X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris orientujesz się jak teraz wygląda procedura zejścia z lekow? Po prostu przestajemy wszystko brać oprócz enncortonu? Wysłałam już do kliniki wiadomość ale pewnie w piątek dostanę odpowiedź

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Hilaris Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Hilaris orientujesz się jak teraz wygląda procedura zejścia z lekow? Po prostu przestajemy wszystko brać oprócz enncortonu? Wysłałam już do kliniki wiadomość ale pewnie w piątek dostanę odpowiedź

Nie dostałam jeszcze odpowiedzi z kliniki. Wynik miałam dopiero wczoraj późnym popołudniem.
    Schodzimy tylko powoli z encortonu - jak nie masz tej rozpiski to daj znać, napiszę Tobie. Innych leków już od wczoraj wieczora nie biorę.

Edit. Dostałam odpowiedź, odstawienie leków według protokołu, czyli tylko encorton stopniowo w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 08:47

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo i też bety nie mam już powtarzać. Mam nadzieję ze 🙈 szybko przyjdzie. Też masz taki spuchnięty brzuch? Bo ja mam wrażenie że mój brzuch to jeden wielki balon 😜

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Ja mam tak samo i też bety nie mam już powtarzać. Mam nadzieję ze 🙈 szybko przyjdzie. Też masz taki spuchnięty brzuch? Bo ja mam wrażenie że mój brzuch to jeden wielki balon 😜

Brzuch raczej mi się nie zmienił od czasu tuż przed przygotowaniami do transferu. Poza tym, że jest udekorowany siniakami. Jeszcze przez tydzień-dwa będą przypominać.
    Dziś zaczęliśmy powoli myśleć co dalej. Uczucia mamy bardzo skrajne - albo zrezygnować całkowicie, albo od razu szykować się do punkcji.

• Adgam Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak czytam Wasze rozmowy i jest mi bardzo przykro, że się nie udało. 😢 Znam doskonale to uczucie. Ja byłam pacjentką Invimed Poznań i po kilku nieudanych zabiegach punkcji i nieudanym transferze stwierdziłam, że nie mam już czasu i trzeba coś zmienić. Polecono mi inną klinikę poznańską i dziś po jednej punkcji i po jednym transferze czekam na ukochaną córeczkę. Po pierwsze nie byłam faszerowana tyloma hormonami, o lekach po transferze nie wspomnę. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale to właśnie indywidualne podejście w obecnej klinice dowiodło, że można inaczej i skutecznie. Nie warto kierować się szablonami. Jeśli byście chciały to napiszę jaka to klinika i jakiego lekarza polecam. Trzymam za Was kciuki i życzę dużo spokoju i cierpliwości ❤️

Hilaris, Kiki25 lubią tę wiadomość

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adgam wrote:
    Dziewczyny, tak czytam Wasze rozmowy i jest mi bardzo przykro, że się nie udało. 😢 Znam doskonale to uczucie. Ja byłam pacjentką Invimed Poznań i po kilku nieudanych zabiegach punkcji i nieudanym transferze stwierdziłam, że nie mam już czasu i trzeba coś zmienić. Polecono mi inną klinikę poznańską i dziś po jednej punkcji i po jednym transferze czekam na ukochaną córeczkę. Po pierwsze nie byłam faszerowana tyloma hormonami, o lekach po transferze nie wspomnę. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale to właśnie indywidualne podejście w obecnej klinice dowiodło, że można inaczej i skutecznie. Nie warto kierować się szablonami. Jeśli byście chciały to napiszę jaka to klinika i jakiego lekarza polecam. Trzymam za Was kciuki i życzę dużo spokoju i cierpliwości ❤️

Dziękuję za Twoją wiadomość! Gratulacje dla Ciebie, piekne wieści❤️.
    My raczej kliniki zmieniać nie będziemy, dzięki invimed, a dokładniej doktorowi L. mamy wspaniałego syna❤️❤️. W ciążę udało mi się zajść przy trzecim transferze. Teraz mieliśmy czwarty transfer, przebeigajacy identycznie jak poprzedni udany. Nie upatrujemy niepowodzenia w klinice, lekach. Pewnie coś u mnie nie zagrało, do tego przeziębienie 4 dni po transferze..
    Cieszę się, że po niepowodzeniach w invimed udało się Wam znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce, może inne osoby będą chciały spróbować pójść Twoją ścieżką🤗

Adgam lubi tę wiadomość

• Adgam Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    Dziękuję za Twoją wiadomość! Gratulacje dla Ciebie, piekne wieści❤️.
    My raczej kliniki zmieniać nie będziemy, dzięki invimed, a dokładniej doktorowi L. mamy wspaniałego syna❤️❤️. W ciążę udało mi się zajść przy trzecim transferze. Teraz mieliśmy czwarty transfer, przebeigajacy identycznie jak poprzedni udany. Nie upatrujemy niepowodzenia w klinice, lekach. Pewnie coś u mnie nie zagrało, do tego przeziębienie 4 dni po transferze..
    Cieszę się, że po niepowodzeniach w invimed udało się Wam znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce, może inne osoby będą chciały spróbować pójść Twoją ścieżką🤗
    Dziękuję i życzę wszystkiego co najlepsze ❤️

Hilaris lubi tę wiadomość

• Truskawka15 Nowa

Wysłany: 7 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adgam mam do ciebie pytanie. Wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek🙂

• Nooowa Nowa

Wysłany: 8 kwietnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam pytanie odnośnie rozwijania zarodków. W jakich dobach po punkcji miałyście jakieś informacje o tym jak się rozwijają?
    embriolodzy dzwonią w razie jakby coś zlego sie działo z zarodkami?
    czy same musimy się dowiadywać na jakim etapie sa?

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:
    Cześć mam pytanie odnośnie rozwijania zarodków. W jakich dobach po punkcji miałyście jakieś informacje o tym jak się rozwijają?

Hej, ja miałam punkcję we wtorek. W poniedziałek na portalu pacjenta pojawiła się karta z informacją o zarodkach. Po tygodniu od punkcji (kolejny wtorek) miałam wizytę, na której lekarz omawiał nam tę kartę i planowaliśmy dalsze działania.

• Nooowa Nowa

Wysłany: 8 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    Hej, ja miałam punkcję we wtorek. W poniedziałek na portalu pacjenta pojawiła się karta z informacją o zarodkach. Po tygodniu od punkcji (kolejny wtorek) miałam wizytę, na której lekarz omawiał nam tę kartę i planowaliśmy dalsze działania.

Czyli wcześniej nie dostałaś żadnych informacji czy się dobrze rozwijają?

• Hilaris Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:
    Czyli wcześniej nie dostałaś żadnych informacji czy się dobrze rozwijają?

Nie, nie miałam takich informacji. Nie dzwoniłam też do kliniki dopytywać o to.
    Jeden zarodek mieliśmy z szóstej doby, także dobił do reszty dopiero na dzień przed wizytą. Byliśmy na wizycie pierwszymi pacjentami tego dnia, więc dla lekarza była to miła niespodzianka, bo nie zdążył wcześniej zajrzeć i myślał, że są trzy zarodki ;)

• nene Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak. Po 6 dniach byla informacja na portalu pacjenta a dzien pozniej na wizycie lekarz omawial wszystko

• Gosiaczek:* Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:

Może już pisałaś ale kto Cię prowadzi? Jak punkcja? Jak to wygląda?

Starania od końca 2019r.
  • Gawusia_ Nowa

Wysłany: 11 kwietnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooowa wrote:

kiedy miałaś punkcję?

• nene Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    Niestety nie udało się, beta poniżej 0,2 mIU/ml.

Współczuje, ale bądźcie dobrej myśli :)
    U nas na wizycie niespodzianka - bliźniaki jednojajowe.
    To był pierwszy transfer, mamy jeszcze 2 zamrożone, ale mam nadzieje, że będzie dobrze, jakoś się utrzymają i będą zdrowe. Zobaczymy za 2 tyg.

Kiki25, Hilaris lubią tę wiadomość

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale Nene który to tydzień? :) ogromne gratulacje, dobrze myślę że miałaś jeden zarodek miałaś podany?
    Dużo zdrówka dla Ciebie ❤️

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nene podejrzewam że dr L nie będzie od razu chętny na l4 ale nie zastanawiaj się tylko bierz! :)

• nene Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Wspaniale Nene który to tydzień? :) ogromne gratulacje, dobrze myślę że miałaś jeden zarodek miałaś podany?
    Dużo zdrówka dla Ciebie ❤️

Dzięki 😊 Tak jeden i takie zaskoczenie 🫢 7 tydzień, wiec jeszcze różnie może być

• nene Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Nene podejrzewam że dr L nie będzie od razu chętny na l4 ale nie zastanawiaj się tylko bierz! :)
    Nie mam ciężkiej pracy więc nie potrzebuje l4, gdy juz bedzie ciezko to przerzucę sie na prace zdalna i jakos sie „dokulam” 😀

Hilaris lubi tę wiadomość

‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ