INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
pinkola wrote:to co piszesz jest chyba oczywiste... regularne grzebanie (powtarzanie biopsji) w endometrium bez usuniecia przyczyny zapalenia tylko pogorsze sprawe, bo rozsiewa sie stan zapalny. Ale to byla pierwsza histeroskopia kolezanki z tego co zrozumialam, wiec warto sprawdzic sprawe niz ryzykowac zarodkiem bo lekarzowi "na oko" wydawalo sie ze jest ok. Teraz przez to, ze lekarz nie pobral byc moze bedzie robila zabieg drugi raz i to jest wlasnie slabe. trzeba bylo od razu przy pierwszej histeroskopii pobrac wycinki
Ja po pierwszej biopsji mialam nakaz sprawdzenia tego i owego, wyleczylam zeby, usunelam migdalki, przebadalam sie na pasozyty i nie robilam biopsji kontrolnej dopoki to nie zostalo zrobione.🙎♀️30 lat
pcos , zachwiana gospodarka hormonalna na poziomie przysadki , AMH 6,34
👨31 lat
Oligoasthenospermia, teratozoospermia 2%
👧🏼 z ivf 2022
🐕🦺🦮 adopciaki
Starania 2018
Marzec 2019 poronienie w 5tc
2019-2021 starania na Clostylbegyt , Lametta Ovitrelle
05.2021 pierwsza wizyta IVF
10.2021 punkcja - duża hiperka - 1 ❄️ 4BB
23.12.2021r transfer
2022r 👧🏼 ❤️💪
10.2024 r 2#IVF
11.12.2024 punkcja - 13 pobranych - 10 dojrzałych - 2 ❄️❄️ 4BB i 3BB
2-4.01.2025r - transfer odroczony , płyn w macicy
3.02 transfer - odroczony , brak przejścia do macicy
14.02- histeroskopia
31.03 transfer dwoch mrozakow 🤞🤞🤞 -
Czy w czasie brania luteiny można okres dostać? Po ilu dniach od odstawienia okres się pojawia?Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Czy klinika wykonuje transfer w sobotę? W którym dniu cyklu jest transferowany zarodek z 6 doby?Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Ale embriolodzy też pracują w sobotę?
Ja transfer z 5 doby miałam w 18 dniu ale to było dwa lata temu.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Cześć Dziewczyny!
Czy któraś z Was znalazła skuteczny sposób na złagodzenie/pozbycie się skutków ubocznych stosowania progesteronu besins?
Przy poprzednich transferach nie miało to dla mnie większego znaczenia, jakoś przetrzymywałam te pół godziny-godzinę zanim wszystko wróciło do normy.
Teraz szykujemy się do kolejnego transferu, ale przy półrocznym maluchu w domu, kiedy jestem z nim sama, nie chciałabym mieć takich odlotów, które czasami się zdarzają.
Pozdrowienia! -
Warto przyjmować lek o stałych porach, popijać dużą ilością wody i unikać ciężkostrawnych posiłków przed wzięciem leku. Niektórym pomaga delikatna aktywność fizyczna lub jakaś relaksacja. Jeśli objawy są bardzo nasilone, warto porozmawiać z lekarzem żeby może zmienić formy podania
Hilaris lubi tę wiadomość
-
Hej Hilaris widzę że też jesteś taka szalona jak ja i chcesz małą różnicę wieku 🙈.
U mnie syn ma 14 miesięcy, tak samo jak i Ty nie wiem jak ogarnę z besins 🙈.
Ale plan mam taki że będę brała go o 5 (syn śpi do 7 więc powinnam dać radę już wytrzeźwieć 🙈🤪), później o 13 (to taki czas jego drzemki więc będę z nim spać) no i o 21 to już śpi synek.
Dobrze kojarzę że jesteś u Dr L? Znasz już datę transferu?Hilaris lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Hej Hilaris widzę że też jesteś taka szalona jak ja i chcesz małą różnicę wieku 🙈.
U mnie syn ma 14 miesięcy, tak samo jak i Ty nie wiem jak ogarnę z besins 🙈.
Ale plan mam taki że będę brała go o 5 (syn śpi do 7 więc powinnam dać radę już wytrzeźwieć 🙈🤪), później o 13 (to taki czas jego drzemki więc będę z nim spać) no i o 21 to już śpi synek.
Dobrze kojarzę że jesteś u Dr L? Znasz już datę transferu?
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka szalona 😁.
Tak dokładnie, prowadzi nas dr L. 😉 Transfer mam w piątek.
Opcję z braniem besins o 5 rano przetestowałam wczoraj i dziś, położyłam się po tym spać i wstawałam około 7-7.30, ale i tak od około 8.00 czułam się jak po dobrym drinku..🙈. Mam nadzieję, że może to kwestia przyzwyczajenia do danej godziny, wyrobienia nawyku - pewnie marne szanse, ale nastrajam się pozytywnie 😜.
Też już znasz datę transferu? -
MajuniaBaby wrote:Ten progesteron o którym piszecie jest lepszy w jakimś stopniu? Bo jednak jak czytam to mało przyjemne skutki uboczne
Mnie trudno powiedzieć, czy jest on w czymś lepszy od innych leków z tą samą dawką progesteronu.
Dla mnie liczy się fakt, że ten lek na mnie działał skutecznie i doprowadził nas do sukcesu. Skutki uboczne może nie są najprzyjemniejsze, ale są do wytrzymania, z całą pewnością. I warto, naprawdę warto.. ❤️ -
Hilaris powodzenia jutro!
Ja transferuje się we wtorek. Odnośnie tego progesteronu to nie mam pojęcia, mam 3 tabletki jego plus cyclogest 2 razy dziennie dopochwowo. W ciąży na samym początku miałam straszny krwotok to doszedł jeszcze prolutex w zastrzyku (ale nie kojarzę żeby on źle na mnie oddziaływał) i jeszcze był utrogestan chyba z 3 razy.
Ogólnie inny progesteron nie oddziałuje na mnie tak jak besins. Finalnie biorę o 3 w nocy, kolejny o 11 (mam czas żeby wytrzeźwieć do odbioru syna) i kolejny o 19. Dziwny rozkład ale mi pasuje.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Hilaris powodzenia jutro!
Ja transferuje się we wtorek. Odnośnie tego progesteronu to nie mam pojęcia, mam 3 tabletki jego plus cyclogest 2 razy dziennie dopochwowo. W ciąży na samym początku miałam straszny krwotok to doszedł jeszcze prolutex w zastrzyku (ale nie kojarzę żeby on źle na mnie oddziaływał) i jeszcze był utrogestan chyba z 3 razy.
Ogólnie inny progesteron nie oddziałuje na mnie tak jak besins. Finalnie biorę o 3 w nocy, kolejny o 11 (mam czas żeby wytrzeźwieć do odbioru syna) i kolejny o 19. Dziwny rozkład ale mi pasuje.
Dziękuję! ❤️
Grunt, żeby rozkład Tobie pasował i wprowadzał względny spokój
U mnie też oprócz 3x besins jest 2x cyclogest dopochwowo.
W ciąży miałam zamieniony besins na utrogestan, ale brałam go doustnie (docelowo jest dopochwowy). Objawy były te same.
No i ja dodatkowo heparyna. Brałam przez całą ciążę i jeszcze 1,5 miesiąca po porodzie. Teraz biorę od wczoraj. Zastrzyki to nic przyjemnego, ale mam nadzieję, że będą mi towarzyszyć przez cały obecny rok🙏.
Trzymam kciuki za Ciebie!
-
Kiki25 wrote:Hilaris powodzenia jutro!
Ogólnie inny progesteron nie oddziałuje na mnie tak jak besins. Finalnie biorę o 3 w nocy, kolejny o 11 (mam czas żeby wytrzeźwieć do odbioru syna) i kolejny o 19. Dziwny rozkład ale mi pasuje.
I ja Wam życzę Wam powodzenia dziewczyny ❤️
Hilaris daj znać jak już będziesz po jak się czujesz ^^
+Kiki mogę spytać u jakiego lekarza jesteś? -
Hilaris ja też biorę heparynę. Ostatnio 3 dni przed transferem miałam robić zastrzyki, teraz zapomniałam na wizycie zapytać więc napisałam do koordynatorki a ona że od transferu mam robić 🤡. Trochę mi to mój harmonogram działania zaburzyło bo chciałam mieć wszystko tak jak przy tamtym transferze.. A teraz jak przeczytałam że Ty dzień przed transferem miałaś już robić to już w ogóle 🤪.
Podejrzewam że jesteś już po! ❤️🥳 trzymam kciuki
Gawusia jestem u Dr L od 2022 roku.
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Jestem po
godzinę miałam popołudniową, a dziś w invimed istny kocioł był - okolo 1,5 godziny opóźnienia (dużo dziewczyn, dużo transferów i innych zabiegów - ale cieszy fakt, że teraz więcej osób ma możliwość skorzystania z invitro❤️). Niemniej siedzenie tyle czasu z pełnym pęcherzem to tortura 🙈😁.
Dostałam pamiątkowe zdjęcie małego groszka❤️. Przy poprzednich transferach tego nie było.
Czuję się dobrze, teraz już dzień jak co dzień. Emocje były, pozytywne.
Co do heparyny, biorę ją od środy, czyli na 2 dni przed transferem. Przy poprzednim było tak samo. Jeśli pytałaś koordynatorki, to najpewniej konsultowała to z lekarzem. Moja siostra też bierze heparynę z tego samego powodu co ja. Ona co prawda nie miała potrzeby zapłodnienia invitro, ale zastrzyki bierze od momentu, kiedy zaczął spóźniać jej się okres, czyli już po zapłodnieniu.Kiki25 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie że mając już dziecko jest inna głowa przy kolejnych staraniach. Oby było wszystko pozytywne ❤️.
Można wiedzieć z której doby miałaś zarodek i jaki?Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Ja mam wrażenie że mając już dziecko jest inna głowa przy kolejnych staraniach. Oby było wszystko pozytywne ❤️.
Można wiedzieć z której doby miałaś zarodek i jaki?
Zdecydowanie, głowa ma zdrowsze podejście..
Dziś transferowany był 5BB z 6 doby. Wszystkie poprzednie to były 3BB z 5 doby. -
Mi również zostały zarodki z 6 doby. Mam 4ba oraz 2x3bb.
Jakieś złote rady na szybko dla mnie?
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami