INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lukaszkowa wrote:Tak i to sporo. Jest to efekt rosnacego estrogenu.Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
penceence wrote:Dzieki dziewczyny
Juz rozmawialam z doktorem i moge jedynie dolozyc utrogestan, ale co ma byc to bedzie. Ja raczej wielkich nadziei nie mam, bo to bylo krawienie jak na okres i caly czas plamie. Beta w poniedzialek prawde powie i wtedy sie okaze.
Odpoczywaj duzo i trzymam mocne kciuki by to po prostu było plamienie implantacyjne , krwiaczek
Jakaś inna przyczyna a malenstwo niech walczy a mamusia w niego wierzy ✊😘❤️ -
lukaszkowa wrote:
Dziewczyny, ktore sie starają - trzymam mega kciuki. Jest ciężko ale kto nie walczy, ten nie niańczy .
Penceence trzymam kciuki za betkę, czekam na wynik.
Magda czytasz nas - co u was? -
Ma_gda wrote:Dzieki ze pytasz, zagladam ale staram sie rzadziej, bo watek sie zrobil bardziej ciazowy (nic w tym zlego, ale nie zawsze mi sluzy czytanie). Po ostatnim nieudanym transferze zrobilam dwumiesieczna przerwe zeby troche odpoczac fizycznie i jakos poskladac sie psychicznie, choc chyba nie do konca sie udalo, sa lepsze i gorsze dni. Kolejny transfer moze w pazdzierniku/listopadzie, jakos bez wiekszej nadziei o tym mysle, choc wiadomo, ze gdzies gleboko chcialabym, zeby tym razem sie udalo. Niestety teraz juz ciezko mi wyluzowac i myslec pozytywnie, do czego wszyscy naokolo mnie tak zachecaja no ale jeszcze trzy zarodki czekaja, wiec trzeba sie z tym wszystkim jakos zmierzyc.
Odzywaj się co jakis czas👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ma_gda wrote:Dzieki ze pytasz, zagladam ale staram sie rzadziej, bo watek sie zrobil bardziej ciazowy (nic w tym zlego, ale nie zawsze mi sluzy czytanie). Po ostatnim nieudanym transferze zrobilam dwumiesieczna przerwe zeby troche odpoczac fizycznie i jakos poskladac sie psychicznie, choc chyba nie do konca sie udalo, sa lepsze i gorsze dni. Kolejny transfer moze w pazdzierniku/listopadzie, jakos bez wiekszej nadziei o tym mysle, choc wiadomo, ze gdzies gleboko chcialabym, zeby tym razem sie udalo. Niestety teraz juz ciezko mi wyluzowac i myslec pozytywnie, do czego wszyscy naokolo mnie tak zachecaja no ale jeszcze trzy zarodki czekaja, wiec trzeba sie z tym wszystkim jakos zmierzyc.
-
Marta123 wrote:Nie ma się czego bać tylko cieszyć, że wszystko jest dobrze i już niedługo ruszacie. ✊✊✊ za dużo ładnych jajek 😊
-
Katrin83 wrote:Dzięki Kochana ja tez trzymam za wszystkie staraczki kciuki, ale obawy zawsze są martwie się ze nie podołam z czasem i praca. Zastrzyk lekarz kazal brać między 19 a 22 o stałej porze myślicie ze jeżeli dam o 22 to nic nie bedzie
Możesz tylko wszystkie zastrzyki musisz brać w tej samej godzinie. Mi nawet nie pozwolono przesunąć o 0,5 h bo to ważne dla poziomu hormonów . Jak już zaczęłam brać o 19 ej to musiałam się trzymać tej godziny.
edit: ale ma to znaczenie dla godziny wykonywanej punkcji. Ja zastrzyk z ovitrelle (na pęknięcie), brałam 1:15 później po normalnych zastrzykach, punkcję miałam wtedy na 08:00 po 36 h od zastrzyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 08:28
Katrin83 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dziewczyny przede wszystkim gratuluję pozytywnych transferów a za wszystkie na innych etapach trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞.
Poczytuje forum i widzę że wiele z Was rusza ze stymulacja. Ja też myślę że za tydzień do was dołacze 🙂 dostałam nowy lek do stymulacji - Rekovelle i jestem przerażona cena bo stymulacja na 10 dni wyniosła mnie już ponad 1400zl a wiadomo że później dojdą jeszcze inne leki. Czy któraś z Was miała jakieś doświadczenie z tym lekiem? Jakie były efekty? Mam nadzieję że za taką cenę stymulacja będzie bardzo owocna 🙏Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
katrinka2609 wrote:Dziewczyny przede wszystkim gratuluję pozytywnych transferów a za wszystkie na innych etapach trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞.
Poczytuje forum i widzę że wiele z Was rusza ze stymulacja. Ja też myślę że za tydzień do was dołacze 🙂 dostałam nowy lek do stymulacji - Rekovelle i jestem przerażona cena bo stymulacja na 10 dni wyniosła mnie już ponad 1400zl a wiadomo że później dojdą jeszcze inne leki. Czy któraś z Was miała jakieś doświadczenie z tym lekiem? Jakie były efekty? Mam nadzieję że za taką cenę stymulacja będzie bardzo owocna 🙏
A to jest cena już z dofinansowaniem tak? Ja niestety płaciłam jeszcze więcej ale nie miałam dofinansowania .
Edit i nie miałam tego leku tylko puregon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 08:30
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dziewczyny, pomocy. Czy znacie jakiegoś godnego polecenia laryngologa z Poznania bądź okolic? Od sierpnia zmagam się z zapaleniem ucha, a dotychczasowi lekarze walą we mnie na ślepo lekami bez robienia żadnych badań. Z chorym uchem nie mogę podejść do transferu. Boję się, że za chwilę skończę głucha i będę za stara na ciążę jak tak dalej pójdzie.
-
Sosenka wrote:Dziewczyny, pomocy. Czy znacie jakiegoś godnego polecenia laryngologa z Poznania bądź okolic? Od sierpnia zmagam się z zapaleniem ucha, a dotychczasowi lekarze walą we mnie na ślepo lekami bez robienia żadnych badań. Z chorym uchem nie mogę podejść do transferu. Boję się, że za chwilę skończę głucha i będę za stara na ciążę jak tak dalej pójdzie.
Hmmm jedyny laryngolog, którego znam to Andrzej Stefaniak https://laryngologia.pl/. Tylko ja byłam u niego wiele lat temu na wyrwaniu migdałków. Pan doktor jest bardzo konkretny. Moja koleżanka poszła z synem, któremu chcieli wyciąć migdały i dzięki niemu tego nie zrobili bo on stwierdził, że migdały są ok i miał 100% racji. Niestety nie znam innych.
Edit: jego gabinet jest na Dolna Wilda 16 Poznań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 09:04
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Hmmm jedyny laryngolog, którego znam to Andrzej Stefaniak https://laryngologia.pl/. Tylko ja byłam u niego wiele lat temu na wyrwaniu migdałków. Pan doktor jest bardzo konkretny. Moja koleżanka poszła z synem, któremu chcieli wyciąć migdały i dzięki niemu tego nie zrobili bo on stwierdził, że migdały są ok i miał 100% racji. Niestety nie znam innych.
Edit: jego gabinet jest na Dolna Wilda 16 Poznań. -
Dżoanniks wrote:A to jest cena już z dofinansowaniem tak? Ja niestety płaciłam jeszcze więcej ale nie miałam dofinansowania .
Edit i nie miałam tego leku tylko puregon.Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2021 InviMed
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
-
katrinka2609 wrote:Tak to jest już z refundacją. Bez niej zapłaciłabym ponad 4 tyś 😱 masakra jakaś te ceny....
To bardzo dużo. Mi puregon wyszedł taniej bez refundacji bo coś ok 3000, co i tak było drogo bo do rego jeszcze był orgalutran. Ceny tych leków powalają niestetyzLeon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:To bardzo dużo. Mi puregon wyszedł taniej bez refundacji bo coś ok 3000, co i tak było drogo bo do rego jeszcze był orgalutran. Ceny tych leków powalają niestetyz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 11:16
-
Sosenka wrote:Kuźwa dziewczyny, co tak drogo? Ja płaciłam 460 zł za puregon i orgalutran.
Ja nie miałam refundacji a miałam dawkę 200 j a później 300j. Puregon 600j kosztuje 607,63 do tego orgalutran 123 zl pare dni no i ovitrelle za 180 i voilà.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Sosenka wrote:Kuźwa dziewczyny, co tak drogo? Ja płaciłam 460 zł za puregon i orgalutran.Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2021 InviMed
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
-
katrinka2609 wrote:No właśnie ja przy pierwszej stymulacji która miałam na menopurze +orgalutran oczywiście zamknęłam się w 700zl a teraz jak byłam po rekovelle zwaliło mnie z nóg... Podobno to jakis nowy lek dobrze działający przy niskiej rezerwie... Ale nie kojarzę żeby któraś z Was o jin pisała więc nie wiem co myśleć... Mam nadzieję że na mnie zadziała i da dobry efekt.
Daj koniecznie znać jakie efekty. Coś czuję, że jak mi te transfery teraz nie wyjdą to będę kolejna w kolejce do wydania masy kasy . Bo mnie niestety ze wzgl. na wiek nie obejmuje refundacja. Nasze kochane państwo z papieru i tektury…Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Sosenka wrote:Ja od początku szłam na puregon 600
Ale miałaś refundację prawda? Ja płaciłam 100%. Albo miałaś mniejsze ilości niż ja. Mi jedno opakowanie starczało na 3 dni - a jedno opakowanie kosztuje 607,36 i jest to cena ustawiona na sztywno w całym kraju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 12:01
Leon ur. 28.02.2023 ❤️