INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilka96 wrote:Cześć dziewczyny,
Poszukuje dobrej kliniki i polecenia lekarza prowadzącego w Katowicach/ na Śląsku.
Wybaczcie, ale nie dam rady przebrnąć czy kogoś tutaj polecałyście 😅
Jak oceniacie invimed Katowice?
Mierzymy się głównie z obniżonymi parametrami nasienia, ale potrzebuje też dobrego ginekologa bo do tej pory dostałam sprzeczne informacje co do tego czy mam czy nie mam pcos.
Będę bardzo wdzięczna za polecenia, ale też antypolecenia żeby nie tracić czasu
Wystarczy przewinąć kilka stron do tyłu tak naprawde nie trzeba daleko szukać, a zawsze mozesz dowiedziec sie czegos przydatnego. Generalnie dużo zalezy od lekarza. Najczęściej polecany jest dr Kobielski i dr SodowskaCzynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
28.06 - monitoring 🥚 rosną
3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
lipiec 2024 - transfer 😞
wrzesien 2024- biochem
listopad 2024 - transfer 😞
marzec 2025 - 4AB❄️ -
Ilka96 wrote:Cześć dziewczyny,
Poszukuje dobrej kliniki i polecenia lekarza prowadzącego w Katowicach/ na Śląsku.
Wybaczcie, ale nie dam rady przebrnąć czy kogoś tutaj polecałyście 😅
Jak oceniacie invimed Katowice?
Mierzymy się głównie z obniżonymi parametrami nasienia, ale potrzebuje też dobrego ginekologa bo do tej pory dostałam sprzeczne informacje co do tego czy mam czy nie mam pcos.
Będę bardzo wdzięczna za polecenia, ale też antypolecenia żeby nie tracić czasuInvimed Katowice
06.2019 ICSI - 1 zarodek/nieudany
08.2019 ICSI -brak zarodków
10.2019 ICSI - 1 blastocysta/transfer nieudany
03.2020 invitro z kd - transfer 2 3dniowców/ciąża biochemiczna
11.2021 tranfer z kd - blastocysta 4AA/nieudany
02.2021 transfer z kd - blastocysta 3BA
03.2021 Ciąża❤️
endometrioza III st, Mutacja MTHFR, KIR AA, IO -
Dziewczyny wiecie jak jest teraz z dr C? Byliśmy u innej dr i w ubiegłym roku dr C miała sporo zwolnień/ urlopu... W każdym razie jej nie było. Chcielibyśmy teraz przenieść się do niej ze względu na problem ciężkiego czynnika męskiego. Bardzo mała ilość i bardzo zła jakość... Stwierdziliśmy że może uda nam się u niej.
Poprzednia procedura: 9 zaplodnionych zarodków, wszystkie zdegradowały po 3 dobie. -
AnneMarie1234 wrote:Dziewczyny wiecie jak jest teraz z dr C? Byliśmy u innej dr i w ubiegłym roku dr C miała sporo zwolnień/ urlopu... W każdym razie jej nie było. Chcielibyśmy teraz przenieść się do niej ze względu na problem ciężkiego czynnika męskiego. Bardzo mała ilość i bardzo zła jakość... Stwierdziliśmy że może uda nam się u niej.
Poprzednia procedura: 9 zaplodnionych zarodków, wszystkie zdegradowały po 3 dobie.
Ona czesto jezdzi na jakies konferencje itp, wiec mysle ze trzeba byc na to przygotowanym, raczej nikt nie jest w planie przewidziec jak to bedzie wygladało w kolejnych miesiacach. U kogo byliscie przy poprzedniej procedurze? Dr Kobielski jest chyba najbardziej dyspozycyjno-komunikacyjnyCzynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
lipiec 2024 - transfer 😞
wrzesien 2024- biochem
marzec 2025 - 4AB❄️ -
AnneMarie1234 wrote:Dziewczyny wiecie jak jest teraz z dr C? Byliśmy u innej dr i w ubiegłym roku dr C miała sporo zwolnień/ urlopu... W każdym razie jej nie było. Chcielibyśmy teraz przenieść się do niej ze względu na problem ciężkiego czynnika męskiego. Bardzo mała ilość i bardzo zła jakość... Stwierdziliśmy że może uda nam się u niej.
Poprzednia procedura: 9 zaplodnionych zarodków, wszystkie zdegradowały po 3 dobie.
My byliśmy u dr w zeszłym roku od stycznia do października i nigdy nie zdarzyło mi się żeby Jej nie było, a wizyty w sumie miałam co chwilęII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szczęścia🍀
24.12 - Córeczka 🎀
09.01 - II prenatalne 🍀 345g
06.03 - III prenatalne 🍀
-
Dari wrote:Hej! Dziewczyny czy znacie jakąś propłodnościową dietę dla faceta? Jakieś suplementy? co na poprawę jakości nasienia?
Moja lekarka zaleciła dużo witamin: l-arginina, l-karnityna, Wit d, Wit e, Folian, cynk 🫣
Powiedziała żeby jeść mało przetworzonych rzeczy, zero cukrów, alkoholu, spróbować dietę keto.
U nas się parametry polepszyły -
Polecam sermatotrop alfa,
L argininę 1500mg, cynk ok 27 mg, selen 200, Wit c 1000, Wit d 2000, maca 500 Tabl/dzien,
Resweratrol 500mg/dzień ,
U nas po 3 mies poprawa wszystkich parametrów03.2017 Synuś💙naturalnie, 3100g,
Walka o rodzeństwo starania od 2019, w INVIMEDZIE od wrzesnia 2021
KIR Bx,
trombofilia
mutacja MTHR,PAI
wysokie NK,
allo ok,
owulacja ok, hormony ok
maz-oligospermia,
12.2021 - kriotransfer blastki, nie udany
został 1
05.2022-transfer
06.2022-mamy ❤️, 5,7mm cudu
01.2023 córcia jest z nami , 3500g😍 -
elaela10 wrote:Ona czesto jezdzi na jakies konferencje itp, wiec mysle ze trzeba byc na to przygotowanym, raczej nikt nie jest w planie przewidziec jak to bedzie wygladało w kolejnych miesiacach. U kogo byliscie przy poprzedniej procedurze? Dr Kobielski jest chyba najbardziej dyspozycyjno-komunikacyjny
Właśnie często słyszałam, będąc w klinice, że dr C nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, nie podała jeszcze grafiku itd.. ale były osoby, które słyszałam, że wolą poczekać do niej konkretnie, nie chcą innego lekarza. Chociaż jest połowa miesiąca, a z kliniki już do mnie dzwonili że jest grafik i ustalony już mamy termin pierwszej wizyty🙂
My byliśmy u dr Sodowskiej. -
#Aleksandra wrote:My byliśmy u dr w zeszłym roku od stycznia do października i nigdy nie zdarzyło mi się żeby Jej nie było, a wizyty w sumie miałam co chwilę
Udało się Wam, jak widzę ? 🙂 Jaki u Was problem zdiagnozowany, jeśli mogę zapytać ? -
AnneMarie1234 wrote:Wy jesteście u dr Kobielskiego ?
Właśnie często słyszałam, będąc w klinice, że dr C nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, nie podała jeszcze grafiku itd.. ale były osoby, które słyszałam, że wolą poczekać do niej konkretnie, nie chcą innego lekarza. Chociaż jest połowa miesiąca, a z kliniki już do mnie dzwonili że jest grafik i ustalony już mamy termin pierwszej wizyty🙂
My byliśmy u dr Sodowskiej.
tak, on jest mega kontaktowy i z wizytami nie ma problemów. Jesli chodzi o doswiadczenie i aspekt stricte medyczny, to o dr C słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii. Ona ciagle sie szkoli i jezdzi po konferencjach, wiec pewnie z tego wynika ze tez jest mniej dostępna niż inni lekarze. Zreszta tez chyba w innych miejscach pracuje, gdzie prowadzi pozniej ciaze itp.Czynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
lipiec 2024 - transfer 😞
wrzesien 2024- biochem
marzec 2025 - 4AB❄️ -
Cześć dziewczyny, w całej procedurze in Vitro jestem bardzo świeża. Kilka dni temu dowiedzieliśmy się z partnerem, że metodą naturalną nie damy rady. Ciężka oligospermia i hipogonadyzm hipergonadotropowy - jądra są za małe o 2mm, być może przyczyną jest świnka. Partner dostał skierowanie na kariotyp i Azf. Ma brać profertil i leki na niedoczynność tarczycy, która przy okazji została wykryta. Za miesiąc ma powtórzyć badanie nasienia i zrobic posiew, z tymi wynikami mamy iść do androloga i następnie zgłosić się do kliniki na kwalifikacje do in Vitro. Czy Waszym zdaniem klinika będzie wymagać abym ja zrobiła też jakieś badania? I tak teraz czekamy, więc nie chciałabym potem niepotrzebnie przedłuża wszystkiego, skoro mogę wykonać badania teraz. Na ten moment robiłam badania hormonalne, cytologię, usg piersi i wszystko jest w porządku. Miałam też robiony monitoring owulacji u ginekologa i cykl przebiega prawidlowo. Będę wdzięczna za pomoc
-
AnneMarie1234 wrote:Ja zauważyłam, będąc w klinice że często się jej nazwisko pojawiało w recepcji, że jej nie ma, że nie wiadomo kiedy poda grafik, że aktualnie do niej nie ma zapisów itd... może po prostu tak trafiałam. Na szczęście na marzec podała grafik szybko, bo już mamy ustaloną pierwszą wizytę 🙂
Udało się Wam, jak widzę ? 🙂 Jaki u Was problem zdiagnozowany, jeśli mogę zapytać ?
Jeśli nie podawała grafiku, a złożyło się chęć w recepcji na zapisanie na wizytę to zawsze pamiętają, że mają dzwonić jak tylko ustali dr C grafik. Wiesz ostatnimi czasy odkąd weszło rządowe dofinansowanie to zrobiły się kolejki, a dr C mimo wszystko jest bardzo polecana. Ja nie żałuję, że byliśmy u Niej 😊
dr Kobielski jest komunikacyjny aż za bardzo sądzę, dla jednych plus, dla mnie akurst minus, i dyspozycyjny ale na wizytę pod gabinetem czeka się nieraz 2-3h, więc jeśli to komuś nie przeszkadza i może czekać to spoko, mnie by to przeszkadzało mocno. Także jak dla mnie fajnie, że jednak wybraliście dr C, ona jest konkretna, trochę specyficzna ale zna się na rzeczy 😁 Tak, udało Nam się. U mnie brak owulacji/niska jakość komórek jajowych ale diagnozę mieliśmy już przed podejściem do procedury, więc nie błądziliśmy tylko od razu podchodziliśmy 😊II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szczęścia🍀
24.12 - Córeczka 🎀
09.01 - II prenatalne 🍀 345g
06.03 - III prenatalne 🍀
-
Monixma wrote:Cześć dziewczyny, w całej procedurze in Vitro jestem bardzo świeża. Kilka dni temu dowiedzieliśmy się z partnerem, że metodą naturalną nie damy rady. Ciężka oligospermia i hipogonadyzm hipergonadotropowy - jądra są za małe o 2mm, być może przyczyną jest świnka. Partner dostał skierowanie na kariotyp i Azf. Ma brać profertil i leki na niedoczynność tarczycy, która przy okazji została wykryta. Za miesiąc ma powtórzyć badanie nasienia i zrobic posiew, z tymi wynikami mamy iść do androloga i następnie zgłosić się do kliniki na kwalifikacje do in Vitro. Czy Waszym zdaniem klinika będzie wymagać abym ja zrobiła też jakieś badania? I tak teraz czekamy, więc nie chciałabym potem niepotrzebnie przedłuża wszystkiego, skoro mogę wykonać badania teraz. Na ten moment robiłam badania hormonalne, cytologię, usg piersi i wszystko jest w porządku. Miałam też robiony monitoring owulacji u ginekologa i cykl przebiega prawidlowo. Będę wdzięczna za pomoc
Na pewno zrobiłabym AMH - chociaz moze juz po kwalifikacji Wam zleca z refundacji, bo to u kobiety jest wymagane. Jesli podchodzic macie do in vitro to kariotyup - tego nie obejmuje refundacja niestety, chyba ze wezmiecie od rodzinnego skierowanie do poradni genetycznej i wykonacie ta drogaCzynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
lipiec 2024 - transfer 😞
wrzesien 2024- biochem
marzec 2025 - 4AB❄️ -
Cześć dziewczyny 😊 jestem tu nowa 😊
Mam 36 lat, mąż 37
W poniedziałek 3.03.25 pierwszy transfer🥰
Jakieś rady co przed? Co po? Żeby dobrze było?
Wiem statystki mówią same za siebie dlatego nie nastawiam się za bardzo żeby ni było dużego rozczarowania.
Może dodam, u mnie wyniki ok (mam już jedną córeczkę 5latke z innym partnerem)
Mąż Azoospermia,jest po biopsji jądra, zamrożone 2 słomki, żywe ruch C
Wczoraj miałam punkcje
5prawidłowych dojrzałych oocytów, które połączono z meza plemnikami-hodowla zarodków w toku. Szykujemy się na świeży transfer na poniedzialek
Nas prowadzi dr. Niesłuchowska i jesteśmy baaaardzo zadowoleni
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 18:17
-
Sangrita wrote:Cześć dziewczyny 😊 jestem tu nowa 😊
Mam 36 lat, mąż 37
W poniedziałek 3.03.25 pierwszy transfer🥰
Jakieś rady co przed? Co po? Żeby dobrze było?
Wiem statystki mówią same za siebie dlatego nie nastawiam się za bardzo żeby ni było dużego rozczarowania.
Może dodam, u mnie wyniki ok (mam już jedną córeczkę 5latke z innym partnerem)
Mąż Azoospermia,jest po biopsji jądra, zamrożone 2 słomki, żywe ruch C
Wczoraj miałam punkcje
5prawidłowych dojrzałych oocytów, które połączono z meza plemnikami-hodowla zarodków w toku. Szykujemy się na świeży transfer na poniedzialek
Nas prowadzi dr. Niesłuchowska i jesteśmy baaaardzo zadowoleni
Pozdrawiam
Co do samego transferu nie pomogę .. nam wszystkie zarodki zdegradowały w 3 dobie... Właśnie 03.03 zaczynamy druga procedurę.
Dr Niesluchowska to naprawdę przemiła osoba 🙂 -
AnneMarie1234 wrote:Jedz dużo nabiału i pij dużo wody po punkcji koniecznie. Mnie spotkała niestety hiperstymulacja. Masakra ..
Co do samego transferu nie pomogę .. nam wszystkie zarodki zdegradowały w 3 dobie... Właśnie 03.03 zaczynamy druga procedurę.
Dr Niesluchowska to naprawdę przemiła osoba 🙂
Ciekawe jak nasze. Oby przetrwały
Nawet nie wiem co to ta hiperstymulacja -
Sangrita wrote:Ciekawe jak nasze. Oby przetrwały
Nawet nie wiem co to ta hiperstymulacja
Hiperstymulacja to powikłania po stymulacji. Ja miałam strasznie duży brzuch, jakby miał mi zaraz pęknąć, niestety wylądowałam z wodą w jamie otrzewnej na sorze, ale wypuścili mnie i kazali to przeczekać. Jednak pojechałam do kliniki mimo wszystko i byłam właśnie na wizycie wtedy u dr Niesluchowskiej. Dała mi jakieś leki itd, dopiero wtedy objawy ustały 🫡
Sangrita lubi tę wiadomość
-
AnneMarie1234 wrote:Trzymam kciuki, daj znać jutro co i jak 🙂 pewnie możemy się widzieć gdzieś na korytarzu bo my wizyte mamy z samego rana.
Hiperstymulacja to powikłania po stymulacji. Ja miałam strasznie duży brzuch, jakby miał mi zaraz pęknąć, niestety wylądowałam z wodą w jamie otrzewnej na sorze, ale wypuścili mnie i kazali to przeczekać. Jednak pojechałam do kliniki mimo wszystko i byłam właśnie na wizycie wtedy u dr Niesluchowskiej. Dała mi jakieś leki itd, dopiero wtedy objawy ustały 🫡
Ja dopiero na 13:30 mam być w klinice.
Modlę się żeby nie zadzwonił telefon że jednak nic z tego dziś.
Wierzę że jakiś silny się uchował💪
Dobrze że Ci pomogła. Ja bardzo ją lubię 😊
Miłego dnia