X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Warszawa
Odpowiedz

Invicta Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dr Kunicki transfer dr Pałaszewski .
    1 procedurę na swoich u nich w klinice nic niewyszlo.chcirlusmy badac zarodki nierozwinrly sie wystsrcxajaco aby zrobić biopsję.
    Z racji tego że 4 lata się kevxyludmy a to invimed a to Novum to już miałam odklepać i koleżanka mi poleciła ta klinikę..tu fachowcy są mogę poeiec przygotowani do wizyty, mówią wprost niepierdolą że się uda tylko realnie ile mam szans.
    Potem z kd i sie udało syn ponad pół roku ma.;-)
    Lg
    Ela
    To bardzo się cieszę, że Ci się udalo i masz synka 😄 napawasz mnie nadzieją, że może dobrze trafiłam i też wszystko pięknie się potoczy 🤞🏼

Elka198321 lubi tę wiadomość

11.2021 - rozpoczęcie starań naturalnych
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a

16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
    22.11 bhcg - 0,4 😢
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    Ja póki co jestem po wizycie u dr Kunickiego, ale z tego co tu już na forum się zorientowałam, to wizyty potem są zarówno u dr Niedbały, jak i u dr Pałaszewskiego. Mam nadzieję, że leczenie będzie skuteczne.
    Wysłałam Ci również zaproszenie do przyjaciółek 😉
    Mnie prowadził Kunicki wszystkie wizyty u niego miałam..1 jak plamiłam go niebyło byłam u dr Jerzaka...transfer Pałaszewski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 03:45

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 31 maja, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    czy wiecie może, kto w invicie "specjalizuje" się w poronieniach nawykowych?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Cześć,
    czy wiecie może, kto w invicie "specjalizuje" się w poronieniach nawykowych?
    Kochana oni wszyscy ogarniają takie sprawy...
    Robiłaś diagnostykę poronna te badania ba trombofilie wrodzoną i celiakię? Bo to często kazdz robić po pronnienach...
    Ha polecam Kunickiego ,Pałaszewski też polecam transfer 1 u niego kdraxu udany...oni wszyscy są dobrzy...ale dopytam chrześnicy dam znać...

• glodia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kochana oni wszyscy ogarniają takie sprawy...
    Robiłaś diagnostykę poronna te badania ba trombofilie wrodzoną i celiakię? Bo to często kazdz robić po pronnienach...
    Ha polecam Kunickiego ,Pałaszewski też polecam transfer 1 u niego kdraxu udany...oni wszyscy są dobrzy...ale dopytam chrześnicy dam znać...
    tak tak, mam wszystkie badania. chodzi mi o kogoś, kto zwraca większą uwagę na badania już w ciąży, dokładniejsze usg itp.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    tak tak, mam wszystkie badania. chodzi mi o kogoś, kto zwraca większą uwagę na badania już w ciąży, dokładniejsze usg itp.
    W klinice prowadza z reguły do wizyty serduszkowej i założenia karty ciąży...jeśli jesteś z Warszawy lub okolic polecam z całego serca do prowadzenia ciąży dr Leszek Lewandowski prowadził mi ciążę ogarniał cc..cc miałam w imid w Warszawie gdzie pracuje dr.
    Poczytaj opinie o nim jest kozak i tyle dba o swoje pacjentki zawsze możesz do niego dzwonić...polecam

glodia lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    W klinice prowadza z reguły do wizyty serduszkowej i założenia karty ciąży...jeśli jesteś z Warszawy lub okolic polecam z całego serca do prowadzenia ciąży dr Leszek Lewandowski prowadził mi ciążę ogarniał cc..cc miałam w imid w Warszawie gdzie pracuje dr.
    Poczytaj opinie o nim jest kozak i tyle dba o swoje pacjentki zawsze możesz do niego dzwonić...polecam
    Dzięki. Poczytam! Trochę schizuje, ale potrzebuje na prawdę dobrego lekarza.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dzięki. Poczytam! Trochę schizuje, ale potrzebuje na prawdę dobrego lekarza.
    Jest najlepszy daje swój numer prywatny jak coś się dzieje jest dla Ciebie też panikowałam bałam sie.Dr Kunicki mi go polecił.Raz w miesiącu miałam wizyty u niego plus prenatalne i ostatni miesiąc ciąży 2 razy byłam.Goraco polecam mega empatyczny człowiek,cierpliwy wszystko tłumaczący itp.

glodia lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Jest najlepszy daje swój numer prywatny jak coś się dzieje jest dla Ciebie też panikowałam bałam sie.Dr Kunicki mi go polecił.Raz w miesiącu miałam wizyty u niego plus prenatalne i ostatni miesiąc ciąży 2 razy byłam.Goraco polecam mega empatyczny człowiek,cierpliwy wszystko tłumaczący itp.
    Dziękuję <3

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was badał zarodki w klinice Invicta? Mam pytanie co do kosztów poniesionych za badanie. W cenniku klinika podaje, że trzeba zapłacić ponad 13 tys za badanie zarodków, ilość maksymalna to 15 badanych zarodków. Czy ktoś z Was miał do badania tylko jeden, dwa lub trzy zarodki? Jak to wtedy wygląda cenowo? Też trzeba zapłacić ponad 13 tysięcy czy kosz ten jest jakoś inaczej liczony? U nas z jednej procedury nie ma szans, aby uzyskać sporą ilość zarodków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 10:56

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Czy ktoś z Was badał zarodki w klinice Invicta? Mam pytanie co do kosztów poniesionych za badanie. W cenniku klinika podaje, że trzeba zapłacić ponad 13 tys za badanie zarodków, ilość maksymalna to 15 badanych zarodków. Czy ktoś z Was miał do badania tylko jeden, dwa lub trzy zarodki? Jak to wtedy wygląda cenowo? Też trzeba zapłacić ponad 13 tysięcy czy kosz ten jest jakoś inaczej liczony? U nas z jednej procedury nie ma szans, aby uzyskać sporą ilość zarodków.
    Ja jak kiedyś miałam cennik badanie pgta to było coś koło 2-2,5tyz1 szt potem 2-4 i cena była niższa w przeliczeniu na zarodka.zadzwon na ich infolinii powiedzą ci jak to wygląda...

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja jak kiedyś miałam cennik badanie pgta to było coś koło 2-2,5tyz1 szt potem 2-4 i cena była niższa w przeliczeniu na zarodka.zadzwon na ich infolinii powiedzą ci jak to wygląda...

Kontaktowała się ze mną pani z Invicta i mówiła o kosztach, które napisałam powyżej. Gdy zapytałam jej co w przypadku gdy ktoś uzyska 2 zarodki to odpowiedziała mi, że ona ma taką informację, a jeśli ktoś uzyska mnie zarodków to sytuacja jest rozpatrywana indywidualnie.

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
  • Milka34 Nowa

Wysłany: 9 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś leczył się u dr. Ewy Niedbały Wykowskiej?? Jak wrażenia po wizytach? Pomogła komuś?

‹‹ 108 109 110 111 112
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ