X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Trojaczki chyba nie 😱
    To beta na 16 dpt?! Uuuuu moja droga, ja tu przeczuwam dwójeczkę szczęścia! :D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Jak to powiedział doktor Sroka na moje pytanie czy zarodek może się podzielić na dwa : oczywiście, pani lindalio, nawet na cztery.

😁 tak mi się tylko przypomniało. Liczę, że Paprotka ma tylko dwóch pacjentów na pokładzie. 🥰
    Mistrz :D

• AniaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kciuki mocno zaciśnięte! Koniecznie daj znać!<3

Oczywiście, że dam znać 🙏 tyle tu nadziei i dobrych informacji, że lepiej znoszę czas wyczekiwania :)

🍀🤞👶🏻

dobuska, Sosenka, Danadana, Nerwusek92 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Dobuska mi w labie na glukometrze cukier wyszedl 92, a z krwi jak pobrala 80...wiec duzo za duzo klamia te glukometry. Ciekawe ile w rzeczywistosci mialabys z krwi zbadanej w labie
    Nie wiem niestety, ten poprzedni glukometr był wadliwy i mocno przekłamywał właśnie, ale diabetolog dała mi nowy. Teraz te wartości po posiłku są całkiem sensowne, więc obawiam się, że jeśli oszukuje, to nie dużo...
    Tak czy inaczej, najgorsze, że nie można tego sprawdzać codziennie. Diabetolog mi kazała utrzymywać (ha ha ha kazała :D ) cukier na glukometrze do 90.

• Sosenka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia, Dana, tak, mieliśmy oboje zlecone badanie, bo u męża wcześniej w jakimś szemranym badaniu ta mutacja wyszła więc doktor kazał powtórzyć i mi zlecił też od razu.

Ania, kciuki zaciśnięte.

Dobuska, a masz imiona wybrane?

AniaAnna lubi tę wiadomość

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To beta na 16 dpt?! Uuuuu moja droga, ja tu przeczuwam dwójeczkę szczęścia! :D
    Dzięki byłoby super 🥰

AniaAnna, dobuska lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotko-rozbiłaś system tą betą-wow😁😁😁😍😍ciekawe ile 🐣się zadomowiło✊
    Dzudi-beta pieknie rośnie-ale super🍀🤗
    Ja z kolei w środę mam scraching endometrium-miala któraś z Was?

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    Z nowości u mnie: pan doktor kazał mrozić nasienie, bo wyszła nam mutacja w genie CFTR. Podobno za jakiś czas możemy wcale nie mieć plemników. Z tego powodu dzisiaj na parkingu siedzę ja w aucie, a mój mąż uprawia seks z kubeczkiem 😁

U nas tak było właśnie. Zdążyliśmy zamrozić nasienie a kolejne badanie wykazało już brak plemników. Jedyne czego żałujemy, to to że zamrozilismy tylko jedną próbkę. A Wy ile mrozicie?

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:

Gdzie robisz scraching endometrium? W klinice czy gdzieś poza?

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    Lindalia, Dana, tak, mieliśmy oboje zlecone badanie, bo u męża wcześniej w jakimś szemranym badaniu ta mutacja wyszła więc doktor kazał powtórzyć i mi zlecił też od razu.

Ania, kciuki zaciśnięte.

Dobuska, a masz imiona wybrane?
    Niby tak, niby nie. Rozmowy trwają:D

Sosenka lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka beta petarda! 🎉
    Dzudi u Ciebie też piękny przyrost :)

ZielonaPaprotka, Dzudi lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Ja miałam ale w Invimedzie. Nie boli luzik. Tez jestem ciekawa liczę na dwa ❤️❤️

Motyl12 lubi tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Gdzie robisz scraching endometrium? W klinice czy gdzieś poza?
    W invimedzie, dr K nie ma i dr Małek będzie robił. Ciekawa jestem czy coś pomoże:)

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Ja miałam ale w Invimedzie. Nie boli luzik. Tez jestem ciekawa liczę na dwa ❤️❤️
    Scraching miałaś teraz przed tą szczesliwą betą? Może jednak coś pomaga🍀🙏

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    U nas tak było właśnie. Zdążyliśmy zamrozić nasienie a kolejne badanie wykazało już brak plemników. Jedyne czego żałujemy, to to że zamrozilismy tylko jedną próbkę. A Wy ile mrozicie?
    Pamiętaj, że zawsze mąż może przejść kurację do biopsji mTese. Plemniki mogą się pojawiać i znikać, więc lepiej czasami zrobić badania.

Danadana
  • Saja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Chciałabym bardzo bliźniaki 😊 Ty masz prawda? Też miałaś wysoko betę? Dajesz radę z bliźniakami?😃

Tak, mam dwie córki. Beta była wysoka, ostatnia jaką badałam była ok 2tyg po crio i przekroczyła 16tys. Ja nie wytrzymalam i przed wizytą serduszkową w Invimed poszłam do Medicover zobaczyć, ile jest pęcherzyków. Były dwa jeszcze bez serc. Daję radę z dziewczynami, ale nie bedę ukrywać, że łatwo nie było i nie jest, momentów trudnych na razie jest więcej. Podobno po 3rż ma się zrobić lżej. Taka wysoka beta oznacza, że prawdopodobnie szybko dopadną Cię dolegliwości żołądkowe, także sugeruję zweryfikować najbliższe plany;) ja od 6tyg przestałam normalnie funkcjonować, ale urodziłam zdrowe, piękne i donoszone bobasy;)

kate2friend lubi tę wiadomość

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Pamiętaj, że zawsze mąż może przejść kurację do biopsji mTese. Plemniki mogą się pojawiać i znikać, więc lepiej czasami zrobić badania.

Tak, wiem :) ale póki co wyniki nasienia bez zmian. Sprawdzaliśmy przed rozpoczęciem procedury jakoś w kwietniu tego roku.

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    W invimedzie, dr K nie ma i dr Małek będzie robił. Ciekawa jestem czy coś pomoże:)

Jaki jest koszt tego w Invimedzie?

3jgxcsqva773duy4.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Scraching miałaś teraz przed tą szczesliwą betą? Może jednak coś pomaga🍀🙏
    Niestety nie☹️ Mi się w Invimedzie nie udało, przeniosłam się do Kriobanku. W Invimed miałam dwa razy scraching ale beta nie ruszyła☹️

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Tak, mam dwie córki. Beta była wysoka, ostatnia jaką badałam była ok 2tyg po crio i przekroczyła 16tys. Ja nie wytrzymalam i przed wizytą serduszkową w Invimed poszłam do Medicover zobaczyć, ile jest pęcherzyków. Były dwa jeszcze bez serc. Daję radę z dziewczynami, ale nie bedę ukrywać, że łatwo nie było i nie jest, momentów trudnych na razie jest więcej. Podobno po 3rż ma się zrobić lżej. Taka wysoka beta oznacza, że prawdopodobnie szybko dopadną Cię dolegliwości żołądkowe, także sugeruję zweryfikować najbliższe plany;) ja od 6tyg przestałam normalnie funkcjonować, ale urodziłam zdrowe, piękne i donoszone bobasy;)
    Super to bety podobne 😊 ja właśnie narazie zero objawow i nawet zaczęłam się tym martwić ale jak mówisz że jeszcze mam tydzień 😀 chyba tez pójdę wcześniej bo nie mogę wytrzymać. Dzięki za podzielenie się doświadczeniem😘

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ