X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Aniaaaa2284 Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły koszt ponownego badania pokrywa pacjent, niestety kliniki rzadko biorą odpowiedzialność za wyniki nieinformatywne. Możesz spytać, czy istnieje jakaś możliwość negocjacji ceny lub ewentualnie częściowego pokrycia kosztów... W niektórych przypadkach kliniki dopuszczają zamrożenie nieinformatywnego zarodka i ponowne badanie przy kolejnej partii zarodków, ale to o wszystko musisz pytać w klinice

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa2284 wrote:
    Z reguły koszt ponownego badania pokrywa pacjent, niestety kliniki rzadko biorą odpowiedzialność za wyniki nieinformatywne. Możesz spytać, czy istnieje jakaś możliwość negocjacji ceny lub ewentualnie częściowego pokrycia kosztów... W niektórych przypadkach kliniki dopuszczają zamrożenie nieinformatywnego zarodka i ponowne badanie przy kolejnej partii zarodków, ale to o wszystko musisz pytać w klinice

Za tydzień w środę mam konsultacje z genetykiem, więc zobaczę co mi powie. Niestety w klinice ani koordynatorka ani lekarz nie powiedzieli mi nic w sprawie tego zarodka A o ponowne badanie zarodka zapytam. Ogólnie do badań wysłaliśmy 3 zarodki, a zapłaciliśmy za 2-4, więc może się zgodzą przebadać zarodek jeszcze raz w ramach już poniesionych kosztów. Myślałam też o badaniu zarodka przy kolejnej stymulacji, tylko nie wiem jak można to rozwiązać. Teoretycznie według ustawy do kolejnej stymulacji w ramach refundacji można podejść jeśli wykorzysta się wszystkie zarodki, a w tym przypadku jeden zarodek byłby niewykorzystany. Pozostaje mi czekać jeszcze tydzień, może po rozmowie z genetykiem coś się wyjaśni. 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 16:05

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi proszę czy w tej klinice mogę zrobić wlew z Intralipidu? jaki jest ewentualnie koszt? Lub może wiecie gdzie mogę takie wlewy zrobić w Poznaniu?

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - poniżej5 komórek, obraz z cechami stanu zapalnego. Doksycyklina i Metronidazol
    FET-luty 25??? ( z zaleceniami immuno)
  • Kulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi proszę czy w tej klinice mogę zrobić wlew z Intralipidu? jaki jest ewentualnie koszt? Lub może wiecie gdzie mogę takie wlewy zrobić w Poznaniu?
    Mi lekarz mówił, że robią ale nie dopytywałam o szczegóły bo jestem przed wizytą u immuno

👩🏼 35l 🧔🏻‍♂️42l
    Starania od 2020r🥰

- styczeń 2021r cb 😔

1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
    🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
    🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
    🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
    🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌

2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
    -z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
    -z 6 doby mamy 4BB
    ❄️❄️❄️❄️

plan na kolejny transfer:
    -intralipid
    -encorton
    -accofil
    -hydroxychloroquine
    -neoparin

czekamy na Ciebie...<3

Wysłany: 6 grudnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Robią w invimedzie wlewy, niestety nie wiem jaki jest koszt, może jest w cenniku, albo musiałabyś koordynatora dopytać

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa2284 wrote:
    Robią w invimedzie wlewy, niestety nie wiem jaki jest koszt, może jest w cenniku, albo musiałabyś koordynatora dopytać
    Już mam informację,niestety jeśli nie jestem ich pacjentka noe podadzą mi wlewu 😭
    Może któraś z Was wie gdzie w Poznaniu lub okolicy taki wlew wykonam?

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    10.24 biopsja endometrium - poniżej5 komórek, obraz z cechami stanu zapalnego. Doksycyklina i Metronidazol
  • miszkotia Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Już mam informację,niestety jeśli nie jestem ich pacjentka noe podadzą mi wlewu 😭
    Może któraś z Was wie gdzie w Poznaniu lub okolicy taki wlew wykonam?
    Szpital Plewiska ? Tam podobno wykonują wlewy z immunoglobulin więc może i intralipid

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkotia wrote:
    Szpital Plewiska ? Tam podobno wykonują wlewy z immunoglobulin więc może i intralipid
    Szukałam,ale kurczę nie mogę tam znaleźć szpitala...

Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4 BC
  • Gimba Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Szukałam,ale kurczę nie mogę tam znaleźć szpitala...

Wiem o jakie chodzi miejsce ,ale niestety tam nie podają to tylko w klinikach albo na własną rękę pielęgniarka to jest bardziej przychodnia nie szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 13:25

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was chodzi do doktor Jaguszewskiej w InviMedzie? Jakie opinie?

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS

Wysłany: 12 grudnia 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was chodzi do doktor Jaguszewskiej w InviMedzie? Jakie opinie?
    Na znanym lekarzu ma prawie 300 opinii i 5 gwiazdek. A jesteś do niej zapisana, czy się zastanawiasz?

• KamilaPol Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:

A do kogo do tej pory chodziłaś ? z invimedu dużo dziewczyn poleca jeszcze dr Lewandowskiego, możesz sprawdzić

Wysłany: 13 grudnia 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPol wrote:
    A do kogo do tej pory chodziłaś ? z invimedu dużo dziewczyn poleca jeszcze dr Lewandowskiego, możesz sprawdzić
    Fakt, u niego leczy się sporo par

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa2284 wrote:
    Na znanym lekarzu ma prawie 300 opinii i 5 gwiazdek. A jesteś do niej zapisana, czy się zastanawiasz?
    Zastanawiam się właśnie nad zapisaniem do niej. Słyszałam o Lewandowskim ale zależy mi na tym, aby była to kobieta 🤭 widziałam właśnie opinie ale zastanawiałam się, czy któraś z Was do niej chodziła i może coś od siebie powiedzieć o jej podejściu i ogólnie o niej

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS

Wysłany: 16 grudnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Zastanawiam się właśnie nad zapisaniem do niej. Słyszałam o Lewandowskim ale zależy mi na tym, aby była to kobieta 🤭 widziałam właśnie opinie ale zastanawiałam się, czy któraś z Was do niej chodziła i może coś od siebie powiedzieć o jej podejściu i ogólnie o niej
    Ja niestety mogę powiedzieć tylko z perspektywy tego co czytałam/słyszałam, natomiast były to w zasadzie same dobre rzeczy na temat Pani doktor. Może jest ktoś kto leczył się u niej osobiście

• miszkotia Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy odstawialyscie prolutex po transferze ?
    Jestem u dr Sroki, i zaczęłam 8 tydzień, już kazał odstawić prolutex. Trochę się martwię.
    Nadal zostaje mi utrogestan 200mg x3

facebook lubi tę wiadomość

• facebook Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkotia wrote:
    Kiedy odstawialyscie prolutex po transferze ?
    Jestem u dr Sroki, i zaczęłam 8 tydzień, już kazał odstawić prolutex. Trochę się martwię.
    Nadal zostaje mi utrogestan 200mg x3

Gdybyś chciała się pozbyć to proszę o pw :)

♣️ 2020
    💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
    * V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
    *Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
    *01-04/21 - clo + duphaston
    ♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
    ♦️2023
    *histeroskopia z biopsja cd138
    💔 biochem
    ♠️ 2024
    5 ❄️ prawidłowych
    1) FET 05.10 - 😔
    2) FET 05.12
    5dpt i 6dpt test pozytywny
    7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
    9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
    11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
    13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
    22 dpt 27.12 ❤️

Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie
  • Hydrangea Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u dr Kusnierczak, wzbudziła moje zaufanie, podczas wizyt spokojne i profesjonalne podejście, dobrze dobrane leki podczas stymulacji, dostałam wizytówkę w razie potrzeby kontaktu (nie korzystałam), no i pierwszy transfer udany, choć wiem, że to często nie leży w rękach lekarza.

Ona 38
    regularne cykle z potwierdzoną owulacją, hormony w porządku, hsg: oba jajowody drożne
    AMH: lipiec 2023 1,93 ng/ml, lipiec 2024 2,17 ng/ml
    PAI-1 układ homozygotyczny
    On 45
    morfologia 0%, reszta w normie, po pół roku suplementacji pogorszenie wyników poza morfologią: 1%, stres oksydacyjny przekroczony kilkukrotnie
    od lipca 2024 w klinice
    Punkcja: 7.10, pobrano 11 komórek, 11 zapłodniono, 3 zarodki: 2x3AA, 3AB
    Transfer: 4.11 jednego zarodka 3AA
    10dpt beta: 380,2 mlU/mL
    12dpt beta: 1263,9 mlU/mL
  • marta.mroz Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hydrangea wrote:
    Ja byłam u dr Kusnierczak, wzbudziła moje zaufanie, podczas wizyt spokojne i profesjonalne podejście, dobrze dobrane leki podczas stymulacji, dostałam wizytówkę w razie potrzeby kontaktu (nie korzystałam), no i pierwszy transfer udany, choć wiem, że to często nie leży w rękach lekarza.
    A jaki był u was problem? co zaproponowała pani dr?

• Hydrangea Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że z takim opóźnieniem. U mnie nie znaleźliśmy żadnych problemów, to znaczy, wyniki badań były ok, owulacje potwierdzone itd. U mojego partnera wyniki badań nasienia były kiepskie, głównie morfologia 0-1% oraz bardzo wysoki stres oksydacyjny. W zasadzie na pierwszej wizycie pani doktor zasugerowała in vitro. Ze względu na te wyniki plemników dodatkowo fertile chip i krótszy czas abstynencji przed oddaniem nasienia. Standardowy zestaw hormonów, witamin i heparyna. W zasadzie to wiem, że nic odkrywczego nie zastosowała, ale u nas to wystarczyło.

Ona 38
    regularne cykle z potwierdzoną owulacją, hormony w porządku, hsg: oba jajowody drożne
    AMH: lipiec 2023 1,93 ng/ml, lipiec 2024 2,17 ng/ml
    PAI-1 układ homozygotyczny
    On 45
    morfologia 0%, reszta w normie, po pół roku suplementacji pogorszenie wyników poza morfologią: 1%, stres oksydacyjny przekroczony kilkukrotnie
    od lipca 2024 w klinice
    Punkcja: 7.10, pobrano 11 komórek, 11 zapłodniono, 3 zarodki: 2x3AA, 3AB
    Transfer: 4.11 jednego zarodka 3AA
    10dpt beta: 380,2 mlU/mL
    12dpt beta: 1263,9 mlU/mL
‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ