INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Ja na razie nic nie pisze. Statystycznie przy ivf zapladnia sie 60-80% komorek. U nas byliśmy ponadnto bo zaplodnilo sie 100%. Później prawidłowo dociera do blastki czyli 5 doby ok 50÷. U nas dziś 3 doba. 5 się rozwija, ale 2 mają jakieś wady i zatrzymują sie. Z tych 3 dwa sa dobre jeden słabszy. Statystycznie to nie chce myśleć nawet, wierze w nasze zarodeczki. Mamy z dr plan na każda opcje bo mogą dotrwac 3 a mogą wiecie...żadna. szkoda ze zapladniaja 6 komorek. Dopiero w 3 podejściu można wszystkie.
W pon Wszystkiego się dowiem. Albo rozmowa z dr , choć juz telefonicznie rozmawialiśmy i wiem co robimy gdyby jednak było kiepsko, albo transfer.
Buziaki dla Was!olencja, bajka_, Opium lubią tę wiadomość
-
Mkl dzięki trzymają i 2 i 3 doby. My z dr i embriologiem swiadomie zdecysowalismy się trzymać do 5 doby. Można podać wcześniej. Do 5 dony docierają najsilniejsze zarodki co nie równa się oczywiście z najlepszymi literkami, tymi oznaczeniami. Prawidłowe i najsilniejsze. To nasza świadoma decyzja żeby przetrzymac zarodki. A jak będzie okaże się. Na każdą ewentualnosc mamy rozwiązanie.
-
Najpierw trochę się wlekło, a teraz przyspieszyło. Życie bywa przewrotne i tego pozytywnego zaskoczenia Ci życzę. Wiem jak to jest czekać, wiem dobrze. Ale jak się uda, to człowiek o tym zapomina i żyje przyszłością14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Starania nawet takie nie sa najgorsze ja mam w sobie jeszcze trochę sily, pogody ducha i wiary ze się uda, cierpliwości mi czasem brakuje. Ona może przyjdzie z wiekiem:-)
Dla mnie starania nie sa obciążające psychicznie. Traktuje to jako cos wpisane po prostu w moj los. Długo sie nie poddam i mam swój własny plan na to wszystko-jasne ze chce żeby się udało już teraz. Wierze w to ze będzie dobrze.
Do końca roku musi się udać
Powodzenia dla testujacych! Mysle że wkrótce kilka teścikow sie posypie;) -
Lunka jestem z Tobą i trzymam kciuki ♡
Mkl Twój wykres wygląda cudnie ♡♡♡ Moim zdaniem będą II tłuste piękne krechy kiedy testujesz?
Olencja za Ciebie również trzymam kciuki!!! Kiedy testujesz? lbajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
bajka_ wrote:Lunka jestem z Tobą i trzymam kciuki ♡
Mkl Twój wykres wygląda cudnie ♡♡♡ Moim zdaniem będą II tłuste piękne krechy kiedy testujesz?
Olencja za Ciebie również trzymam kciuki!!! Kiedy testujesz? l
ech...żeby to chociaż pobolewał mnie trochę brzuch czy jajniki...cokolwiek, a ja nie czuje kompletnie nic, nawet nie mam najmniejszych skurczy...więc trudno myśleć pozytywnie... 25 marca powinnam mieć @, jeśli nie przyjdzie wtedy zatestuje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:47
bajka_ lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:no hej,ja nie testuje:) zrobie test jak mi sie spozni okres z tyzien:D co jak wiemy nie nastapi tym razem bo nie bylo seksow procz iui
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:47
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
mkl wrote:ech...żeby to chociaż pobolewał mnie trochę brzuch czy jajniki...cokolwiek, a ja nie czuje kompletnie nic, nawet nie mam najmniejszych skurczy...więc trudno myśleć pozytywnie... 25 marca powinnam mieć @, jeśli nie przyjdzie wtedy zatestuje:)bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
Dzisiejszy test tez negatywny. Jutro beta pro forma
-
nick nieaktualnyLunka a powiedz, rozumiem ze masz wybor czy chcesz zarodki 3 czy 5 dniowe- dlaczego zdecydowalas sie czekac? Czy chodzi o to ze 5 dniowe maja wieksza szanse powodzenia? Czy o to zeby nie transferowac zarodkow ktore sa slabe i pewnie sie nie zagniezdza?
zonaboba lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w nastepnym cyklu idziemy do gin i chcemy podejsc do pierwszwj IUI tylko tyle ze nie wiem w ktorym dniu cyklu przyjsc ( owu zawsze mialam w 17dc tak srednio a teraz od jakis 5cykli mam ok 14dc) i czy juz przychodze z kompletem badan czy gin je zleca? Dodam ze nie mialam robionego HSG bo moj gin uwazal ze to ostatecznosc i nie nie chcial mi dac skierowania, a nie ukrywam ze wole na NFZ bo troszke to kosztuje .
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Tak Ania między innymi dlatego. Fizjologiczne jest ze zarodek dociera do macicy w 5 dobie.
Jeśli nie przetrwa żaden zarodek bede miała taką wiadomość ze zarodki były slabiutkie. Jeśli przetrwają będę wiedziała ze sa mocne. Skuteczność transferów w różnych dobach jest oczywiście podobna. Ale nie chce sobie robić też nadziei. To decyzja moja lekarza i embrioooga.
Jeśli nie przetrwa żaden zarodek po prostu podejdziemy do procedury jeszcze raz. I jeslo zarodki bylyby slabe byc moze transfer bylby juz w 2 albo 3 dobie. Jeśli przetrwają okaże się że sa naprawdę mocne.
Embriolog chce je też poobserwowac. Zobaczyć czy fragmentaxcje która mają, te komórki które wyrzucaja z siebie, to komorki nieprawidłowe. Czy zarodki się jakby naprawia, znaczy ze wyrzucily z siebie komórki nieprawidlowe, czy po prostu oslabily się i wyrzucaja prawidłowe komórki zmniejszajac swoja mase.
To tak w skrócie napisałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:20