X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, rety, fresaaa:( tak mi przykro :(

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Niedawno dostałam wyniki i niestety i u mnie cudu nie będzie. Beta dzisiaj spadła i to znacznie, bo do 230.

O jeny tak mi przykro 😔, a tak wierzyłam że się uda. Tulę mocno :(.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Aguś93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dziewczyny mam wynik po 72godz i jest 9. 2 chyba już pozamiatane😔

Bardzo mi przykro 😥😥😥

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • Aguś93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Niedawno dostałam wyniki i niestety i u mnie cudu nie będzie. Beta dzisiaj spadła i to znacznie, bo do 230.

Bardzo mi przykro 😥😥😥

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    o nie...... :(((((

• penceence Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin, Fresaaa bardzo mi przykro :(

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Dr Zawiejska, teraz zauważyłam , że pisałam o niej dr R... 🙊. Zwalmy to na pregnancy brain 😅.

Pani doktor specjalizuje się w endokrynologii i diabetologii ciężarnych.

Night - skoro już "rzucamy" nazwiskami to z czystym sercem mogę polecić dr Zawiejską. To moja ginekolog od pierwszej wizyty ginekologicznej jak miałam jeszcze "naście" lat i mama mnie do niej zaprowadziła. Czyli znam ją już chyba z 13 lat, a wcześniej była lekarką mojej mamy.
    To ona towarzyszyła mi diagnozom jeszcze przed Invimedem - naprawdę bardzo wspierająco mnie traktowała - powiem nawet, że taką mini psychoterapię mi na wizycie zrobiła. Ona poleciła mi Invimed i dr S (oni się znają).
    Ciąże też moją prowadziła. Jest bardzo konkretna, nie zleca niepotrzebnych leków i badań, ale też bardzo ostrożnie prowadzi ciąże po in-vitro.
    No i jest z nią kontakt. Może miałam szczęście, ale na maila zawsze w ciągu kilku godzin mi odpisała z ewentualnymi zaleceniami itp. Kiedyś napisałam do niej po północy a odpowiedź i receptę dostałam o 2 w nocy.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin, Fresaaa bardzo mi przykro, że tak się u Wa potoczyło :(

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju ale słaby dzień z betami :(.

Jaś dziękuje za życzenia. Uśmiechając się do was pokazał mi dziś dwie dolne jedynki 🤓.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 20:09

Night lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za dodanie otuchy w tym ciężkim dzis dniu jak i dla mnie taki i dla fressy. Liczyłam że dzień transferu byl dniem dla mnie szczęśliwym dzis czar prysł, ale jeszcze mimo mojego 38letniego wieku nie poddaje się, mamy z mężem jeszcze dwa bałwanki trzeba walczyć do końca. Zbyt wie przeszłam by się poddać. Pomóżcie mi tylko pisałam o 16 do kordynatorek i cisza🙊pewnie rano odpiszą. Chodzi mi że o 22 mam luteinę, estrofem i duphaston oraz cyglogest. Nie wiem czy brać czy nie. A jeszcze powiedzie jak to wygląda z oczyszczaniem, czytałam na innych forach że niektóre Dziewczyny zwijaly się z bólu. Doradźcie co robić brać do jutra leki? I kiedy można zacząć się starać od nowa gdzie nigdzie piszą że 3miesiace. Ps. Freskaaa bardzo bardzo mi przykro, ściskam cie mocno i nie poddawaj się

Dżoanniks lubi tę wiadomość

• Night Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Night - skoro już "rzucamy" nazwiskami to z czystym sercem mogę polecić dr Zawiejską. To moja ginekolog od pierwszej wizyty ginekologicznej jak miałam jeszcze "naście" lat i mama mnie do niej zaprowadziła. Czyli znam ją już chyba z 13 lat, a wcześniej była lekarką mojej mamy.
    To ona towarzyszyła mi diagnozom jeszcze przed Invimedem - naprawdę bardzo wspierająco mnie traktowała - powiem nawet, że taką mini psychoterapię mi na wizycie zrobiła. Ona poleciła mi Invimed i dr S (oni się znają).
    Ciąże też moją prowadziła. Jest bardzo konkretna, nie zleca niepotrzebnych leków i badań, ale też bardzo ostrożnie prowadzi ciąże po in-vitro.
    No i jest z nią kontakt. Może miałam szczęście, ale na maila zawsze w ciągu kilku godzin mi odpisała z ewentualnymi zaleceniami itp. Kiedyś napisałam do niej po północy a odpowiedź i receptę dostałam o 2 w nocy.
    Dzięki, że się odezwałaś, jakoś mi tak lepiej, że ktoś z forum zna mojego potencjalnego lekarza :). To, że dr S. i dr Z. się znają to wiem, od niego dostałam na nią namiary. Przy mnie pani doktor odpisywała pacjentce, co dla mnie było na plus. Mam nadzieję, że następna wizyta pomoże mi zdecydować, którego lekarza wybrać. W sumie fajnie, że mam dwóch bardzo dobrych kandydatów.

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresaaa przykro mi. Ale smutno dzisiaj, nie tak miało być :(

Katrin ja bym nie brała już tych leków. Masz protokół jak postępować w przypadku negatywnej bety, to tak samo. Tylko sterydu nie można odstawić z dnia na dzień, ale widzę, ze nie masz. Ja mam encorton i mam brać pół tabletki przez 7 dni (wcześniej cała brałam). Wczoraj zapomniałam wziąć tej połówki i okropnie mi się w głowie kręciło. Ogólnie to najlepiej, jeśli beta spadnie do zera. Jak nie będzie spadała to chyba wtedy trzeba iść ma oczyszczenie. Myśle, ze jeśli ciąża się tak szynko skończyła i beta sama spadnie to można od razu podchodzić. Ale przeglądaj to z lekarzem, zawsze jakoś indywidualnie rozpatrzy Wasz przypadek.

Katrin83 lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • agulla1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin ,fresaaa przykro mi 😒trzymajcie się ❤

9 lat starań
    MEDART 2019
    1 procedura
    Punkcja 23.08.2019
    1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
    05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
    2 - Transfer 22.09.2019
    zarodek 1.1.1 💕❤😘
    30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
    Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
    2 procedura
    Punkcja październik 2020
    1-transfer 1.2.1 ❤💕😘
    25.10.2020 bhcg 9.2mlU/ml🙂
    27.10.2020 bhcg 10.4mlU/ml
    Odstawienie leków😪😪
    Przerwa aż do teraz ...
    INVIMED 2021
    pełna nadziei
    punkcja 16.09.2021
    22.09.2021
    Mamy❄❄ 3bb I 4bb
    18.10.2021 TRANSFER
    Dwóch zarodków 😘❤🍀🍀
    28.10.2021
    Beta bhcg 1.18 mlU/ml😪
    punkcja 27.12.2021
    02.01.2022 Dwa zarodki 2cc I 2cd odrzucone 😪😪😪
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dziękuję Dziewczyny za dodanie otuchy w tym ciężkim dzis dniu jak i dla mnie taki i dla fressy. Liczyłam że dzień transferu byl dniem dla mnie szczęśliwym dzis czar prysł, ale jeszcze mimo mojego 38letniego wieku nie poddaje się, mamy z mężem jeszcze dwa bałwanki trzeba walczyć do końca. Zbyt wie przeszłam by się poddać. Pomóżcie mi tylko pisałam o 16 do kordynatorek i cisza🙊pewnie rano odpiszą. Chodzi mi że o 22 mam luteinę, estrofem i duphaston oraz cyglogest. Nie wiem czy brać czy nie. A jeszcze powiedzie jak to wygląda z oczyszczaniem, czytałam na innych forach że niektóre Dziewczyny zwijaly się z bólu. Doradźcie co robić brać do jutra leki? I kiedy można zacząć się starać od nowa gdzie nigdzie piszą że 3miesiace. Ps. Freskaaa bardzo bardzo mi przykro, ściskam cie mocno i nie poddawaj się

Polubiłam za to, że się nie poddajesz kochana 😘. Mnie nic nie bolało jak się „oczyszczało” może jak już jest się dalej to tak”. Ja bym odstawiła leki. Nic one nie zmienią niestety :(. Ja po tym jak miałam biochem - z 21,4 na 9 beta spadła zaczęłam w następnym cuklu nowy transfer. Te 3 m- cecto pewnie jak beta jest wyższa 🙄.
    Jeszcze raz bardzo mi przykro kochana, następnym razem się uda za co trzymam kciuki.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Kochana, moja siostra w tym roku w wieku 37 lat została mamą, także wiekiem się nie martw.
    Kropek próbował zamieszkać, ale coś nie poszło. :( Czy miałaś heparynę do transferu ? Robiłaś badania na trombofilię?

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Fresaaa przykro mi. Ale smutno dzisiaj, nie tak miało być :(

Katrin ja bym nie brała już tych leków. Masz protokół jak postępować w przypadku negatywnej bety, to tak samo. Tylko sterydu nie można odstawić z dnia na dzień, ale widzę, ze nie masz. Ja mam encorton i mam brać pół tabletki przez 7 dni (wcześniej cała brałam). Wczoraj zapomniałam wziąć tej połówki i okropnie mi się w głowie kręciło. Ogólnie to najlepiej, jeśli beta spadnie do zera. Jak nie będzie spadała to chyba wtedy trzeba iść ma oczyszczenie. Myśle, ze jeśli ciąża się tak szynko skończyła i beta sama spadnie to można od razu podchodzić. Ale przeglądaj to z lekarzem, zawsze jakoś indywidualnie rozpatrzy Wasz przypadek.
    Nie nie encorton tez mam ale biore go o 6 rano. Dzięki😚

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Kochana, moja siostra w tym roku w wieku 37 lat została mamą, także wiekiem się nie martw.
    Kropek próbował zamieszkać, ale coś nie poszło. :( Czy miałaś heparynę do transferu ? Robiłaś badania na trombofilię?
    Dziękuję 😊No wiem wiek tu nie gra roli starsze kobiety zachodzą i rodzą zdrowe Kochane dzieci. Nie nie miałam heparyny? A co to takiego zanim wygogluje 😬. Nie miałam tez żadnych dodatkowych badań dr.L powiedzial ze nie widzi narazie nic pokojacego aby robić jakieś dodatkowe badania. Niby dlatego że nigdy nie poroniłam.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dziękuję 😊No wiem wiek tu nie gra roli starsze kobiety zachodzą i rodzą zdrowe Kochane dzieci. Nie nie miałam heparyny? A co to takiego zanim wygogluje 😬. Nie miałam tez żadnych dodatkowych badań dr.L powiedzial ze nie widzi narazie nic pokojacego aby robić jakieś dodatkowe badania. Niby dlatego że nigdy nie poroniłam.
    Na ogół lekarze nie zlecają tego badania tak wcześnie, tylko pacjentki same je robią. :)
    Trombofilia odpowiada za krzepliwośc krwi i może mieć wpływ na zagnieżdżenie kropka. Pakiet możesz zamówić na testdna.pl, zrobić w domu i odesłać. Wynik masz po kilku dniach na mailu. Koszt około 330 zł.

Skoro miałaś biochema, to znaczy, że była próba implantacji, może występuje jakaś mutacja, która przeszkadza zarodkowi się zagnieździć.
    Sporo tu historii, gdzie po biochemie i kolejnym podejściu z heparyną się udaje.
    Oczywiście, to nie jest złoty lek i pewnik, ale może warto sprawdzić, czy nie ma jakiegoś łobuza, który utrudnia.
    Plince (jeden zarodek) i mo_Nice (dwa podane, jeden zostal) udało się się heparyną po wcześniejszym zbadaniu trombofilii.
    Skoro jesteś u dr L, to najpewniej nie będzie robił problemów z wypisaniem recepty w razie czego.
    Tak tylko podpowiadam, może coś pomoże. :)

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Na ogół lekarze nie zlecają tego badania tak wcześnie, tylko pacjentki same je robią. :)
    Trombofilia odpowiada za krzepliwośc krwi i może mieć wpływ na zagnieżdżenie kropka. Pakiet możesz zamówić na testdna.pl, zrobić w domu i odesłać. Wynik masz po kilku dniach na mailu. Koszt około 330 zł.

Skoro miałaś biochema, to znaczy, że była próba implantacji, może występuje jakaś mutacja, która przeszkadza zarodkowi się zagnieździć.
    Sporo tu historii, gdzie po biochemie i kolejnym podejściu z heparyną się udaje.
    Oczywiście, to nie jest złoty lek i pewnik, ale może warto sprawdzić, czy nie ma jakiegoś łobuza, który utrudnia.
    Plince (jeden zarodek) i mo_Nice (dwa podane, jeden zostal) udało się się heparyną po wcześniejszym zbadaniu trombofilii.
    Skoro jesteś u dr L, to najpewniej nie będzie robił problemów z wypisaniem recepty w razie czego.
    Tak tylko podpowiadam, może coś pomoże. :)
    Dziękuję spróbuję zrobic to badanie, chociaż ja mam już dziecko fakt faktem ma 19 lat ale bez żadnych komplikacji się zadomowiła😊. Ale to było dawno może faktycznie coś z ta krzepliwością bo kiedyś wyszły mi przy antykach podwyższone dimery i musiałam odstawić. Dziękuję za wyjaśnienia i informacje co można wykonac

• lindalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dziękuję spróbuję zrobic to badanie, chociaż ja mam już dziecko fakt faktem ma 19 lat ale bez żadnych komplikacji się zadomowiła😊. Ale to było dawno może faktycznie coś z ta krzepliwością bo kiedyś wyszły mi przy antykach podwyższone dimery i musiałam odstawić. Dziękuję za wyjaśnienia i informacje co można wykonac
    Pamiętam, że masz już córkę. :)
    Aczkolwiek tak jak powiedział dr S w swoim webinarze, że biologicznie kobiecie najłatwiej jest zajść w ciążę przed 20 rokiem życia (!). Z czasem może trzeba pomóc i więcej rzeczy posprawdzać. Ja PCOS też nabawiłam się po 25 roku życia.
    Spokojnie, zastanówcie się oboje co dalej, a ja wiem, że prędzej czy później, będziesz mama drugi raz. ❤

‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ