X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Oczywiście, że będzie. Musi być. Wiem, że się stresujesz, ale to Wam nie pomaga a maluszek napewno też to odczuwa. Poczekaj na spokojnie na wizyty, zapisuj sobie na kartce wszystkie nurtujące Cię kwestie, żeby potem w stresie nie zapomnieć i zobaczysz co z tego wyniknie. Jak będziesz znała opinie lekarzy, wtedy będziesz się mogła zastanawiać, czy robić dodatkowe badania, czy czekacie na 2 prenatalne.

Tak właśnie musze do tego podejść. Dzieki jeszcze raz. Wierzę, że wszystko się dobrze zakonczy.

Moniatka lubi tę wiadomość

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    A jak się oblicza to ryzyko? 🙈
    Niemam pojęcia, wpisałam w Google ryzyko zd dla 40 latki i taka liczba mi wyskoczyła. Teraz lekarze mają do tego specjalne aplikacje i one analizują dane z badań krwi w połączeniu z wymiarami kości.

• milkaczar Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    No to mocne kciuki! 🥰 Czym będziesz stymulowana? Tak samo jak poprzednio, czy jakieś zmiany?

Teraz mam menopur, wcześniej gonal zobaczymy co wyjdzie :)

Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
    Kwiecień 2021 - IUI
    Maj 2021 - IUI
    Czerwiec 2021 - IUI
    Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
    4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej
  • milkaczar Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Na usg wszystko było super, wszystkie pomiary, do niczego się nie można było przyczepić. Jeszcze lekarz przeprowadzający badanie powiedzial, że nie spodziewa się z wyników krwi czegoś niepokojącego. A tu takie coś nagle.

Jeśli usg jest ok, to bym skonsultowała z innym lekarzem, ale moja koleżanka miała bardzo podobne wyniki i po konsultacji właśnie z innym lekarzem, który specjalizuje się w diagnostyce prenatalnej okazało się ze te beta-HCG wynika z problemów z łożyskiem. Koniec końców córka urodziła się jej zdrowa

Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
    Kwiecień 2021 - IUI
    Maj 2021 - IUI
    Czerwiec 2021 - IUI
    Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
    4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    A ja dziewczyny trochę z innej beczki. Jestem po pierwszych prenatalnych i z usg wszystko wyszło super, natomiast wczoraj odebrałam wyniki testu pappa i nie ukrywam, że jestem zmartwiona, chociaż to nie przesadza o chorobie, ale czlowiek juz swoje myśli. Wyszło mi, że jestem w grupie wysokiego ryzyka odnośnie Zespołu Downa, lekarz zaleca amniopunkcje, ale tak do końca nie jestem przekonana co do tych wyników i co do tej amniopunkcji, boje się powikłań. Dlaczego na każdym etapie musi być coś i musimy podejmować tak trudne decyzje...

A nifty w takim razie?Nie jest inwazyjne i moze nie trzeba będzie robić amniopunckji? Bo rozumiem, że zarodki nie badane były? A papa to jest statystyka sam wiek matki może powdlwyzszyc ryzyka ale oczywiście zrobiłabym dalsza diagnostykę.

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    A nifty w takim razie?Nie jest inwazyjne i moze nie trzeba będzie robić amniopunckji? Bo rozumiem, że zarodki nie badane były? A papa to jest statystyka sam wiek matki może powdlwyzszyc ryzyka ale oczywiście zrobiłabym dalsza diagnostykę.

Nie były badane zarodki, u nas zaskoczyła nas ciąża naturalna po ponad 4 latach starań. Będę rozważać właśnie ten test nifty. Te testy pappa to chyba w ogóle jakieś nieporozumienie, przynoszące tylko mnóstwo stresu.

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Niemam pojęcia, wpisałam w Google ryzyko zd dla 40 latki i taka liczba mi wyskoczyła. Teraz lekarze mają do tego specjalne aplikacje i one analizują dane z badań krwi w połączeniu z wymiarami kości.

Myslalam, że jest jakis wzór na to czy coś takiego.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaczar wrote:
    Teraz mam menopur, wcześniej gonal zobaczymy co wyjdzie :)
    Moje udane ifv też było na menopurze 🥰

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej,
    Melduję , że żyje i oczywiście podczytuje Was !
    Nowy Rok, a ja nadal próbuje zebrać siły do dalszej walki ...
    W skrócie:
    Wizyta u dr C w ten piątek
    Obecnie biorę Estrofem - niby mam podejsc do testy be ready (dopadła mnie grypa i nie wiem co robić)
    Zaciskam kciukasy za wszystkie staraczki✊️✊️✊️

Moniatka , Rybka85, Ada M lubią tę wiadomość

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Heeeej,
    W skrócie:
    Obecnie biorę Estrofem - niby mam podejsc do testy be ready (dopadła mnie grypa i nie wiem co robić)
    Daj znać co ustalicie na wizycie. Zdrówka😚

Natalia___ lubi tę wiadomość

• Rybka85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Natalia___! Dobrze, że wracasz do działania. 🙂 Ja mam wizytę w poniedziałek. Oby wszystko było OK i żebym dostała zielone światło na transfer w lutym. Mam dość już czekania.

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie jest najgorsze, a duża część in vitro to właśnie czekanie, czekanie na wyniki wymazów, na miesiączkę, na stymulacje, na godzinę zastrzyku, na punkcję, na wyniki hodowli zarodków, na transfer i na koniec najgorsze, na wynik bety 🙈

Rybka85 lubi tę wiadomość

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dzisiaj do kliniki i podobno dalej nie ma grafiku do dr C na luty....

Tyle lat starań...bez happy endu😔
  • Ania90. Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    A ja dziewczyny trochę z innej beczki. Jestem po pierwszych prenatalnych i z usg wszystko wyszło super, natomiast wczoraj odebrałam wyniki testu pappa i nie ukrywam, że jestem zmartwiona, chociaż to nie przesadza o chorobie, ale czlowiek juz swoje myśli. Wyszło mi, że jestem w grupie wysokiego ryzyka odnośnie Zespołu Downa, lekarz zaleca amniopunkcje, ale tak do końca nie jestem przekonana co do tych wyników i co do tej amniopunkcji, boje się powikłań. Dlaczego na każdym etapie musi być coś i musimy podejmować tak trudne decyzje...
    Mi w wieku 29 wyszło ryzyko właśnie po wynikach z krwi. Z prenatalnych pomiary wszystko super. Żadnych nieprawidłowości ale w związku z wynikiem z krwi zostałam skierowana na amniopunkcje i do końca życia będę żałowała że poszłam. Straciłam zdrową Córkę w związku z powikłaniami po amnio. 😭

👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
    👨33l Oligozoospermia azoospermia
    👧 10.2016 cud❤️
    03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
    10.2019❄️ beta 0
    07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    👧 12.2023 drugi cud ♥️
    immunologia:
    Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
    Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
    został ❄️
    '' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
    Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania90. wrote:
    Mi w wieku 29 wyszło ryzyko właśnie po wynikach z krwi. Z prenatalnych pomiary wszystko super. Żadnych nieprawidłowości ale w związku z wynikiem z krwi zostałam skierowana na amniopunkcje i do końca życia będę żałowała że poszłam. Straciłam zdrową Córkę w związku z powikłaniami po amnio. 😭

Mam genetyka na 18 stycznia umówionego. Lekarz prowadzący stwierdził wczoraj, że nie powinnam się obawiać tej amniopunkcji, że to jest dokładne badanie, ryzyko powikłań wynosi 1: 1000. I on by mi to zalecał. Troche mnie uspokoił wczoraj, że mam nie panikować, bo to są tylko statystyki i nie świadczą o chorobie. Ale jeszcze nie wiem na jakie badanie się finalnie zdecyduje.

• Ada M Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania90. wrote:
    Ale mi jest przykro😪
    Dobrze, że piszesz o tym, lepiej aby dziewczyny przemyślały dokładnie to badanie.
    Mi moja koleżanka pedriatra, kiedyś opowiadało o swojej niespodziewanej pierwszej ciąży w wieku 35 lat. Jej też ginekolog zalecał tą punkcję, bo już jest starsza a ona nie chciała tego badania robić.
    Facet był dla niej bardzo nieprzyjemny, że zły przykład daje innym.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • KoralikKoral Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Heeeej,
    W skrócie:

Heej! Powodzenia, trzymam mocno kciuki! W końcu trzeba wygrać te walkę ;), daj znać jak było na wizycie :).

Natalia___ lubi tę wiadomość

Starania od 2 lat
    - nieudane in vitro: 03.2020
    - problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
    - obciążenia genetyczne
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Mam genetyka na 18 stycznia umówionego. Lekarz prowadzący stwierdził wczoraj, że nie powinnam się obawiać tej amniopunkcji, że to jest dokładne badanie, ryzyko powikłań wynosi 1: 1000. I on by mi to zalecał. Troche mnie uspokoił wczoraj, że mam nie panikować, bo to są tylko statystyki i nie świadczą o chorobie. Ale jeszcze nie wiem na jakie badanie się finalnie zdecyduje.
    A może załóż taki wątek na forum, albo poszukaj, może ktoś już podejmował tą kwestię. Napewno nie jesteś jedyna w takiej sytuacji, może są już dziewczyny po porodach lub badaniach i będą mogły więcej powiedzieć Ci w tym temacie i to z własnego doświadczenia.

• Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dziś po punkcji.
    Transfer odroczony, z powodu wysokiego progesteronu :(

Czekamy na miesiączkę.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Cześć, ja dziś po punkcji.
    Transfer odroczony, z powodu wysokiego progesteronu :(

Czekamy na miesiączkę.
    Jak się czujesz po zabiegu? Jaki macie wynik punkcji, ile komórek udało się pobrać i zapłodnić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 19:33

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ