X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Night Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak i to sporo. Jest to efekt rosnacego estrogenu.
    Dzięki Ci!!! Bo już zaczęłam panikować, że pękają .

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Dzieki dziewczyny :)
    Juz rozmawialam z doktorem i moge jedynie dolozyc utrogestan, ale co ma byc to bedzie. Ja raczej wielkich nadziei nie mam, bo to bylo krawienie jak na okres i caly czas plamie. Beta w poniedzialek prawde powie i wtedy sie okaze.

Odpoczywaj duzo i trzymam mocne kciuki by to po prostu było plamienie implantacyjne , krwiaczek
    Jakaś inna przyczyna a malenstwo niech walczy a mamusia w niego wierzy ✊😘❤️

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 2 października 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Dziewczyny, ktore sie starają - trzymam mega kciuki. Jest ciężko ale kto nie walczy, ten nie niańczy :).
    Penceence trzymam kciuki za betkę, czekam na wynik.

Magda czytasz nas - co u was?
    Dzieki ze pytasz, zagladam ale staram sie rzadziej, bo watek sie zrobil bardziej ciazowy (nic w tym zlego, ale nie zawsze mi sluzy czytanie). Po ostatnim nieudanym transferze zrobilam dwumiesieczna przerwe zeby troche odpoczac fizycznie i jakos poskladac sie psychicznie, choc chyba nie do konca sie udalo, sa lepsze i gorsze dni. Kolejny transfer moze w pazdzierniku/listopadzie, jakos bez wiekszej nadziei o tym mysle, choc wiadomo, ze gdzies gleboko chcialabym, zeby tym razem sie udalo. Niestety teraz juz ciezko mi wyluzowac i myslec pozytywnie, do czego wszyscy naokolo mnie tak zachecaja ;) no ale jeszcze trzy zarodki czekaja, wiec trzeba sie z tym wszystkim jakos zmierzyc.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dzieki ze pytasz, zagladam ale staram sie rzadziej, bo watek sie zrobil bardziej ciazowy (nic w tym zlego, ale nie zawsze mi sluzy czytanie). Po ostatnim nieudanym transferze zrobilam dwumiesieczna przerwe zeby troche odpoczac fizycznie i jakos poskladac sie psychicznie, choc chyba nie do konca sie udalo, sa lepsze i gorsze dni. Kolejny transfer moze w pazdzierniku/listopadzie, jakos bez wiekszej nadziei o tym mysle, choc wiadomo, ze gdzies gleboko chcialabym, zeby tym razem sie udalo. Niestety teraz juz ciezko mi wyluzowac i myslec pozytywnie, do czego wszyscy naokolo mnie tak zachecaja ;) no ale jeszcze trzy zarodki czekaja, wiec trzeba sie z tym wszystkim jakos zmierzyc.
    Mi niestety tez nie sluzyly ciazowe tresci jak sie nie udawalo, takze rozumiem Cię doskonale.
    Odzywaj się co jakis czas :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Rozumiem Cię. Bardzo! Ja też często się odcinałam w takich sytuacjach, ale pamiętaj, że jakby co to pisz, kiedy tylko chcesz ❤️

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Nie ma się czego bać tylko cieszyć, że wszystko jest dobrze i już niedługo ruszacie. ✊✊✊ za dużo ładnych jajek 😊
    Dzięki Kochana ja tez trzymam za wszystkie staraczki kciuki, ale obawy zawsze są martwie się ze nie podołam z czasem i praca. Zastrzyk lekarz kazal brać między 19 a 22 o stałej porze myślicie ze jeżeli dam o 22 to nic nie bedzie

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dzięki Kochana ja tez trzymam za wszystkie staraczki kciuki, ale obawy zawsze są martwie się ze nie podołam z czasem i praca. Zastrzyk lekarz kazal brać między 19 a 22 o stałej porze myślicie ze jeżeli dam o 22 to nic nie bedzie

Możesz tylko wszystkie zastrzyki musisz brać w tej samej godzinie. Mi nawet nie pozwolono przesunąć o 0,5 h bo to ważne dla poziomu hormonów ;). Jak już zaczęłam brać o 19 ej to musiałam się trzymać tej godziny.

edit: ale ma to znaczenie dla godziny wykonywanej punkcji. Ja zastrzyk z ovitrelle (na pęknięcie), brałam 1:15 później po normalnych zastrzykach, punkcję miałam wtedy na 08:00 po 36 h od zastrzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 08:28

Katrin83 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przede wszystkim gratuluję pozytywnych transferów a za wszystkie na innych etapach trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞.

Poczytuje forum i widzę że wiele z Was rusza ze stymulacja. Ja też myślę że za tydzień do was dołacze 🙂 dostałam nowy lek do stymulacji - Rekovelle i jestem przerażona cena bo stymulacja na 10 dni wyniosła mnie już ponad 1400zl a wiadomo że później dojdą jeszcze inne leki. Czy któraś z Was miała jakieś doświadczenie z tym lekiem? Jakie były efekty? Mam nadzieję że za taką cenę stymulacja będzie bardzo owocna 🙏

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Dziewczyny przede wszystkim gratuluję pozytywnych transferów a za wszystkie na innych etapach trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞.

Poczytuje forum i widzę że wiele z Was rusza ze stymulacja. Ja też myślę że za tydzień do was dołacze 🙂 dostałam nowy lek do stymulacji - Rekovelle i jestem przerażona cena bo stymulacja na 10 dni wyniosła mnie już ponad 1400zl a wiadomo że później dojdą jeszcze inne leki. Czy któraś z Was miała jakieś doświadczenie z tym lekiem? Jakie były efekty? Mam nadzieję że za taką cenę stymulacja będzie bardzo owocna 🙏

A to jest cena już z dofinansowaniem tak? Ja niestety płaciłam jeszcze więcej ale nie miałam dofinansowania ;).
    Edit i nie miałam tego leku tylko puregon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 08:30

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. Czy znacie jakiegoś godnego polecenia laryngologa z Poznania bądź okolic? Od sierpnia zmagam się z zapaleniem ucha, a dotychczasowi lekarze walą we mnie na ślepo lekami bez robienia żadnych badań. Z chorym uchem nie mogę podejść do transferu. Boję się, że za chwilę skończę głucha i będę za stara na ciążę jak tak dalej pójdzie.

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    Dziewczyny, pomocy. Czy znacie jakiegoś godnego polecenia laryngologa z Poznania bądź okolic? Od sierpnia zmagam się z zapaleniem ucha, a dotychczasowi lekarze walą we mnie na ślepo lekami bez robienia żadnych badań. Z chorym uchem nie mogę podejść do transferu. Boję się, że za chwilę skończę głucha i będę za stara na ciążę jak tak dalej pójdzie.

Hmmm jedyny laryngolog, którego znam to Andrzej Stefaniak https://laryngologia.pl/. Tylko ja byłam u niego wiele lat temu na wyrwaniu migdałków. Pan doktor jest bardzo konkretny. Moja koleżanka poszła z synem, któremu chcieli wyciąć migdały i dzięki niemu tego nie zrobili bo on stwierdził, że migdały są ok i miał 100% racji. Niestety nie znam innych.
    Edit: jego gabinet jest na Dolna Wilda 16 Poznań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 09:04

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Hmmm jedyny laryngolog, którego znam to Andrzej Stefaniak https://laryngologia.pl/. Tylko ja byłam u niego wiele lat temu na wyrwaniu migdałków. Pan doktor jest bardzo konkretny. Moja koleżanka poszła z synem, któremu chcieli wyciąć migdały i dzięki niemu tego nie zrobili bo on stwierdził, że migdały są ok i miał 100% racji. Niestety nie znam innych.
    Edit: jego gabinet jest na Dolna Wilda 16 Poznań.
    Super. Dziękuję 😍😘

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    A to jest cena już z dofinansowaniem tak? Ja niestety płaciłam jeszcze więcej ale nie miałam dofinansowania ;).
    Edit i nie miałam tego leku tylko puregon.
    Tak to jest już z refundacją. Bez niej zapłaciłabym ponad 4 tyś 😱 masakra jakaś te ceny....

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2021 InviMed
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63

preg.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Tak to jest już z refundacją. Bez niej zapłaciłabym ponad 4 tyś 😱 masakra jakaś te ceny....

To bardzo dużo. Mi puregon wyszedł taniej bez refundacji bo coś ok 3000, co i tak było drogo bo do rego jeszcze był orgalutran. Ceny tych leków powalają niestetyz

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    To bardzo dużo. Mi puregon wyszedł taniej bez refundacji bo coś ok 3000, co i tak było drogo bo do rego jeszcze był orgalutran. Ceny tych leków powalają niestetyz
    Kuźwa dziewczyny, co tak drogo? Ja płaciłam 460 zł za puregon i orgalutran.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 11:16

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:

Ja nie miałam refundacji a miałam dawkę 200 j a później 300j. Puregon 600j kosztuje 607,63 do tego orgalutran 123 zl pare dni no i ovitrelle za 180 i voilà.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    No właśnie ja przy pierwszej stymulacji która miałam na menopurze +orgalutran oczywiście zamknęłam się w 700zl a teraz jak byłam po rekovelle zwaliło mnie z nóg... Podobno to jakis nowy lek dobrze działający przy niskiej rezerwie... Ale nie kojarzę żeby któraś z Was o jin pisała więc nie wiem co myśleć... Mam nadzieję że na mnie zadziała i da dobry efekt.

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2021 InviMed
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63

preg.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    No właśnie ja przy pierwszej stymulacji która miałam na menopurze +orgalutran oczywiście zamknęłam się w 700zl a teraz jak byłam po rekovelle zwaliło mnie z nóg... Podobno to jakis nowy lek dobrze działający przy niskiej rezerwie... Ale nie kojarzę żeby któraś z Was o jin pisała więc nie wiem co myśleć... Mam nadzieję że na mnie zadziała i da dobry efekt.

Daj koniecznie znać jakie efekty. Coś czuję, że jak mi te transfery teraz nie wyjdą to będę kolejna w kolejce do wydania masy kasy :(. Bo mnie niestety ze wzgl. na wiek nie obejmuje refundacja. Nasze kochane państwo z papieru i tektury…

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ja nie miałam refundacji a miałam dawkę 200 j a później 300j. Puregon 600j kosztuje 607,63 do tego orgalutran 123 zl pare dni no i ovitrelle za 180 i voilà.
    Ja od początku szłam na puregon 600

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    Ja od początku szłam na puregon 600

Ale miałaś refundację prawda? Ja płaciłam 100%. Albo miałaś mniejsze ilości niż ja. Mi jedno opakowanie starczało na 3 dni - a jedno opakowanie kosztuje 607,36 i jest to cena ustawiona na sztywno w całym kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 12:01

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ