INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
emilymil wrote:Dziewczyny po jakim czasie od punkcji dowiadywałyście się ile pęcherzyków było dobrej jakości i zdolny do zapłodnienia oraz ile zapłodniono, oraz czy w między czasie ktoś was informował jak wygląda sytuacja po kilku dniach ile zostało? Ja mam wizytę kolejną dopiero za tydzień a pewnie będzie wiadomo coś wcześniej.
-
Ania8733 wrote:Dziewczyny doradźcie bo martwię się... jestem 19dpt beta 247 a prog 15, natomiast 7dpt beta miała 103 a prog 19 a teraz spada martwię sie😢😢 już pisałam do pani doktor czekam za odpisem
Kochana ta beta 19 ego to dobrze wpisałaś? Tak mało przyrosła?
Co so progu- jest jeszcze ok. Pomijając fakt, że jak mi przy udanym transferze próg spadł do 10,76 to otrzymałam odpowiedź, że jest prawidłowy i jestem obstawiona, więc nic więcej nie dostanę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 13:30
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Kochana ta beta 19 ego to dobrze wpisałaś? Tak mało przyrosła?
Co so progu- jest jeszcze ok. Pomijając fakt, że jak mi przy udanym transferze próg spadł do 10,76 to otrzymałam odpowiedź, że jest prawidłowy i jestem obstawiona, więc nic więcej nie dostanę. -
Ania8733 wrote:Oczywiście źle wpisałam dziś jest 10dpt i beta 247 przepraszam
-
Ania8733 wrote:Oczywiście źle wpisałam dziś jest 10dpt i beta 247 przepraszam
Aaa uff to dobrze .
Wiadomo, nam wszystkim bardzo zależy na naszych ciążach, to zrozumiałe.
Nie wiem, może zmienili politykę od czasu mojej ciąży, a może każdy lekarz podchodzi do tego indywidualnie.
Natomiast aj wiem, że swego czasu mieli wytyczne, że dopóki próg jest pow 10 to jest ok…Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Aaa uff to dobrze .
Wiadomo, nam wszystkim bardzo zależy na naszych ciążach, to zrozumiałe.
Nie wiem, może zmienili politykę od czasu mojej ciąży, a może każdy lekarz podchodzi do tego indywidualnie.
Natomiast aj wiem, że swego czasu mieli wytyczne, że dopóki próg jest pow 10 to jest ok… -
Ania8733 wrote:Tak my wiemy ile zdrowia nas kosztują te procedury...... invimed to nasza druga klinika mamy syna..❤️ w poprzedniej 4razy nie udało się ale pamiętam że za każdą betą był badany progesteron.a tutaj pani trochę wkurzyła się że ja sama sobie wytyczam co mam robic
Doktorka się zdenerwowała czy położna? No tak- w invimed nie badają niestety proga, a powinni… 💁🏻♀️😬. To pani dr się zdenerwowała?
Fakt, że obstawiają naprawdę dobrze progesteronem, no ale są różne pacjentki i jedne lepiej przyswajają ten próg a inne gorzej.
A co boerzesz i ile?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 14:26
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Adgam wrote:W dniu punkcji dostawałam zawsze informację ile komórek było dojrzałych. A jeśli chodzi już o zapłodnione komórki i informacje jak się rozwijają, dostawałam na swoim koncie pacjenta dopiero po 6 czy 7 dobach. Nikt do mnie nie dzwonił.
-
KamilaPol wrote:Info powinnaś mieć na portalu pacjenta w ciągu kilku dni, ewentualnie możesz przedzwonić do koordynatorki, u kogo jesteś?
Pisałam do koordynatorki na czacie, właśnie na portalu pacjenta i od niej dowiadywałam się ile jest zarodków. Ale podobno po 7 dniach ma być jakiś protokół wstawiony na portalu pacjenta. -
Hej! Jestem tu nowa, chociaż staramy się ponad dwa lata. Podjęliśmy decyzję o zgłoszeniu się do kliniki. Padło na poznański Invimed.
Oczywiście jestem w trakcie czytania Waszych wpisów, ale chciałam podpytać jakich lekarzy polecacie? Szczególnie o opinie o dr S, dr K i dr M??
Do dr M chodzę na NFZ aktualnie, więc to był mój pierwszy wybór. Ale usłyszałam kilka opinii, żeby się zastanowić jeszcze raz nad wyborem!
Starania od 03.2022 naturalnie
Od 07.2022 stymulacja lametta + ovitrelle
Ona: lat 29, IO, PCOS,
AMH 06.2024 6,26 mg/ml
On: lat 35, teratozoospermia
06.2024 morfologia 0%
11.2024 morfologia 1%; MSOME I st 0%, II st 4% -
Czy można badać w klinice zarodki? Byłam kiedyś u dr S i w żadnym wypadku nie chciał o tym słuchać.. nie wiem jak inni lekarze5 lat starań 🐣
2018 nerwica żołądka - starania przerwane leki psychotropowe
2019 -> cykle stymulowane, starania naturanie
2020 -> ślub 👰♀️🤵♀️💒
2021 -> stymulację cd.
2022 -> iui - 3 razy bez efektów
2023 -> dofinansowanie do invitro
Marzec stymulacja ponad 20 komórek, udało pobrać się 19 z czego 11 było dojrzałych gotowych do zapłodnienia.
Powstało 5 zarodków - 5cio dniowych klasa 3.2.2 (BB)
Hiperstymulacja odroczony transfer
Kwiecień 2023 -> przygotowanie do criotransferu : estrofen, encorton, acadr, prolutex, urogestan.
27.04 -> criotransfer 💔 nieudany
31.05 -> ciąża biochemiczna
Ostatnie ❄️❄️ beta urosła zaledwie do 10
Sprawdzam immunologię i jest -> dr Paśnik trafiona diagnoza allo 0, cross match 40,
Marzec 2024 immunopresja -
Hej, mam takie pytanie. W którym dniu cyklu zazwyczaj jest transfer i czy w klinice transferują w weekendy? Mam wesele sporo km od domu i się zastanawiam czy to nie za duże obciążenie jechać jak wypada w okolicy potencjalnego transferu.Starania od 2022, w klinice od 3.2023.
👩🏻33
🧑🏼32
🐶6
PCOS, IO, objawy niedoczynności tarczycy już przy TSH >2,
parametry nasienia w normie, kariotypy ✅
2023
AMH 3.23: 7,26
2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
7 cs (lametta 2 cs - brak owu, lametta + bemfola - owu wystąpiło ale brak ciąży)
koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. W między czasie suple, powrót własnych owulacji.
2024
Jajowody drożne
AMH 11.24 5,68
Grudzień: kwalifikacja i plan leczenia do in vitro. Start stymulacji grudzień/styczeń, transfer luty. -
KamilaPol wrote:emilymil jakie wieści?
Udało się zapłodnić 10 komorek, a do 6 doby zostało 6 zarodków, które są zamrożone, także najwiekszy stres zszedł. Transfer na cyklu naturalnym, ale to wiedziałam od początku, ze względu na ryzyko hiperstymulacji. Także będę miała wesołe albo smutne swieta 😃Kiki25 lubi tę wiadomość
-
Patty23 wrote:Hej, mam takie pytanie. W którym dniu cyklu zazwyczaj jest transfer i czy w klinice transferują w weekendy? Mam wesele sporo km od domu i się zastanawiam czy to nie za duże obciążenie jechać jak wypada w okolicy potencjalnego transferu.
W cyklu naturalnym to z tego co wiem, jakoś 5 dni po owulacji. Ja mam wizytę 12 dnia cyklu na monitoring i lekarz mi powiedziała, że prawdopodobnie od tego dnia w przeciągu tygodnia będzie transfer. W cyklu stymulowanym również około 5 dni po punkcji.
A czy transferują w weekendy też mnie ciekawi. -
Patty23 wrote:Hej, mam takie pytanie. W którym dniu cyklu zazwyczaj jest transfer i czy w klinice transferują w weekendy? Mam wesele sporo km od domu i się zastanawiam czy to nie za duże obciążenie jechać jak wypada w okolicy potencjalnego transferu.
Chyba raz jeden jedna Pani miała transfer w sobotę bo jej lekarz akurat miał dyżur, a tak to starają się od poniedziałku do piątku.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że Wam wbijam na wątek, ale mam pytanie do osób, które ostatnio badały zarodki. Czy ktoś z Was przy badanym zarodku miał informacje wynik nieinformatywny?
U nas taka sytuacja, że mamy jeden zarodek o niskim stopniu mozaicyzmu chromosomu 2- do konsultacji z genetykiem, drugi zarodek trisomia chromosomu 21 i trzeci zarodek wynik nieinformatywny. I teraz zastanawiam się co z tym zarodkiem, który jest nieinformatywny. Z tego co czytałam zarodek jest do ponownego zbadania, jednak ciekawa jestem jak możnaby to rozwiązać. Jednego zarodka finansowo nie opłaca się badać, bo koszt jest wysoki, ale nie wiem czy mając ten jeden zarodek o którym nic nie wiadomo moglibyśmy podejść do kolejnej stymulacji w ramach refundacji i wtedy w drugiej turze zbadać ten zarodek. Teoretycznie ustawa mówi, że trzeba transferować wszystkie zarodki, aby podejść do kolejnej stymulacji. Obawiam się, że teraz wydany kasę na zbadanie tego zarodka, a on okaże się chory i i tak będziemy musieli podchodzić do kolejnej stymulacji i wydawać ponownie kasę na badanie zarodków.
Jak to w ogóle wygląda z takim zarodkiem nieinformatywny? Koszt ponownego badania pewnie pokrywa pacjent? Prawdę mówiąc ten wynik nieinformatywny może być też spowodowany pobraniem za małej ilości materiału do badania co jest teoretycznie wina pracownika kliniki, ale oczywiście nie mam zamiaru też nikogo obwiniać o taka sytuacje.
Dodam jeszcze, że jeśli genetyk wyrazi zgodę to najpierw będziemy transferować ta mozaikę. Czekamy na konsultacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 08:52
On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞