X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris orientujesz się jak teraz wygląda procedura zejścia z lekow? Po prostu przestajemy wszystko brać oprócz enncortonu? Wysłałam już do kliniki wiadomość ale pewnie w piątek dostanę odpowiedź

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Hilaris Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Hilaris orientujesz się jak teraz wygląda procedura zejścia z lekow? Po prostu przestajemy wszystko brać oprócz enncortonu? Wysłałam już do kliniki wiadomość ale pewnie w piątek dostanę odpowiedź

Nie dostałam jeszcze odpowiedzi z kliniki. Wynik miałam dopiero wczoraj późnym popołudniem.
    Schodzimy tylko powoli z encortonu - jak nie masz tej rozpiski to daj znać, napiszę Tobie. Innych leków już od wczoraj wieczora nie biorę.

Edit. Dostałam odpowiedź, odstawienie leków według protokołu, czyli tylko encorton stopniowo w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 08:47

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo i też bety nie mam już powtarzać. Mam nadzieję ze 🙈 szybko przyjdzie. Też masz taki spuchnięty brzuch? Bo ja mam wrażenie że mój brzuch to jeden wielki balon 😜

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Ja mam tak samo i też bety nie mam już powtarzać. Mam nadzieję ze 🙈 szybko przyjdzie. Też masz taki spuchnięty brzuch? Bo ja mam wrażenie że mój brzuch to jeden wielki balon 😜

Brzuch raczej mi się nie zmienił od czasu tuż przed przygotowaniami do transferu. Poza tym, że jest udekorowany siniakami. Jeszcze przez tydzień-dwa będą przypominać.
    Dziś zaczęliśmy powoli myśleć co dalej. Uczucia mamy bardzo skrajne - albo zrezygnować całkowicie, albo od razu szykować się do punkcji.

• Adgam Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak czytam Wasze rozmowy i jest mi bardzo przykro, że się nie udało. 😢 Znam doskonale to uczucie. Ja byłam pacjentką Invimed Poznań i po kilku nieudanych zabiegach punkcji i nieudanym transferze stwierdziłam, że nie mam już czasu i trzeba coś zmienić. Polecono mi inną klinikę poznańską i dziś po jednej punkcji i po jednym transferze czekam na ukochaną córeczkę. Po pierwsze nie byłam faszerowana tyloma hormonami, o lekach po transferze nie wspomnę. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale to właśnie indywidualne podejście w obecnej klinice dowiodło, że można inaczej i skutecznie. Nie warto kierować się szablonami. Jeśli byście chciały to napiszę jaka to klinika i jakiego lekarza polecam. Trzymam za Was kciuki i życzę dużo spokoju i cierpliwości ❤️

Hilaris, Kiki25 lubią tę wiadomość

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adgam wrote:
    Dziewczyny, tak czytam Wasze rozmowy i jest mi bardzo przykro, że się nie udało. 😢 Znam doskonale to uczucie. Ja byłam pacjentką Invimed Poznań i po kilku nieudanych zabiegach punkcji i nieudanym transferze stwierdziłam, że nie mam już czasu i trzeba coś zmienić. Polecono mi inną klinikę poznańską i dziś po jednej punkcji i po jednym transferze czekam na ukochaną córeczkę. Po pierwsze nie byłam faszerowana tyloma hormonami, o lekach po transferze nie wspomnę. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale to właśnie indywidualne podejście w obecnej klinice dowiodło, że można inaczej i skutecznie. Nie warto kierować się szablonami. Jeśli byście chciały to napiszę jaka to klinika i jakiego lekarza polecam. Trzymam za Was kciuki i życzę dużo spokoju i cierpliwości ❤️

Dziękuję za Twoją wiadomość! Gratulacje dla Ciebie, piekne wieści❤️.
    My raczej kliniki zmieniać nie będziemy, dzięki invimed, a dokładniej doktorowi L. mamy wspaniałego syna❤️❤️. W ciążę udało mi się zajść przy trzecim transferze. Teraz mieliśmy czwarty transfer, przebeigajacy identycznie jak poprzedni udany. Nie upatrujemy niepowodzenia w klinice, lekach. Pewnie coś u mnie nie zagrało, do tego przeziębienie 4 dni po transferze..
    Cieszę się, że po niepowodzeniach w invimed udało się Wam znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce, może inne osoby będą chciały spróbować pójść Twoją ścieżką🤗

Adgam lubi tę wiadomość

• Adgam Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    Dziękuję za Twoją wiadomość! Gratulacje dla Ciebie, piekne wieści❤️.
    My raczej kliniki zmieniać nie będziemy, dzięki invimed, a dokładniej doktorowi L. mamy wspaniałego syna❤️❤️. W ciążę udało mi się zajść przy trzecim transferze. Teraz mieliśmy czwarty transfer, przebeigajacy identycznie jak poprzedni udany. Nie upatrujemy niepowodzenia w klinice, lekach. Pewnie coś u mnie nie zagrało, do tego przeziębienie 4 dni po transferze..
    Cieszę się, że po niepowodzeniach w invimed udało się Wam znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce, może inne osoby będą chciały spróbować pójść Twoją ścieżką🤗
    Dziękuję i życzę wszystkiego co najlepsze ❤️

Hilaris lubi tę wiadomość

• Truskawka15 Nowa

Wysłany: 7 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adgam mam do ciebie pytanie. Wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek🙂

• Nooowa Nowa

Wysłany: 8 kwietnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam pytanie odnośnie rozwijania zarodków. W jakich dobach po punkcji miałyście jakieś informacje o tym jak się rozwijają?
    embriolodzy dzwonią w razie jakby coś zlego sie działo z zarodkami?
    czy same musimy się dowiadywać na jakim etapie sa?

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:
    Cześć mam pytanie odnośnie rozwijania zarodków. W jakich dobach po punkcji miałyście jakieś informacje o tym jak się rozwijają?

Hej, ja miałam punkcję we wtorek. W poniedziałek na portalu pacjenta pojawiła się karta z informacją o zarodkach. Po tygodniu od punkcji (kolejny wtorek) miałam wizytę, na której lekarz omawiał nam tę kartę i planowaliśmy dalsze działania.

• Nooowa Nowa

Wysłany: 8 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    Hej, ja miałam punkcję we wtorek. W poniedziałek na portalu pacjenta pojawiła się karta z informacją o zarodkach. Po tygodniu od punkcji (kolejny wtorek) miałam wizytę, na której lekarz omawiał nam tę kartę i planowaliśmy dalsze działania.

Czyli wcześniej nie dostałaś żadnych informacji czy się dobrze rozwijają?

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:
    Czyli wcześniej nie dostałaś żadnych informacji czy się dobrze rozwijają?

Nie, nie miałam takich informacji. Nie dzwoniłam też do kliniki dopytywać o to.
    Jeden zarodek mieliśmy z szóstej doby, także dobił do reszty dopiero na dzień przed wizytą. Byliśmy na wizycie pierwszymi pacjentami tego dnia, więc dla lekarza była to miła niespodzianka, bo nie zdążył wcześniej zajrzeć i myślał, że są trzy zarodki ;)

• nene Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak. Po 6 dniach byla informacja na portalu pacjenta a dzien pozniej na wizycie lekarz omawial wszystko

• Gosiaczek:* Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:

Może już pisałaś ale kto Cię prowadzi? Jak punkcja? Jak to wygląda?

Starania od końca 2019r.
  • Gawusia_ Nowa

Wysłany: 11 kwietnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:

kiedy miałaś punkcję?

• nene Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    Niestety nie udało się, beta poniżej 0,2 mIU/ml.

Współczuje, ale bądźcie dobrej myśli :)
    U nas na wizycie niespodzianka - bliźniaki jednojajowe.
    To był pierwszy transfer, mamy jeszcze 2 zamrożone, ale mam nadzieje, że będzie dobrze, jakoś się utrzymają i będą zdrowe. Zobaczymy za 2 tyg.

Kiki25, Hilaris lubią tę wiadomość

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale Nene który to tydzień? :) ogromne gratulacje, dobrze myślę że miałaś jeden zarodek miałaś podany?
    Dużo zdrówka dla Ciebie ❤️

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nene podejrzewam że dr L nie będzie od razu chętny na l4 ale nie zastanawiaj się tylko bierz! :)

• nene Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Wspaniale Nene który to tydzień? :) ogromne gratulacje, dobrze myślę że miałaś jeden zarodek miałaś podany?
    Dużo zdrówka dla Ciebie ❤️

Dzięki 😊 Tak jeden i takie zaskoczenie 🫢 7 tydzień, wiec jeszcze różnie może być

• nene Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Nene podejrzewam że dr L nie będzie od razu chętny na l4 ale nie zastanawiaj się tylko bierz! :)
    Nie mam ciężkiej pracy więc nie potrzebuje l4, gdy juz bedzie ciezko to przerzucę sie na prace zdalna i jakos sie „dokulam” 😀

Hilaris lubi tę wiadomość

‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ