X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Serce przestało bić
    Nieee... 🥺tak bardzo mi przykro😭😭😢😥 brak mi słów 😓😩😢

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Serce przestało bić
    Bardzo mi przykro. Brakuje słów w takiej sytuacji.

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Serce przestało bić

Nie wiem co napisać.... Bo ,,trzymaj się,, to za mało w tej sytuacji. To wszystko jest bardzo niesprawiedliwe co nas spotyka. Ile jeszcze musimy znieść tych cierpień, niepowodzeń, bólu...ile.... tule mocno. Sama mam ostatnio dołki totalne. Ale to co Ty czujesz jest nie do opisania.

• milkaczar Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Serce przestało bić

Bardzo mi przykro :( Naprawdę nie ma słów, które cię teraz pocieszą, wybecz się w poduszkę ile trzeba i dużo siły kochana♥️

Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
    Kwiecień 2021 - IUI
    Maj 2021 - IUI
    Czerwiec 2021 - IUI
    Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
    4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć staraczki!

Jestem tu nowa.
    po 2 latach starań, wizyt w 2 klinikach, które nie przypadły nam do gustu (Gyncentrum i Angelius) trafiliśmy do InviMed i dr Sodowskiej. Ze względu na czynnik męski decyzja o In vitro. Za tydzień ostatnia wizyta przed rozpoczęciem procedury - dobranie leków + badania krwi do IVF. W połowie lipca zaczynamy.

Z jednej strony się cieszę, że w końcu jakieś konkretne działanie i jestem dobrej myśli. A z drugiej, gdzieś z tyłu głowy, że tyle rzeczy może pójść nie tak...

U mnie hormony idealne, owulacje są, endometrium ok, jajowody drożne. Przeciwciał p/plemnikowych brak. Jedynie Hashimoto i hiperandrogenizm (jedno i drugie wyrównane), lekko podwyższona prolaktyna ale bez wpływu na owu. PCOS nie stwierdzono. AMH 3,77. Biorę Euthyrox 100/125, Glucophage 500 3x1, Duphaston 2x1 od 17.dc.

Mąż: niska koncentracja plemników (27mln), morfologia 0,83% (Teratozoospermia. Oligozoospemia), stres oksydacyjny zredukowany z 1,8 na 1,1 (2 miesiące supli FertilMan), ale koncentracja i ruchliwośc zmniejszyła się w tym czasie 3-krotnie :( , HBA 73%, MSOME - plemniki prawidłowe 0%. Jedynie fragmentacja DNA w normie.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka06 wrote:
    Cześć staraczki!

Jestem tu nowa.
    po 2 latach starań, wizyt w 2 klinikach, które nie przypadły nam do gustu (Gyncentrum i Angelius) trafiliśmy do InviMed i dr Sodowskiej. Ze względu na czynnik męski decyzja o In vitro. Za tydzień ostatnia wizyta przed rozpoczęciem procedury - dobranie leków + badania krwi do IVF. W połowie lipca zaczynamy.

Z jednej strony się cieszę, że w końcu jakieś konkretne działanie i jestem dobrej myśli. A z drugiej, gdzieś z tyłu głowy, że tyle rzeczy może pójść nie tak...

U mnie hormony idealne, owulacje są, endometrium ok, jajowody drożne. Przeciwciał p/plemnikowych brak. Jedynie Hashimoto i hiperandrogenizm (jedno i drugie wyrównane), lekko podwyższona prolaktyna ale bez wpływu na owu. PCOS nie stwierdzono. AMH 3,77. Biorę Euthyrox 100/125, Glucophage 500 3x1, Duphaston 2x1 od 17.dc.

Mąż: niska koncentracja plemników (27mln), morfologia 0,83% (Teratozoospermia. Oligozoospemia), stres oksydacyjny zredukowany z 1,8 na 1,1 (2 miesiące supli FertilMan), ale koncentracja i ruchliwośc zmniejszyła się w tym czasie 3-krotnie :( , HBA 73%, MSOME - plemniki prawidłowe 0%. Jedynie fragmentacja DNA w normie.
    Cześć! Trzymam kciuki za wyniki wymazów i powodzenie procedury. Z mojej strony polecam suplementację przed punkcją, koenzym Q10, L-Arginina, DHEA, witamina D, kwas foliowy. U mnie też było wszystko idealnie, jajowody drożne, hormony ok, cykle super reguralne, owulacje potwierdzone, a ciąży jak nie było tak niema. Po pierwszej nieudanej procedurze IVF, zbadałam Kiry, trombofilie i homocysteine. I być może tu leży przyczyna niepowodzenia. Dowiem się już za kilka dni😉 A Tobie polecam zrobić te badania jeszcze przed pierwszym transferem. Nie należą do najtańszych, ale lepiej wydać 1.000,00 zł na badania, niż 15. 000,00 zł na kolejną procedurę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Cześć! Trzymam kciuki za wyniki wymazów i powodzenie procedury. Z mojej strony polecam suplementację przed punkcją, koenzym Q10, L-Arginina, DHEA, witamina D, kwas foliowy. U mnie też było wszystko idealnie, jajowody drożne, hormony ok, cykle super reguralne, owulacje potwierdzone, a ciąży jak nie było tak niema. Po pierwszej nieudanej procedurze IVF, zbadałam Kiry, trombofilie i homocysteine. I być może tu leży przyczyna niepowodzenia. Dowiem się już za kilka dni😉 A Tobie polecam zrobić te badania jeszcze przed pierwszym transferem. Nie należą do najtańszych, ale lepiej wydać 1.000,00 zł na badania, niż 15. 000,00 zł na kolejną procedurę.

Dziękuję za rady! Na pewno wezmę pod uwagę :)

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka06 wrote:
    Dziękuję za rady! Na pewno wezmę pod uwagę :)
    Nam udało się trochę poprawić wyniki msome. Do suplementu Fertilman Plus, dołożyliśmy korzeń macy (zalecenie Pani doktor), a jeszcze wcześniej mąż miał suplementację testosteronem od androloga z naszej Kliniki. Oczywiście nie były to jakieś spektakularne wartości, ale kilka % prawidłowych plemników do góry, to w takim przypadku i tak dużo, a poprawa większej ilości paramentów, w tym ruchliwości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Nam udało się trochę poprawić wyniki msome. Do suplementu Fertilman Plus, dołożyliśmy korzeń macy (zalecenie Pani doktor), a jeszcze wcześniej mąż miał suplementację testosteronem od androloga z naszej Kliniki. Oczywiście nie były to jakieś spektakularne wartości, ale kilka % prawidłowych plemników do góry, to w takim przypadku i tak dużo, a poprawa większej ilości paramentów, w tym ruchliwości.

Każdy ułamek procenta się liczy. Trzymam kciuki za Ciebie również, daj znać co się dowiedziałaś odnośnie Twoich badań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 20:12

• milkaczar Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka06 wrote:
    Cześć staraczki!

Jestem tu nowa.

Witamy :) Jeśli głównie czynnik męski, to może warto iść do androloga? W klinice dr Targoński jest bardzo dobry z tego co słyszałam. Masz już rozpisaną stymulację?

Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
    Kwiecień 2021 - IUI
    Maj 2021 - IUI
    Czerwiec 2021 - IUI
    Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
    4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaczar wrote:
    Witamy :) Jeśli głównie czynnik męski, to może warto iść do androloga? W klinice dr Targoński jest bardzo dobry z tego co słyszałam. Masz już rozpisaną stymulację?
    My właśnie u niego byliśmy i jesteśmy zadowoleni. Naprawdę dobry specjalista, wie co robi.

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po wizycie, miałam kolejny raz wlew z accofilu i jeszcze dodatkowo muszę zrobić zastrzyk w brzuch w sobotę. Pogadałam z dr C o innych badaniach, czy jeszcze coś warto zrobic w naszym przypadku. I mowila, że badanie na trombofilię można wykonać jak najbardziej, nawet dziś już odesłałam próbki przez testdna, z Waszego polecenia😉Dodatkowo mamy do wykonania badanie allo-mlr i w Invimed kosztuje 750 zł, a zadzwoniłam sobie dla porównania do Prokocimia i tam koszt wynosi 339 zł i zastanawia mnie ta różnica duża. Robiła któraś z was to badanie w Prokocimiu? Ponadto partner musi powtórzyć rozszerzone badanie nasienia, bo już sporo czasu minęło od poprzedniego i ma zrobić jeszcze mioxsys. I dalej próbujemy naturalnie póki co. Aromek na mnie fajnie zadziałał z tego co dr mówiła, na usg wszystko wzorowo. Próbujemy dalej i zobaczymy co wyjdzie jeszcze z tych badań. Narazie najgorsze dołki minęły i jestem jakoś na nowo zmotywowana.

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobote mam podgląd (10dc) i moze poniedziałek, wtorek moja pierwsza IUI. Pierwszy raz biire aromek i ciekawi mnie jak 🥚

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    A ja w sobote mam podgląd (10dc) i moze poniedziałek, wtorek moja pierwsza IUI. Pierwszy raz biire aromek i ciekawi mnie jak 🥚

Atopikowa lubi tę wiadomość

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:

Trzymam kciuki.

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😁ja tez trzymam za Was 🤞

Moniatka lubi tę wiadomość

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaczar wrote:

Jak wygląda takie leczenie ze strony androloga, jakieś leki? Sama nie wiem, boję się upływu czasu, z badania na badanie coraz słabsze wyniki.

Jeszcze nie mam rozpisanej stymulacji, 30.06 idziemy na wizytę i wtedy będziemy ustalać szczegóły.

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Podnoszę się po porażce. Codziennie zdąża mi się że beczę i zadaje sobie pytanie dlaczego? 😭😭Bylam obstawiona lekami więc dlaczego znowu coś poszło nie tak?
    Na każdym etapie wychodzi jakiś problem myślałam że choć tu będzie dobrze jak zaskoczy to utrzymam ta ciążę...

Nie mamy planu B. Nie mamy zarodków. Nie wiem co dalej.
    Jest mega ciezko.. To były najpiękniejsze 2 miesiące mojego życia. Coraz bardziej się zastanawiam czy nie odpuścić bo życie najwidoczniej tak chce..

Atopikowa lubi tę wiadomość

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Kaya321 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Podnoszę się po porażce. Codziennie zdąża mi się że beczę i zadaje sobie pytanie dlaczego? 😭😭Bylam obstawiona lekami więc dlaczego znowu coś poszło nie tak?
    Na każdym etapie wychodzi jakiś problem myślałam że choć tu będzie dobrze jak zaskoczy to utrzymam ta ciążę...

Jest mega ciezko.. To były najpiękniejsze 2 miesiące mojego życia. Coraz bardziej się zastanawiam czy nie odpuścić bo życie najwidoczniej tak chce..

Cześć, leczę się w invimed Wrocław ale pozwolę sobie napisać bo ponad rok temu przeszłam to samo co ty. Pierwszy transfer nieudany, drugi udany ale serduszko przestało bić w 8 tyg. I tez bardzo długo płakałam rozpamiętywałam myślałam ze serce mi pęknie z żalu i rozpaczy ale uwierz mi ze czas leczy rany i musisz to przeżyć dać sobie czas na żałobę, nie pomoże żadne gadanie czy pocieszanie ty sama musisz to sobie poukładać, z czasem będzie lepiej i ból będzie coraz mniejszy. Jest mi strasznie przykro ale wiem kochana ze dasz rade.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Codziennie o Tobie myślę i zastanawiam się jak się trzymasz. To straszne co Was spotkało. Teraz najlepszym lekarstwem będzie czas. Napewno to przepracujecie i podejmiecie najlepszą dla siebie decyzję, ale zapewnie nie będzie to ani dzisiaj ani jutro. Czy dostaliście jakąś diagnozę, co było powodem takiego obrotu sprawy?

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ