🤰🧸👣Inseminacje kwietniowe-bobaski zimowe👣🧸🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
MikiFiki wrote:Zawsze się czuje to ukłucie w serduszku. Mi sie wydaje, ze jak gratuluje innym sukcesu to trochę czuje w sobie złość. Z jednej strony na siebie, ze czuje zazdrość, a z drugiej sie złoszczę, ze im sie udalo , a nie mi 🙈🙈🙈
Taka to jestem okropnaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 12:01
Atopikowa, Patisonek 25, aleks.123 lubią tę wiadomość
-
Lilouu wrote:Nie jesteś okropna Kochana, każda z nas tak ma. Przykro człowiekowi jest, że innym się udaje 1,2, 3 dziecko, a tu człowiek nie da rady mieć tego jednego, wyczekanego pomimo tego, że praktycznie całe życie podporządkowane pod leczenie, zabiegi. A już mnie nic nie rozwala tak jak patologia, która na prawo i lewo za przeproszeniem się mnoży.. nie dbają o dzieci, chleją, przemoc itd i takie osoby ktore nigdy nie powinny zostać rodzicami nie maja problemu z założeniem rodziny, a każda z nas oddałaby wszystko i nie da się
Tutaj już nawet nie będę się wypowiadać, bo jest to okropny i smutny temat
Ciężko jest wyzbyć się złości, ale pracuje nad tym, nad sobą. Muszę brać tez pod uwagę fakt, ze nigdy mogę nie być matką i będę musiała nauczyć się z tym żyć.👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
U nas niska ruchliwość - przed IUI nasienie miało być preparowane, co ma teoretycznie zwiększyć nasze szanse, bo nie tylko zostaną najszybsze, ale trafią od razu gdzie powinny. Na razie czekam aż się sprawdzi ta teoria.
Mnie kłuje w serduszku na wieść o każdej ciąży. Ale nauczyłam się myśleć o tym w kategoriach "Nigdy nie wiesz ile się starali", szczególnie przy pierwszym dziecku. Jeśli jest to 3 albo 4 to powiem Wam, że zazdrość próbuje wziąć górę.Atopikowa lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:U nas niska ruchliwość - przed IUI nasienie miało być preparowane, co ma teoretycznie zwiększyć nasze szanse, bo nie tylko zostaną najszybsze, ale trafią od razu gdzie powinny. Na razie czekam aż się sprawdzi ta teoria.
Mnie kłuje w serduszku na wieść o każdej ciąży. Ale nauczyłam się myśleć o tym w kategoriach "Nigdy nie wiesz ile się starali", szczególnie przy pierwszym dziecku. Jeśli jest to 3 albo 4 to powiem Wam, że zazdrość próbuje wziąć górę.
Dlatego też liczę, że ta iui daje nam realne szanse: ja brak śluzu, nasienie preparowane, w pon był bzyk bzyk a we wtorek powiedziala że bez abstynencji proba super. Podali 15ml w 1ml medium. Więc kurde... mogło być lepiej?! Obrażę się (tylko na kogo i na co🤔) jak to nie pyknie...Atopikowa lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Wiecie co, mnie ciąże innych nie ruszają, może dlatego, że nigdy nie miałam takiego poczucia, że dzieci to moje największe marzenie. Ok staramy się, korzystamy z pomocy medycyny, podejdziemy do in vitro, ale mam świadomość, że się może nie powiedzie i wiem że też będzie nam dobrze. Uda się to świetnie ale nie chce nakierować swojego życia na bycie wieczna staraczka bo nie chce stracić tego co fajne czyli nas.
Atopikowa, Lilouu lubią tę wiadomość
-
U nas tez jest obniżona ruchliwość i morfologia 1%. Chociaż teraz podobno się poprawiło, bo przy 2 IUI podano mi 41mln, wiec niby dobry wynik. Przy pierwszej miałam podane tylko 9mln. Szkoda, ze się nie udało👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
Ewlona wrote:Wiecie co, mnie ciąże innych nie ruszają, może dlatego, że nigdy nie miałam takiego poczucia, że dzieci to moje największe marzenie. Ok staramy się, korzystamy z pomocy medycyny, podejdziemy do in vitro, ale mam świadomość, że się może nie powiedzie i wiem że też będzie nam dobrze. Uda się to świetnie ale nie chce nakierować swojego życia na bycie wieczna staraczka bo nie chce stracić tego co fajne czyli nas.
Zdrowe podejście masz do tego wszystkiego, ja też bym chciała takie mieć ale ciezko mi ... wszyscy nasi znajomi mają dzieci i ja nie mam ochoty się z nimi spotykać bo o czym będziemy rozmawiać..... nie mam siły patrzeć na ich szczęścieLilouu, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
JA 34 ON 35
Starania od 1/2020
0 ciąż
Ja
PCOS, Hashimoto
badania hormonalne ok
jajowody drożne
I IUI 3/2023 - nieudana
4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI
ON
badania hormonalne ok
morfologia 0% poprawiona suple -> 4%
Czekamy na NASZ CUD
"Wszystko wali się
a ja nie mogę biec
może ten deszcz udaje łzę
minie ten sen i będzie ok..." -
MikiFiki wrote:Tutaj już nawet nie będę się wypowiadać, bo jest to okropny i smutny temat
Ciężko jest wyzbyć się złości, ale pracuje nad tym, nad sobą. Muszę brać tez pod uwagę fakt, ze nigdy mogę nie być matką i będę musiała nauczyć się z tym żyć.
Co do złości to tak i to bardzoo.. trzeba nauczyć się żyć z pewnymi rzeczami i mieć wiarę na lepszą przyszłość 🥰 w końcu musi być dobrze. -
Edith 19 wrote:Zdrowe podejście masz do tego wszystkiego, ja też bym chciała takie mieć ale ciezko mi ... wszyscy nasi znajomi mają dzieci i ja nie mam ochoty się z nimi spotykać bo o czym będziemy rozmawiać..... nie mam siły patrzeć na ich szczęście
Mi też łatwo nie jest brat ma 2 dzieci 1.5 roku i 4.5 latka znajomi wszyscy praktycznie też mają dzieci ale tak na dobrą sprawę wracam po spotkaniu z nimi do domu i widzę tą pustkę to chce mu się płakać ale z drugiej strony musiała bym się zamknąć w domu i nigdzie nie wychodzić bo wszędzie dzieci 🙈 trzeba wierzyć że i nas to szybko spotka. Nic nam innego nie zostało 😘 też nie zawsze mam ochotę się z nimi spotykać patrząc na ich szczęście ale no od najbliższych się nie odetnę mimo że już ograniczyłam kontakt co nie jest moim zdaniem dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 12:38
Lilouu, Edith 19 lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Edith 19 wrote:Zdrowe podejście masz do tego wszystkiego, ja też bym chciała takie mieć ale ciezko mi ... wszyscy nasi znajomi mają dzieci i ja nie mam ochoty się z nimi spotykać bo o czym będziemy rozmawiać..... nie mam siły patrzeć na ich szczęście
-
Mam to samo! Z jedna przyjaciółka zerwałam kontakt bo urodziła dzieci i nie mogłam tego znieść👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
Lilouu wrote:A przypomnij mi co u Was jest głównym czynnikiem problemu ?
Co do złości to tak i to bardzoo.. trzeba nauczyć się żyć z pewnymi rzeczami i mieć wiarę na lepszą przyszłość 🥰 w końcu musi być dobrze.
Czynnik męski. Nie możemy starać się naturalnie.
Do tego ja mam rozjechane cykle i takie lekko policystyczne jajniki 🙈
Wiec ja w sumie nie wiem czy zaszłabym w ciąże naturalnie. Pewnie nie jak IUI się już 2 razy nie udało..👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
Kazda z nas ma inna psychikę, inną sytuację. Ja mam juz 1 dziecko ,jestem " w innej" sytuacji od niektórych z Was ale to nie znaczy ze nie cierpie z powodu bezpłodności wtórnej. U mnie w rodzinie kazdy ma po 3,4 dzieci i jak slysze gadake- a wy na co czekacie,chyba niechcecie jedynaka,będzie samolubem to mam ochote komuś ....
Wierzę dziewczyny ze Wam sie uda i nie poddawajcie się !!Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Atopikowa wrote:Kazda z nas ma inna psychikę, inną sytuację. Ja mam juz 1 dziecko ,jestem " w innej" sytuacji od niektórych z Was ale to nie znaczy ze nie cierpie z powodu bezpłodności wtórnej. U mnie w rodzinie kazdy ma po 3,4 dzieci i jak slysze gadake- a wy na co czekacie,chyba niechcecie jedynaka,będzie samolubem to mam ochote komuś ....
Wierzę dziewczyny ze Wam sie uda i nie poddawajcie się !!
Takie słowa też są bardzo bolesne zwłaszcza jeśli ta strona która tak mówi nie wie że jest problem u takiej pary i nie zdaje sobie sprawy że sprawia ból takimi słowami 🥺
Dzięki za słowa otuchy 😘MikiFiki, Atopikowa lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Atopikowa wrote:No właśnie my z taka morfologią jak w stopce staramy sie juz 4 lata. Podeszliśmy do jednej IUI. Ale teraz czekamy na dofinansowanie do in vitro. Tez nam kazano starac sie najpierw 3 mc naturalnie z pomocą leków, potem mowiono ze do IUI podejsc bo sa szanse. Ale po nieudanej IUI jakos sie zrazilam. Policzylam koszty dojazdow do kliniki,wizyt,lekow,badan i samej IUI i sie przerazilam 🙈🙉🙊
Wiem ze cuda sie zdążaja i są dziewczyny którym sie udało z niską morfologią ale dla nas to chyba za mało by podejść poraz kolejny. Jakby IUI byla na nfz to jak najbardziej bym podchodziła.
Do dziewczyn gdzie mają czynnik męski - dopłacałyście za "Dopłata za Fertile chip IUI (segregacja plemników metodą mikroprzepływów)"?Atopikowa lubi tę wiadomość
Ona 26
AMH 1,90;
On 28
Słaba jakość nasienia;
10 mln koncentracja; całkowita ilość 35 mln
Morfologia 1%
05.2023 histeroskopia
Starania od VIII 2021 -
eithela wrote:U nas jedyne co że jest dobra ruchliwość, ale wszystko inne leży. My też właśnie jutro mam wizytę o dofinansowanie na in vitro. W międzyczasie oczekiwania (o ile pozwolą, bo nie wiem czy się tak da) pewnie podejdziemy do inseminacji, nie wiem jak szybko po drożności można podchodzić do tego? I czy stymulacja owulacji jest obowiązkowa przed inseminacją? Nam coś mówił androlog że nie jest konieczna bo mam prawidłowe cykle i kilka razy było widać tą owulację..
Do dziewczyn gdzie mają czynnik męski - dopłacałyście za "Dopłata za Fertile chip IUI (segregacja plemników metodą mikroprzepływów)"?
Ja podchodzę w tym samym cyklu do IUI co mam drożność. Drożność robię 27.04, a IUI myśle, ze będzie 2.05 oczywiście jak pójdzie po mojej myśli 😂😂😂
My nie dopłacaliśmy, go lekarz twierdzi, ze wyniki i tak są naprawdę dobre👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
Ja tez mam syna, nastoletniego. Jestem w drugim małżeństwie. I najbardziej trafią mnie szlag jak w rodzinie zrobilam wstęp pt jesteśmy w klinice, staramy się i się nie udaje, a feedback był " o ludzie, jeszcze jakbyś nie miała wcale to rozumiem, ale dziękuję Bogu, że go masz i nie wariuj" No. Także ten.
Zgadzam się- to inna sytuacja. Znam macierzyństwo, wiem jak to jest mieć dziecko i być mamą. Ale czy przez to moje cierpienie jest lżejsze?Atopikowa lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
MikiFiki wrote:Czynnik męski. Nie możemy starać się naturalnie.
Do tego ja mam rozjechane cykle i takie lekko policystyczne jajniki 🙈
Wiec ja w sumie nie wiem czy zaszłabym w ciąże naturalnie. Pewnie nie jak IUI się już 2 razy nie udało..
My z mężem jesteśmy w czarnej d**** za przeproszeniem- azospermia i to chyba wtórna bo badanie sprzed kilku lat jeszcze przy okazji starań z poprzednia partnerką były dobre. Hormony ma dobre, genetyka dobra. I tak już w zasadzie tylko AID pozostaje, ewentualnie ivf po biopsji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 13:20
-
Ewlona wrote:Wiecie co, mnie ciąże innych nie ruszają, może dlatego, że nigdy nie miałam takiego poczucia, że dzieci to moje największe marzenie. Ok staramy się, korzystamy z pomocy medycyny, podejdziemy do in vitro, ale mam świadomość, że się może nie powiedzie i wiem że też będzie nam dobrze. Uda się to świetnie ale nie chce nakierować swojego życia na bycie wieczna staraczka bo nie chce stracić tego co fajne czyli nas.
Ja też staram się nie nastawiam na bycie wieczną staraczką, może wytrzymamy rok, może dwa, albo po prostu gdy wyczerpiemy wszystkie metody i drogi.
Ondzia - właśnie przez takie komentarze nie mówimy nic rodzinie. To tylko powoduje dodatkowe komentarze, niechciane rady, a i w przyszłości wcale się nie zdziwiłabym, gdyby nasze dziecko było wytknięte przez tylko trochę starszych kuzynów "Bo Ty jesteś z próbówki!" - oczywiście to tylko dzieciaki, ale wiecie jak takie komentarze mogą dotknąć dorosłych, a co dopiero dziecko.
Ja w ogóle wątpię, że nasza IUI się powiedzie - mieliśmy taką abstynencję (mój mąż zawsze rzuca żartem przy tym zdaniu: "Chyba TY" ), że dawno takiej nie było - najpierw tydzień przed okresem, tydzień okresu, zaraz po okresie wypadły święta, a jak już wróciliśmy do siebie to było za późno Więc wiecie, rozumiecie.
Póki co walczę z mdłościami po duphastonie, nie są mocno odczuwalne, najgorzej jest jakieś 40 minut po tabletce - wczoraj otworzyłam lodówkę żeby zrobić kolację i zzieleniałam. Dziś rano to samo. Mam tylko nadzieję, że to z czasem się unormuje. No i spać mi się chce - ale to chyba dlatego, że taka nijaka pogoda za oknem. Po Utrogestanie nic mi nie jest, ale i podanie jest inne25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Po drożności mozna podejsc juz w następnym cyklu( tak bylo u nas).
Co do Fertile chipto nam tego nie zaproponowali i nawet nie wiedziałam że do IUI mozna to wziąść.
A co do in vitro to u nas dofinansowanie rusza dopiero we wrześniu wiec sobie poczekam 🙊🙉🙈eithela lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️