INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Lierin2 wrote:A po szczepieniach allo się podniosło? Jak tak to tylko beta nam jutro prawdę powie, trzymam kciuki! 🤞 Choć niestety trzeba być gotowym na wszytsko, zostały Wam jeszcze jakieś zarodki?
Ja z tym allo to miałam niezle przeboje.
Po szczepieniach Męża miałam mniej niż 10 % dlatego wskazania szczepienia pullowane i allo wyszlo z Mężem 0 % a z dawca ponad 40 % jak nie więcej (nie pamiętam dokładnie) w każdym razie docent dal zielone światło do staran ,ale przez 6 miesięcy nic . Po tym czasie odezwałam się do docenta i kazał zrobić allo ml i cross match . Allo z Mężem 41, 3 %(wynik z lipca ,a dawna 38,1%)
Tak mamy dwie blastki z 5 doby.
-
MałaMi90 nie robiliśmy badania zarodków. Kariotypy są ok. U Was tez kariotypy ok? Właśnie wiem, ze badanie nie daje 100% pewności, bo tutaj wiele elementów musi zaskoczyć w odpowiednim czasie żeby była implantacją, ale mam wrażenie ze jak zdrowy zarodek, to już łatwiej z reszta, bo mniej czynników wchodzi w grę. Przynajmniej ten jeden odpada. Co do wizyty z genetykiem to wiem właśnie, ale to ma chyba pomoc wybrać odpowiedni sposób badania, bo są różne. Myślę ze zapłodnia wam mimo wszystko wszystkie komórki, choć ostatnio widziałam jak na facebooku dziewczyny pisały ze teraz te kwestie są mocno kontrolowane przez rząd… Patrząc na te ich działania, to ja się naprawdę ostatnio zastanawiam dokąd ten kraj zmierza
Tego proga na przyspieszenie to ja bym nie brała, bo z moich doświadczeń wynika ze czasem okres przychodził podczas brania a czasem dopiero 10 dni po odstawieniu, lepiej chyba poczekać żeby tam czegoś nie rozchwiać…
Natalia trzymam mocno kciuki za betę, test jeszcze wszystkiego nie przekreśla. Daj znać jak będziesz mieć wynik.
Tez się zgadzam z dziewczynami, ze przebadany zarodek nie daje pewności, po prostu trzeba trafić w to okienko i wszystko na raz musi grać i buczeć. Jak mam coraz więcej doświadczenia w temacie to bez kitu zastanawiam się jak to jest możliwe, ze niektóre dziewczyny zachodzą w ciążę ot tak, tutaj przecież tyle trybików musi się zejść…Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
Rybka85 wrote:Ja też jestem u dr C. Też bym ją poleciła. Konkretna i rzeczowa babka jeśli chodzi o mnie, a też nie mam łatwego przypadku. Sama doradza od siebie badania, kombinuje z lekami, poleca innych specjalistów. Ale przez to, że taka dobra, to i dużo ma pacjentek i kontakt czasem utrudniony. 🤷🏻♀️
MałaMi tak to jest już z tym in vitro, że wiecznie się na coś czeka i coś się opóźnia. Też myślę, że dr liczyła na to, że się sam wchłonie, że natura zadziała. To zawsze lepsze, niż pakowanie od razu leków. I tak się ich tyle bierze, że organizm od tego wariuje.
Natalia jesteś odważna!🙈🍀🤞🍍 A jak sikniesz, to się podzielisz wynikiem, co? Wkleisz nam tu fotkę?😉
Widzę, że dużo osób chodzi do Pani Doktor , czyli wychodzi na to że to naprawdę dobry specjalista. Ważne żeby właśnie trafić do kogoś zaangażowanego, też o niej pomyślęStarania od 2 lat
- nieudane in vitro: 03.2020
- problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
- obciążenia genetyczne -
Natalia___ wrote:Dziewczyny,
Dobrych wieści nie mam - 8dpt ,jedna kreska ....
Załamka😔. Test był super czuły z pink ten różowy...
Mam ochotę odstawić leki ale Mąż nawet nie chce o tym słyszeć ....
😪😔
Ja trzymam nadal kciuki! jeszcze nie wszystko stracone trzeba czekać na betę. Daj znać jak beta.Starania od 2 lat
- nieudane in vitro: 03.2020
- problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
- obciążenia genetyczne -
milkaczar wrote:MałaMi90 nie robiliśmy badania zarodków. Kariotypy są ok. U Was tez kariotypy ok? Właśnie wiem, ze badanie nie daje 100% pewności, bo tutaj wiele elementów musi zaskoczyć w odpowiednim czasie żeby była implantacją, ale mam wrażenie ze jak zdrowy zarodek, to już łatwiej z reszta, bo mniej czynników wchodzi w grę. Przynajmniej ten jeden odpada. Co do wizyty z genetykiem to wiem właśnie, ale to ma chyba pomoc wybrać odpowiedni sposób badania, bo są różne. Myślę ze zapłodnia wam mimo wszystko wszystkie komórki, choć ostatnio widziałam jak na facebooku dziewczyny pisały ze teraz te kwestie są mocno kontrolowane przez rząd… Patrząc na te ich działania, to ja się naprawdę ostatnio zastanawiam dokąd ten kraj zmierza
Tego proga na przyspieszenie to ja bym nie brała, bo z moich doświadczeń wynika ze czasem okres przychodził podczas brania a czasem dopiero 10 dni po odstawieniu, lepiej chyba poczekać żeby tam czegoś nie rozchwiać…
Natalia trzymam mocno kciuki za betę, test jeszcze wszystkiego nie przekreśla. Daj znać jak będziesz mieć wynik.
Tez się zgadzam z dziewczynami, ze przebadany zarodek nie daje pewności, po prostu trzeba trafić w to okienko i wszystko na raz musi grać i buczeć. Jak mam coraz więcej doświadczenia w temacie to bez kitu zastanawiam się jak to jest możliwe, ze niektóre dziewczyny zachodzą w ciążę ot tak, tutaj przecież tyle trybików musi się zejść…Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 14:52
-
Dziewczyny,
Laboratorium dziś mnie nieźle przytrzymało.
Wyniki pojawiły się dopiero po 18stej.
Chyba za dobrze znam swój organizm
Beta <2,3. Brak implantacji (x2)
Dr C pisze ,że jej przykro...
Do Pasnkia też napisałam...
Muszę się pozbierać ,a przede wszystkim zregenerować po tych końskich dawkach.
Nie mam planu. Nie wiem co dalej.
Spokojnego wieczoru.
Trzymam kciuki za resztę 🙏
Walczymy 🙏 -
Natalia tak mi mega przykro.. Może jakieś dodatkowe badania?
Milka tylko ja badalan kariotyp dlatego że to ja podobno przekazałam zły genPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
MałaMi90 wrote:Natalia tak mi mega przykro.. Może jakieś dodatkowe badania?
Milka tylko ja badalan kariotyp dlatego że to ja podobno przekazałam zły gen
Mala Mi ,
Właśnie nie mam pojęcia jakie badania
Histeroskopia wykonana x2
Wycinki cd138 I cd56 są
Immunologia ruszona- na to szczepienia
Kir bx (brakuje dwóch)
Mąż po operacji powrozka nasiennego - morfo z 1% wskoczyło na 16% nie ma problemu z nasienie
Msome zrobione , metoda zapłodnienia Imsi ,
Test HBA zrobiony - wynik super
Mam wysoki stan zapalny ok 5 tys - na to encorton 10 mg przed transferem
- tromfobilia - acard i heparyna . Mam pai homo
Wiadomo wirusologiczne badania aktualne (Ja + Maz)
Generalnie Mąż też pod kontrolą androloga/urologa - nie ma żadnych nawrotów zylakow (badania z tego roku )
Mogę wykonać jeszcze badanie kariotypu (ale zalecenia dla par po poronieniu, dlatego nie robiłam)
Jedynie co to moge przy kolejnym invitro poprosić o:
- wlew z Intralipid (niby na zbicie nk)
- wlew z atosiban
Ewentualnie immunoglobiny ( są ponoć na wszystko- drogie w ciul ale niby skuteczne .
Ana, Asa , glukoza I insulina 3pkt zrobiona .
Prolaktyna po owulacji lekko powyzej normy - biorę bromergon 1 tabletke.
Zanim podeszłam do invitro po prostu przebadałam się ginekologicznie, hormony sprawdzane. Usg tarczycy też.
Martwi mnie to wszystko ...
Taki zal post ...😔
-
A miałaś może scratching endometrium? Robią zadrapanie w endometrium w którym zarodek lubi się zagnieżdżać i poprawia receptywności endometrium. Ja mialam jeszcze relanium przed udanym transferem na rozluźnienie. I nie wiem co jeszcze można by było zbadać dołożyć...Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
MałaMi90 wrote:A miałaś może scratching endometrium? Robią zadrapanie w endometrium w którym zarodek lubi się zagnieżdżać i poprawia receptywności endometrium. Ja mialam jeszcze relanium przed udanym transferem na rozluźnienie. I nie wiem co jeszcze można by było zbadać dołożyć...
Nie miałam scratchingu endo , zamiast tego był wlew z accofilu. Wiem, ze stosuja jedno i drugie.
Z badań już też sama nie wiem co robić...
Na siłę szukać to też chore...
Jedynie laparoskopia ,ale mam amh 1,89 i dwóch ginekologów powiedziało, że nie zaleca bo może mi operacja obniżyć rezerwę i tak się wstrzymuje... -
Natalia___ wrote:Nie miałam scratchingu endo , zamiast tego był wlew z accofilu. Wiem, ze stosuja jedno i drugie.
Z badań już też sama nie wiem co robić...
Na siłę szukać to też chore...
Jedynie laparoskopia ,ale mam amh 1,89 i dwóch ginekologów powiedziało, że nie zaleca bo może mi operacja obniżyć rezerwę i tak się wstrzymuje... -
Natalia___ wrote:Nie miałam testu be ready. Co Ci ten wynik dal ? Przesunięte okienko miałaś o ile dni ? Czy na cyklu sztucznym ma to duże znaczenie?
-
Kurcze ja byłam u niego raz ale ja na Twoim miejscu znalazłabym osobę która się specjalizuje w endometriozie i jednoaczesnie znalazłabym osobę od Niepłodności...
dmg111 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
Ja jestem po kilku wizytach u dr Kobielskiego i jestem zadowolona, ale nie mam problemu z endometrioza, więc nie wiem jak byłoby w Twoim przypadku
dmg111 lubi tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Endometrioza osłabia komórki a jak masz taką silna to myślę że może mieć ona wpływ.Pokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
dmg111 wrote:Ona się objawia tylko podczas okresu, bez tego jest cudownie. Naprawdę nie wiem jak z tym żyć, dlatego ciąża może być ukojeniem, ostatnio wszystko w ciąży zniknęło i przez prawie dwa lata problem nie istniał 😥
Urodziłam dziecko naturalnie bez znieczulenia, a ten ból jest jak milion razy tamto, mdleje, krzyczę, leżę w wannie ze słuchawka na brzuchu lejąc wrzątek, planuje pracę zdalna i nie wychodzę z domu przez dni okresu, to nie jest normalne 😥
Doczytam w czym się specjalizuje kobielski, czy to zakres jego wiedzy, bo odczułam wrażenie jakby mu naprawdę zależało, ale wiadomo, że lepiej zapytać osób, które miały z nim więcej do czynienia 😉
Kurczę trudna sprawia, a robiłaś jakieś dodatkowe badania pod kątem endometriozy? Z tego co slyszałam, to poza obniżaniem jakości komórek to tez utrudnia implantację. Trudno przewidywać jak jest u Ciebie, najlepiej pewnie byłoby laparoskopię zrobić. Biedna jesteś z tym bólem, kurczę powinno być na to jakieś rozwiazanie
MałaMi a może mąż też powinien zrobić kariotyp? Może na nfz się da?
Natalia przykro mi Jaki plan dalej? Robiłaś histeroskopie?Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej