X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Hilaris Koleżanka

Wysłany: 23 marca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Mi również zostały zarodki z 6 doby. Mam 4ba oraz 2x3bb.
    Jakieś złote rady na szybko dla mnie?

Złotych rad raczej nie mam, ja to daleka jestem od takich rzeczy ;)
    Jedynie polecam pozytywne myślenie, życie jakby nic się nie wydarzyło. W naszym przypadku to był ostatni zarodek, nie wiem czy chcielibyśmy podchodzić do kolejnej procedury. Nie nastawiam się zatem w żadnym kierunku.
    No i może po piątkowym doświadczeniu pojechałabym wcześniej do kliniki niż pół godziny przed i tam znając sytuację kolejkową zaczęłabym pić wodę później ;)

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, od rana trzymam kciuki. Daj znać jak będziesz po, jak się czujesz❤️

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko u mnie poszło, wizyta na 11 a o 11.25 już z blastocystą na pokładzie :). Nie nastawiam się że będzie pozytywnie bo chyba nigdy syn mi tyle stresu nie zafundował jak dzisiaj 😏. Wylądowaliśmy na Wrzoska z powodu wirusa, myślę że 2-3 dni tu spokojnie spędzimy a więc czeka mnie niespokojny czas, ale pocieszam się że chociaż nie będę miała czasu na myślenie…
    Narazie objawów brak :). Myślę że w poniedziałek test zrobię. A jak u Ciebie? Jakieś objawy? Kiedy się testujesz?
    My transferowaliśmy z 6 doby 4ba.

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Hilaris Koleżanka

Wysłany: 26 marca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Szybko u mnie poszło, wizyta na 11 a o 11.25 już z blastocystą na pokładzie :). Nie nastawiam się że będzie pozytywnie bo chyba nigdy syn mi tyle stresu nie zafundował jak dzisiaj 😏. Wylądowaliśmy na Wrzoska z powodu wirusa, myślę że 2-3 dni tu spokojnie spędzimy a więc czeka mnie niespokojny czas, ale pocieszam się że chociaż nie będę miała czasu na myślenie…
    Narazie objawów brak :). Myślę że w poniedziałek test zrobię. A jak u Ciebie? Jakieś objawy? Kiedy się testujesz?
    My transferowaliśmy z 6 doby 4ba.

Super, że poszło sprawnie❤️.
    Czasami życie potrafi zaskoczyć i a nóż masz w sobie walczaka, któremu taki stres nie jest straszny ;))
    Zdrówka dla Was!
    Przy poprzednich transferach chodziłam na betę po tygodniu od transferu. Teraz się zastanawiam, czy jest sens. Oficjalnie testuję się za tydzień. Objawów żadnych nie mam, tak jak przy poprzednim (udanym).

• nene Debiutantka

Wysłany: 28 marca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jak to wyglada z prowadzeniem ciazy w invimed - jest taka mozliwosc? Transfer przebiegł pomyślnie, czekam na wizytę potwierdzającą i zastanawiam sie czy trafIę do lekarza prowadzącego (ŁL) czy tym juz zajmuje sie inny doktor?

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 28 marca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nene wrote:
    Hej dziewczyny,

jak to wyglada z prowadzeniem ciazy w invimed - jest taka mozliwosc? Transfer przebiegł pomyślnie, czekam na wizytę potwierdzającą i zastanawiam sie czy trafIę do lekarza prowadzącego (ŁL) czy tym juz zajmuje sie inny doktor?

Gratulacje!
    Na wizycie potwierdzającej byliśmy w invimed, a ciążę prowadziliśmy u doktora L, natomiast nie w invimed, tylko w innym miejscu (Centrum Lekarze, Poznań, ul. Ostrowska).

• nene Debiutantka

Wysłany: 28 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ☺️
    To super wiadomość, że jest taka możliwość również poza klinika. Uspokoiłaś mnie, bo nie chciałabym trafić do innego lekarza. Oo z tego co widzę godzinowo nawet lepiej niż w Invimed 🙂

Hilaris lubi tę wiadomość

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również u niego prowadziłam na ulicy Ostrowskiej. Bardzo dobrze wspominam jego opiekę.
    Jesli jednak chcesz rodzić w Poznaniu to Pan ŁL nie dyżuruje w żadnym szpitalu.
    Ale oczywiście to nie problem, ja rodziłam wcześniaka na Polnej i nie napiszę złego słowa bo opieka była super. Zarówno przed jak i po porodzie (leżałam kilka dni prędzej).
    Ogólnie w ciąży też zdarzyło mi się z 3 razy być na wizycie w invimed z jakiś przyczyn losowych i nie było to problemem, nawet taniej chyba o stówkę było 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 14:05

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• nene Debiutantka

Wysłany: 30 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakos lekarz podczas wizyty zasugerowal, ze dalej juz nie prowadza ciazy w invimed czy jak to wygladalo?
    Widzialam na stronie invimed, że pracuje rowniez w szpitalu w Koscianie - czyli tam nie przyjmuje porodów?

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam dyżuruje w szpitalu w czwartki i odbiera porody (ale chyba tylko czwartki :p)
    To wygląda tak że idziesz na wizytę, jest serduszko i lekarz mówi jak się schodzi z leków, ewentualnie coś dokłada np progesteron dodatkowo. Ja chyba dopiero około 15-16 tygodnia zeszłam całkowicie z progesteronu, na pewno do końca 9 przyjmowałam prolutex a po nim dopiero stopniowo się schodziło z leków, nawet chyba miałam w międzyczasie dołożoną luteinę. Więc to trochę trwa.
    Ale ciążę możesz już u obojętnie kogo prowadzić chociaż fajnie jakbyś jednak wzięła kogoś kto też trochę zna się na niepłodności, mi LŁ pasował bo miałam zaufanie do niego i jak doprowadził mnie do zajścia w ciążę to już z automatu chciałam żeby ją poprowadził.
    Odnośnie Polnej (na fb jest grupa rodzę na polnej) to dziewczyny polecają albo Dr Icka albo Dr Kornacki. Więc dowolność masz :) oczywiście nie sugeruje że masz tam rodzic xD tylko przykład podaje.
    Nene w którym dniu robiłaś pierwszą betę? Nie chcesz wypisać tu swoich wyników bety z poszczególnych dni?
    Ja się pokusiłam od dwóch dni o testy facelle i wychodzi blada bardzo kreska, nawet na czerwono się nie zabarwia tylko jakiś lekki odcień ma. Przy synu miałam ją zdecydowanie wyraźniejszą, pojechałam na betę dzisiaj i zobaczę co tam wyszło.

Hilaris jak u Ciebie? Testowałaś?

• nene Debiutantka

Wysłany: 31 marca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, to mój pierwszy raz :) Tak, zdecydowanie wybiorę LŁ jako prowadzącego

Beta 12 dni po transferze: 380 mlU/ml
    Kolejna po 48h: 951 mlU/ml

Hilaris, Kiki25 lubią tę wiadomość

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dokładnie tak jak pisze Kiki, mnie również pod tymi względami pasował dr L. Nie wyobrażałam sobie, żeby ktoś inny prowadził tę ciążę, szczególnie, że schodzenie z leków trwało prawie połowę ciąży. Heparyny brałam do samego końca i jeszcze 1,5 miesiąca po porodzie, ale w zasadzie szpital (sw. Rodziny) to było pierwsze miejsce, w którym nie musiałam nikomu tłumaczyć dlaczego biorę heparynę. Także raz, że czułam się bezpieczniej, wiedziałam, że mój maluch będzie najlepiej zaopiekowana, a dwa dr L. to złoty człowiek. Nigdy nie zostawił mnie w ciąży z problemem. W 16 tygodniu zlapalam pierwszy raz w życiu opryszczkę genitalną - pojęcia nie mam skąd, najpewniej jakąś publiczna toaleta. Ja zadziałałam szybko odzywając się do niego, a on zareagowała perfekcyjnie - mimo, że było to już popołudnie-wieczór. Po 3-4 godzinach byłam już na lekach, a w tym przypadku czas reakcji jest bardzo ważny. Inaczej konsekwencje dla dziecka mogą być duże. Maluchowi nic na szczęście nie dolega❤️.

Ja jeszcze nie byłam badać bety, testu też nie robiłam. Trochę mnie już korci, ale chyba boję się wyniku po prostu.
    Przy moim maluchu, w 12 dniu po transferze miałam betę okolo 1200.

Daj znać Kiki jak będziesz miała wynik dziś, trzymam mocno kciuki❤️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 14:24

Kiki25 lubi tę wiadomość

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 17
    Z synem byłam pomiędzy 14 a 46 w tym dniu co teraz. No cóż nie wiem po co to tak szybko zrobiłam 🤪. Trzeba czekać na rozwoj sytuacji albo biochema wyłapałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 17:00

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Beta 17
    Z synem byłam pomiędzy 14 a 46 w tym dniu co teraz. No cóż nie wiem po co to tak szybko zrobiłam 🤪. Trzeba czekać na rozwoj sytuacji albo biochema wyłapałam.

Wszystko się jeszcze może zdarzyć;)) bądź dobrej myśli!
    Mnie dziś zaczął boleć brzuch, jak na okres. Ale cały czas liczę na cud..

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy idziesz na betę? Czekasz jeszcze ten jeden dzień? :)

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    A kiedy idziesz na betę? Czekasz jeszcze ten jeden dzień? :)

Raczej tak, w środę pójdę. Jutro to już nie ma totalnie sensu.

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udało się, beta poniżej 0,2 mIU/ml.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro, u mnie również nie wyszło

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Kiki.. Będę trzymać mocno kciuki za Waszą kolejną próbę. Masz już jakiś plan w głowie?
    My nie mamy więcej zarodków (a 2 lata temu po punkcji ilość 4 zarodków wzbudzała we mnie strach - jak ja ogarnę czwórkę dzieci!). Plan A nie wyszedł, planu B jeszcze nie mamy.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zrobimy przerwę.
    Muszę to poukładać w głowie. Mamy dwa zarodki jeszcze. Ale raczej w tym roku już nie będziemy podchodzić. Może za rok bliżej maja.

‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ