X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • penceence Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulla1 wrote:
    Dziewczyny chciałam dostać się do immunologa u nas w klinice ale nie ma już miejsca do końca roku 😒I tak myślę czy sama nie zrobić badań tylko niewiem dokładnie jakie są ważne?
    A sprobuj w pazdromedzie w Poznaniu bo tam przyjmuje ta sama pani immunolog. Ale ja bym i tak podstawowe badania immuno wykonala przed pierwsza wizyta.

agulla1 lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj mialam punkcję i jestem trochę zawiedziona... 😐 na wizycie doktor widzial okolo 10-12 pecherzykow, ogólnie chwalił, że ładnie zareagowałam, estriadol 2 dni przed punkcja ponad 5 tys (ta nizsza jednostka) a okazało się, że z 8 pobranych, tylko 3 dojrzałe... 😒

Nastawilam sie na jakis super wynik, a jak widać na moim przykładzie estriadol nie zawsze jest wyznacznikiem dojrzałości komórek...

Mam nadzieje, ze z tej 3 powstanie chociaz jeden zarodek... 😔

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wyniki są okej, z malutką też okej, nawet bardzo dobrze. Jedynie szyjka mi się skróciła z 4 cm na 3 cm, ale Pani doktor powiedziała, że mam się nie martwić. Biorę luteinę, jestem chroniona, a długość jest dobra.
    Martwią ją te bóle, ale na ten moment wszystko faktycznie wskazuje na bole związane z rośnięciem małej. Powiedziała, że jeżeli usg jutro wyjdzie dobrze, to poleca mi fizjoterapeutę. Chciałaby, żeby mnie nie bolało, ale ja jej mówię, że najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze.
    A ona… No cóż. Waży równy kilogram i serdecznie pozdrawia.
    Po osiemnastu tygodniach pozwoliła sobie zrobić zdjęcie 😂

https://naforum.zapodaj.net/f783b5a0c5e2.jpg.html

Asiulka84, Dżoanniks, Geraltowa, Mysza28, Staraczka007, ZielonaPaprotka, Night, Nerwusek92, Katrin83, plinka2017, fresaaa, penceence, agulla1, Marzycielka7, katrinka2609 lubią tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja już po wizycie. Wyniki są okej, z malutką też okej, nawet bardzo dobrze. Jedynie szyjka mi się skróciła z 4 cm na 3 cm, ale Pani doktor powiedziała, że mam się nie martwić. Biorę luteinę, jestem chroniona, a długość jest dobra.
    Martwią ją te bóle, ale na ten moment wszystko faktycznie wskazuje na bole związane z rośnięciem małej. Powiedziała, że jeżeli usg jutro wyjdzie dobrze, to poleca mi fizjoterapeutę. Chciałaby, żeby mnie nie bolało, ale ja jej mówię, że najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze.

Ale słodki malec z niej! ❤🙉
    Dobrze, że Pani doktor dobrze Cię posprawdzała. Szyjka na tym etapie ma prawo już być sobie krótsza, bo Malutka już jest kawałem człowieka! :) A bierzesz magnez?
    Chyba jesteś trochę spokojniejsza teraz po tej wizycie, co ? :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ale słodki malec z niej! ❤🙉
    Dobrze, że Pani doktor dobrze Cię posprawdzała. Szyjka na tym etapie ma prawo już być sobie krótsza, bo Malutka już jest kawałem człowieka! :) A bierzesz magnez?
    Chyba jesteś trochę spokojniejsza teraz po tej wizycie, co ? :)
    Taaak, chociaż wiesz, szyjka mi w głowie siedzi 🤣🤣🤣
    Magnez biorę dwa razy dziennie :)
    Jestem spokojniejsza. Najważniejsze, że mała ma już ten kilogram i pięknie rośnie. To już mnie uspokaja.

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj mialam punkcję i jestem trochę zawiedziona... 😐 na wizycie doktor widzial okolo 10-12 pecherzykow, ogólnie chwalił, że ładnie zareagowałam, estriadol 2 dni przed punkcja ponad 5 tys (ta nizsza jednostka) a okazało się, że z 8 pobranych, tylko 3 dojrzałe... 😒

Nastawilam sie na jakis super wynik, a jak widać na moim przykładzie estriadol nie zawsze jest wyznacznikiem dojrzałości komórek...

Wiem, że jesteś zmartwiona, ale liczy się nie ilość a jakość, więc trzymam kciuki za blastusie ✊✊🍀. Żeby te trzy komórki były właśnie tymi właściwymi.

Kasiaa93 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Kulka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po nieudanym pierwszym transferze. Dziś 1dc. Czy to normalne, że przed kolejnym transferem Pani doktor chce mnie zobaczyć dopiero w 11-13dc? Zapisała tylko receptę na estrofem 3x1 i encorton 1x1. O to kiedy zacząć brać musiałam dopytać Panią Koordynatorkę bo nawet protokołu nie dostałam... Nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Czy powinnam zrobić jakieś badania na własną rękę?

👩🏼 34l 🧔🏻‍♂️41l
    Starania od 2020r🥰

Stymulacja lamettą - styczeń 2021r cb 😔

1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
    🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
    🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
    🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
    🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌

ona:
    - AMH 2,78ng/mL
    -mutacja C677T heterozygota
    - mutacja A1298C heterozygota
    - trombofilia
    - ANA profil 1- ujemny
    -polimorfizm 4g/5g -wykazano obecność
    - histeroskopia - wszystko ok ✅
    - endometrium - wzorowe✅

on:
    -plemniki 100% wady główki (pogorszenie wyników po rocznej suplementacji) 😔

2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
    -z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
    -z 6 doby mamy 4BB
    ❄️❄️❄️❄️
    Kolejne badania :
    🔹KIR bx
    Zmiana immunologa
    🔹Komórki NK
    🔹Cytokiny test CBA

Niech się stanie wreszcie cud... 🙏
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Mała przesłodka! Pomyśl o tym fizjo, bo a nuż by Tobie pomógł. Myślę, że jak ty nie będziesz odczuwać takiego bólu to dla małej też będzie lepiej.

Kasiaa93 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska-w końcu dobre nowiny👍malutka słodka😍

Dziewczyny, mi tez odpisali ze kwota za mrozenie i przechowywanie jest bezzwrotna...

dobuska lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do koleżanek w ciąży-czy wszystkie szczepilyscie się p.covid będąc w ciąży, jeśli tak to jaką szczepionką?dr kazał bezwzględnie mi się zaszczepić a ja się boję ze coś się stanie dzidziusiowi😣

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Mała przesłodka! Pomyśl o tym fizjo, bo a nuż by Tobie pomógł. Myślę, że jak ty nie będziesz odczuwać takiego bólu to dla małej też będzie lepiej.
    Taaak, jestem już umowiona, ale jeśli jutrzejsze usg wyjdzie dobrze to będę prosić o szybszy termin 🥰🥰

Dżoanniks lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Do koleżanek w ciąży-czy wszystkie szczepilyscie się p.covid będąc w ciąży, jeśli tak to jaką szczepionką?dr kazał bezwzględnie mi się zaszczepić a ja się boję ze coś się stanie dzidziusiowi😣
    Szczepiłam się pfizerem :)

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Boże, czekałam na takie wieści u Ciebie. Mam nadzieję, że jednak uda Ci się unormować ciśnienie i wrócić do domu, ale wiem, że lekarze bardzo zachowawczo podchodzą do tematu, kiedy są problemy z ciśnieniem.

Tak jak piszesz, damy radę!

Może Cię mąż odwiedzać? W moim szpitalu już zamknęli odwiedziny, więc cieszę sie, że wyszłam.
    Na polnej w Poznaniu w ogóle ani razu nie pozwolili na odwiedziny. Dzisiaj mąż mi przekazywał paczkę to krzyczeliśmy do siebie z okna i miło było go zobaczyć ❤️ ciśnienie ciągle za wysokie, ale dostaje masę leków i liczę że zaczną ładnie w końcu działać. Kacperek dostał 4 dawki sterydów na dojrzewanie płucek także on zabezpieczony ewentualnie. Ja się oswajam z diagnoza stan przedrzucawkowy i myślą o wczesniaczku. Nie tak sobie wyobrażalam 3 trymestr, zupełnie nie tak. Ale układam to sobie w głowie i wiecie jest stan "olaboga jaka jestem niegotowa" ale zaraz zacznę zamawiać rzeczy online. Mąż dostanie dużo wytycznych i damy radę. Czasem łapie mnie taki stan że sobie zapłacze ale ogólnie się trzymam się mocno.

Dobuska widziałam zdjęcie malutkiej! O jaaa jaka śliczna panienka 😍 było warto czekać na ta buziulke ❤️

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:

Najważniejsze ze są choćby 3 i życzę Ci by były najlepszej jakosci ✊✊✊

Z jednej strony mnie aż podłamałaś bo u mnie widział tylko 5 i raczej więcej juz się nie spodziewam
    Jak pobierze je wszytskie i pewnie wszystkie dobre nie będą to może cudem będzie 1 dobry 😬

• Staraczka007 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie jak to jest z zapłodnieniem tych komórek jak mam ich 12 to 12 zapłodnią? Nie łapię się w tym 😔

Dobuska dla dobra maleństwa my kobiety jesteśmy w stanie wiele wycierpieć, dużo zdrówka dla Was ❤️ Zobaczysz ze będzie dobrze 🥰

dobuska lubi tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Jak byłam na tej porodówce to pytali o szczepienia. I w związku z moim ciśnieniem pytałam się czy często mają panie po szczepieniu z jakimiś powikłaniami i mówiły że nie. Nie ma żadnego związku. Ja się szczepiłam pfizerem.

Dżoanniks lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Na polnej w Poznaniu w ogóle ani razu nie pozwolili na odwiedziny. Dzisiaj mąż mi przekazywał paczkę to krzyczeliśmy do siebie z okna i miło było go zobaczyć ❤️ ciśnienie ciągle za wysokie, ale dostaje masę leków i liczę że zaczną ładnie w końcu działać. Kacperek dostał 4 dawki sterydów na dojrzewanie płucek także on zabezpieczony ewentualnie. Ja się oswajam z diagnoza stan przedrzucawkowy i myślą o wczesniaczku. Nie tak sobie wyobrażalam 3 trymestr, zupełnie nie tak. Ale układam to sobie w głowie i wiecie jest stan "olaboga jaka jestem niegotowa" ale zaraz zacznę zamawiać rzeczy online. Mąż dostanie dużo wytycznych i damy radę. Czasem łapie mnie taki stan że sobie zapłacze ale ogólnie się trzymam się mocno.

Dobuska widziałam zdjęcie malutkiej! O jaaa jaka śliczna panienka 😍 było warto czekać na ta buziulke ❤️
    Jestem z Tobą myślami! Jest jak jest, jesteś dzielna i najważniejsze, że Kacperek jest już na tyle duży, a szpital na tyle dobry, że jeśli cokolwiek (odpukać) się wydarzy, to dacie radę.
    Mimo wszystko, trzymam kciuki, żebyś była tam jak najdłużej! ❤️❤️❤️

Geraltowa lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka007 wrote:
    A słuchajcie jak to jest z zapłodnieniem tych komórek jak mam ich 12 to 12 zapłodnią? Nie łapię się w tym 😔

Dobuska dla dobra maleństwa my kobiety jesteśmy w stanie wiele wycierpieć, dużo zdrówka dla Was ❤️ Zobaczysz ze będzie dobrze 🥰
    Jeżeli nie macie jakichś specjalnych wskazań zdrowotnych, to zaplodnia 6 komórek :)

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Najważniejsze ze są choćby 3 i życzę Ci by były najlepszej jakosci ✊✊✊

Z jednej strony mnie aż podłamałaś bo u mnie widział tylko 5 i raczej więcej juz się nie spodziewam
    Jak pobierze je wszytskie i pewnie wszystkie dobre nie będą to może cudem będzie 1 dobry 😬

Marzycielko, A może będziesz mieć jak ja: 5 komórek a sa dwie blastki ;) albo i wiecej. ✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 17:03

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Ja nie jestem szczepiona i raczej nie będę w ciąży. Po porodzie jestem na tak, na tę chwilę nie i nic mnie raczej nie przekona 😊

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ