WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Gdańsk - którego lekarza wybrać?
Odpowiedz

Invicta Gdańsk - którego lekarza wybrać?

Oceń ten wątek:
  • Kinga1001 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam prywatnie do dr Stencela, ale teraz po badaniach stwierdził, że musimy się zastanowić nad in vitro i zaprosił nas na wizytę w invicie. Ale jak przeczytałam cały ten wątek to nie wiem czy dobrze robimy, że tam się leczymy...

*30 lat
    *jajowody drożne
    *kariotypy prawidłowe
    *mutacja MTHFR oraz V Leiden
    *fDNA plemników 20% ( po zabiegu usunięcia żylaków)
    *AMH 1,92

Invicta Gdańsk
    03.2020 zaczynamy z ivf
    06.04 - pobranie 7 kumulsów ( tylko 1 zarodek przetrwał do 5 doby)
    11.04 - transfer 5dniowego zarodka 4.1.1
    6dpt -BHCG 23,0
    10dpt - 77,9
    17dpt - 969,0
    31dpt - mamy serduszko <3
  • annaaia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka89 wrote:
    Ja chodzę do Siega. Byłam też u Hajdusianka i Głodka, Sieg wydaje mi się najbardziej kompetentny. Dobrze zajął się moim mężem, zawsze wszystko spokojnie i dokładnie tłumaczy. Teraz jestem w trakcie długiego protokołu do ivf.

też słyszałam o tym specjaliście. Dobrze, że w końcu znalazłaś swojego lekarza.

Patryka89 lubi tę wiadomość

• Destiny80 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja również jestem rozczarowana podejsciem lekarzy w In victa .Szok .Byłam pacjentką dr.Stencel i powiem Wam że żałuję ,że nie posłuchałam mojej ginekolog i nie wybrałam Gamety .Pominę fakt, że jak tam trafiłam to byłam po 2 wczesnych stratach .Inny lekarz był wtedy .Ale po usg stwierdzono że mam niską rezerwę i pewnie dlatego te straty .Od razu in vitro .Lekarz nic nie zasugerował że może warto poszerzyć diagnostykę .Zlecone badania to subpopulacje limfocytów i badanie uszkodzenia plemnikow .Badanie robione w 11 dniu cyklu .Nic nie zamiepokoiło lekarza .Oczywiście z 5 dojrzałych komórek tylko 2 blastki średniej klasy .Ten sam scenariusz. Spadajaca beta .Lekarz zasugerował że trzeba by przebadać zarodki .Najlepiej 2 x stymulacja aby uzyskać 6 blastocyst i badanie za 10 tys .Szok Oprócz tego 2 badania krwi za 2500 tys .Dałam sobie spokój.
    Wybrałam Czechy .Zalecenia konkretnych badań. W tym histeroskopia. W in victa lek .Stencel nie zgadza się na to badanie .Z kompa czyta zalecenia z 2017 i znowu o tych badaniach .Chciał abym zamiast histerteroskopii zrobiła test era za 2500 tys. Zapytałam czy to jest to samo co test Kiry,a on nie wiedział o czym mówię. Oczywiście olałam to .Pojechałam do Paśnika i wyszło że brakuje mi genów implantacyjnych.Poza tym lekarz przejrzał wynik subpopulacji i stwierdził że na 11 dzień cyklu komórki nk na poziomie 10% są za duże. To wszystko na temat kompetencji lekarzy z tej kliniki ..

Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zapisanie sie na konsultację do kliniki niepłodności Gameta, dobra klinika w której pracuje doświadczone grono lekarzy.
    Na początku procesu in vitro kobieta, która zdecyduje się na zabieg otrzymuje tzw. kartę monitorowana stymulacji, w której lekarz zapisuje dawki leków dobrane indywidualnie dla niej. Następnie podawane są jej zastrzyki hormonalne.

Zresztą na ich stronie opisane jest dokładnie jak wyglada cała procedura. https://gameta.pl/blog/in-vitro-krok-kroku/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 07:25

bezsilna lubi tę wiadomość

• maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga1001 wrote:
    Ja chodziłam prywatnie do dr Stencela, ale teraz po badaniach stwierdził, że musimy się zastanowić nad in vitro i zaprosił nas na wizytę w invicie. Ale jak przeczytałam cały ten wątek to nie wiem czy dobrze robimy, że tam się leczymy...

Każdy ma prawo na swoją opinię. Ja osobiście polecam :)

Kinga1001 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.marysia wrote:
    Każdy ma prawo na swoją opinię. Ja osobiście polecam :)

I ja tez polecam i to bardzo 👶

Kinga1001 lubi tę wiadomość

• Sandramome Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o dofinansowaniu in vitro w Gdańsku? Ktoś już skorzystał z tej promocji?

• Olga32 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Często polecany jest dr Hajdusianek. Ja mogę dodać jeszcze dra Siega i dr Hasik. Nie polecam na pewno dra Głodka.
    Część mam pytanko ,a dla czego nie polecasz dr.Glodka? Bo ja właśnie chodzę do niego już 5 miesięcy mam stymulacji i zero rezultatu, już się zastanawiam czy nie zmienić lekarza

Olga 32 lata .Starania z 2019, AHM 4,5 stwierdzono PCO partner wyniki ok, 6 stymulacji i nic ,1.06.2020 początek stymulację do invitro ,krutki protokół ,15.06.2020 pobrano 8 komurek i 20.06.20 transfer. Wierzę w dobre zakończenie 🥰 .Invikta Gdańsk
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dzieki! Zapisano nas na pierwsza konsultacje do dr Hasik. Widze ze to ginekolozka, a u nas problemem jest czynnik meski. Powiedzcie prosze czy jest sens isc do tego lekarza czy prosic o przepisanie?
    Dodam ze leczyc się już nie bedziemy, chcemy dzialac z zabiegami.

Ja chodziłam do Hajdusianka i nie byłam zadowolona, strasznie roztrzepany lekarz. Za każdym razem musiałam mówić od początku co i jak. Kiedyś nie było jego i zastępstwo miała dr Hasik. Zrobila na mnie pozytywne wrażenie i nie owijała w bawełnę za co ją szanuję.
    Aczkolwiek koniec końców przepisałam się do Gamety.

• munia88 Nowa

Wysłany: 26 maja 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam z całego serca polecę doktor Szczyptańską! Przyjmuje akurat w Gdyni. Pozdrawiam, mama rocznej córeczki :)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ