INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy orientujecie sie moze ile teraz czeka sie na 1 wizyte w klinice w kwestii kwalifikacji do in vitro? Decyzja podjeta i trzeba działać, póki cos sie nie odwidzi, bo z tym przeboje byly od samego poczatku, kiedy tylko temat sie zajawil. Czy któraś z Was leczy sie u dr Kuśnierczak lub dr Lewandowskiego?AMH 0,87. U męża ok.
Zaczynamy walkę o maluszka. -
wieczorowa wrote:Dziewczyny, czy orientujecie sie moze ile teraz czeka sie na 1 wizyte w klinice w kwestii kwalifikacji do in vitro? Decyzja podjeta i trzeba działać, póki cos sie nie odwidzi, bo z tym przeboje byly od samego poczatku, kiedy tylko temat sie zajawil. Czy któraś z Was leczy sie u dr Kuśnierczak lub dr Lewandowskiego?
Ja dziś jestem po wizycie kwalifikacyjnej, to chyba zleży od tego czy dany lekarz ma wolny termin. Ja musiałam przełożyć 2 razy wizytę kwalifikacyjna i za każdym razem czekałam tydzień na kolejną wizytę. -
wieczorowa wrote:Dziewczyny, czy orientujecie sie moze ile teraz czeka sie na 1 wizyte w klinice w kwestii kwalifikacji do in vitro? Decyzja podjeta i trzeba działać, póki cos sie nie odwidzi, bo z tym przeboje byly od samego poczatku, kiedy tylko temat sie zajawil. Czy któraś z Was leczy sie u dr Kuśnierczak lub dr Lewandowskiego?👩🏼 34l 🧔🏻♂️41l
Starania od 2020r🥰
Stymulacja lamettą - styczeń 2021r cb 😔
1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌
ona:
- AMH 2,78ng/mL
-mutacja C677T heterozygota
- mutacja A1298C heterozygota
- trombofilia
- ANA profil 1- ujemny
-polimorfizm 4g/5g -wykazano obecność
- histeroskopia - wszystko ok ✅
- endometrium - wzorowe✅
on:
-plemniki 100% wady główki (pogorszenie wyników po rocznej suplementacji) 😔
2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
-z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
Kolejne badania :
🔹KIR bx
Zmiana immunologa
🔹Komórki NK
🔹Cytokiny test CBA
Niech się stanie wreszcie cud... 🙏 -
emilymil wrote:Ja dziś jestem po wizycie kwalifikacyjnej, to chyba zleży od tego czy dany lekarz ma wolny termin. Ja musiałam przełożyć 2 razy wizytę kwalifikacyjna i za każdym razem czekałam tydzień na kolejną wizytę.
A u jakiego lekarza była wizyta? Jak wrażenia? To była Twoja pierwsza wizyta w klinice czy byłaś wcześniej pacjentką?AMH 0,87. U męża ok.
Kulka wrote:Ja się w zeszłym tygodniu umawiałam na kwalifikacje to terminy do dr K były od 18.11 najwcześniej.
Dziękuję, mysle ze tyle jestesmy w stanie poczekac, bo i tak ten czas tak zapierdziela, że w głowie sie nie miesci 😅 Leczylas sie wczesniej u dr K? Tzn jestes juz jej pacjentką? Jestes zadowolona?AMH 0,87. U męża ok.
wieczorowa wrote:A u jakiego lekarza była wizyta? Jak wrażenia? To była Twoja pierwsza wizyta w klinice czy byłaś wcześniej pacjentką?
Ja akurat byłam u dr Agnieszki Szymczak, leczyłam się już u niej wcześniej tylko w innym miejscu i bardzo polecam. A w klinice to była moja pierwsza wizyta, ogólnie wszyscy bardzo mili. Od razu na pierwszej wizycie dostaliśmy kwalifikacje. Tylko ważne żeby mieć zrobiony kariotyp, bo na niego się długo czeka a z tego co wiem on nie jest finansowany. -
wieczorowa wrote:Dziewczyny, czy orientujecie sie moze ile teraz czeka sie na 1 wizyte w klinice w kwestii kwalifikacji do in vitro? Decyzja podjeta i trzeba działać, póki cos sie nie odwidzi, bo z tym przeboje byly od samego poczatku, kiedy tylko temat sie zajawil. Czy któraś z Was leczy sie u dr Kuśnierczak lub dr Lewandowskiego?
Dużo czytałam dobrych opinii o dr Lewandowskim, że ma duże doświadczenie, indywidualnie podchodzi do każdego przypadku. Patrzyłaś może na znanym lekarzu? Rozumiem, ze dopiero zaczynacie leczenie? 😊 -
wieczorowa wrote:Dziękuję, mysle ze tyle jestesmy w stanie poczekac, bo i tak ten czas tak zapierdziela, że w głowie sie nie miesci 😅 Leczylas sie wczesniej u dr K? Tzn jestes juz jej pacjentką? Jestes zadowolona?
Co do terminów nie zwlekaj tylko się umawiaj 😉
Powodzenia👩🏼 34l 🧔🏻♂️41l
Starania od 2020r🥰
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
ona:
- AMH 2,78ng/mL
- trombofilia
- ANA profil 1- ujemny
- endometrium - wzorowe✅
on:
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
Kolejne badania :
🔹KIR bx
Zmiana immunologa
🔹Komórki NK
🔹Cytokiny test CBA
Kulka wrote:Byłam u dr L, dr K, teraz będę u dr M. Wszyscy Ci lekarze bardzo fajni, nie mogę złego słowa powiedzieć. Nie polecam za to dr S
Co do terminów nie zwlekaj tylko się umawiaj 😉
Powodzenia
Dzięki! Własnie taki plan jest zeby jutro tam dzwonic o termin, jakos mnie to stresuje i tak to odwlekam, Zobaczę czy szybciej bedzie mozliwa wizyta u dr L czy K, chociaz tez nie wiem czy te szybciej mnie urządza, bo jakos boje sie tej wizyty. Kurcze strasznie to wszystko przeżywam 😅AMH 0,87. U męża ok.
wieczorowa wrote:Dzięki! Własnie taki plan jest zeby jutro tam dzwonic o termin, jakos mnie to stresuje i tak to odwlekam, Zobaczę czy szybciej bedzie mozliwa wizyta u dr L czy K, chociaz tez nie wiem czy te szybciej mnie urządza, bo jakos boje sie tej wizyty. Kurcze strasznie to wszystko przeżywam 😅
Żeby się umówić na kwalifikację musisz wejść na stronę kliniki w zakładkę "tak dla in vitro" wypełnić formularz i czekać na telefon od Pani Joanny - ona ustala terminy 😉
Każda to przeżywa to normalne 😊 trzymam za Was kciuki 😊👩🏼 34l 🧔🏻♂️41l
Starania od 2020r🥰
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
ona:
- AMH 2,78ng/mL
- trombofilia
- ANA profil 1- ujemny
- endometrium - wzorowe✅
on:
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
Kolejne badania :
🔹KIR bx
Zmiana immunologa
🔹Komórki NK
🔹Cytokiny test CBA
Kulka wrote:Żeby się umówić na kwalifikację musisz wejść na stronę kliniki w zakładkę "tak dla in vitro" wypełnić formularz i czekać na telefon od Pani Joanny - ona ustala terminy 😉
Każda to przeżywa to normalne 😊 trzymam za Was kciuki 😊
Wysłane Długo czekałaś na kontakt z terminem?AMH 0,87. U męża ok.
wieczorowa wrote:Wysłane Długo czekałaś na kontakt z terminem?👩🏼 34l 🧔🏻♂️41l
Starania od 2020r🥰
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
ona:
- AMH 2,78ng/mL
- trombofilia
- ANA profil 1- ujemny
- endometrium - wzorowe✅
on:
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
Kolejne badania :
🔹KIR bx
Zmiana immunologa
🔹Komórki NK
🔹Cytokiny test CBA
My niezmiennie polecamy w klinice doktora Lewandowskiego - za zaangażowanie, podejście, opiekę - zarówno w drodze do osiągnięcia ciąży, jak i w samej ciąży. Dzięki niemu od miesiąca jesteśmy rodzicami.. I tego samego Wam wszystkim życzę z całego serca.
-
Kupie relanium, dobrze zaplace ❤️36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Hej,
Robił ktoś ostatnio kariotypy w Invimedzie? Jest szansa na wyniki po 4 tyg czy raczej dłużej? Chcemy startować z invitro i myślałam, że uda się w grudniu, ale to jest tylko możliwe jak kariotypy przyjdą szybko.Starania od 2022, w klinice od 3.2023.
AMH 7,26, PCOS, IO
2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
1 cs Lametta
2 cs Lametta (większa dawka)
3 cs Lametta + Bemfola (13dc-pęcherzyk 24mm, endometrium 10mm), Ovitrelle
cykl przerwy 'wakacyjnej' od cs
4 cs Lametta + Bemfola, metformina i euthyrox (12dc-2 pęcherzyki 21mm, endometrium 8,5), Ovitrelle
5 cs Lametta + Bemfola, metformina i euthyrox (1 pęcherzyk z lewego, 2 z prawego, endo 7mm)
6 cs Lametta + Bemfola (zwiększona dawka), metformina, euthyrox, miovelia pcos (dużo małych pęcherzyków do max 14 mm, endometrium
7 cs Lametta + Bemfola (powrót do mniejszej dawki), metformina, euthyrox, fertistim (jeden pęcherzyk na lewym jajniku 19mm, endo 9mm)
koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. -