X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    tak napiszę do koordynatorki dzisiaj.. tak narazie walczę z torbielą, byłabym stymulowana w tym najbliższym cyklu ale torbiel mi nie zeszła i mam brać teraz tabletki anty... mam nadzieję że pomogą, a tymczasem plamię i @ już się spóźnia 2 dni, z tego co Pani dr mówi nie mogę podejść do cyklu świeżego niestety... :( bo mam wysokie AMH...
    Szczęście w nieszczęściu, wysokie AMH to większa szansa na ciąże, jak nie teraz to w późniejszym terminie. Moje AMH to 1.4, 2 stymulacje napewno mu nie pomogły, więc boję się, że mogę nie mieć szansy na drugie dziecko. A co do spóźniającej się @ i torbieli, wiem, chciałoby się już podchodzić, jak najszybciej bez zbędnej zwłoki, tez byłam "zła", jak okazało się, że mam wysoką homocysteine i muszę ją zbić przed kolejną procedurą, co trochę przesunęło ją w czasie. Może właśnie te wszystkie kłody które wchodzą nam pod nogi są po coś i za jakiś czas wyjdziemy na prostą. Mała Mi, Ty jesteś moim wyznacznikiem, jesteśmy chyba w tym samym wieku, nasi mężowie mają podobne wyniki, też niemam KIR z DS, jak zobaczyłam, że Wam się udało, dostałam nowej nadzieji. Niestety pokomplikowało się u Was, ale ja cały czas Wam kibicuję i wierzę, że za niedługo będziemy pisać w innym temacie 😊 Mam nadzieję, że się wyrobisz i będziemy razem mamami 2023 😊

MałaMi90 lubi tę wiadomość

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniły z recepcji. Poprosiłam o konsultacje telefoniczna z Panią genetyk. I mam im wysłać listę pytań. To będzie konsultowała się z embriologami lub z Panią dr. Najważniejsze że da się zbadać część zarodkow...

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obserwuje ,podczytuje i kibicuje Wam cały czas. Ja próbuję naturalnie ale stymulowana bylam przez mojego gin ale bezskutecznie. Niewiem czy podchodzic do kolejnej IUI, szanse raczej małe...

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale podczytywałam Was tutaj nie raz. Ja od dłuższego czasu odpoczywałam od tematu, potrzebowałam przerwy, zajęłam się sobą, przeszłam na dietę. Aż tu nagle zorientowałam się, że miesiączka mi się spóźnia. Dzis zrobilam test, wyszły dwie kreski. Po ponad 4 latach niepowodzeń... Na ten moment jest za wcześnie na entuzjazm, jestem bardziej w strachu. Jutro zamierzam jechac rano na betę, żeby zobaczyć co i jak. Jakie badania jeszcze warto wykonać. Może progesteron? Doradźcie mi z własnych doświadczeń. Napisałam do dr Cygal, ale cisza narazie. Mam też trombofilie i będę musiała przyjmować heparyne. Mam nadzieję, że dr się odezwie.

Atopikowa, dmg111, Moniatka , MagdaWil, Rybka85, Roxie_eS lubią tę wiadomość

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek mega mocne kciuki 🙆‍♀️🙆‍♀️💪💪✊✊✊

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

I Procedura
    II Transfer
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA

preg.png[/url]
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Kasiek mega mocne kciuki 🙆‍♀️🙆‍♀️💪💪✊✊✊
    Przyda się😘😘 czułam, że tutaj mogę to napisać do Was.

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale podczytywałam Was tutaj nie raz. Ja od dłuższego czasu odpoczywałam od tematu, potrzebowałam przerwy, zajęłam się sobą, przeszłam na dietę. Aż tu nagle zorientowałam się, że miesiączka mi się spóźnia. Dzis zrobilam test, wyszły dwie kreski. Po ponad 4 latach niepowodzeń... Na ten moment jest za wcześnie na entuzjazm, jestem bardziej w strachu. Jutro zamierzam jechac rano na betę, żeby zobaczyć co i jak. Jakie badania jeszcze warto wykonać. Może progesteron? Doradźcie mi z własnych doświadczeń. Napisałam do dr Cygal, ale cisza narazie. Mam też trombofilie i będę musiała przyjmować heparyne. Mam nadzieję, że dr się odezwie.
    Trzymam kciuki za Twój cud 🥰🤞🤞🤞✊️✊️✊️ dajesz i mi nadzieję 🙂

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    Trzymam kciuki za Twój cud 🥰🤞🤞🤞✊️✊️✊️ dajesz i mi nadzieję 🙂

Ja za Was też trzymam kciuki niezmiennie. Jesteśmy tu po to, by się wspierać. W tych dobrych i złych momentach. Podchodzę na chłodno do tego, po moim ostatnim poronieniu wiem, że trzeba spokojnie podejsc do tematu. Ale chyba coś
    w tym jest, że cuda się zdarzają.

Atopikowa lubi tę wiadomość

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Wspaniała wiadomość!!! Przypilnuj sobie recepty na heparyne, powinnaś mieć wdrożoną od razu. Narazie przyjmuj acard.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    Hej dziewczyny. Obserwuje ,podczytuje i kibicuje Wam cały czas. Ja próbuję naturalnie ale stymulowana bylam przez mojego gin ale bezskutecznie. Niewiem czy podchodzic do kolejnej IUI, szanse raczej małe...
    Już chyba kiedyś pisałam tutaj w tym temacie. Lekarz na NFZ z UCK w Katowicach powiedział mi na wizycie, że w naszym przypadku (słaba jakość nasienia) tylko in vitro. Powiedział też, że w klinice mogą namawiać nas na inseminacje, ale że w jego opinii najlepiej od razu decydować się na in vitro, ponieważ daje większe szanse. Chociaż będąc w klinice nikt nam inseminacji nie proponował, Wam zaproponowali, więc może jednak rokujecie. Ale lekarz z UCK swoje zdanie argumentował też większą skutecznością i mniejszym obciążeniem psychicznym.

Atopikowa lubi tę wiadomość

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Wspaniała wiadomość!!! Przypilnuj sobie recepty na heparyne, powinnaś mieć wdrożoną od razu. Narazie przyjmuj acard.
    Wlasnie mam acard i łykam go. Jutro będę dzwonić do koordynator o receptę. Bo coś czuje, że Pani dr się nie odezwie.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Wlasnie mam acard i łykam go. Jutro będę dzwonić do koordynator o receptę. Bo coś czuje, że Pani dr się nie odezwie.
    Wiesz jak jest. Ma nas dużo, a do twgo swoje prywatne życie. Koordynator napewno Ci to ogarnie. Pamiętaj jednak, żeby zgłosić, że masz trombofilie, tak, żeby recepta była wystawiona z refundacją.

• KoralikKoral Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Scratching endometrium to zadrapanie endometrium zwiększa jego receptywnośc i zarodek lubi się zagnieździć w tej bliźnie :) tyle wiem na ten temat 😂 a embrance to nieinwazyjbe pobranie materiału do badania zarodkow pod względem genow jak coś poprawcie mnie dziewczynki :)

Ok, dziękuję bardzo! W sumie nie wiem czy to dobrze zrozumiałam, ale trochę mi to sprawę rozjaśniło :D
    Rybka85 dzięki, a powiedziałabys mi jeszcze czym jest RIF? 😅

Starania od 2 lat
    - nieudane in vitro: 03.2020
    - problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
    - obciążenia genetyczne
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Wiesz jak jest. Ma nas dużo, a do twgo swoje prywatne życie. Koordynator napewno Ci to ogarnie. Pamiętaj jednak, żeby zgłosić, że masz trombofilie, tak, żeby recepta była wystawiona z refundacją.[/QUOTE

Odezwała się Pani dr. Napisała jakie mam wykonać jutro badania z krwi, zapytała jakie biorę leki. Jutro mam się odezwać z wynikami i pewnie dostanę receptę. Bo wspominałam o tym, że nie mam heparyny. A mi pozostaje zachować spokój i będzie ok.

• Rybka85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:

Ale to są mega dobre wiadomości!😃💚
    Kciuki mocno zaciśnięte!🤞
    Naturalsik po tyle bojach! 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 22:05

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoralikKoral wrote:
    Ok, dziękuję bardzo! W sumie nie wiem czy to dobrze zrozumiałam, ale trochę mi to sprawę rozjaśniło :D
    Rybka85 dzięki, a powiedziałabys mi jeszcze czym jest RIF? 😅

Zaburzenia implantacji zarodka = RIF z angielskiego Repeated Implantation Failure. Czyli niepowodzenie zapłodnienia na etapie zagnieżdżania się zarodka w jamie macicy.

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Ale to są mega dobre wiadomości!😃💚
    Kciuki mocno zaciśnięte!🤞
    Naturalsik po tyle bojach! 🙃
    🥰🥰🥰

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Odezwała się Pani dr. Napisała jakie mam wykonać jutro badania z krwi, zapytała jakie biorę leki. Jutro mam się odezwać z wynikami i pewnie dostanę receptę. Bo wspominałam o tym, że nie mam heparyny. A mi pozostaje zachować spokój i będzie ok.
    No to super, wiesz co robić 😊 Informuj nas o kolejnych dobrych wiadomościach 😊

• milkaczar Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Moniatka wrote:
    Wiesz jak jest. Ma nas dużo, a do twgo swoje prywatne życie. Koordynator napewno Ci to ogarnie. Pamiętaj jednak, żeby zgłosić, że masz trombofilie, tak, żeby recepta była wystawiona z refundacją.[/QUOTE

Super :) Trzymam kciuki za badania :)

MałaMi a ty masz już termin tej konsultacji z genetykiem? Zaczęłaś brać te antki na torbiel?

Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
    Kwiecień 2021 - IUI
    Maj 2021 - IUI
    Czerwiec 2021 - IUI
    Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
    4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaczar wrote:
    Super :) Trzymam kciuki za badania :)

MałaMi a ty masz już termin tej konsultacji z genetykiem? Zaczęłaś brać te antki na torbiel?

tak wyznaczyły mi termin na 22-11.

Dziś dopiero dostałam @ 3 dni spóźnienia więc dopiero od dzisiaj zaczynam brać:)

Pokrótce:

I Procedura
    II Transfer
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA

preg.png[/url]
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ