Intralipid
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, przy pierwszym ET miałam 3 wlewy, jednak okazalo się ze moja ciąża to dwa puste pecherze.
Przy drugim ET zarodek się nie zagnieździł.
Teraz jestem po trzecim, przed ET miałam podany Intralipid, poki co mam nadzieję że tym razem się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:11
Nadziejka94 lubi tę wiadomość
-
STOKROTKA87 wrote:Hej, przy pierwszym ET miałam 3 wlewy, jednak oka,ale się ze moja ciąża to dwa puste pecherze.
Przy drugim ET zarodek się nie zagnieździł.
Teraz jestem po trzecim, przed ET miałam podany Intralipid, pomi co mam nadzieję że tym razem się uda
Trzymam w takim razie kciuki za Ciebie i za siebie też ! A co było przyczyną Twojej niepłodności jeśli mogę zapytać ? -
Nadziejka94 wrote:Dziewczyny, czy wlewy z intralipidu pomogły wam utrzymać ciążę ? Podzielcie się swoimi historiami
Ja przy ostatnim i udanym transferze miałam kilka dni przed wlew. Nie wiem czy akurat to pomogło, ale nie zaszkodziło bo się udało😉 miałam podany raz. I obecnie już 13 tydzień ciąży sobie leci🤞 także kciuki aby u Ciebie też pomogło 🤞Nadziejka94 lubi tę wiadomość
-
Bunkierka wrote:Ja przy ostatnim i udanym transferze miałam kilka dni przed wlew. Nie wiem czy akurat to pomogło, ale nie zaszkodziło bo się udało😉 miałam podany raz. I obecnie już 13 tydzień ciąży sobie leci🤞 także kciuki aby u Ciebie też pomogło 🤞
Ufff to ogromne pocieszenie, chociaż strach nie odpuszcza, a u Ciebie co było przyczyną niepłodności ? Jeśli oczywiście chcesz się podzielić 😊 u mnie wysoki poziom komórek NK i mój organizm traktuje zarodki jak coś złego i zabija go 😓 -
Nadziejka94 wrote:Ufff to ogromne pocieszenie, chociaż strach nie odpuszcza, a u Ciebie co było przyczyną niepłodności ? Jeśli oczywiście chcesz się podzielić 😊 u mnie wysoki poziom komórek NK i mój organizm traktuje zarodki jak coś złego i zabija go 😓
Wydaję mi się że problemy ogólnie immunologiczne. Plus lekki stan zapalny endo🤷 a co tym razem pomogło, nie wiem bo miałam bardzo dużo nowych rzeczy wprowadzonych, a czego nie miałam przy 2 wcześniejszych. Także ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć 😉 ale trzeba mieć nadzieję 🤞 -
Bunkierka wrote:Wydaję mi się że problemy ogólnie immunologiczne. Plus lekki stan zapalny endo🤷 a co tym razem pomogło, nie wiem bo miałam bardzo dużo nowych rzeczy wprowadzonych, a czego nie miałam przy 2 wcześniejszych. Także ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć 😉 ale trzeba mieć nadzieję 🤞
Rozumiem, w takim razie gratuluję Ci z całego serca i trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo 🙏😊 -
U mnie przyczyna jest immunologiczna. Za dużo komórek NK plus haplotyp hamujacy KIR AA a u męża C1C2. Mój organizm jest zbyt silny i odrzuca wszystko co obce, naturalnie się nie udawało, inseminacje też nie pomogły więc liczymy na ET. Nie dziękuję i dam znać po badaniach
-
STOKROTKA87 wrote:U mnie przyczyna jest immunologiczna. Za dużo komórek NK plus haplotyp hamujacy KIR AA a u męża C1C2. Mój organizm jest zbyt silny i odrzuca wszystko co obce, naturalnie się nie udawało, inseminacje też nie pomogły więc liczymy na ET. Nie dziękuję i dam znać po badaniach
To podobnie jak u mnie tylko u meza wszytsko ok i u mnie kir Bx ale właśnie wysoka liczba komórek NK i organizm odrzuca ciążę czy to naturalna czy invitro. Teraz jestem po 3 transferze z encortonem, accofilem i lipidami łącznie miałam już 3 kroplówki 4 mam mieć 8.02. trzymam za Ciebie mocno kciuki ! Odzywaj się co u Ciebie 🙏❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 19:46
-
Oki dam znać, 06.02 robię pierwsza betę. Biorę encorton, accofil, neoparin i prograf, do tego progesteron, póki co miałam jeden wlew z intralipidu przed transferem, kolejny mam zrobić jeśli beta wyjdzie dodatnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:02
-
Nadziejka94 wrote:Dziewczyny, czy wlewy z intralipidu pomogły wam utrzymać ciążę ? Podzielcie się swoimi historiami
Nie, nie pomogły. Za każdym razem miałam betę zerową.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
badania ANA ujemny, MLR 26.3%, test IMK-ok, KAriotyp prawidlowy, KIR nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var, HAPLOTYP hamujacy AA - nie wykryto, Haplotyp Bx- wykryto,
Mąż tez kariotyp prawidlowy, CFTR-prawidlowy.
Czy te wyniki są bardzo złe?👩🦰 91
Niedoczynność Euthyrox 100
07.2020 histero ok
Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
4 nie udane inseminacje w Czechach
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
5dni przed transferem encorton 7.5
I intralipid i clexane 40mg
1procedura wrzesien 2021
Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale nie stety poronienie
2 procedura maj 2022
Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Styczen 2024 3 procedura
7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 procedura
gonal 300 i orgalutran
🙋88
Morfologia 5 w 2018r
Kariotyp prawidlowy -
tika32 wrote:badania ANA ujemny, MLR 26.3%, test IMK-ok, KAriotyp prawidlowy, KIR nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var, HAPLOTYP hamujacy AA - nie wykryto, Haplotyp Bx- wykryto,
Mąż tez kariotyp prawidlowy, CFTR-prawidlowy.
Czy te wyniki są bardzo złe?
Nie masz dsów, które są ważne i odpowiedzialne za implantację zarodka ale spokojnie da się z tym walczyć ☺️ -
Nadziejka94 wrote:Nie masz dsów, które są ważne i odpowiedzialne za implantację zarodka ale spokojnie da się z tym walczyć ☺️
Mialam zalecenia od immunologa zeby 5 dni przed transferwm byl wlew podany intralipid, 7,5mg encorton i co 3 dni accofil 1/3.
Mysliscie ze pomoglo by to wtedy w utrzymaniu?👩🦰 91
07.2020 histero ok
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
1procedura wrzesien 2021
2 procedura maj 2022
Lipiec 2023
Styczen 2024 3 procedura
gonal 300 i orgalutran
🙋88
Morfologia 5 w 2018r
Kariotyp prawidlowy -
tika32 wrote:Mialam zalecenia od immunologa zeby 5 dni przed transferwm byl wlew podany intralipid, 7,5mg encorton i co 3 dni accofil 1/3.
Mysliscie ze pomoglo by to wtedy w utrzymaniu?
Nie wiem czy pomoże ale mam taki sam zestaw więc będę trzymała kciuki ☺️ -
A bierzecie cos co moglo by pomoc w naturalnym wtedy zajsciu? Kiedys zaszlam naturalnie ale do 10 tyg szczescie bylo...👩🦰 91
07.2020 histero ok
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
1procedura wrzesien 2021
2 procedura maj 2022
Lipiec 2023
Styczen 2024 3 procedura
gonal 300 i orgalutran
🙋88
Morfologia 5 w 2018r
Kariotyp prawidlowy