INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lukaszkowa wrote:Ale ile to juz dni po transferze? Czemu jeszcze bierzesz besins?
Biore póki co bo ja jestem dzisiaj 10dpt i dzisiaj dopiero robię betę dla kliniki, więc teoretycznie po dzisiejszym wyniku powinnam odstawić. Poszłam na betę wcześniej bo w 8dpt i już wiem, że nic z tego nie będzie, ale w sumie nie wiedziałam czy odstawiać ten progesteron czy nie. Uznałam, że robię wszystko wg zaleceń doktora, tak jakbym tej bety w ogóle wcześniej nie robiła 🤷♀️ -
mo_Nika wrote:Biore póki co bo ja jestem dzisiaj 10dpt i dzisiaj dopiero robię betę dla kliniki, więc teoretycznie po dzisiejszym wyniku powinnam odstawić. Poszłam na betę wcześniej bo w 8dpt i już wiem, że nic z tego nie będzie, ale w sumie nie wiedziałam czy odstawiać ten progesteron czy nie. Uznałam, że robię wszystko wg zaleceń doktora, tak jakbym tej bety w ogóle wcześniej nie robiła 🤷♀️👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Fisia jak u Ciebie? Działasz czy robisz sobie przerwę?
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
lukaszkowa wrote:Ale bralas wowczas prolutex, besins itp.?Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Night wrote:Nieee. Tylko duphaston i luteinę. Ja jeszcze do invitro nie podchodzilam. Miałam delikatnie stymulowane cykle naturalne. Bez ovitrellu nie mam jajeczkowania.👪🐶🌲
Invimed Poznań
mo_Nika wrote:Kurcze mi się też wydaje, że okreszaraz dostanę, bo jakieś plamienie mam. A cały czas jestem na Besins jeszcze
o czym to świadczy? Za mała dawka progesteronu? To może być przyczyną tego nieudanego transferu?
beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
ZielonaPaprotka wrote:Mój nowy lekarz mi mówił że tak. Ten mój transfer co ruszyło a potem miesiączka to właśnie było z winy za małego progesteronu. Ja mam teraz 2*prolutex i 3*lutins jeszcze i to niby dopiero jest bezpieczna dawka i mam badać proga co dwa dni. Będę mieć transfer świeży
Kusiło mnie żeby badać tego proga, bo dużo na innym wątku dziewczyny piszą żeby kontrolować mimio że lekarz nie zleca, ale zdałam się jednak na doktora. To moja pierwsza procedura i pierwszy transfer, więc robiłam wg zaleceń. Może przy następnym podejściu będę jednak badać i kontrolować. -
mo_Nika wrote:Kusiło mnie żeby badać tego proga, bo dużo na innym wątku dziewczyny piszą żeby kontrolować mimio że lekarz nie zleca, ale zdałam się jednak na doktora. To moja pierwsza procedura i pierwszy transfer, więc robiłam wg zaleceń. Może przy następnym podejściu będę jednak badać i kontrolować.
Pogadaj z lekarzem o tym koniecznie. Ciekawe co Ci powie. -
dobuska wrote:
Pogadaj z lekarzem o tym koniecznie. Ciekawe co Ci powie.
Tak zrobię. Chciałam kurcze z następnym cyklem podejść do kolejnego transferu, ale w takiej sytuacji nie uda mi się pewnie dostać do dr przed rozpoczęciem kolejnego cyklu 🙄 ehh... -
mo_Nika wrote:Tak zrobię. Chciałam kurcze z następnym cyklem podejść do kolejnego transferu, ale w takiej sytuacji nie uda mi się pewnie dostać do dr przed rozpoczęciem kolejnego cyklu 🙄 ehh...
Pierwszy monitoring endo jest dopiero w 11-13 dniu cyklu więc jeszcze przed rozpoczęciem podawania progesteronu, także myślę że jeszcze zdążysz go o to zapytać, zanim zaczniesz ten progesteron koksować. Wtedy on też tak czy inaczej każe Ci pierwszy raz zbadać poziom progesteronu. Do kolejnej procedury jest ten sam protokół (ale oczywiście napisz do koordynatorki z prośbą o potwierdzenie, że masz tak samo brać leki/możesz od razu podejść - chyba, że już do z drem ustalałaś), więc przed kolejnym podejściem nie ma konieczności wizyty u niego przed rozpoczęciem estrofemu - no chyba, że chciałabyś się spotkać i tak ogólnie pogadać, ale tak jak już pisałam wcześniej odnośnie przyczyn niepowodzenia transferu raczej nic nowego Ci nie powie/nie zleci. Wątek badania progesteronu tu się przewijał wiele razy i na pewno kilka dziewczyn tu już pisało o tym, że pytały o to dra i że zawsze mówił, że nie ma sensu badać, bo te wyniki nie są miarodajne - ale może w międzyczasie zdanie zmienił
Edit: sorki bo nie wiem czy byłaś na cyklu naturalnym czy sztucznym, w tej pierwszej sytuacji możesz nie mieć przeciez zapasów estrofemu 🤦♀️ Ale jakby wizyta byla potrzebna to do niego na takie krotkie wizyty z monitoringiem sa raczej szybkie terminy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 12:11
-
Melduję się cala i zdrowa, troszkę obolała, ale do przeżycia.
Doktor pobrał 20 jajeczek z czego 16 było dojrzałych. Zapładniamy wszystkie.
To więcej, niż mogłam sobie wyobrazić. 😭😍 nie wiem kiedy one tak porosły. ❤Ma_gda, mo_Nika, plinka2017, dobuska, lukaszkowa, Danadana, Geraltowa, Night, penceence, Nerwusek92, Asiulka84, katrinka2609, kate2friend, Agu, Marzycielka7, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
lindalia wrote:Melduję się cala i zdrowa, troszkę obolała, ale do przeżycia.
To więcej, niż mogłam sobie wyobrazić. 😭😍 nie wiem kiedy one tak porosły. ❤lindalia lubi tę wiadomość
-
To więcej, niż mogłam sobie wyobrazić. 😭😍 nie wiem kiedy one tak porosły. ❤
Super, wierze, ze kamień z serca :*lindalia lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
To więcej, niż mogłam sobie wyobrazić. 😭😍 nie wiem kiedy one tak porosły. ❤
Super wiadomość!! 💪💪lindalia lubi tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie