Cbag wrote:
Witajcie jestem na początku swojej przygody i mam pytanie czy któraś z was leczyła się u doktora Lewandowskiego w invimed Poznań?

Ja się leczyłam, byliśmy u niego od początku, bo przeczytałam wiele dobrych opinii. Ale ja się zawiodłam i myślę, że on jest okej tylko wtedy kiedy przypadek jest prosty i nie ma za wielu przeszkód. Dr L nie ma dużego doświadczenia (to wiem od położnych pracujących w Invimedzie) co sama poczułam po drugim transferze, który zakończył się poronieniem. Nie potrafił odpowiedzieć co możemy dalej zrobić oprócz kolejnego transferu, jak go o coś pytałam to mówił że nie mam do niego zaufania… pytanie jest normalne zwłaszcza w takiej kwestii jak invitro pierwszy raz.
Ja więc odradzam, bo może się uda ale jak się nie uda to on nie będzie wiedział co zrobić dalej, nie zlecił żadnej diagnostyki tylko transfer kolejny, co dla mnie jest marnowaniem zarodków skoro dwa poprzednie się nie udały.
Plus on zapisuje progesteron ile się da, zastrzyki, dopochwowo i doustnie mimo że nie nigdy nawet w naturalnych cyklach nie miałam problemu z progiem. A samopoczucie po takich lekach jest dramatyczne, a w ogóle za wysoki poziom proga do transferu też jest niedobry (w pierwszym miałam ponad 100, ledwo żyłam i oczywiście transfer z beta 0)
Czarę goryczy przelało wypraszanie z gabinetu po 10 min wizyty,podczas zadawania naszych pytań o poronienie, co dalej itp.  on po prostu mówi DO WIDZENIA porozmawiamy na kolejnej wizycie i tyle.
Przeniosłam się do dr K, od razu dostałam wsparcie, normalną rozmowę i plan działania. Co mogę zrobić przed kolejnym transferem, jakie badania, immunologię itp.
Co do progesteronu to Pani dr nie zapisuje to w końskich dawkach tylko monitoruje poziom żeby oscylował do 40 bo tak mówią najnowsze doniesienia.
Ogólnie porównując tych dwóch lekarzy to niebo a ziemia, przy niej dr L w ogóle nie m doświadczenia i wiedzy.
Podsumowując ten mój długi wywód ja bym nie poleciła nikomu dr L bo po prostu szkoda czasu. Może i by się udało ale jak się nie uda to on nie ma pomysłu. On nawet mi nie powiedział że można biopsję Endo zrobić…
Zastanówcie się dobrze dziewczyny przed wyborem lekarza bo ja tego nie zrobiłam i żałuję. 😘