X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja na razie nic nie pisze. Statystycznie przy ivf zapladnia sie 60-80% komorek. U nas byliśmy ponadnto bo zaplodnilo sie 100%. Później prawidłowo dociera do blastki czyli 5 doby ok 50÷. U nas dziś 3 doba. 5 się rozwija, ale 2 mają jakieś wady i zatrzymują sie. Z tych 3 dwa sa dobre jeden słabszy. Statystycznie to nie chce myśleć nawet, wierze w nasze zarodeczki. Mamy z dr plan na każda opcje bo mogą dotrwac 3 a mogą wiecie...żadna. szkoda ze zapladniaja 6 komorek. Dopiero w 3 podejściu można wszystkie.
    W pon Wszystkiego się dowiem. Albo rozmowa z dr , choć juz telefonicznie rozmawialiśmy i wiem co robimy gdyby jednak było kiepsko, albo transfer.
    Buziaki dla Was!

olencja, bajka_, Opium lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wiesz że ja o Tobie od 3 dni myślę?? Bardzo mocno trzymam kciuki! Mój mąż też:)

Napisz proszę czy w niektórych klinikach trzymają 3 doby?? Bo tak słyszałam

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl dzięki :-) trzymają i 2 i 3 doby. My z dr i embriologiem swiadomie zdecysowalismy się trzymać do 5 doby. Można podać wcześniej. Do 5 dony docierają najsilniejsze zarodki co nie równa się oczywiście z najlepszymi literkami, tymi oznaczeniami. Prawidłowe i najsilniejsze. To nasza świadoma decyzja żeby przetrzymac zarodki. A jak będzie okaże się. Na każdą ewentualnosc mamy rozwiązanie.

iv09i09katk65tr1.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lunka, ja też wierzę w Twoje zarodeczki i kciukam! :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny z takim wsparciem w końcu musi się udać! Mam nadzieje ze do końca tego roku nam się uda:)

iv09i09katk65tr1.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Do końca tego roku to będziesz już mieć rozstępy na brzuchu! :)

bajka_, WildVerm lubią tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia hehhe :-)
    Zobaczymy :-)
    Na nic się nie nastawioam ale ma być optymistycznie:-)

Sama wiesz zresztą jak to w życiu jest-juz 2 trym Ci leci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:14

iv09i09katk65tr1.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Najpierw trochę się wlekło, a teraz przyspieszyło. Życie bywa przewrotne i tego pozytywnego zaskoczenia Ci życzę. Wiem jak to jest czekać, wiem dobrze. Ale jak się uda, to człowiek o tym zapomina i żyje przyszłością :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania nawet takie nie sa najgorsze :) ja mam w sobie jeszcze trochę sily, pogody ducha i wiary ze się uda, cierpliwości mi czasem brakuje. Ona może przyjdzie z wiekiem:-)
    Dla mnie starania nie sa obciążające psychicznie. Traktuje to jako cos wpisane po prostu w moj los. Długo sie nie poddam i mam swój własny plan na to wszystko-jasne ze chce żeby się udało już teraz. Wierze w to ze będzie dobrze.
    Do końca roku musi się udać :-)

Powodzenia dla testujacych! Mysle że wkrótce kilka teścikow sie posypie;)

iv09i09katk65tr1.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nietypowy wykres teraz, temperatury sa prawie rowne
    Nigdy tak wczesniej nie mialam

f2w3rjjge8qi32en.png

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jestem z Tobą i trzymam kciuki ♡
    Mkl Twój wykres wygląda cudnie ♡♡♡ Moim zdaniem będą II tłuste piękne krechy :) kiedy testujesz?
    Olencja za Ciebie również trzymam kciuki!!! Kiedy testujesz? l

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej,ja nie testuje:) zrobie test jak mi sie spozni okres z tyzien:D co jak wiemy nie nastapi tym razem bo nie bylo seksow procz iui

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:39

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Lunka jestem z Tobą i trzymam kciuki ♡
    Mkl Twój wykres wygląda cudnie ♡♡♡ Moim zdaniem będą II tłuste piękne krechy :) kiedy testujesz?
    Olencja za Ciebie również trzymam kciuki!!! Kiedy testujesz? l

ech...żeby to chociaż pobolewał mnie trochę brzuch czy jajniki...cokolwiek, a ja nie czuje kompletnie nic, nawet nie mam najmniejszych skurczy...więc trudno myśleć pozytywnie... 25 marca powinnam mieć @, jeśli nie przyjdzie wtedy zatestuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:47

bajka_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjge8qi32en.png

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no hej,ja nie testuje:) zrobie test jak mi sie spozni okres z tyzien:D co jak wiemy nie nastapi tym razem bo nie bylo seksow procz iui
    Olencja nigdy nic nie wiadomo :) Może jakiś plemnik dotrze tam gdzie trzeba i seks po IUI nie był konieczny :) tego Ci życzę ♡ A co do seksu po IUI to można tego samego dnia czy należy odczekać do dnia po IUI. Pytam bo ja zielona jestem w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:47

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer

p19u3e3k86t2qusv.png
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    ech...żeby to chociaż pobolewał mnie trochę brzuch czy jajniki...cokolwiek, a ja nie czuje kompletnie nic, nawet nie mam najmniejszych skurczy...więc trudno myśleć pozytywnie... 25 marca powinnam mieć @, jeśli nie przyjdzie wtedy zatestuje:)
    Wiem.... ale wiesz jak to z tymi objawami bywa. Czasem zero objawów a jest ciąża. Ja też zazwyczaj 5 dni przed miesiączką zaczynam "fisiować" :(

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy test tez negatywny. Jutro beta pro forma :/

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a powiedz, rozumiem ze masz wybor czy chcesz zarodki 3 czy 5 dniowe- dlaczego zdecydowalas sie czekac? Czy chodzi o to ze 5 dniowe maja wieksza szanse powodzenia? Czy o to zeby nie transferowac zarodkow ktore sa slabe i pewnie sie nie zagniezdza?

zonaboba lubi tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nastepnym cyklu idziemy do gin i chcemy podejsc do pierwszwj IUI tylko tyle ze nie wiem w ktorym dniu cyklu przyjsc ( owu zawsze mialam w 17dc tak srednio a teraz od jakis 5cykli mam ok 14dc) i czy juz przychodze z kompletem badan czy gin je zleca? Dodam ze nie mialam robionego HSG bo moj gin uwazal ze to ostatecznosc i nie nie chcial mi dac skierowania, a nie ukrywam ze wole na NFZ bo troszke to kosztuje :(.

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania M dobre pytanie kiedys o tym slyszalam ale wlasnie zastanawialam sie dlaczego tak jest

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ania między innymi dlatego. Fizjologiczne jest ze zarodek dociera do macicy w 5 dobie.
    Jeśli nie przetrwa żaden zarodek bede miała taką wiadomość ze zarodki były slabiutkie. Jeśli przetrwają będę wiedziała ze sa mocne. Skuteczność transferów w różnych dobach jest oczywiście podobna. Ale nie chce sobie robić też nadziei. To decyzja moja lekarza i embrioooga.
    Jeśli nie przetrwa żaden zarodek po prostu podejdziemy do procedury jeszcze raz. I jeslo zarodki bylyby slabe byc moze transfer bylby juz w 2 albo 3 dobie. Jeśli przetrwają okaże się że sa naprawdę mocne.
    Embriolog chce je też poobserwowac. Zobaczyć czy fragmentaxcje która mają, te komórki które wyrzucaja z siebie, to komorki nieprawidłowe. Czy zarodki się jakby naprawia, znaczy ze wyrzucily z siebie komórki nieprawidlowe, czy po prostu oslabily się i wyrzucaja prawidłowe komórki zmniejszajac swoja mase.
    To tak w skrócie napisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:20

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ