INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lindalia wrote:Jak to powiedział doktor Sroka na moje pytanie czy zarodek może się podzielić na dwa : oczywiście, pani lindalio, nawet na cztery.
😁 tak mi się tylko przypomniało. Liczę, że Paprotka ma tylko dwóch pacjentów na pokładzie. 🥰 -
kate2friend wrote:Dobuska mi w labie na glukometrze cukier wyszedl 92, a z krwi jak pobrala 80...wiec duzo za duzo klamia te glukometry. Ciekawe ile w rzeczywistosci mialabys z krwi zbadanej w labie
Tak czy inaczej, najgorsze, że nie można tego sprawdzać codziennie. Diabetolog mi kazała utrzymywać (ha ha ha kazała ) cukier na glukometrze do 90. -
Lindalia, Dana, tak, mieliśmy oboje zlecone badanie, bo u męża wcześniej w jakimś szemranym badaniu ta mutacja wyszła więc doktor kazał powtórzyć i mi zlecił też od razu.
Ania, kciuki zaciśnięte.
Dobuska, a masz imiona wybrane?AniaAnna lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:To beta na 16 dpt?! Uuuuu moja droga, ja tu przeczuwam dwójeczkę szczęścia!
AniaAnna, dobuska lubią tę wiadomość
beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
ZielonaPaprotko-rozbiłaś system tą betą-wow😁😁😁😍😍ciekawe ile 🐣się zadomowiło✊
Dzudi-beta pieknie rośnie-ale super🍀🤗
Ja z kolei w środę mam scraching endometrium-miala któraś z Was?ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Sosenka wrote:Z nowości u mnie: pan doktor kazał mrozić nasienie, bo wyszła nam mutacja w genie CFTR. Podobno za jakiś czas możemy wcale nie mieć plemników. Z tego powodu dzisiaj na parkingu siedzę ja w aucie, a mój mąż uprawia seks z kubeczkiem 😁
U nas tak było właśnie. Zdążyliśmy zamrozić nasienie a kolejne badanie wykazało już brak plemników. Jedyne czego żałujemy, to to że zamrozilismy tylko jedną próbkę. A Wy ile mrozicie? -
Motyl12 wrote:ZielonaPaprotko-rozbiłaś system tą betą-wow😁😁😁😍😍ciekawe ile 🐣się zadomowiło✊
Ja z kolei w środę mam scraching endometrium-miala któraś z Was?
Gdzie robisz scraching endometrium? W klinice czy gdzieś poza? -
Sosenka wrote:Lindalia, Dana, tak, mieliśmy oboje zlecone badanie, bo u męża wcześniej w jakimś szemranym badaniu ta mutacja wyszła więc doktor kazał powtórzyć i mi zlecił też od razu.
Ania, kciuki zaciśnięte.
Dobuska, a masz imiona wybrane?Sosenka lubi tę wiadomość
-
Motyl12 wrote:ZielonaPaprotko-rozbiłaś system tą betą-wow😁😁😁😍😍ciekawe ile 🐣się zadomowiło✊
Ja z kolei w środę mam scraching endometrium-miala któraś z Was?Motyl12 lubi tę wiadomość
beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
mo_Nika wrote:U nas tak było właśnie. Zdążyliśmy zamrozić nasienie a kolejne badanie wykazało już brak plemników. Jedyne czego żałujemy, to to że zamrozilismy tylko jedną próbkę. A Wy ile mrozicie?Danadana
-
ZielonaPaprotka wrote:Chciałabym bardzo bliźniaki 😊 Ty masz prawda? Też miałaś wysoko betę? Dajesz radę z bliźniakami?😃
Tak, mam dwie córki. Beta była wysoka, ostatnia jaką badałam była ok 2tyg po crio i przekroczyła 16tys. Ja nie wytrzymalam i przed wizytą serduszkową w Invimed poszłam do Medicover zobaczyć, ile jest pęcherzyków. Były dwa jeszcze bez serc. Daję radę z dziewczynami, ale nie bedę ukrywać, że łatwo nie było i nie jest, momentów trudnych na razie jest więcej. Podobno po 3rż ma się zrobić lżej. Taka wysoka beta oznacza, że prawdopodobnie szybko dopadną Cię dolegliwości żołądkowe, także sugeruję zweryfikować najbliższe plany;) ja od 6tyg przestałam normalnie funkcjonować, ale urodziłam zdrowe, piękne i donoszone bobasy;)kate2friend lubi tę wiadomość
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Danadana wrote:Pamiętaj, że zawsze mąż może przejść kurację do biopsji mTese. Plemniki mogą się pojawiać i znikać, więc lepiej czasami zrobić badania.
Tak, wiem ale póki co wyniki nasienia bez zmian. Sprawdzaliśmy przed rozpoczęciem procedury jakoś w kwietniu tego roku. -
Motyl12 wrote:Scraching miałaś teraz przed tą szczesliwą betą? Może jednak coś pomaga🍀🙏beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
Saja wrote:Tak, mam dwie córki. Beta była wysoka, ostatnia jaką badałam była ok 2tyg po crio i przekroczyła 16tys. Ja nie wytrzymalam i przed wizytą serduszkową w Invimed poszłam do Medicover zobaczyć, ile jest pęcherzyków. Były dwa jeszcze bez serc. Daję radę z dziewczynami, ale nie bedę ukrywać, że łatwo nie było i nie jest, momentów trudnych na razie jest więcej. Podobno po 3rż ma się zrobić lżej. Taka wysoka beta oznacza, że prawdopodobnie szybko dopadną Cię dolegliwości żołądkowe, także sugeruję zweryfikować najbliższe plany;) ja od 6tyg przestałam normalnie funkcjonować, ale urodziłam zdrowe, piękne i donoszone bobasy;)beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają