INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
agulla1 wrote:Dziewczyny chciałam dostać się do immunologa u nas w klinice ale nie ma już miejsca do końca roku 😒I tak myślę czy sama nie zrobić badań tylko niewiem dokładnie jakie są ważne?
agulla1 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰 -
Hej dziewczyny, ja dzisiaj mialam punkcję i jestem trochę zawiedziona... 😐 na wizycie doktor widzial okolo 10-12 pecherzykow, ogólnie chwalił, że ładnie zareagowałam, estriadol 2 dni przed punkcja ponad 5 tys (ta nizsza jednostka) a okazało się, że z 8 pobranych, tylko 3 dojrzałe... 😒
Nastawilam sie na jakis super wynik, a jak widać na moim przykładzie estriadol nie zawsze jest wyznacznikiem dojrzałości komórek...
Mam nadzieje, ze z tej 3 powstanie chociaz jeden zarodek... 😔 -
Ja już po wizycie. Wyniki są okej, z malutką też okej, nawet bardzo dobrze. Jedynie szyjka mi się skróciła z 4 cm na 3 cm, ale Pani doktor powiedziała, że mam się nie martwić. Biorę luteinę, jestem chroniona, a długość jest dobra.
Martwią ją te bóle, ale na ten moment wszystko faktycznie wskazuje na bole związane z rośnięciem małej. Powiedziała, że jeżeli usg jutro wyjdzie dobrze, to poleca mi fizjoterapeutę. Chciałaby, żeby mnie nie bolało, ale ja jej mówię, że najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze.
A ona… No cóż. Waży równy kilogram i serdecznie pozdrawia.
Po osiemnastu tygodniach pozwoliła sobie zrobić zdjęcie 😂
https://naforum.zapodaj.net/f783b5a0c5e2.jpg.htmlAsiulka84, Dżoanniks, Geraltowa, Mysza28, Staraczka007, ZielonaPaprotka, Night, Nerwusek92, Katrin83, plinka2017, fresaaa, penceence, agulla1, Marzycielka7, katrinka2609 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja już po wizycie. Wyniki są okej, z malutką też okej, nawet bardzo dobrze. Jedynie szyjka mi się skróciła z 4 cm na 3 cm, ale Pani doktor powiedziała, że mam się nie martwić. Biorę luteinę, jestem chroniona, a długość jest dobra.
Martwią ją te bóle, ale na ten moment wszystko faktycznie wskazuje na bole związane z rośnięciem małej. Powiedziała, że jeżeli usg jutro wyjdzie dobrze, to poleca mi fizjoterapeutę. Chciałaby, żeby mnie nie bolało, ale ja jej mówię, że najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze.
https://naforum.zapodaj.net/f783b5a0c5e2.jpg.html
Dobrze, że Pani doktor dobrze Cię posprawdzała. Szyjka na tym etapie ma prawo już być sobie krótsza, bo Malutka już jest kawałem człowieka! A bierzesz magnez?
Chyba jesteś trochę spokojniejsza teraz po tej wizycie, co ? -
lindalia wrote:Ale słodki malec z niej! ❤🙉
Dobrze, że Pani doktor dobrze Cię posprawdzała. Szyjka na tym etapie ma prawo już być sobie krótsza, bo Malutka już jest kawałem człowieka! A bierzesz magnez?
Chyba jesteś trochę spokojniejsza teraz po tej wizycie, co ?
Magnez biorę dwa razy dziennie
Jestem spokojniejsza. Najważniejsze, że mała ma już ten kilogram i pięknie rośnie. To już mnie uspokaja. -
Kasiaa93 wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj mialam punkcję i jestem trochę zawiedziona... 😐 na wizycie doktor widzial okolo 10-12 pecherzykow, ogólnie chwalił, że ładnie zareagowałam, estriadol 2 dni przed punkcja ponad 5 tys (ta nizsza jednostka) a okazało się, że z 8 pobranych, tylko 3 dojrzałe... 😒
Nastawilam sie na jakis super wynik, a jak widać na moim przykładzie estriadol nie zawsze jest wyznacznikiem dojrzałości komórek...
Mam nadzieje, ze z tej 3 powstanie chociaz jeden zarodek... 😔
Wiem, że jesteś zmartwiona, ale liczy się nie ilość a jakość, więc trzymam kciuki za blastusie ✊✊🍀. Żeby te trzy komórki były właśnie tymi właściwymi.Kasiaa93 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dziewczyny jestem po nieudanym pierwszym transferze. Dziś 1dc. Czy to normalne, że przed kolejnym transferem Pani doktor chce mnie zobaczyć dopiero w 11-13dc? Zapisała tylko receptę na estrofem 3x1 i encorton 1x1. O to kiedy zacząć brać musiałam dopytać Panią Koordynatorkę bo nawet protokołu nie dostałam... Nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Czy powinnam zrobić jakieś badania na własną rękę?👩🏼 34l 🧔🏻♂️41l
Starania od 2020r🥰
Stymulacja lamettą - styczeń 2021r cb 😔
1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌
ona:
- AMH 2,78ng/mL
-mutacja C677T heterozygota
- mutacja A1298C heterozygota
- trombofilia
- ANA profil 1- ujemny
-polimorfizm 4g/5g -wykazano obecność
- histeroskopia - wszystko ok ✅
- endometrium - wzorowe✅
on:
-plemniki 100% wady główki (pogorszenie wyników po rocznej suplementacji) 😔
2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
-z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
Kolejne badania :
🔹KIR bx
Zmiana immunologa
🔹Komórki NK
🔹Cytokiny test CBA
Niech się stanie wreszcie cud... 🙏 -
dobuska wrote:Ja już po wizycie. Wyniki są okej, z malutką też okej, nawet bardzo dobrze. Jedynie szyjka mi się skróciła z 4 cm na 3 cm, ale Pani doktor powiedziała, że mam się nie martwić. Biorę luteinę, jestem chroniona, a długość jest dobra.
https://naforum.zapodaj.net/f783b5a0c5e2.jpg.html
Mała przesłodka! Pomyśl o tym fizjo, bo a nuż by Tobie pomógł. Myślę, że jak ty nie będziesz odczuwać takiego bólu to dla małej też będzie lepiej.Kasiaa93 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Do koleżanek w ciąży-czy wszystkie szczepilyscie się p.covid będąc w ciąży, jeśli tak to jaką szczepionką?dr kazał bezwzględnie mi się zaszczepić a ja się boję ze coś się stanie dzidziusiowi😣Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Dżoanniks wrote:Mała przesłodka! Pomyśl o tym fizjo, bo a nuż by Tobie pomógł. Myślę, że jak ty nie będziesz odczuwać takiego bólu to dla małej też będzie lepiej.
Dżoanniks lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Boże, czekałam na takie wieści u Ciebie. Mam nadzieję, że jednak uda Ci się unormować ciśnienie i wrócić do domu, ale wiem, że lekarze bardzo zachowawczo podchodzą do tematu, kiedy są problemy z ciśnieniem.
Tak jak piszesz, damy radę!
Może Cię mąż odwiedzać? W moim szpitalu już zamknęli odwiedziny, więc cieszę sie, że wyszłam.
Dobuska widziałam zdjęcie malutkiej! O jaaa jaka śliczna panienka 😍 było warto czekać na ta buziulke ❤️
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Kasiaa93 wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj mialam punkcję i jestem trochę zawiedziona... 😐 na wizycie doktor widzial okolo 10-12 pecherzykow, ogólnie chwalił, że ładnie zareagowałam, estriadol 2 dni przed punkcja ponad 5 tys (ta nizsza jednostka) a okazało się, że z 8 pobranych, tylko 3 dojrzałe... 😒
Mam nadzieje, ze z tej 3 powstanie chociaz jeden zarodek... 😔
Najważniejsze ze są choćby 3 i życzę Ci by były najlepszej jakosci ✊✊✊
Z jednej strony mnie aż podłamałaś bo u mnie widział tylko 5 i raczej więcej juz się nie spodziewam
Jak pobierze je wszytskie i pewnie wszystkie dobre nie będą to może cudem będzie 1 dobry 😬 -
A słuchajcie jak to jest z zapłodnieniem tych komórek jak mam ich 12 to 12 zapłodnią? Nie łapię się w tym 😔
Dobuska dla dobra maleństwa my kobiety jesteśmy w stanie wiele wycierpieć, dużo zdrówka dla Was ❤️ Zobaczysz ze będzie dobrze 🥰dobuska lubi tę wiadomość
-
Motyl12 wrote:Do koleżanek w ciąży-czy wszystkie szczepilyscie się p.covid będąc w ciąży, jeśli tak to jaką szczepionką?dr kazał bezwzględnie mi się zaszczepić a ja się boję ze coś się stanie dzidziusiowi😣
Dżoanniks lubi tę wiadomość
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Geraltowa wrote:Na polnej w Poznaniu w ogóle ani razu nie pozwolili na odwiedziny. Dzisiaj mąż mi przekazywał paczkę to krzyczeliśmy do siebie z okna i miło było go zobaczyć ❤️ ciśnienie ciągle za wysokie, ale dostaje masę leków i liczę że zaczną ładnie w końcu działać. Kacperek dostał 4 dawki sterydów na dojrzewanie płucek także on zabezpieczony ewentualnie. Ja się oswajam z diagnoza stan przedrzucawkowy i myślą o wczesniaczku. Nie tak sobie wyobrażalam 3 trymestr, zupełnie nie tak. Ale układam to sobie w głowie i wiecie jest stan "olaboga jaka jestem niegotowa" ale zaraz zacznę zamawiać rzeczy online. Mąż dostanie dużo wytycznych i damy radę. Czasem łapie mnie taki stan że sobie zapłacze ale ogólnie się trzymam się mocno.
Dobuska widziałam zdjęcie malutkiej! O jaaa jaka śliczna panienka 😍 było warto czekać na ta buziulke ❤️
Mimo wszystko, trzymam kciuki, żebyś była tam jak najdłużej! ❤️❤️❤️Geraltowa lubi tę wiadomość
-
Staraczka007 wrote:A słuchajcie jak to jest z zapłodnieniem tych komórek jak mam ich 12 to 12 zapłodnią? Nie łapię się w tym 😔
Dobuska dla dobra maleństwa my kobiety jesteśmy w stanie wiele wycierpieć, dużo zdrówka dla Was ❤️ Zobaczysz ze będzie dobrze 🥰 -
Marzycielka7 wrote:Najważniejsze ze są choćby 3 i życzę Ci by były najlepszej jakosci ✊✊✊
Z jednej strony mnie aż podłamałaś bo u mnie widział tylko 5 i raczej więcej juz się nie spodziewam
Jak pobierze je wszytskie i pewnie wszystkie dobre nie będą to może cudem będzie 1 dobry 😬
Marzycielko, A może będziesz mieć jak ja: 5 komórek a sa dwie blastki albo i wiecej. ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 17:03
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Motyl12 wrote:Do koleżanek w ciąży-czy wszystkie szczepilyscie się p.covid będąc w ciąży, jeśli tak to jaką szczepionką?dr kazał bezwzględnie mi się zaszczepić a ja się boję ze coś się stanie dzidziusiowi😣
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶