INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Hilaris orientujesz się jak teraz wygląda procedura zejścia z lekow? Po prostu przestajemy wszystko brać oprócz enncortonu? Wysłałam już do kliniki wiadomość ale pewnie w piątek dostanę odpowiedźCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Kiki25 wrote:Hilaris orientujesz się jak teraz wygląda procedura zejścia z lekow? Po prostu przestajemy wszystko brać oprócz enncortonu? Wysłałam już do kliniki wiadomość ale pewnie w piątek dostanę odpowiedź
Nie dostałam jeszcze odpowiedzi z kliniki. Wynik miałam dopiero wczoraj późnym popołudniem.
Schodzimy tylko powoli z encortonu - jak nie masz tej rozpiski to daj znać, napiszę Tobie. Innych leków już od wczoraj wieczora nie biorę.
Edit. Dostałam odpowiedź, odstawienie leków według protokołu, czyli tylko encorton stopniowo w dół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 08:47
-
Ja mam tak samo i też bety nie mam już powtarzać. Mam nadzieję ze 🙈 szybko przyjdzie. Też masz taki spuchnięty brzuch? Bo ja mam wrażenie że mój brzuch to jeden wielki balon 😜Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Ja mam tak samo i też bety nie mam już powtarzać. Mam nadzieję ze 🙈 szybko przyjdzie. Też masz taki spuchnięty brzuch? Bo ja mam wrażenie że mój brzuch to jeden wielki balon 😜
Brzuch raczej mi się nie zmienił od czasu tuż przed przygotowaniami do transferu. Poza tym, że jest udekorowany siniakami. Jeszcze przez tydzień-dwa będą przypominać.
Dziś zaczęliśmy powoli myśleć co dalej. Uczucia mamy bardzo skrajne - albo zrezygnować całkowicie, albo od razu szykować się do punkcji. -
Dziewczyny, tak czytam Wasze rozmowy i jest mi bardzo przykro, że się nie udało. 😢 Znam doskonale to uczucie. Ja byłam pacjentką Invimed Poznań i po kilku nieudanych zabiegach punkcji i nieudanym transferze stwierdziłam, że nie mam już czasu i trzeba coś zmienić. Polecono mi inną klinikę poznańską i dziś po jednej punkcji i po jednym transferze czekam na ukochaną córeczkę. Po pierwsze nie byłam faszerowana tyloma hormonami, o lekach po transferze nie wspomnę. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale to właśnie indywidualne podejście w obecnej klinice dowiodło, że można inaczej i skutecznie. Nie warto kierować się szablonami. Jeśli byście chciały to napiszę jaka to klinika i jakiego lekarza polecam. Trzymam za Was kciuki i życzę dużo spokoju i cierpliwości ❤️
Hilaris, Kiki25 lubią tę wiadomość
-
Adgam wrote:Dziewczyny, tak czytam Wasze rozmowy i jest mi bardzo przykro, że się nie udało. 😢 Znam doskonale to uczucie. Ja byłam pacjentką Invimed Poznań i po kilku nieudanych zabiegach punkcji i nieudanym transferze stwierdziłam, że nie mam już czasu i trzeba coś zmienić. Polecono mi inną klinikę poznańską i dziś po jednej punkcji i po jednym transferze czekam na ukochaną córeczkę. Po pierwsze nie byłam faszerowana tyloma hormonami, o lekach po transferze nie wspomnę. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale to właśnie indywidualne podejście w obecnej klinice dowiodło, że można inaczej i skutecznie. Nie warto kierować się szablonami. Jeśli byście chciały to napiszę jaka to klinika i jakiego lekarza polecam. Trzymam za Was kciuki i życzę dużo spokoju i cierpliwości ❤️
Dziękuję za Twoją wiadomość! Gratulacje dla Ciebie, piekne wieści❤️.
My raczej kliniki zmieniać nie będziemy, dzięki invimed, a dokładniej doktorowi L. mamy wspaniałego syna❤️❤️. W ciążę udało mi się zajść przy trzecim transferze. Teraz mieliśmy czwarty transfer, przebeigajacy identycznie jak poprzedni udany. Nie upatrujemy niepowodzenia w klinice, lekach. Pewnie coś u mnie nie zagrało, do tego przeziębienie 4 dni po transferze..
Cieszę się, że po niepowodzeniach w invimed udało się Wam znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce, może inne osoby będą chciały spróbować pójść Twoją ścieżką🤗Adgam lubi tę wiadomość
-
Hilaris wrote:Dziękuję za Twoją wiadomość! Gratulacje dla Ciebie, piekne wieści❤️.
My raczej kliniki zmieniać nie będziemy, dzięki invimed, a dokładniej doktorowi L. mamy wspaniałego syna❤️❤️. W ciążę udało mi się zajść przy trzecim transferze. Teraz mieliśmy czwarty transfer, przebeigajacy identycznie jak poprzedni udany. Nie upatrujemy niepowodzenia w klinice, lekach. Pewnie coś u mnie nie zagrało, do tego przeziębienie 4 dni po transferze..
Cieszę się, że po niepowodzeniach w invimed udało się Wam znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce, może inne osoby będą chciały spróbować pójść Twoją ścieżką🤗Hilaris lubi tę wiadomość
-
Nooowa wrote:Cześć mam pytanie odnośnie rozwijania zarodków. W jakich dobach po punkcji miałyście jakieś informacje o tym jak się rozwijają?
embriolodzy dzwonią w razie jakby coś zlego sie działo z zarodkami?
czy same musimy się dowiadywać na jakim etapie sa?
Hej, ja miałam punkcję we wtorek. W poniedziałek na portalu pacjenta pojawiła się karta z informacją o zarodkach. Po tygodniu od punkcji (kolejny wtorek) miałam wizytę, na której lekarz omawiał nam tę kartę i planowaliśmy dalsze działania. -
Hilaris wrote:Hej, ja miałam punkcję we wtorek. W poniedziałek na portalu pacjenta pojawiła się karta z informacją o zarodkach. Po tygodniu od punkcji (kolejny wtorek) miałam wizytę, na której lekarz omawiał nam tę kartę i planowaliśmy dalsze działania.
Czyli wcześniej nie dostałaś żadnych informacji czy się dobrze rozwijają? -
Nooowa wrote:Czyli wcześniej nie dostałaś żadnych informacji czy się dobrze rozwijają?
Nie, nie miałam takich informacji. Nie dzwoniłam też do kliniki dopytywać o to.
Jeden zarodek mieliśmy z szóstej doby, także dobił do reszty dopiero na dzień przed wizytą. Byliśmy na wizycie pierwszymi pacjentami tego dnia, więc dla lekarza była to miła niespodzianka, bo nie zdążył wcześniej zajrzeć i myślał, że są trzy zarodki -
Nooowa wrote:Cześć mam pytanie odnośnie rozwijania zarodków. W jakich dobach po punkcji miałyście jakieś informacje o tym jak się rozwijają?
Może już pisałaś ale kto Cię prowadzi? Jak punkcja? Jak to wygląda?Starania od końca 2019r. -
kiedy miałaś punkcję? -
Hilaris wrote:Niestety nie udało się, beta poniżej 0,2 mIU/ml.
Współczuje, ale bądźcie dobrej myśli
U nas na wizycie niespodzianka - bliźniaki jednojajowe.
To był pierwszy transfer, mamy jeszcze 2 zamrożone, ale mam nadzieje, że będzie dobrze, jakoś się utrzymają i będą zdrowe. Zobaczymy za 2 tyg.Kiki25, Hilaris lubią tę wiadomość
-
Wspaniale Nene który to tydzień?
ogromne gratulacje, dobrze myślę że miałaś jeden zarodek miałaś podany?
Dużo zdrówka dla Ciebie ❤️Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Nene podejrzewam że dr L nie będzie od razu chętny na l4 ale nie zastanawiaj się tylko bierz!Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Nene podejrzewam że dr L nie będzie od razu chętny na l4 ale nie zastanawiaj się tylko bierz!
Hilaris lubi tę wiadomość