INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Katrin83 wrote:Dziękuję pije dość dużo tak myślę. A powiedz jak dlugo może boleć. Z takim bólem w poniedziałek nie dam rady iść do pracy. Masakra
Lindalia świetne to zdjęcie ! 😊 ❤️
Dżoanniks ja po braniu progesteronu doustnie czułam się strasznie, miałam zawroty głowy i ogólnie czułam się jak nieźle wypita… ogólnie kiepski stan jak na pracę 😁 wystraszyło mnie to bardzo bo na początku nie łączyłam tego z besinsem. Wiem, że nie każdy tak ma, ale ja osobiście nie polecam.lindalia, Dżoanniks lubią tę wiadomość
6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, jestem dopiero na początku drogi bardzo się wszystkiego obawiam 😒 mam endometriozę żeby nic więcej się nie zadziało, boje się tez narkozy bo po ostatniej miałam atak paniki nie wiem z czego wynikał- myśle ze każda z Nas wiele z siebie daje i poświęca ale wiem, ze warto. Z całego serca gratuluje tym którym się udało i trzymam kciuki za siebie jak i inne staraczki obyśmy dołączyły do tego drugiego grona ✊
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:Forumowe ciotki, Mały Chłopczyk kiwa Wam na dzień dobry :
U mnie szyjka trzyma się w ryzach, także bardzo ładnie się oszczędzam. Mam być też mniej energiczna i wolniej żyć, bo za szybko się poruszam. 🙄 Maluszek ma 200gramow ! zajefajnie ruszał się na usg, następne badanie robimy połówkowe za trzy tygodnie.
Schudłam prawie kilogram i dostałam absolutny zakaz spożywania słodyczy, bo wyhodowało mi się coś niedobrego, co będziemy leczyć. 😷 miałam pobrany też wymaz.
Poza tym, doktor odpowiedział na wszystkie moje pytania i troski, które męczyły mnie ostatnie 2 tygodnie.lindalia lubi tę wiadomość
-
A jeszcze mam pytanie należę do dr S w środę w 7 dc jadę na monitoring i tez lepiej żebym była na czczo myślicie ze mogą już zostać podjęte decyzje o terminie punkcji ? (Chociaż liczę się z tym, że każdy przypadek jest inny ale wiecie kto pyta nie błądzi 😀)
-
U mnie szyjka trzyma się w ryzach, także bardzo ładnie się oszczędzam. Mam być też mniej energiczna i wolniej żyć, bo za szybko się poruszam. 🙄 Maluszek ma 200gramow ! zajefajnie ruszał się na usg, następne badanie robimy połówkowe za trzy tygodnie.
Schudłam prawie kilogram i dostałam absolutny zakaz spożywania słodyczy, bo wyhodowało mi się coś niedobrego, co będziemy leczyć. 😷 miałam pobrany też wymaz.
Poza tym, doktor odpowiedział na wszystkie moje pytania i troski, które męczyły mnie ostatnie 2 tygodnie.
👋👋 maluszku . Świetne zdjęcie.lindalia lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
[QUOTE=Dżoanniks ja po braniu progesteronu doustnie czułam się strasznie, miałam zawroty głowy i ogólnie czułam się jak nieźle wypita… ogólnie kiepski stan jak na pracę 😁 wystraszyło mnie to bardzo bo na początku nie łączyłam tego z besinsem. Wiem, że nie każdy tak ma, ale ja osobiście nie polecam.[/QUOTE]
Cenna uwaga, za co dziękuję. Nie chciałabym tak czuć się w pracy bo jednak muszę być skupiona, no i dojazd to ok 40 min. A za kierownicą też trzeba mieć trzeźwy umysł. Może kiedyś spróbuję ale jak nigdzie nie będę się ruszać i będę mogła się położyć w razie czego. Podawany dowcipnie prog na mnie nie działa w żaden sposób niekorzystnie jak do tej pory . Oprócz tego dyskomfortu z wypływaniem 🤷🏻♀️. Już nie będę marudzić obiecuję 😅 .Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Staraczka007 wrote:A jeszcze mam pytanie należę do dr S w środę w 7 dc jadę na monitoring i tez lepiej żebym była na czczo myślicie ze mogą już zostać podjęte decyzje o terminie punkcji ? (Chociaż liczę się z tym, że każdy przypadek jest inny ale wiecie kto pyta nie błądzi 😀)
Dziewczyny mam pytanie jaki powinien być progesteron w 2dc i później w 10dc w naszej klinice? Wczoraj rano brałam jeszcze cyclogest a godzine później przyszła @ pełną parą. Po punkcji miałam transfer odroczony przy progu 0.97, dzisiaj miałam zrobić w 2dc i mam 1.15.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 16:43
-
Natalia321 wrote:Na czczo to pewnie do badań pod znieczulenie.
Dziewczyny mam pytanie jaki powinien być progesteron w 2dc i później w 10dc w naszej klinice? Wczoraj rano brałam jeszcze cyclogest a godzine później przyszła @ pełną parą. Po punkcji miałam transfer odroczony przy progu 0.97, dzisiaj miałam zrobić w 2dc i mam 1.15.
Mi kazano zrobić progesteron tylko w dniu podglądu endometrium, czyli akurat w 13dc. Nie słyszałam, żeby kazali sprawdzać w 2dc.Natalia321 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Katrinka ja brałam progesteron besins co osiem godzin, ale już nie pamiętam, kiedy zaczęłam. Może coś w starych wpisach jest na ten temat, ale nie pamiętam. No i brałam doustnie.
Natalia mi nikt nie kazał badał progesteronu w 2dc, ale widzę, że Ty się przygotowujesz do transferu, więc nie pomogę.
Lindalia cudowne zdjęcie i cieszę się, że szyjka zahamowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 17:12
lindalia, katrinka2609, Natalia321 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Katrinka ja brałam progesteron besins co osiem godzin, ale już nie pamiętam, kiedy zaczęłam. Może coś w starych wpisach jest na ten temat, ale nie pamiętam. No i brałam doustnie.
Dzięki za info. Bo ja mam ogólnie dylemat. Wstępnie jestem umówiona w środę na świeży transfer. Zdecyduje się na niego jedynie jeśli będziemy mieli więcej niż trzy blastki ponieważ czakam na wyniki z innumo i ewentualnie zalecenia. Gdy będą dwie lub jedna to będę chciała je zamrozić żeby nie stracić szansy i wtedy zobaczymy czy i jakie zalecenia dostaniemy od p. Immunolog.
Na protokole od dr L miałam rozpisane ze od dnia punkcji mam brać prolutex i utrogestan, jednak jak mówiłam na wizycie po punkcji u dr S, że trochę szkoda mi tracić prolutex kiedy transferu może nie być to powiedział że na dobrą sprawę mogę wogole go nie brać i zacząć dopiero od ewentualnego transferu a przez te 5 dni brać luteinę. I stąd moja rozkmina czy to właśnie nie progesteron nie jest kluczowy na tym etapie i czy to nie utrudni zagnieżdżenia jeśli teraz jego poziom będzie niski a dopiero później będę doboz zastrzyki? 🤔Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
katrinka2609 wrote:Dziewczyny pytanie do tych z Was które miały świeży transfer. W jakiej formie i ilości miałyście zleconego proga pomiędzy punkcją a transferem?
-
Katrin83 wrote:Ja Katrinka mam codziennie raz prolutex do transferu i 3 razy dziennie utrogestan. Jak dzis się czujesz?
Katrin83 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2021 InviMed
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
-
katrinka2609 wrote:dobuska wrote:Katrinka ja brałam progesteron besins co osiem godzin, ale już nie pamiętam, kiedy zaczęłam. Może coś w starych wpisach jest na ten temat, ale nie pamiętam. No i brałam doustnie.
Dzięki za info. Bo ja mam ogólnie dylemat. Wstępnie jestem umówiona w środę na świeży transfer. Zdecyduje się na niego jedynie jeśli będziemy mieli więcej niż trzy blastki ponieważ czakam na wyniki z innumo i ewentualnie zalecenia. Gdy będą dwie lub jedna to będę chciała je zamrozić żeby nie stracić szansy i wtedy zobaczymy czy i jakie zalecenia dostaniemy od p. Immunolog.
Na protokole od dr L miałam rozpisane ze od dnia punkcji mam brać prolutex i utrogestan, jednak jak mówiłam na wizycie po punkcji u dr S, że trochę szkoda mi tracić prolutex kiedy transferu może nie być to powiedział że na dobrą sprawę mogę wogole go nie brać i zacząć dopiero od ewentualnego transferu a przez te 5 dni brać luteinę. I stąd moja rozkmina czy to właśnie nie progesteron nie jest kluczowy na tym etapie i czy to nie utrudni zagnieżdżenia jeśli teraz jego poziom będzie niski a dopiero później będę doboz zastrzyki? 🤔
Katrinka, jeśli planowany transfer masz mieć w środę, to kiedy dostaniesz informacje na temat ilosci zarodkow? W dniu transferu czy wczesniej? -
Staraczka007 wrote:A jeszcze mam pytanie należę do dr S w środę w 7 dc jadę na monitoring i tez lepiej żebym była na czczo myślicie ze mogą już zostać podjęte decyzje o terminie punkcji ? (Chociaż liczę się z tym, że każdy przypadek jest inny ale wiecie kto pyta nie błądzi 😀)
Ja mam wizytę w przyszly piatek to będzie moj 8dc, jestem bardzo ciekawa co to będzie 🙈 tez mi doktor S mowil, ze jeśli wizyta będzie rano to żeby być na czczo, tylko ze umowiona jestem na 11:30, wcześniej nie ma terminu wolnego i nie wiem czy wytrzymac do tej godziny czy tez wykonać te badania do znieczulenia w innym dniu 🙈
-
Kasiaa93 wrote:Katrinka, jeśli planowany transfer masz mieć w środę, to kiedy dostaniesz informacje na temat ilosci zarodkow? W dniu transferu czy wczesniej?
Katrin83, Kasiaa93 lubią tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2021 InviMed
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
-
katrinka2609 wrote:Dziś już jest ok. Wczoraj strasznie było mi niedobrze ale myślę że to po tym środku przeciwbólowym drugim który już dostałam po punkcji. Myślę że razem z tym sprzed punkcji była za duża dawka. Jajniki tylko trochę mnie pobolewają więc nie jest najgorzej i mam nadzieję że tak już zostanie. A jak u Ciebie?
-
Katrin83 wrote:To na wizycie Dr. Mówi jakie są czy dostaję się wiadomość?
Katrin83 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2021 InviMed
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
-
Kasiaa93 wrote:Ja mam wizytę w przyszly piatek to będzie moj 8dc, jestem bardzo ciekawa co to będzie 🙈 tez mi doktor S mowil, ze jeśli wizyta będzie rano to żeby być na czczo, tylko ze umowiona jestem na 11:30, wcześniej nie ma terminu wolnego i nie wiem czy wytrzymac do tej godziny czy tez wykonać te badania do znieczulenia w innym dniu 🙈
Mam dokładnie tak jak Wy dziewczyny
Mam się pojawić w 7 bądź 8 dc i na czczo w miare możliwości
Do 11:30 bym wytrzymała ale do np do 14 juz nie 🙊Kasiaa93 lubi tę wiadomość
-
Poza tym, doktor odpowiedział na wszystkie moje pytania i troski, które męczyły mnie ostatnie 2 tygodnie.
Gratuluje synka 💙💙💙lindalia lubi tę wiadomość
9 lat starań
MEDART 2019
1 procedura
Punkcja 23.08.2019
1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
2 - Transfer 22.09.2019
zarodek 1.1.1 💕❤😘
30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
2 procedura