X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Dzoanniks, cieszę się, że na ten moment wygląda wszystko ok 🥰 czyli odliczamy dni do ♥️

Zastanawiam się jak dam radę tyle czasu 🙄😅.

fresaaa lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola2710 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem z Bydgoszczy, przez ponad 10 lat leczyłam się w Rzgowie za Łodzią. Podchodziłam tam do 4 pełnych procedur in vitro, nie wspominając o innych zabiegach. Zastanawiam się nad zmianą kliniki na Poznań, czy któraś z Pań mogła by mi polecić jakiegoś dobrego lekarza i klinikę? Pomóżcie

Trafiłaś na wątek kliniki Invimed, więc z poleceniem innej z Poznania może być kłopot. Część dziewczyn leczy się czy leczyła wyłącznie w Invimedzie, niektóre z nas trafiały tu po leczeniu w Medarcie. Skoro przeniosły się z Medart to pewnie coś tam nie zagrało i możliwe, że nie będą polecać. Jeśli chodzi o lekarzy to jesteśmy pacjentkami różnych lekarzy, ale warto wiedzieć, że w Invimed zawsze można lekarza prowadzącego zmienić i nie ma z tym żadnego problemu. Dużo dziewczyn na forum jest pacjentkami dr Sroki. Wydaje mi się, że ma on jednak największe doświadczenie, a widzę że masz za sobą już 4 procedury, więc może właśnie warto z nim się skonsultować i dowiedzieć jaki by miał pomysł na leczenie w Waszym przypadku :) powodzenia :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Lindalia jak tam?😊
    1600 gramów Maleństwa. ❤ prenatalne ok, przepływy ok, łożysko 1 stopnia, afi w normie, szyjka daje radę na 3cm, ale Mały się mocno wciska.
    Za tydzień kolejne ktg przez te bóle brzucha, a wizyta z ktg tak jak Ty :)

mo_Nika, Dżoanniks, ZielonaPaprotka, i_ka, Aguś93, Okinny, Night, Asiulka84, fresaaa, Motyl12, penceence, Katrin83, agulla1 lubią tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Zastanawiam się jak dam radę tyle czasu 🙄😅.

Domyślam się jak Ci będzie ciężko przez te 10 dni. Ja nadal chodzę do gina co dwa tygodnie na wizyty...inaczej nie potrafię 🤷‍♀️ Ostatnio sam dr mówił do mnie, że chyba w końcu trochę się Pani uspokoiła i kolejna wizyta może być za 3 tygodnie, nie? Ja na to: jeszcze jedna niech będzie za dwa, a później już za trzy 😁
    Kciuki żeby ten czas szybko Tobie minął i pojawiło się ❤️

Dżoanniks lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Domyślam się jak Ci będzie ciężko przez te 10 dni. Ja nadal chodzę do gina co dwa tygodnie na wizyty...inaczej nie potrafię 🤷‍♀️ Ostatnio sam dr mówił do mnie, że chyba w końcu trochę się Pani uspokoiła i kolejna wizyta może być za 3 tygodnie, nie? Ja na to: jeszcze jedna niech będzie za dwa, a później już za trzy 😁
    Kciuki żeby ten czas szybko Tobie minął i pojawiło się ❤️

Czekanie jest okropne :/ . Dzisiaj stres był ogromny, mam nadzieję, że będzie ❤️. Dziękuję.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia super!!

Dzoanniks ja bym tez chyba poszukala prowadzącego. Bo wszedzie sie teraz troche czeka :)

Dżoanniks, lindalia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    1600 gramów Maleństwa. ❤ prenatalne ok, przepływy ok, łożysko 1 stopnia, afi w normie, szyjka daje radę na 3cm, ale Mały się mocno wciska.
    To super ❤️

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola2710 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem z Bydgoszczy, przez ponad 10 lat leczyłam się w Rzgowie za Łodzią. Podchodziłam tam do 4 pełnych procedur in vitro, nie wspominając o innych zabiegach. Zastanawiam się nad zmianą kliniki na Poznań, czy któraś z Pań mogła by mi polecić jakiegoś dobrego lekarza i klinikę? Pomóżcie

Ja przerobiłam już i Bociana i Medart w Poznaniu i nie polecam. Zwłaszcza Bocian to kompletna porażka i zachwalany dr Korman, który najchętniej robiłby ivf jedno po drugim bez jakiejś szerszej diagnostyki niepowodzeń... W Medarcie chodziłam do dr Kubiaczyk, bardzo się empatycznej i zaangażowanej, ogolnie mają tam dobrych lekarzy. Nie podobało mi się tam naciskanie na badanie genetyczne zarodków, które jest bardzo drogie I dość kontrowersyjne.

• i_ka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoanniks ja się przyznam, ze nie wytrzymałam i w poniedziałek byłam na wizycie u lekarza u mnie na wsi - to było właśnie 5+5 i było widać jakby zarys zarodka. A potem w czwartek 6+1 w klinice już serce jak dzwon. Dziś tez poszłam na wizytę, skonsultować czy na pewno w tak wczesnej ciąży nie podaje się immunoglobuliny po krwawieniu, bo temat był tu poruszony i się zestresowałam. Ale ja mam pakiet medyczny i mogę szaleć 🤪
    Na kolejna wizytę u lekarza prowadzącego umówiłam się na 8.02.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 19:20

Dżoanniks, Aguś93 lubią tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Pięknie! ❤️

lindalia lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dzoanniks ja się przyznam, ze nie wytrzymałam i w poniedziałek byłam na wizycie u lekarza u mnie na wsi - to było właśnie 5+5 i było widać jakby zarys zarodka. A potem w czwartek 6+1 w klinice już serce jak dzwon. Dziś tez poszłam na wizytę, skonsultować czy na pewno w tak wczesnej ciąży nie podaje się immunoglobuliny po krwawieniu, bo temat był tu poruszony i się zestresowałam. Ale ja mam pakiet medyczny i mogę szaleć 🤪
    Szalona :D

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:

Tak właśnie sugerowała pani dr że na pewno zaraz będzie ten zarodek widoczny, bo niby coś tam widać. Zobaczę jak to będzie z moją cierpliwością 😅.
    Już zaczynam się rozglądać za lekarzem prowadzącym. A mogę spytać, jesteś z Poznania? Jakiego lekarza wybrałaś jeżeli tak?

• Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Trafiłaś na wątek kliniki Invimed, więc z poleceniem innej z Poznania może być kłopot. Część dziewczyn leczy się czy leczyła wyłącznie w Invimedzie, niektóre z nas trafiały tu po leczeniu w Medarcie. Skoro przeniosły się z Medart to pewnie coś tam nie zagrało i możliwe, że nie będą polecać. Jeśli chodzi o lekarzy to jesteśmy pacjentkami różnych lekarzy, ale warto wiedzieć, że w Invimed zawsze można lekarza prowadzącego zmienić i nie ma z tym żadnego problemu. Dużo dziewczyn na forum jest pacjentkami dr Sroki. Wydaje mi się, że ma on jednak największe doświadczenie, a widzę że masz za sobą już 4 procedury, więc może właśnie warto z nim się skonsultować i dowiedzieć jaki by miał pomysł na leczenie w Waszym przypadku :) powodzenia :)
    No właśnie dziękuję, widzę że są przynajmniej 2 kliniki w Poznaniu i dlatego napisałam tutaj i tam. Potrzebuję dobrego specjalisty, który nie jest nastawiony tylko żeby zdzierać, a też doradzić i pomóc. Wszędzie sporo nas to kosztuje ale chciałabym poznać i poczytać kogo warto brać pod uwagę. Bardzo dziękuję za polecenie dr. :)

• Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    Ja przerobiłam już i Bociana i Medart w Poznaniu i nie polecam. Zwłaszcza Bocian to kompletna porażka i zachwalany dr Korman, który najchętniej robiłby ivf jedno po drugim bez jakiejś szerszej diagnostyki niepowodzeń... W Medarcie chodziłam do dr Kubiaczyk, bardzo się empatycznej i zaangażowanej, ogolnie mają tam dobrych lekarzy. Nie podobało mi się tam naciskanie na badanie genetyczne zarodków, które jest bardzo drogie I dość kontrowersyjne.
    Oo to nieźle naciągają od razu, heh. Dziękuję za życzenia, myślałam że bocian to trochę ma lepszą opinię. A tu Pani się zawiodła

• i_ka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Tak właśnie sugerowała pani dr że na pewno zaraz będzie ten zarodek widoczny, bo niby coś tam widać. Zobaczę jak to będzie z moją cierpliwością 😅.
    Już zaczynam się rozglądać za lekarzem prowadzącym. A mogę spytać, jesteś z Poznania? Jakiego lekarza wybrałaś jeżeli tak?
    Wcześniej mieszkałam w Poznaniu i prowadziłam ciaze u dr Agnieszki Skotarczak. Teraz mieszkam pod Poznaniem i wybrałam lekarkę, która przyjmuje u nas. Byłam u niej na jednej wizycie i złapałam z nią dobry kontakt, widzę, ze zna temat in vitro i leków po, więc myśle, ze będzie Ok. W Poznaniu tez przyjmuje, nazywa sie Kinga Bednarek. Z tego co widzę to chyba wykonuje tez pierwsze prenatalne.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Wcześniej mieszkałam w Poznaniu i prowadziłam ciaze u dr Agnieszki Skotarczak. Teraz mieszkam pod Poznaniem i wybrałam lekarkę, która przyjmuje u nas. Byłam u niej na jednej wizycie i złapałam z nią dobry kontakt, widzę, ze zna temat in vitro i leków po, więc myśle, ze będzie Ok. W Poznaniu tez przyjmuje, nazywa sie Kinga Bednarek. Z tego co widzę to chyba wykonuje tez pierwsze prenatalne.

Dziękuję Ci ślicznie. Ciężko się będzie zdecydować oj ciężko coś czuję :).

• Aguś93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola2710 wrote:

Hej, ja leczymałam sie w Medart dobry tam lekarz to dr Kubiaczyk, niestety u nas przebadane zarodki a i tak się nie udało, chociaż znam osobiście 5 dziewczyny które zbadały zarodki i pierwszy transfer udany i maja dziecko. plusem jest to są otwarci 7 dni w tyg, i przyjmują nawet do 19/20, minus nie uznają imunologi.
    Nam udało się w In vimedzie polecam dr Kuśnierczak ale też leczę się u prof Malinowskiego (imunologa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 20:15

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    Hej, ja leczymałam sie w Medart dobry tam lekarz to dr Kubiaczyk, niestety u nas przebadane zarodki a i tak się nie udało, chociaż znam osobiście 5 dziewczyny które zbadały zarodki i pierwszy transfer udany i maja dziecko. plusem jest to są otwarci 7 dni w tyg, i przyjmują nawet do 19/20, minus nie uznają imunologi.
    Nam udało się w In vimedzie polecam dr Kuśnierczak ale też leczę się u prof Malinowskiego (imunologa)

Aguś, czy mogę spytać, co to znaczy, że nie uznają immunologii? Pytam, bo cały czas staram się wyczuć sprawę istotnosci tych spraw.

Mam pomieszane w cytokinach (wysokie tnf alfa i wobec tego całą reszta tez). Jestem bez leków, bo to mogło być od zęba. Niemniej prof K powiedział, że mam nie szczepic się 3 dawką przeciwko covid. Że mogę się zaszczepić w 2 trymestrze ciąży, jeśli zajdę. Tylko kiedy mi się uda to... do tego czasu mogę pięć razy zachorować i i tak będzie źle w cytokinach. Im wiecej czytam i słucham lekarzy, tym czesciej widzę, ze tam immunologia to watpliwa sprawa.

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Night Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam problemy z wytrzymaniem do wizyty 😅. W środę mam wizytę, to będzie dwa tygodnie po wizycie serduszkowej i uważam, że za długo 😉.

Robiłam dzisiaj badania i mnie moja glukoza zaskoczyła. Było tylko 83. Pod koniec września (po miesiącu brania glucophage) miałam 92. A przed lekami zwykle 95-98. Co uważacie?

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Widzę, że nie tylko ja mam problemy z wytrzymaniem do wizyty 😅. W środę mam wizytę, to będzie dwa tygodnie po wizycie serduszkowej i uważam, że za długo 😉.

Robiłam dzisiaj badania i mnie moja glukoza zaskoczyła. Było tylko 83. Pod koniec września (po miesiącu brania glucophage) miałam 92. A przed lekami zwykle 95-98. Co uważacie?
    Moja glukoza w ciąży też jest dużo niższa, niż normalnie.
    Może organizm tak reaguje na ciążę. Nic, tylko się cieszyć, że nie rośnie. 😄

Night lubi tę wiadomość

‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ