X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Figowa Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Myślę, by wybrać się do tej kliniki. Czy jest tu ktoś kogo dopuścili do stymulacji z bardzo niskim AMH? Mam ekstremalnie niskie AMH 0,014. Mam 35 lat. Którego lekarza polecacie? Ile czeka się na wizytę?

AMH 0,014
    FSH 27,18
    Hashimoto
  • Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa wrote:
    Witam. Myślę, by wybrać się do tej kliniki. Czy jest tu ktoś kogo dopuścili do stymulacji z bardzo niskim AMH? Mam ekstremalnie niskie AMH 0,014. Mam 35 lat. Którego lekarza polecacie? Ile czeka się na wizytę?

Część sama szukam opinii o innych klinikach po nieudanym leczeniu w Medart tutaj jest polecana dr Kusnierczak i Lewandowski koleżanki polecają.Z tak niskim AMH raczej tylko KD ,ale np w Medart są to dawczynię z kliniki czyli głównie po leczeniu niepłodności co jest niekorzystne i np moja koleżanka miała tylko 4 komórki bo nie mieli więcej aby dopasować Ewentualnie mogą zaproponować mezoterapię jajników bo wiem , że w klinice robią,ale nie znam szczegółów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 08:36

• MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa wrote:

Jesli chodzi o takie AMH to raczej zostaje adopcja zarodka lub komórki. Wiadomo z czego wynika tak niski poziom?

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • stokrotka2 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam za darmo Utrogestan globulki, wazny jeszcze kilka miesiecy.

38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB
  • Patty23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam małe pytanie techniczne 😂 Który palec, u której ręki każą mieć czysty do punkcji? Przy pobieraniu krwi mi pani mówiła, ale niestety mam ostatnio pamięć rybki. Muszę ściągnąć hybrydę, a nie za bardzo chce się pozbywać wszystkiego, bo niedługo idę na wesele :/

Starania od 2022, w klinice od 3.2023.
    👩🏻33
    🧑🏼32
    🐶6

PCOS, IO, objawy niedoczynności tarczycy już przy TSH >2,
    parametry nasienia w normie, kariotypy ✅

2023
    AMH 3.23: 7,26
    2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
    7 cs (lametta 2 cs - brak owu, lametta + bemfola - owu wystąpiło ale brak ciąży)
    koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. W między czasie suple, powrót własnych owulacji.

2024
    Jajowody drożne
    AMH 11.24 5,68
    Grudzień: kwalifikacja i plan leczenia do IVF.

2025
    Start stymulacji: styczeń (Rekovelle + Primolut + Gonapeptyl). 14 pobranych - 3 dojrzałe - ❄️❄️
  • Kulka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patty23 wrote:
    Hej, mam małe pytanie techniczne 😂 Który palec, u której ręki każą mieć czysty do punkcji? Przy pobieraniu krwi mi pani mówiła, ale niestety mam ostatnio pamięć rybki. Muszę ściągnąć hybrydę, a nie za bardzo chce się pozbywać wszystkiego, bo niedługo idę na wesele :/
    Ja miałam założone to coś na wskazujący prawej ręki😉

👩🏼 35l 🧔🏻‍♂️42l
    Starania od 2020r🥰

- styczeń 2021r cb 😔

1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
    🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
    🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
    🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
    🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌

2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
    -z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
    -z 6 doby mamy 4BB
    ❄️❄️❄️❄️

plan na kolejny transfer:
    -intralipid
    -encorton
    -accofil
    -hydroxychloroquine
    -neoparin

🔹4AB 5dpt bhcg 6,68 mIU/ml , 8dpt 2,73 mIU/ml

czekamy na Ciebie...<3
  • KamilaPol Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa wrote:

Faktycznie dużo dziewczyn poleca dr Lewandowskiego, możesz popatrzeć jeszcze na znanym lekarzu. Nie jestem pewna co do czasu oczekiwania, może zadzwon na i podpytaj u źródła?

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa wrote:
    ja byłam w invimed

• Viclady Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w poznańskim Invimed jest lekarz, który prowadzi później ciążę?

1. IVF - 05.2024
    nic do transferu :(

2. IVF - 10.2024
    2 x ❄️ 😍❤️

01.2025 - 1. transfer
  • wieczorowa Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viclady wrote:
    Dziewczyny, czy w poznańskim Invimed jest lekarz, który prowadzi później ciążę?
    Tak poza kliniką to chyba każdy lekarz.

AMH 0,87. U męża ok.
    Zaczynamy walkę o maluszka.
  • annlena94 Nowa

Wysłany: 24 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z was miała podobną sytuację, 17 stycznia czyli tydzień temu miałam ostatnią wizytę w klinice po transferze, dziecko miało 1,57 cm czyli idealnie 8 tydzień ciąży i to by się zgadzało z transferem i ostatnim okresem. Ciążę chcę prowadzić, gdzie indziej ze względu na darmowy pakiet i wczoraj byłam na pierwszej wizycie u innego lekarza i po 6 dniach od ostatniej wizyty wyszło, że dziecko ma 1,68 cm, czyli urosło tylko 1mm i znowu wyszło, że to równo 8 tydzień ciąży, gdzie dziś już powinien być 9 tydzień ciąży. Czy przy transferze, gdzie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia może być wgl 6 dni niezgodności? Powiedziałam o tym lekarce, ale ona nie widziała problemu, powiedziała że dziecko rośnie skokowo i raz może urosnąć więcej raz mniej, ale że wszystko jest dobrze i mam się nie przejmować. Mimo wszystko nie daje mi to spokoju, może niepotrzebnie. Jakie są wasze doświadczenia? Może też to wynika z innego sprzętu i pomiaru, ale mimo wszystko niepokoi mnie, że 6 dni przed byłam 8 tygodniu i nadal jestem w 8 tygodniu ciąży.

• Adgam Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annlena94 wrote:
    Cześć, czy któraś z was miała podobną sytuację, 17 stycznia czyli tydzień temu miałam ostatnią wizytę w klinice po transferze, dziecko miało 1,57 cm czyli idealnie 8 tydzień ciąży i to by się zgadzało z transferem i ostatnim okresem. Ciążę chcę prowadzić, gdzie indziej ze względu na darmowy pakiet i wczoraj byłam na pierwszej wizycie u innego lekarza i po 6 dniach od ostatniej wizyty wyszło, że dziecko ma 1,68 cm, czyli urosło tylko 1mm i znowu wyszło, że to równo 8 tydzień ciąży, gdzie dziś już powinien być 9 tydzień ciąży. Czy przy transferze, gdzie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia może być wgl 6 dni niezgodności? Powiedziałam o tym lekarce, ale ona nie widziała problemu, powiedziała że dziecko rośnie skokowo i raz może urosnąć więcej raz mniej, ale że wszystko jest dobrze i mam się nie przejmować. Mimo wszystko nie daje mi to spokoju, może niepotrzebnie. Jakie są wasze doświadczenia? Może też to wynika z innego sprzętu i pomiaru, ale mimo wszystko niepokoi mnie, że 6 dni przed byłam 8 tygodniu i nadal jestem w 8 tygodniu ciąży.
    Generalnie tygodnie ciąży powinnaś liczyć od dnia ostatniej miesiączki. I to jest niezmienne. Zobacz sobie kiedy ja miałaś i będziesz wtedy wiedziała dokładnie który to tydzień ciąży.

• annlena94 Nowa

Wysłany: 24 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adgam wrote:
    Generalnie tygodnie ciąży powinnaś liczyć od dnia ostatniej miesiączki. I to jest niezmienne. Zobacz sobie kiedy ja miałaś i będziesz wtedy wiedziała dokładnie który to tydzień ciąży.

Licząc od miesiączki to dzisiaj jest dokładnie 9 tydzień ciąży, ale czy 1,68cm to nie za mało na ten tydzień i czy to możliwe, że dziecko w ciągu 6 dni urosło tylko 1mm? Nowa ginekolog wpisała mi, że to jest 8 tydzień.

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annlena94 wrote:
    Licząc od miesiączki to dzisiaj jest dokładnie 9 tydzień ciąży, ale czy 1,68cm to nie za mało na ten tydzień i czy to możliwe, że dziecko w ciągu 6 dni urosło tylko 1mm? Nowa ginekolog wpisała mi, że to jest 8 tydzień.

Przede wszystkim przelicz sobie tyg ciąży wg kalkulatora Malinowskiego (tam wybierz sobie wg transferu do invitro) ja tak zawsze liczyłam i było ok. Co do pomiarów- w początkowych tyg może się to różnić bo wszystko zależy od sprzętu, lekarza. Wystarczy drobny ruch i już masz różnice w mm. Moim zdaniem nie masz co się przejmować. A tak w ogóle to pierwsze prenatalne gdzie masz dokładny pomiar dziecka wyznaczają datę porodu (może ona się wtedy zmienić) i wszyscy się tej daty później trzymają ;). Na spokoju. Jak by było coś nie tak to lekarz by to powiedział.

https://marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Adgam Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annlena94 wrote:
    Ja będąc na wizycie w 8 tygodniu +3 miałam rozmiar 1,8cm, więc myślę że Twój jest w normie. I tak jak poprzedniczka pisze gdyby lekarz zauważył coś nie tak to by Ci powiedział. Dopiero tak po 11 tygodniu zauważysz znaczny wzrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 13:18

• annlena94 Nowa

Wysłany: 24 stycznia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Przede wszystkim przelicz sobie tyg ciąży wg kalkulatora Malinowskiego (tam wybierz sobie wg transferu do invitro) ja tak zawsze liczyłam i było ok. Co do pomiarów- w początkowych tyg może się to różnić bo wszystko zależy od sprzętu, lekarza. Wystarczy drobny ruch i już masz różnice w mm. Moim zdaniem nie masz co się przejmować. A tak w ogóle to pierwsze prenatalne gdzie masz dokładny pomiar dziecka wyznaczają datę porodu (może ona się wtedy zmienić) i wszyscy się tej daty później trzymają ;). Na spokoju. Jak by było coś nie tak to lekarz by to powiedział.

https://marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/

dzięki :) według kalkulatora to 9 tydzień + 1dzień, mimo wszystko wydaję mi się, że te 1,68cm to mało na ten tydzień :( ale chyba pozostaje mi jednak zaufać lekarzowi i poczekać na następne USG

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annlena94 wrote:
    dzięki :) według kalkulatora to 9 tydzień + 1dzień, mimo wszystko wydaję mi się, że te 1,68cm to mało na ten tydzień :( ale chyba pozostaje mi jednak zaufać lekarzowi i poczekać na następne USG

Rozumiem, że się martwisz. Sama przez to przechodziłam- martwiłam się wszystkim i niestety nikt, ani lekarz ani my nie możemy zapewnić cię, że będzie dobrze. Jednak najgorsze co możesz zrobić to zamartwiać się na zapas. Ciesz się, że jesteś w ciąży, raduj się tym czasem, odpoczywaj, zrób coś miłego dla siebie. I tak nie masz wpływu na to co się stanie 💁🏻‍♀️. Oprócz dbania o siebie nic nie możesz zrobić. Dbanie o siebie jest jednak bardzo ważne- spokojna ty to spokojny malec :). Trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annlena94 wrote:

Myślę, że nie ma co się martwić na zapas, to może wynikać jak najbardziej z innego sprzętu itp, trzeba czekaać cierpliwie na kolejną wizytę i uzbroić się w cierpliwość ❤️

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figowa wrote:
    Hej znalazłaś lekarza ?

• Karolidu Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Mam odroczony już drugi transfer , dlatego decyzja dr S. Musi być histeroskopia . Dostałam od niego skierowanie i mam wybór na NFZ albo właśnie w invimedzie .
    Czy mogę prosić o opinię ? Jakieś porównanie , gdzie lepiej zrobić ?

🙎‍♀️30 lat
    pcos , zachwiana gospodarka hormonalna na poziomie przysadki , AMH 6,34
    👨31 lat
    Oligoasthenospermia, teratozoospermia 2%
    👧🏼 z ivf 2022
    🐕‍🦺🦮 adopciaki

Starania 2018
    Marzec 2019 poronienie w 5tc
    2019-2021 starania na Clostylbegyt , Lametta Ovitrelle

05.2021 pierwsza wizyta IVF
    10.2021 punkcja - duża hiperka - 1 ❄️ 4BB
    23.12.2021r transfer
    2022r 👧🏼 ❤️💪

10.2024 r 2#IVF
    11.12.2024 punkcja - 13 pobranych - 10 dojrzałych - 2 ❄️❄️ 4BB i 3BB
    2-4.01.2025r - transfer odroczony , płyn w macicy
    3.02 transfer - odroczony , brak przejścia do macicy
    Luty/ marzec - histeroskopia
‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ