X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Meti Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 jak ty odstawiasz na końcu prograf bo mi kazała przez ostatni tydzień po 1/2 tabl ale przecież to jest kapsułka i nie dzieli się kapsułek ?? 😱

03.2017 Synuś💙naturalnie, 3100g,
    Walka o rodzeństwo starania od 2019, w INVIMEDZIE od wrzesnia 2021
    KIR Bx,
    trombofilia
    mutacja MTHR,PAI
    wysokie NK,
    allo ok,
    owulacja ok, hormony ok
    maz-oligospermia,

12.2021 - kriotransfer blastki, nie udany
    został 1
    05.2022-transfer
    06.2022-mamy ❤️, 5,7mm cudu
    01.2023 córcia jest z nami , 3500g😍
  • Meti Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 czy ja to dobrze policzyłam że estrofem całkowicie odstawiam koniec 13 tyg ? Też tak masz ?
    Ja mam 6tc+3 więc wychodzi że po 2 tyg czyli 8tc+3dni zaczynam redukować a coś mi migło przed oczami że Ty wcześniej zaczęłaś redukować .
    Kurde ta redukcja tyłu leków to dopiero kosmos 😱

03.2017 Synuś💙naturalnie, 3100g,
    Walka o rodzeństwo starania od 2019, w INVIMEDZIE od wrzesnia 2021
    KIR Bx,
    trombofilia
    mutacja MTHR,PAI
    wysokie NK,
    allo ok,
    owulacja ok, hormony ok
    maz-oligospermia,

12.2021 - kriotransfer blastki, nie udany
    został 1
    05.2022-transfer
    06.2022-mamy ❤️, 5,7mm cudu
    01.2023 córcia jest z nami , 3500g😍
  • Sophi Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Sophi kiedy masz transfer? Kciuki ✊✊
    Jestem już po transferze 😉 Dziś jest 6dpt. Odczuwam od wczoraj ból w podbrzuszu i lędźwiach... Jakoś mam wrażenie, że nic z tego 😭

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meti wrote:
    MałaMi90 jak ty odstawiasz na końcu prograf bo mi kazała przez ostatni tydzień po 1/2 tabl ale przecież to jest kapsułka i nie dzieli się kapsułek ?? 😱

Też mam pół na koniec przetnę ja chyba 🙋‍♀️

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Ania90. Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophi wrote:
    Jestem już po transferze 😉 Dziś jest 6dpt. Odczuwam od wczoraj ból w podbrzuszu i lędźwiach... Jakoś mam wrażenie, że nic z tego 😭
    Sophi ja dziś 7dpt i od samego początku mam ból w podbrzuszu i też mam wrażenie, że i tym razem nic z tego. Jakoś ten transfer nie mam w ogóle pozytywnego podejścia. A wczoraj i dziś po podaniu crinone zauważyłam różowe grudki w wydzielinie i teraz to już nie łudzę się że będzie ok. Jutro beta. ehhhh

👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
    👨33l Oligozoospermia azoospermia
    👧 10.2016 cud❤️
    03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
    10.2019❄️ beta 0
    07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    👧 12.2023 drugi cud ♥️
    immunologia:
    Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
    Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
    został ❄️
    '' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
    Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po nieudanym transferze nie miałam żadnych dolegliwości. Nic mnie nie bolało, nie ciągło, nie miałam żadnych skurczów itp. Ja w takich objawach raczej dopatrywałabym się powodzenia. Dziewczyny, głowa do góry! Czekam na pozytywne bety✊

Sophi, Atopikowa lubią tę wiadomość

• Sophi Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania90. wrote:
    Sophi ja dziś 7dpt i od samego początku mam ból w podbrzuszu i też mam wrażenie, że i tym razem nic z tego. Jakoś ten transfer nie mam w ogóle pozytywnego podejścia. A wczoraj i dziś po podaniu crinone zauważyłam różowe grudki w wydzielinie i teraz to już nie łudzę się że będzie ok. Jutro beta. ehhhh
    Oo widzę że podobnie mamy bo ja też wczoraj widziałam różowe grudki z resztkami progesteronu. Ale to akurat wcale nie musi zwiastować okresu. Miałam tak poprzednim razem a później było trochę brązowych plamień. Niestety wtedy była biochemia, ale widocznie się coś chciało implantować. Ja też mam jakieś dziwne podejście.. 😒 niby wszystkim jestem obstawiona, a jakoś mam wrażenie że przecież mi się taki cud nie przytrafi...ohhh 😭 Właśnie jadę badać progesteron.

• Sophi Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Dziewczyny, ja po nieudanym transferze nie miałam żadnych dolegliwości. Nic mnie nie bolało, nie ciągło, nie miałam żadnych skurczów itp. Ja w takich objawach raczej dopatrywałabym się powodzenia. Dziewczyny, głowa do góry! Czekam na pozytywne bety✊
    Oby! Ja dopiero badam bete w poniedziałek. Niby się chce mieć pozytywne podejście,ale ten strach przed porażka jest ogromny i ta chęć żeby w końcu sie udało jest tak wielka, że człowiek głupieje i nie wiadomo co myśleć.

• moniczka1902 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam robią w poniedziałek betę niestety nawet nie drgnęła to moj drugi trasfer, nie mamy juz mrozaczków. Byłam wszystkimi możliwymi lekami też obstawiona. Po pierwszym transferze tez beta nie drgnęła. Myślicie że to może być problem z implantacją? Jestem strasznie zawiedziona...

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka1902 wrote:
    Dziewczyny, miałam robią w poniedziałek betę niestety nawet nie drgnęła to moj drugi trasfer, nie mamy juz mrozaczków. Byłam wszystkimi możliwymi lekami też obstawiona. Po pierwszym transferze tez beta nie drgnęła. Myślicie że to może być problem z implantacją? Jestem strasznie zawiedziona...
    Zobaczysz co powie lekarz na wizycie. A jakimi lekami miałaś obstawiony transfer?

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka1902 wrote:

Może zapalenie endometrium?

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

I Procedura
    II Transfer
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA

preg.png[/url]
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wczoraj pochwaliliśmy moim rodzicom ale nadal mam obawy ze coś złego się może wydarzyć 😥

Pokrótce:

I Procedura
    II Transfer
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA

preg.png[/url]
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    My się wczoraj pochwaliliśmy moim rodzicom ale nadal mam obawy ze coś złego się może wydarzyć 😥
    Nawet tak nie myśl! Teraz już nie może być źle! Kobiety, które tak bardzo walczą o ciążę, chyba nie będą w stanie spokojnie jej przeżyć😑

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie narazie bez zmian. Cykl z prografem i wlewem z accofilu nie pomógł. Od tego cyklu mam jeszcze aromek do tego dorzucony. I tak dwa cykle próbujemy jeszcze. Jeśli nie ruszy nic to będzie jakaś mocna immunosupresja zastosowana. Ale powoli zaczynam mieć dość🥲 i jak tak widzę po waszych historiach to pewnie i w moim przypadku trzeba będzie zdecydować się na in vitro... ehh.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    A u mnie narazie bez zmian. Cykl z prografem i wlewem z accofilu nie pomógł. Od tego cyklu mam jeszcze aromek do tego dorzucony. I tak dwa cykle próbujemy jeszcze. Jeśli nie ruszy nic to będzie jakaś mocna immunosupresja zastosowana. Ale powoli zaczynam mieć dość🥲 i jak tak widzę po waszych historiach to pewnie i w moim przypadku trzeba będzie zdecydować się na in vitro... ehh.
    Niestety in vitro też nie daje 100% szans. Niewiem jakie masz wyniki, ale mi lekarz z programu zdrowia prokreacyjnego realizowanego w ramach NFZ powiedział, żebym z moim AMH nie czekała i nie traciła czasu, tylko od razu zdecydowała się na in vitro. Powiedział też, że nie wyklucza naturalnej ciąży, ale że czas leci i zanim zdążymy poprawić wyniki męża, to u mnie może być za późno, dlatego radzi teraz zdecydować się na in vitro, a jak się uda i wszystko pójdzie zgodnie z planem, to kolejne próbować już na spokojnie można naturalnie.

• moniczka1902 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Zobaczysz co powie lekarz na wizycie. A jakimi lekami miałaś obstawiony transfer?
    prolutex, spasmolina,estrofen. zastrzyk z accofilu, luteina dopochowo , progesteron besins, acard, encorton i 4 wlewy z intralipidu, i neoparin zastrzyki, magneb6

• moniczka1902 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Może zapalenie endometrium?
    miałam przed trasferem scratching zrobiony w lutym histeroskopię...

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Niestety in vitro też nie daje 100% szans. Niewiem jakie masz wyniki, ale mi lekarz z programu zdrowia prokreacyjnego realizowanego w ramach NFZ powiedział, żebym z moim AMH nie czekała i nie traciła czasu, tylko od razu zdecydowała się na in vitro. Powiedział też, że nie wyklucza naturalnej ciąży, ale że czas leci i zanim zdążymy poprawić wyniki męża, to u mnie może być za późno, dlatego radzi teraz zdecydować się na in vitro, a jak się uda i wszystko pójdzie zgodnie z planem, to kolejne próbować już na spokojnie można naturalnie.

Wiem, że nie ma też gwarancji, że się uda, ale pewnie są troszkę większe szanse. Tylko znów te koszty mnie przerażają. Moje amh jak na mój wiek jest niskie. Wynosi 1,1, a mam 32 lata. Łykam dhea i l-arginine, zlecone przez dr C. Partner ma wyniki ok na szczęście. U mnie jest problem z kirami (Kir BX), ale brak implantacyjnych. NK i cytokiny nie są tragiczne. Mam na koncie jedno poronienie prawie 4 lata temu i od tamtej pory nie może zaskoczyć.

• milkaczar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophi wrote:

Trzymam kciuki za udany transfer w takim razie :). Kiedy testujesz?

Moniczka1902 a badaliście zarodki? Albo wina implantacji albo coś było z zarodkiem nie tak.... Bardzo mi przykro :(

MałaMi nawet tak nie myśl, na pewno wszystko będzie dobrze♥️

Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
    Kwiecień 2021 - IUI
    Maj 2021 - IUI
    Czerwiec 2021 - IUI
    Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
    4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej
  • milkaczar Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:

Nie traktuj in vitro jako czegoś złego. To jest dla wielu par duża szansa. Czasem nie wiadomo co jest problemem a in vitro się udaje. Nie ma co się dołować, trzeba zbierać siły do kupy i pieniążki do skarpety i działać :) Wiadomo, każda z nas ma lepsze i gorsze dni, ale jeśli potrzebujesz to się wypłacz w ramię męża i będziesz silniejsza. Zrób coś dla siebie, nawet teraz chyba znów mają organizować darmowe warsztaty z technik relaksacji w klinice, może się wybierz? Takie wyciszenie też dobrze robi przy tym całym stresie i niepewności związanej z leczeniem

Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
    Kwiecień 2021 - IUI
    Maj 2021 - IUI
    Czerwiec 2021 - IUI
    Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
    4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ