X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kochane, pamiętajcie, że w klinice jest taki system bezpieczeństwa, który uniemożliwi plemnikom Waszych mężów zapłodnić komórki jajowe innej kobiety. Włączyłby się alarm i zablokowałoby system. Na stronie jest napisana nazwa tego systemu, więc spokojnie, żadne wspólne imię czy nazwisko nie ma na to wpływu :)

Nie wiedziałam o tym, a rzeczywiście jest takie coś. Fajnie, że tak dbają o to żeby nie było pomyłek.

dobuska lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką sytuację w dniu punkcji, gdzie Pani w rejestracji daje mi i mężowi różne papiery do wypełnienia. Oczywiście czytam co tam mamy napisać, patrzę a mój już połowa wypisana i oddaje Pani.
    Doczytałam swoje dokumenty, w ostatniej chwili luknęłam na jego, a tam dokument o oddaniu nasienia w dniu dzisiejszym.
    Myślałam, że mi serducho stanie, pytam Panią o co chodzi, bo my mamy nasienie z biopsji, mrożone jeszcze z grudnia. "Ach, rzeczywiście, mała pomyłka ".
    Wiecie, mój by poszedł gdzie by go wysłali i oddałby oczywiście nic, więc gdybym nie byla czujna co do dokumentów, które dostaliśmy, to z zapłodnienia w ten sam dzień pewnie nic by nie było.

Chociaż jak teraz myślę, to pewnie na którymś etapie ktoś by się zorientował. Najpewniej embriolog :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:24

dobuska, Geraltowa, Dżoanniks, Night lubią tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska no coś Ty, nie ma w Waszych rozmowach na temat ciąży nic złego:) super, że nadal jesteście na wątku i możecie wymieniać się informacjami. Poza tym zawsze służycie też dobrą radą dla tych nadal się starających.
    Źle chyba zostałam odebrana :( w każdym razie fajnie, że nadal tu jesteście aktywne :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś po trzech dniach stosowania fluomyzina wystąpiło pieczenie i swiad pochwy. Chyba oszaleje .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dobuska no coś Ty, nie ma w Waszych rozmowach na temat ciąży nic złego:) super, że nadal jesteście na wątku i możecie wymieniać się informacjami. Poza tym zawsze służycie też dobrą radą dla tych nadal się starających.
    Źle chyba zostałam odebrana :( w każdym razie fajnie, że nadal tu jesteście aktywne :)
    Nieee nie zostałaś zle odebrana. Ja po prostu byłam tam gdzie Wy i wiem o czym piszesz. ❤️❤️❤️ I rozumiem to!❤️

mo_Nika lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja miałam taką sytuację w dniu punkcji, gdzie Pani w rejestracji daje mi i mężowi różne papiery do wypełnienia. Oczywiście czytam co tam mamy napisać, patrzę a mój już połowa wypisana i oddaje Pani.
    Doczytałam swoje dokumenty, w ostatniej chwili luknęłam na jego, a tam dokument o oddaniu nasienia w dniu dzisiejszym.
    Myślałam, że mi serducho stanie, pytam Panią o co chodzi, bo my mamy nasienie z biopsji, mrożone jeszcze z grudnia. "Ach, rzeczywiście, mała pomyłka ".
    Wiecie, mój by poszedł gdzie by go wysłali i oddałby oczywiście nic, więc gdybym nie byla czujna co do dokumentów, które dostaliśmy, to z zapłodnienia w ten sam dzień pewnie nic by nie było.

Chociaż jak teraz myślę, to pewnie na którymś etapie ktoś by się zorientował. Najpewniej embriolog :)
    No właśnie ja myśle, że gdzieś później by to wyłapali. Twój mąż miałby po prostu dodatkową wizytę w pokoju zwierzeń 😅

• penceence Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tamtym roku pani z recepcji policzyła za transfer, który miałam mieć za darmo z dofinansowania :P Zadzwoniła na drugi dzień, że przeprasza i że oddadzą mi kasę :D al w sumie transfer się nie udał, więc kolejny miałam już opłacony :)
    Jutro rano powtarzam betę i aż się stresuje. A na 13:00 jadę na intralipid, ale jak mam znowu czekać z wynikami z kliniki do 22:00 to już wolę zrobić rano u siebie i mieć szybko wynik.

dobuska, agulla1, Geraltowa lubią tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Mi w tamtym roku pani z recepcji policzyła za transfer, który miałam mieć za darmo z dofinansowania :P Zadzwoniła na drugi dzień, że przeprasza i że oddadzą mi kasę :D al w sumie transfer się nie udał, więc kolejny miałam już opłacony :)
    Jutro rano powtarzam betę i aż się stresuje. A na 13:00 jadę na intralipid, ale jak mam znowu czekać z wynikami z kliniki do 22:00 to już wolę zrobić rano u siebie i mieć szybko wynik.
    Trzymam kciuki!!!

penceence lubi tę wiadomość

• Night Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kurczę, dziewczyny!
    Ja Was przepraszam, że tak często piszę o swojej ciąży. Sama tez to przeżywałam :(

Ten wątek jest głównie dla Was! Pamiętajcie o tym! Trzymam za każdą z Was kciuki!
    Obiecuję, że będę pisać mniej ❤️❤️❤️
    Mi tematy ciążowe nie przeszkadzają, a wręcz dają nadzieję, że i mnie się uda. Jedak jestem w trakcie pierwszego in vitro, więc pewnie mam bardziej optymistyczne podejście niż dziewczyny którym nie udało się kilka razy.

dobuska lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Night Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kochane, pamiętajcie, że w klinice jest taki system bezpieczeństwa, który uniemożliwi plemnikom Waszych mężów zapłodnić komórki jajowe innej kobiety. Włączyłby się alarm i zablokowałoby system. Na stronie jest napisana nazwa tego systemu, więc spokojnie, żadne wspólne imię czy nazwisko nie ma na to wpływu :)
    Dobra, dobra... za dużo widziałam amerykańskich programów śniadaniowych, żeby w to wierzyć XD

panizajączkowa lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence, znam to! Też wybierałam zawsze labo z najwcześniejszym wynikiem po tym jak Diagnostyka wynik pierwszej bety, oddanej o 6:30, wysłała mi tego samego dnia o 22:00!!! Trzymam kciuki za jutro !

Właśnie mi sie tak pomyslalo odnośnie pomyłek i niepomyłek kliniki, że zawsze mega ceniłam to, że idąc na wizytę do dr S, on wiedział po co ja tu dzisiaj przychodzę. Pacjentek w ciągu dnia przyjmuje kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt, a mimo to, zawsze był przygotowany do wizyty. "Aaaaa... Czyli dzisiaj... badamy endometrium", "czyli Pani w lodówce zostało 300j Puregonu ". Wiem, ze dr nie przesiaduje wieczorami przy kominku i nie wkuwa historii chorób pacjentek, tylko między jedna, a druga wizyta robi minute przerwy, aby zajrzeć do kartoteki, ale i tak bardzo na plus. No i zawsze wszystko miałam super rozpisane na kartkach, po wizycie zajrzałam w papiery i wszystko, co ważne, to tam było. Do wielu lekarzy chodziłam, przeważnie prywatnie i miło, że po latach pracy doktorek tak się stara. Pozdrawiam, gdyby to czytał. 👋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:58

dobuska, agulla1, panizajączkowa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pozdrawiam doktora!!! 😄🥰

lindalia lubi tę wiadomość

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    penceence, znam to! Też wybierałam zawsze labo z najwcześniejszym wynikiem po tym jak Diagnostyka wynik pierwszej bety, oddanej o 6:30, wysłała mi tego samego dnia o 22:00!!! Trzymam kciuki za jutro !

Właśnie mi sie tak pomyslalo odnośnie pomyłek i niepomyłek kliniki, że zawsze mega ceniłam to, że idąc na wizytę do dr S, on wiedział po co ja tu dzisiaj przychodzę. Pacjentek w ciągu dnia przyjmuje kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt, a mimo to, zawsze był przygotowany do wizyty. "Aaaaa... Czyli dzisiaj... badamy endometrium", "czyli Pani w lodówce zostało 300j Puregonu ". Wiem, ze dr nie przesiaduje wieczorami przy kominku i nie wkuwa historii chorób pacjentek, tylko między jedna, a druga wizyta robi minute przerwy, aby zajrzeć do kartoteki, ale i tak bardzo na plus. No i zawsze wszystko miałam super rozpisane na kartkach, po wizycie zajrzałam w papiery i wszystko, co ważne, to tam było. Do wielu lekarzy chodziłam, przeważnie prywatnie i miło, że po latach pracy doktorek tak się stara. Pozdrawiam, gdyby to czytał. 👋
    Taaak! Też w nim to lubię! Zawsze witał się "Dzień dobry Pani Judyto.." Jakieś pytania? Wszystko jest jasne? 🙈

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Desire87 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Desire i co lekarz wyjaśnił ta wiadomość że jutro ma być punkcja?[/QUOTE]

Tak kochana, sytuacja wyjaśniona, błąd w zapisie w systemie. Punkcja w czwartek.. Uffff oby wszytko poszło dobrze.

Geraltowa lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Wiem co czujesz, bo ja kilka tyg temu przechodziłam to samo...najgorszy moment byl jak przychodziła godzina w której powinien pojawić się wynik-odświeżanie strony co minutę i stan przedzawałowy🙈trzymam bardzo mocno kciuki abyś beta pięknie urosła🍀✊💓

Geraltowa-maluszek super roośnie👶🤗💓bosko💃

Geraltowa, penceence lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa pięknie 🤗😍kolejne forumowe bobo nam rośnie

Penceence mocne kciuki za betę ✊🍀

Desire 87 niech w czwartek pobiorà koszyczek jajeczek ✊✊✊

Desire87, Geraltowa, penceence lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę napisać Wam o moim przeżyciu z ubiegłego tygodnia. Budzę się rano a tu brak bólu piersi, takie wiotkie się zrobiły, nie wstawałam w nocy siusiu, mdłości zniknęły...serce mi stanęło i w płacz, że serduszko przestało bić. Akurat mąż zadzwonił bo coś potrzebował i juz calkiem się rozkleiłam. Napisałam do koordynatorki...inny lekarz przyjął mnie po godzinie...pierwsze słowa do dr nawet nie dokonczylam i kazał iść przygotować się do usg...
    Dzięki Bogu serduszko biło💓🙏popłakałam się na fotelu jak dziecko. Mąż stwierdził że od momentu naszej rozmowy przez tele świat mu się zatrzymał, do domu wrócił w połowie krótszym czasie niz normalnie.
    Straszne jest to, że po tak dlugich staraniach, wsluchujemy się w nasz organizm i gdy coś jest nie tak panikujemy ia wtedy mocny stres może zaszkodzić dziecku. Nie pamiętam kiedy miałam takie nerwy... Tak więc nie zawsze brak objawów oznacza że z ciążą jest coś nie tak😊
    Może tym postem pomogę komuś z Was w uniknięciu silnego stresu🤗

fresaaa, Geraltowa lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Witajcie dziewczyny :) trochę mam ostatnio od Was przerwę, tzn. zaglądam co jakiś czas zobaczyć co nowego, ale tak jak pisała Magda, również i ja musiałam się odciąć, bo strasznie źle na moją psychikę wpływały ciążowe tematy. Dodatkowo kolejna ciąża w rodzinie zrobiła swoje w mojej głowie :/

Ma_gda czytając Twój wpis miałam wrażenie, że przelałaś w nim moje myśli. Też nam zostały 3 mrozaczki i prawdopodobnie jeszcze w tym roku zabierzemy dwa z nich, ale nie wiąże z tym transferem żadnych większych nadziei. Nie ruszyłam immuno, więc właściwie niewiele w kolejnym transferze mogę zmienić, żeby zwiększyć szanse.

Night wyobraź sobie, że ja też mam podejrzenie, że w klinice jest pacjentka o tym samym imieniu i nazwisku, bo dostałam ostatnio maila, że mam zaplanowany transfer, a nie miałam. Jak pisze do koordynatorek, to chcą ode mnie nr PESEL, gdzie wcześniej nigdy nie wołały. Całkiem możliwe, że tą pacjentką jesteś Ty 😁Oczywiście też już zaczęłam mieć czarne myśli, że mogli coś namieszać 🤦‍♀️

Dziewczyny, a czy któraś z Was wie jak odbywa się scratching? Normalnie u doktora w gabinecie na fotelu ginekologicznym czy na sali zabiegowej gdzie transfery i punkcje?

Ode mnie tez koordynatorka chciała pesel ponieważ kończą mi się badania jak na złość na koniec października a wtedy będę zaczynać kolejna stymulację
    Niby mam przydzielona koordynatorkę panią Olę R a odpisuje inna
    Czy Wy tez tak macie ?

• i_ka Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    My mamy 3 - jeden mrożony pojedynczo i dwa razem. Chce zabrać wszystkie- chyba szaleństwo 🙈. I myślę by teraz znów brać bliźniaki.
    A wy chcecie zabrać wszystkie?
    Pisałam do koordynatorki i zleciła listę badań i byłlu min. Czystość pochwy i chlamydia - na te badania muszę umówić się do swojego ginekologa - on zawsze miał termin długie 😐. Do pracy wracam na początku grudnia. 🙈🙆. Myślę, że chyba powoli będę działać - zadzwonię do mojego ginekologa , zrobię badania i umowie się do dr S. Albo ewentualnie jakoś na początku roku będę działać. W ty mowisze że w grudniu chcesz transfer?
    My mamy dwa razem i dwa pojedynczo mrożone. Wszystkie to chyba nie, ale tez nie wiem czy będę umiała je oddać, chociaż wiem, ze to może bardzo komuś pomoc. Ale na razie postanowiłam się tym nie przejmować, bo nie jest powiedziane, ze kolejny transfer będzie udany. Poza tym mała daje nam popalić i chodzimy do tylu, ale trzymam się tego, ze drugie dziecko będzie spokojniejsze 😆 Ja wróciłam do pracy pod koniec września i tak jak mąż nie za bardzo chciał rodzeństwo to jak zaczęła się większa logistyka i mnie nie ma ponad 10h to nagle zmienił zdanie. W sumie to na razie jestem w pracy tak pół na pół, bo mała w żłobku, więc ciagle coś łapie, do tego rękę złamała ostatnio. Prawdopodobnie grudzień, ewentualnie styczeń, zanim mnie zwolnią przez ciagle nieobecności 😋
    Podziwiam Was, ale jeśli jesteście przekonani, ze chcecie zabrać wszystkie zarodki to faktycznie lepiej zacząć od bliźniaków moze 🤔

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Night Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Ode mnie tez koordynatorka chciała pesel ponieważ kończą mi się badania jak na złość na koniec października a wtedy będę zaczynać kolejna stymulację
    Niby mam przydzielona koordynatorkę panią Olę R a odpisuje inna
    Czy Wy tez tak macie ?

Mi nie przypisywali koordynatorki, nikt nie mówił, że jest taka opcja. Odpisują mi różne panie.

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ