X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • iska0108 Autorytet

Wysłany: 10 października, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Czyli teraz aktualnie jesteś w invimed? Jaki lekarz?

Nie, zmieniłam klinikę po drugiej procedurze która była nieudana. Nie otrzymałam żadnych zarodków z drugiej procedury, prowadził mnie dr. S.

👱🏻‍♀️26 🧔🏻‍♂️33
    Starania od 09.2021
    KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
    AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
    18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
    13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 10 października, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iska0108 wrote:
    Nie, zmieniłam klinikę po drugiej procedurze która była nieudana. Nie otrzymałam żadnych zarodków z drugiej procedury, prowadził mnie dr. S.
    Na jaką zmieniłaś? Ja też u niego jestem ale chce się przenieść

• iska0108 Autorytet

Wysłany: 10 października, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Na jaką zmieniłaś? Ja też u niego jestem ale chce się przenieść

Medart dr. K-P.

Komanuss lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️26 🧔🏻‍♂️33
    Starania od 09.2021
    KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
    AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
    18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
    13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A
  • miszkotia Debiutantka

Wysłany: 11 października, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A robi ci badania ginekologiczne?
    Taaak. Zawsze. Nie miałam chyba w całej swojej historii wizyty abym nie miała USG. Zawsze chciał wiedzieć co się dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 10:13

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 11 października, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkotia wrote:
    Taaak. Zawsze. Nie miałam chyba w całej swojej historii wizyty abym nie miała USG. Zawsze chciał wiedzieć co się dzieje
    No wlasnie a nie mialam ani jednego , wszystkie diagnozy opiera na badaniach

• Karina22 Nowa

Wysłany: 11 października, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie w niedzielę muszę wykonać badanie progesteronu i potrzebuje wynik w niedzielę, czy orientuje się gdzie w Poznaniu mogę wykonać takie badanie ?

• Limonka89 Koleżanka

Wysłany: 11 października, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj zadzwonić do laboratorium na Polnej. Na pewno laboratorium pracuje 24h/dobę, punkt pobrań w niedzielę nie jest czynny ale może zrobią wyjątek.

Karina22 wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie w niedzielę muszę wykonać badanie progesteronu i potrzebuje wynik w niedzielę, czy orientuje się gdzie w Poznaniu mogę wykonać takie badanie ?

Starania od 05.2018
    Endometrioza
    Nasienie max. 4% prawidłowych

2021 - 2022 - 4 nieudane IUI
    02.2023 - start IVF IMSI ✊🏻 Pobrano 5 dojrzałych komórek, mamy 3 zarodki ❄️❄️❄️
    04 - 07. 2023 3x FET ❄️ beta <0,1 ☹️
    04.2024 Podejście drugie do IVF 🍀

Nie damy się 💪🏻🍀
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina22 wrote:

Alab Poznań, ul. 28 czerwca 1956 r. 194, ale czy będą wyniki tego samego dnia to nie wiem.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Aniaaaa2284 Debiutantka

Wysłany: 14 października, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy możecie mi powiedzieć jakie badania najlepiej wykonać na start? Czy opłaca się w ogóle robić jakieś badania przed pierwszą wizytą?

• Kulka Ekspertka

Wysłany: 14 października, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa2284 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy możecie mi powiedzieć jakie badania najlepiej wykonać na start? Czy opłaca się w ogóle robić jakieś badania przed pierwszą wizytą?
    My nie robiliśmy żadnych badań przed pierwszą wizytą. Lekarz zrobił wywiad i zlecił listę badań.

👩🏼 35l 🧔🏻‍♂️42l
    Starania od 2020r🥰

- styczeń 2021r cb 😔

1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
    🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
    🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
    🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
    🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌

2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
    -z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
    -z 6 doby mamy 4BB
    ❄️❄️❄️❄️

plan na kolejny transfer:
    -intralipid
    -encorton
    -accofil
    -hydroxychloroquine
    -neoparin

czekamy na Ciebie...<3
  • Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 16 października, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tknęło mnie coś żeby zajrzeć tu na forum i mam okropne poczucie, że dr S. prowadzi jakieś eksperymenty typu: każdemu dam to samo i zobaczymy ile na przestrzeni lat się uda otrzymać ciąż.
    Przeczytałam wpisy z ostatnich kilku miesięcy i widzę, że non stop nie sugeruje dodatkowych badań i prawie każdego faszeruje Lamettą+Bemfolą przez kilka cykli (mi mówił że po 4 nieudanych cyklach już będziemy robić IVF, ostatecznie zrobiliśmy 9 cykli stymulacji i po czasie czuję się zwodzona za nos). Kasa i czas wywalone w błoto, najbardziej chyba mnie wkurzyło że którejś z Was przy endometriozie nie zlecił żadnych dodatkowych badań.

Trzymam za Was wszystkie kciuki. Może jeszcze tu wrócę, jeśli będziemy planowali kolejne dziecko :) Do usłyszenia i zdrowia i udanych IVF/IUI/stymulacji dla Was wszystkich 😁

Komanuss lubi tę wiadomość

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 16 października, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Hej dziewczyny, tknęło mnie coś żeby zajrzeć tu na forum i mam okropne poczucie, że dr S. prowadzi jakieś eksperymenty typu: każdemu dam to samo i zobaczymy ile na przestrzeni lat się uda otrzymać ciąż.
    Przeczytałam wpisy z ostatnich kilku miesięcy i widzę, że non stop nie sugeruje dodatkowych badań i prawie każdego faszeruje Lamettą+Bemfolą przez kilka cykli (mi mówił że po 4 nieudanych cyklach już będziemy robić IVF, ostatecznie zrobiliśmy 9 cykli stymulacji i po czasie czuję się zwodzona za nos). Kasa i czas wywalone w błoto, najbardziej chyba mnie wkurzyło że którejś z Was przy endometriozie nie zlecił żadnych dodatkowych badań.

Trzymam za Was wszystkie kciuki. Może jeszcze tu wrócę, jeśli będziemy planowali kolejne dziecko :) Do usłyszenia i zdrowia i udanych IVF/IUI/stymulacji dla Was wszystkich 😁
    Ja jestem u S . Właśnie szukam innej kliniki

• Gawusia_ Nowa

Wysłany: 16 października, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szybko może spaść AMH? 15tygodni temu wynik 2.32. teraz 1.58. czy to są normalne zmiany? Czy jakiś błąd w badaniu? 35 lat

Karolaaas lubi tę wiadomość

• KamilaPol Znajoma

Wysłany: 16 października, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gawusia_ wrote:
    Jak szybko może spaść AMH? 15tygodni temu wynik 2.32. teraz 1.58. czy to są normalne zmiany? Czy jakiś błąd w badaniu? 35 lat

Może tak być, z wiekiem rezerwa spada coraz szybciej. Może to też być przedwczesne wygasanie jajników, ale musiałabyś zrobić dodatkowe badania. Najlepiej skonsultuj wynik z prowadzącym lekarzem i ewentualnie on ci podpowie co zrobić w zależności od tego jaki już masz zestaw badań

• Karolaaas Autorytet

Wysłany: 16 października, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gawusia_ wrote:
    Czy badałas amh dwa razy w tym samym laboratorium?
    Sorki przez przypdek polubilam.

👩
    Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza
    09.2020- 8t puste jajo💔
    01.2021- 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
    04.2022- laparoskopia usunięcie zrostów
    💊 Letrox 50, q10 600mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
    V Leiden+ protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy
    ……………..
    Starania ponowne od 2023

01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu, endometrioza❗️
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
    03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja endometrium cd138
    05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban 🙏
    (acard75, nospa fortex2, utrogestan 200x2, besins 200x2)6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
  • wioleta16 Znajoma

Wysłany: 17 października, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa2284 wrote:
    Możesz zrobić ewentualnie AMH i badanie nasienia bo to na pewno zleci wam lekarz. Leczyliście się już w ogóle wcześniej?

Rozpoczęcie leczenia w invimed Poznań - 04.2021
  • emilymil Znajoma

Wysłany: 20 października, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy któraś mogłaby mi odpowiedzieć na kilka pytań związane z procedura invitro właśnie w invimed w Poznaniu? Zadam te pytania na pewno na wizycie, ale może któraś pomogłaby rozwiać moje wątpliwości wcześniej.
    1. Jak dlugo czekałyście na decyzję czy się zakwalifikowłyscie do programu rządowego na dofinansowanie? Ile czasu (cykli) trwało od wizyty kwalifikacyjnej do transferu?
    2. Czytałam o dwóch protokołach długi i krótki, który wy miałyście zastosowany?
    3. Ile jest monitoringów w czasie stymulacji, czy one są monitorowane za każdym razem przez tego samego lekarza do którego się zapisałyście? Czy monitoring zawsze jest rano czy jest to możliwe, aby monitoringi ze wzgledu na prace odbywały się późnym popołudniem?
    4. Czy na punkcje i transfer jest dawane L4 czy raczej trzeba brać urlop w pracy?

• MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:

W kwestii tych cykli stymulowanych, to myślę, że mają one swoje uzasadnienie. Moja koleżanka na takim zestawie zaszła w ciążę, mimo ze wcześniej tez chodziła na monitoringi i do gina, a to jednak jest taki pierwszy krok w diagnostyce i leczeniu niepłodności, bo mniej ingeruje w organizm niż pełna stymulacja do in vitro. No i nie ma co się dziwić w sumie, bo lekarz mi mówił, że teraz niepłodność jest chorobą cywilizacyjną, która wynika ze stylu życia, śmieciowego jedzenia tej całej chemii, którą dokładają wszędzie i później są często zaburzenia owulacji, PCOS itp

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • Aniaaaa2284 Debiutantka

Wysłany: 21 października, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilymil wrote:
    Cześć dziewczyny czy któraś mogłaby mi odpowiedzieć na kilka pytań związane z procedura invitro właśnie w invimed w Poznaniu? Zadam te pytania na pewno na wizycie, ale może któraś pomogłaby rozwiać moje wątpliwości wcześniej.
    1. Jak dlugo czekałyście na decyzję czy się zakwalifikowłyscie do programu rządowego na dofinansowanie? Ile czasu (cykli) trwało od wizyty kwalifikacyjnej do transferu?
    2. Czytałam o dwóch protokołach długi i krótki, który wy miałyście zastosowany?
    3. Ile jest monitoringów w czasie stymulacji, czy one są monitorowane za każdym razem przez tego samego lekarza do którego się zapisałyście? Czy monitoring zawsze jest rano czy jest to możliwe, aby monitoringi ze wzgledu na prace odbywały się późnym popołudniem?
    4. Czy na punkcje i transfer jest dawane L4 czy raczej trzeba brać urlop w pracy?
    Z tego co ja się zdążyłam dowiedzieć to decyzja o kwalifikacji zapada na wizycie kwalifikacyjnej i podejmuje ją lekarz. Potem w ciągu miesiąca trzeba zacząć stymulację, także jeśli wszystko będzie okej to zazwyczaj mijają 2 cykle od kwalifikacji do zabiegu

• Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWil wrote:
    W kwestii tych cykli stymulowanych, to myślę, że mają one swoje uzasadnienie. Moja koleżanka na takim zestawie zaszła w ciążę, mimo ze wcześniej tez chodziła na monitoringi i do gina, a to jednak jest taki pierwszy krok w diagnostyce i leczeniu niepłodności, bo mniej ingeruje w organizm niż pełna stymulacja do in vitro. No i nie ma co się dziwić w sumie, bo lekarz mi mówił, że teraz niepłodność jest chorobą cywilizacyjną, która wynika ze stylu życia, śmieciowego jedzenia tej całej chemii, którą dokładają wszędzie i później są często zaburzenia owulacji, PCOS itp

Ja mam w tym wszystkim żal, że dawałam się namawiać na kolejne stymulacje, najpierw miały być 4, potem 6, wyszło 9, a trzy razy w ich trakcie byłam w szpitalu z powodu bólu i wymiotów tak wielkie i liczne mi się robiły pęcherzyki. Jak poszłam na kontrolę do innej pani doktor to była przerażona, mówiła że mam jajniki jakbyśmy mieli pobierać jajeczka do IVF i chciała szybko wdrażać leki na wygaszanie. I mam też żal o to, że nie chciał robić żadnych badań, chociaż drożności jajowodów, przez prawie rok. No nic, najważniejsze, że to już za mną, ale jak opowiadam swoją historię to zawsze ostrzegam przed dr S. :/

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ