INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiki25 wrote:Hilaris i co porabiacie teraz? Jaka decyzja?
W połowie maja mamy umówioną wizytę w invimed, będziemy się szykować do drugiej punkcji. Pewnie najwcześniej w lipcu wypadnie.
Kolejki teraz okropne, a do tej pory nic tak bardzo nie zabijało mojego zapału i pozytywnego nastawienia jak uciekajacy czas, czekanie.. ech. -
Dziewczyny, mam na wydanie Puregon Pen. Został mi jeden nieużywany. Nie będzie mi już potrzebny, więc jak coś to chętnie wydam.
I mam jeszcze dwa nierozpoczęte opakowania Estrofem 2 mg. Ważne do 01/2027.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 15:41
-
Cześć, dziewczyny mam pytanie jak to jest z PGT-A. Mamy punkcję, pobierają, zapładniają i w dniu zakończenia hodowlii dzwonią i informują ile uzyskali zarodków (mając wcześniejszą decyzję co do badania) i wówczas na tej podstawie określamy ile z nich chcemy badać i robimy odpłatność czy musimy z góry założyć ile chcemy badać zarodków nie znając jeszcze wyniku z hodowlii?6 lat ⏳️
Szczepienia limfocytami
Allo MLR 44% 10.2022
KIR BX
Endometrioza&Adenomioza.05.2024
AMH 03.2025: 3,16 ✅️
Dr J 🍀 histero + diphereline 🔜
I procedura ❌️
Invimed Poznań ICSI: 4 blastki🥚
6-⏱️: 4AA, 3BB + 5-⏱️: 4BA, 4BB
4xFET❄️ 2022-2025❌️
II procedura
Invimed Poznań
25.07. start stymulacji 💉🍀
08.08. punkcja 6-⏱️ 4AA (czeka na PGT-A)
Kolejna stymulacja: wrzesień 2025 🔜 -
Cześć Dziewczyny, jeśli któraś z Was korzysta z programu rządowego, to przynajmniej część z nas musi przygotować się na odroczenie dalszych działań w ramach programu. Skończyły się/kończą się środki zaplanowane na ten rok i stąd te przesunięcia. Miałam mieć punkcję w najbliższym cyklu, ale najwcześniej będzie dopiero w październiku.
Nie piszę tego, żeby wzbudzać jakikolwiek niepokój, bo czas przesunięcia dostosowywany jest indywidualnie do każdej pary (max pół roku), ale jak może któraś z Was planuje kolejne kroki np. jesienią, to warto zgłosić się już teraz i dowiedzieć jak wygląda sytuacja
Pozdrawiam Was! -
Czy nasza klinika zleca badanie progesteronu w dniu transferu mrożaka?💃37
🧍37
Endometrioza, torbiele endometrialne na lewym jajniku
12/2024 cb 💔
I IVF Marzec 2025
Gonal f 300, 4 pęcherzyki, 3 komórki pobrane, 1 dojrzała, jeden zarodek, transfer morula z 5 doby ❌
II IVF maj 2025
Podwójna stymulacja Menopur 300, rekovelle 18, w drugiej fazie bemfola 225, lametta 2,5 ➡️ 1 komórka dojrzała, 1❄️3BB 🥹 -
Evita_ wrote:Czy nasza klinika zleca badanie progesteronu w dniu transferu mrożaka?
Dr Kuśnierczak zleca.6 lat ⏳️
Szczepienia limfocytami
Allo MLR 44% 10.2022
KIR BX
Endometrioza&Adenomioza.05.2024
AMH 03.2025: 3,16 ✅️
Dr J 🍀 histero + diphereline 🔜
I procedura ❌️
Invimed Poznań ICSI: 4 blastki🥚
6-⏱️: 4AA, 3BB + 5-⏱️: 4BA, 4BB
4xFET❄️ 2022-2025❌️
II procedura
Invimed Poznań
25.07. start stymulacji 💉🍀
08.08. punkcja 6-⏱️ 4AA (czeka na PGT-A)
Kolejna stymulacja: wrzesień 2025 🔜 -
Hej czy wiadomo coś o kolejnych środkach aby można było przystąpić do programu?11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Ja ostatnio na Ig natrafiłam na profil nieplodnirazem i zaintrygował mnie jeden post odnośnie orzecznictwa dotyczącego przystępowania po nieudanej procedurze do kolejnej. Było podane że należy odczekać pół roku.
Klinika mi to potwierdziła że jeśli miałam transfer w marcu to kolejny mogę mieć nie prędzej niż we wrześniu.
Co u Was dziewczyny? Jakieś dobre wieści?Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Kiki25 wrote:Ja ostatnio na Ig natrafiłam na profil nieplodnirazem i zaintrygował mnie jeden post odnośnie orzecznictwa dotyczącego przystępowania po nieudanej procedurze do kolejnej. Było podane że należy odczekać pół roku.
Klinika mi to potwierdziła że jeśli miałam transfer w marcu to kolejny mogę mieć nie prędzej niż we wrześniu.
Co u Was dziewczyny? Jakieś dobre wieści?
Cześć Kiki, u nas jest analogiczna sytuacja jak u Ciebie, więc czekamy do września.
W międzyczasie, żeby nie marnować tego czasu oczekiwania, mąż poszedł do dra L. na wizytę i na dodatkowe badania. Do tej pory naszą bolączką była mała ilość plemników 300-600 tys. A na ostatnich badaniach doszła do tego nieprawidłowa budowa wszystkich plemników orazmniejsza niż wcześniej ruchliwość.
Ale zdarzył się przy tym niewytłumaczalny jak dotąd cud, bo ilość plemników wzrosła do nieco ponad 16 mln... 😲. Mąż przez dwa lata od ostatnich badań nie zmienił nic w swoim życiu, żadnej diety, żadnych suplementów. Jedynie się przeprowadziliśmy na wieś i urodził się nasz syn. Cała reszta bez zmian.
Niemniej, czekamy na wyniki dodatkowych badań nasienia, które mają dać odpwiedź, czy DNA nie jest uszkodzone i z pewnością na wrzesień.
Pozdrowienia! -
Podbijam temat co do środków z rządowego programu ? Jak to wygląda na ten moment w invimed ? Mamy ostatni cykle z cło jeśli się nie uda dr L wspominał że zostaje nam ivf . A z tego co widzę to jest ogromny problem ze środkami wolę się zapisać już teraz na listę niż później wydłużać czas oczekiwania nie wiadomo do kiedy👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒
08.25 Lametta brak pęcherzyka dominującego ⏸️
09.25 🔜 zmiana na Clo
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -