X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • elaela10 Ekspertka

Wysłany: 23 października, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meti wrote:
    Parametry-ilosc i jakość , a przyczyny nie doszukiwalismy się jej bo nic to nie wnosiło do sprawy 😝 myślę że wszystko co ma standardowo każdy chłop wiek i poniekąd stres.
    Ani razu nie pojawiliśmy się u androloga, mamy takiego gina który jest 3w1😊

Zgaduję, że jesteście zatem u dr C? :) Na jakim etapie obecnie jest u Was leczenie?

Czynnik męski
    AMH 1,33

Invimed, dr K.

24.06 start 💉
    28.06 - monitoring 🥚 rosną
    3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
    8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
    15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
    7.08 - transfer🙏🏻
  • AnneMarie1234 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was rozpoczynała in vitro w ramach rządowego programu? Powiedzcie mi, długo się czeka na pierwszą wizytę kwalifikacyjną? Zapisana jestem do dr S. I czekam teraz na telefon od koordynatorki. Jestem totalnie zielona w tym temacie..

• elaela10 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnneMarie1234 wrote:
    Dziewczyny która z Was rozpoczynała in vitro w ramach rządowego programu? Powiedzcie mi, długo się czeka na pierwszą wizytę kwalifikacyjną? Zapisana jestem do dr S. I czekam teraz na telefon od koordynatorki. Jestem totalnie zielona w tym temacie..

Zazwyczaj to idzie szybko. Byłaś wcześniej pacjentką kliniki? Ta wizyta, która masz umowioną do dr S to już jest zapisana jako wizyta kwalifikacyjna?

Czynnik męski
    AMH 1,33

Invimed, dr K.

24.06 start 💉
    28.06 - monitoring 🥚 rosną
    3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
    8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
    15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
    7.08 - transfer🙏🏻
  • AnneMarie1234 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elaela10 wrote:
    Zazwyczaj to idzie szybko. Byłaś wcześniej pacjentką kliniki? Ta wizyta, która masz umowioną do dr S to już jest zapisana jako wizyta kwalifikacyjna?
    Nie byłam pacjentka kliniki. Panią doktor polecił nam androlog. Tak, jak zadzwoniłam pani zapytała czy chcemy od razu mieć wizytę walifikacyjną

• Czarnuszka666 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Mam progesteron Prolutex 25mg ważny do 4.2025 chętnie odsprzedam. 3 opakowania. Mogę wystawić na olx, Vinted

Starania od 2018r
    Po drodze w 2019r - poronienie 13tc / zespół turnera, biopsja kosmówki + mikromacierze - genetycznie ok
    2021r - endo I/II stopnia - laparoskopia - wszystko w normie.
    2021r - słabe nasienie
    2022r- bardzo słabe nasienie
    2023r- ciut lepsze nasienie
    29.11.23 - punkcja z 5 komórek - 1 zarodek <3
    EMBRACE - wynik nieinformatywny
    Transfer odroczony zbyt duży progesteron...
  • olaola94 Nowa

Wysłany: 2 grudnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Czy możesz podesłać namiary na lekarza w Luxmedzie ? Również mam pakiet i z chęcią bym poznała lekarza który będzie wiedział jak pokierować z badaniami zgodnie pakietem. Czy masz pakiet razem z mężem że udało się też z badaniami nasienia ??
    Z góry dziękuję za odpowiedź,
    Kwiat_Paproci wrote:
    Amh, cytologię, usg piersi, Test dna kariotyp, badanie nasienia rozszerzone, CMV, różyczka, toksoplazmoza. To wszystko co udało nam się wykonać w LuxMedzie gdyż tam poznałam doktora który urzęduje w InviMedzie w Katowicach.
    Poza badaniami i wynikami czy przed wizytą należy stosować abstynecje seksualna, lekkostrawna dietę, nie pić alkoholu, nie stosować używek, nawodnić się, być na czczo, nie brac leków codziennych, nie ćwiczyć? Czy będą nam robione jakieś badania? Czy to zwykły wywiad tylko? Lepiej być na długo wcześniej i zająć sobie kolejkę? Słyszałam że czas oczekiwania w poczekalni trwa cały dzień gdyż tyle chętnych jest kiedy programy dofinansowania ruszyły.

‹‹ 437 438 439 440 441
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ