INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Kochane, pamiętajcie, że w klinice jest taki system bezpieczeństwa, który uniemożliwi plemnikom Waszych mężów zapłodnić komórki jajowe innej kobiety. Włączyłby się alarm i zablokowałoby system. Na stronie jest napisana nazwa tego systemu, więc spokojnie, żadne wspólne imię czy nazwisko nie ma na to wpływu
Nie wiedziałam o tym, a rzeczywiście jest takie coś. Fajnie, że tak dbają o to żeby nie było pomyłek.dobuska lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Ja miałam taką sytuację w dniu punkcji, gdzie Pani w rejestracji daje mi i mężowi różne papiery do wypełnienia. Oczywiście czytam co tam mamy napisać, patrzę a mój już połowa wypisana i oddaje Pani.
Doczytałam swoje dokumenty, w ostatniej chwili luknęłam na jego, a tam dokument o oddaniu nasienia w dniu dzisiejszym.
Myślałam, że mi serducho stanie, pytam Panią o co chodzi, bo my mamy nasienie z biopsji, mrożone jeszcze z grudnia. "Ach, rzeczywiście, mała pomyłka ".
Wiecie, mój by poszedł gdzie by go wysłali i oddałby oczywiście nic, więc gdybym nie byla czujna co do dokumentów, które dostaliśmy, to z zapłodnienia w ten sam dzień pewnie nic by nie było.
Chociaż jak teraz myślę, to pewnie na którymś etapie ktoś by się zorientował. Najpewniej embriologWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:24
dobuska, Geraltowa, Dżoanniks, Night lubią tę wiadomość
-
Dobuska no coś Ty, nie ma w Waszych rozmowach na temat ciąży nic złego:) super, że nadal jesteście na wątku i możecie wymieniać się informacjami. Poza tym zawsze służycie też dobrą radą dla tych nadal się starających.
Źle chyba zostałam odebrana w każdym razie fajnie, że nadal tu jesteście aktywne -
mo_Nika wrote:Dobuska no coś Ty, nie ma w Waszych rozmowach na temat ciąży nic złego:) super, że nadal jesteście na wątku i możecie wymieniać się informacjami. Poza tym zawsze służycie też dobrą radą dla tych nadal się starających.
Źle chyba zostałam odebrana w każdym razie fajnie, że nadal tu jesteście aktywnemo_Nika lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:Ja miałam taką sytuację w dniu punkcji, gdzie Pani w rejestracji daje mi i mężowi różne papiery do wypełnienia. Oczywiście czytam co tam mamy napisać, patrzę a mój już połowa wypisana i oddaje Pani.
Doczytałam swoje dokumenty, w ostatniej chwili luknęłam na jego, a tam dokument o oddaniu nasienia w dniu dzisiejszym.
Myślałam, że mi serducho stanie, pytam Panią o co chodzi, bo my mamy nasienie z biopsji, mrożone jeszcze z grudnia. "Ach, rzeczywiście, mała pomyłka ".
Wiecie, mój by poszedł gdzie by go wysłali i oddałby oczywiście nic, więc gdybym nie byla czujna co do dokumentów, które dostaliśmy, to z zapłodnienia w ten sam dzień pewnie nic by nie było.
Chociaż jak teraz myślę, to pewnie na którymś etapie ktoś by się zorientował. Najpewniej embriolog -
Mi w tamtym roku pani z recepcji policzyła za transfer, który miałam mieć za darmo z dofinansowania Zadzwoniła na drugi dzień, że przeprasza i że oddadzą mi kasę al w sumie transfer się nie udał, więc kolejny miałam już opłacony
Jutro rano powtarzam betę i aż się stresuje. A na 13:00 jadę na intralipid, ale jak mam znowu czekać z wynikami z kliniki do 22:00 to już wolę zrobić rano u siebie i mieć szybko wynik.dobuska, agulla1, Geraltowa lubią tę wiadomość
PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰 -
penceence wrote:Mi w tamtym roku pani z recepcji policzyła za transfer, który miałam mieć za darmo z dofinansowania Zadzwoniła na drugi dzień, że przeprasza i że oddadzą mi kasę al w sumie transfer się nie udał, więc kolejny miałam już opłacony
Jutro rano powtarzam betę i aż się stresuje. A na 13:00 jadę na intralipid, ale jak mam znowu czekać z wynikami z kliniki do 22:00 to już wolę zrobić rano u siebie i mieć szybko wynik.penceence lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Kurczę, dziewczyny!
Ja Was przepraszam, że tak często piszę o swojej ciąży. Sama tez to przeżywałam
Ten wątek jest głównie dla Was! Pamiętajcie o tym! Trzymam za każdą z Was kciuki!
Obiecuję, że będę pisać mniej ❤️❤️❤️dobuska lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
dobuska wrote:Kochane, pamiętajcie, że w klinice jest taki system bezpieczeństwa, który uniemożliwi plemnikom Waszych mężów zapłodnić komórki jajowe innej kobiety. Włączyłby się alarm i zablokowałoby system. Na stronie jest napisana nazwa tego systemu, więc spokojnie, żadne wspólne imię czy nazwisko nie ma na to wpływu
panizajączkowa lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
penceence, znam to! Też wybierałam zawsze labo z najwcześniejszym wynikiem po tym jak Diagnostyka wynik pierwszej bety, oddanej o 6:30, wysłała mi tego samego dnia o 22:00!!! Trzymam kciuki za jutro !
Właśnie mi sie tak pomyslalo odnośnie pomyłek i niepomyłek kliniki, że zawsze mega ceniłam to, że idąc na wizytę do dr S, on wiedział po co ja tu dzisiaj przychodzę. Pacjentek w ciągu dnia przyjmuje kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt, a mimo to, zawsze był przygotowany do wizyty. "Aaaaa... Czyli dzisiaj... badamy endometrium", "czyli Pani w lodówce zostało 300j Puregonu ". Wiem, ze dr nie przesiaduje wieczorami przy kominku i nie wkuwa historii chorób pacjentek, tylko między jedna, a druga wizyta robi minute przerwy, aby zajrzeć do kartoteki, ale i tak bardzo na plus. No i zawsze wszystko miałam super rozpisane na kartkach, po wizycie zajrzałam w papiery i wszystko, co ważne, to tam było. Do wielu lekarzy chodziłam, przeważnie prywatnie i miło, że po latach pracy doktorek tak się stara. Pozdrawiam, gdyby to czytał. 👋Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:58
dobuska, agulla1, panizajączkowa lubią tę wiadomość
-
lindalia wrote:penceence, znam to! Też wybierałam zawsze labo z najwcześniejszym wynikiem po tym jak Diagnostyka wynik pierwszej bety, oddanej o 6:30, wysłała mi tego samego dnia o 22:00!!! Trzymam kciuki za jutro !
Właśnie mi sie tak pomyslalo odnośnie pomyłek i niepomyłek kliniki, że zawsze mega ceniłam to, że idąc na wizytę do dr S, on wiedział po co ja tu dzisiaj przychodzę. Pacjentek w ciągu dnia przyjmuje kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt, a mimo to, zawsze był przygotowany do wizyty. "Aaaaa... Czyli dzisiaj... badamy endometrium", "czyli Pani w lodówce zostało 300j Puregonu ". Wiem, ze dr nie przesiaduje wieczorami przy kominku i nie wkuwa historii chorób pacjentek, tylko między jedna, a druga wizyta robi minute przerwy, aby zajrzeć do kartoteki, ale i tak bardzo na plus. No i zawsze wszystko miałam super rozpisane na kartkach, po wizycie zajrzałam w papiery i wszystko, co ważne, to tam było. Do wielu lekarzy chodziłam, przeważnie prywatnie i miło, że po latach pracy doktorek tak się stara. Pozdrawiam, gdyby to czytał. 👋
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
penceence wrote:Mi w tamtym roku pani z recepcji policzyła za transfer, który miałam mieć za darmo z dofinansowania Zadzwoniła na drugi dzień, że przeprasza i że oddadzą mi kasę al w sumie transfer się nie udał, więc kolejny miałam już opłacony
Jutro rano powtarzam betę i aż się stresuje. A na 13:00 jadę na intralipid, ale jak mam znowu czekać z wynikami z kliniki do 22:00 to już wolę zrobić rano u siebie i mieć szybko wynik.
Geraltowa-maluszek super roośnie👶🤗💓bosko💃Geraltowa, penceence lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Muszę napisać Wam o moim przeżyciu z ubiegłego tygodnia. Budzę się rano a tu brak bólu piersi, takie wiotkie się zrobiły, nie wstawałam w nocy siusiu, mdłości zniknęły...serce mi stanęło i w płacz, że serduszko przestało bić. Akurat mąż zadzwonił bo coś potrzebował i juz calkiem się rozkleiłam. Napisałam do koordynatorki...inny lekarz przyjął mnie po godzinie...pierwsze słowa do dr nawet nie dokonczylam i kazał iść przygotować się do usg...
Dzięki Bogu serduszko biło💓🙏popłakałam się na fotelu jak dziecko. Mąż stwierdził że od momentu naszej rozmowy przez tele świat mu się zatrzymał, do domu wrócił w połowie krótszym czasie niz normalnie.
Straszne jest to, że po tak dlugich staraniach, wsluchujemy się w nasz organizm i gdy coś jest nie tak panikujemy ia wtedy mocny stres może zaszkodzić dziecku. Nie pamiętam kiedy miałam takie nerwy... Tak więc nie zawsze brak objawów oznacza że z ciążą jest coś nie tak😊
Może tym postem pomogę komuś z Was w uniknięciu silnego stresu🤗fresaaa, Geraltowa lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
mo_Nika wrote:Witajcie dziewczyny trochę mam ostatnio od Was przerwę, tzn. zaglądam co jakiś czas zobaczyć co nowego, ale tak jak pisała Magda, również i ja musiałam się odciąć, bo strasznie źle na moją psychikę wpływały ciążowe tematy. Dodatkowo kolejna ciąża w rodzinie zrobiła swoje w mojej głowie
Ma_gda czytając Twój wpis miałam wrażenie, że przelałaś w nim moje myśli. Też nam zostały 3 mrozaczki i prawdopodobnie jeszcze w tym roku zabierzemy dwa z nich, ale nie wiąże z tym transferem żadnych większych nadziei. Nie ruszyłam immuno, więc właściwie niewiele w kolejnym transferze mogę zmienić, żeby zwiększyć szanse.
Night wyobraź sobie, że ja też mam podejrzenie, że w klinice jest pacjentka o tym samym imieniu i nazwisku, bo dostałam ostatnio maila, że mam zaplanowany transfer, a nie miałam. Jak pisze do koordynatorek, to chcą ode mnie nr PESEL, gdzie wcześniej nigdy nie wołały. Całkiem możliwe, że tą pacjentką jesteś Ty 😁Oczywiście też już zaczęłam mieć czarne myśli, że mogli coś namieszać 🤦♀️
Dziewczyny, a czy któraś z Was wie jak odbywa się scratching? Normalnie u doktora w gabinecie na fotelu ginekologicznym czy na sali zabiegowej gdzie transfery i punkcje?
Ode mnie tez koordynatorka chciała pesel ponieważ kończą mi się badania jak na złość na koniec października a wtedy będę zaczynać kolejna stymulację
Niby mam przydzielona koordynatorkę panią Olę R a odpisuje inna
Czy Wy tez tak macie ? -
anka1987 wrote:My mamy 3 - jeden mrożony pojedynczo i dwa razem. Chce zabrać wszystkie- chyba szaleństwo 🙈. I myślę by teraz znów brać bliźniaki.
A wy chcecie zabrać wszystkie?
Pisałam do koordynatorki i zleciła listę badań i byłlu min. Czystość pochwy i chlamydia - na te badania muszę umówić się do swojego ginekologa - on zawsze miał termin długie 😐. Do pracy wracam na początku grudnia. 🙈🙆. Myślę, że chyba powoli będę działać - zadzwonię do mojego ginekologa , zrobię badania i umowie się do dr S. Albo ewentualnie jakoś na początku roku będę działać. W ty mowisze że w grudniu chcesz transfer?
Podziwiam Was, ale jeśli jesteście przekonani, ze chcecie zabrać wszystkie zarodki to faktycznie lepiej zacząć od bliźniaków moze 🤔
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Marzycielka7 wrote:Ode mnie tez koordynatorka chciała pesel ponieważ kończą mi się badania jak na złość na koniec października a wtedy będę zaczynać kolejna stymulację
Niby mam przydzielona koordynatorkę panią Olę R a odpisuje inna
Czy Wy tez tak macie ?
Mi nie przypisywali koordynatorki, nikt nie mówił, że jest taka opcja. Odpisują mi różne panie.
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016