanym i to nawet z 3 razy...my za każde będziemy musiały płacić:/

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• malutka_8686 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja wrote:
    Kobietki ja jestem po 1 inseminacji, 6 dzień po i nie wiem jak Wy dajecie radę po kolejnych próbach ... Ja nie mogę przestać o tym myśleć, chwilami nie ogarniam swoich emocji :( Podziwiam Was :)
    Zabieg robiłam w prywatnej klinice w Warszawie i mam pewne obawy, co do wyboru. Napiszcie proszę, ktora z Was leczy sie w Warszawie i jest zadowolona z lekarza przede wszystkim myśląc o inseminacji. Czytalam juz Wasze opinie ale może któraś zmienila zdanie z uplywem czasu :)
    Konstancja ja leczę sie w Warszawie i jestem zadowolona z lekarza. Prowadzi mnie dr Kardasiński. Jestem teraz po drugiej IUI i czekam na rezultat mam nadzieje ze pozytywny :)

Starania od 2012
    lipiec 2015 laparoskopia - II stopień endometriozy
    17.02.2016 IUI :(
    17.03.2016 IUI :(
    20090523580114.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jolcia, widzę, że szalałaś z betą :)Melduj, co u Ciebie. U Was :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • anouk11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "leczę się" w Novum w Warszawie, nie wiem czy jestem zadowolona, chyba nie do końca jeśli chodzi o inseminacje. Monitoring mam na miejscu i tak wyjazdy i telefony do Novum to wielkie logistyczne przedsięwzięcie (mam ok 240 km słabej drogi). Na razie leki clo i pregnyl nie są drogie, badania i owszem ale robiłam raz i nikt nie każe powtarzać hormonów. Ja mam wrażenie że wszystko robione jest na oko i po łebkach może przy większym zaangażowaniu lekarzy wyniki IUI byłyby lepsze....po dzisiejszej IUI mam taki smutek..jestem pewna że była za wcześnie.
    No nic mentalnie i finansowo nastawiam się na IVF.

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
    27.01.2016 1 IUI :(
    18.03.2016 2 IUI :(
    10.02.2017 1 iVf cb :(
    7.04.2017 crio :(
    29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Cześć Dziewczyny. Wpadłam z pytaniem, czy do inseminacji nasienie jest selekcjonowane? Mamy slabe wyniki ruchliwości - tylko 7%szybkiego i 9%wolnego, oraz z ilością 6mln/ml i morfologia przy tym 7%. Lekarz namawia nas na inseminacje... Sadzicie ze jest sens przy takich wynikach badan nasienia?
    Temat dla mnie nowy, lekarz mówi ze naturalnie szansa jest mniejsza niż żadna :(
    Witaj Koleżanko, mi lekarz ostatnio powiedział, że inseminacja ma sens, jeżeli w nasieniu jest ok 1 miliona prawidłowych plemników. Wylicz sobie te 7% z całości w ejakulacie i będziesz wiedziała, czy ma sens :)U nas też niestety był problem u męża, po leczeniu podniosło się do 19 milionów w mililitrze i lekarz nie chciał nam zrobić inseminacji, bo stwierdził, że wyniki za słabe. Baran i tyle, poszłam do innego lekarza i ten się w głowę postukał, co ten poprzedni gadał. No ale cykl stracony, a wyniki męża spadły po odstawieniu leków. Pozdrawiam.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę baran! U nas dwa miesiące przed zajściem naturalnym mąż miał prawie 18 mln na mililitr, systematycznie się wyniki poprawiały, ale lekarz nam kibicował i inseminacja miała się odbyć, tylko z badaniami nie wyrobiliśmy. Polecam konsultacje na forum nasz bocian.

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja wrote:
    ja z Wawy, 1 IUI i udana. Tyle, ze ja sie leczylam najpierw w Invimedzie -okropnosc, narobili mi tylko szkod w srodku, pozniej mialam poprawiane w Invikcie i wg mojego planu sie udało.

bajka_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:47

• anouk11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Mari, że niby lepiej przed owu ale mojego męża wyniki są słabe (choć w normie) i wtedy im bliżej owu tym lepiej. Z tymi normami nasienia to też się zmienia. Mój mąż mówi że tak 20 lat temu normą to było 60 mln na 1ml a teraz 15mln, mąż przy ostatnim IUI miał 16,5 mln (lekka poprawa może to wyniki Macy,cynku, orzechów i pestek z dyni) i 86 % ruchliwych. Morfologia 4% więc też dolna granica normy. W każdym razie nikt nie mówi wyraźnie,że to główna przyczyna.

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:48

• anouk11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zobaczyłam jak to przebiega żałowałam że nie wybrałam kliniki w Lublinie (mam dużo bliżej i mój ginekolog z nimi współpracuje) , przynajmniej do inseminacji bo to naprawdę prosty zabieg. Ale teraz chcę podejść do trzeciej IUI w kwietniu, a potem in vitro w Novum. Jak się nie uda będę myśleć co dalej.
    Marika 76 mln to świetny wynik. U nas na pewno nasienie męża jest "współwinne", on pracuje w trudnych warunkach jest narażony na szkodliwe gazy i nikogo te wyniki nie dziwią. Ale wyniki nie są tragiczne i nieuniemożliwianą poczęcia pewnie coś jeszcze jest nie tak ale tego nie wiemy,

Novum od września 2015
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ