X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Wiecie co, zaryzykowałam. Zamówiłam KTG na 2 tygodnie z firmy pragnabit. Podobno podłączenie jest łatwe, zobaczymy…
    Mam je mieć do 48 godzin. Plus jest taki, że jest całodobowa opieka.
    Może to trochę desperacja z mojej strony, ale ja się psychicznie wykoncze przez te 10 dni, przy cukrzycy, przy covidzie… trudno, 300 zł nie majątek…🙈
    Dobuska nie bylas szczepiona? Trzymaj się i nie stresuj musi być dobrze.

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - biedna - trzymajcie się! <3
    Mam nadzieję, że to, że się szczepiłaś pozwoli Ci przejść lekko, ale nie zazdroszczę tego całego stresu związanego z tym gdzie i w jakich warunkach będziesz rodzić.
    Ale Mała długo się trzyma więc może jeszcze 10 dni da radę!

Co do tego zwolnienia z izolacji (to znaczy skrócenia jej) to dowiedz się lepiej od swojej lekarki.
    Bo ja się spotkałam z innym podejściem niż i_ka.
    My przechodziliśmy covid miesiąc temu i mi lekarka powiedziała, że można zrobić po paru dniach kolejny test i jak wyjdzie negatywny to wtedy sanepid skraca izolacje, ale nie lekarz. Myślę, że teraz w służbie zdrowia taki bałagan, że oni sami do końca wszystkiego nie wiedzą więc lepiej pytać u "swojego" źródła.

I pamiętaj, że fakt, że jesteś w izolacji nie powinien pozbawiać Cię prawa do podstawowej opieki medycznej. Ogarnij sobie gdzie możesz pojechać jak cokolwiek zacznie Cię niepokoić. Szpitale powinny mieć przygotowane specjalne izolatki do badania pacjentek z covid. Nam lekarka mówiła, że nawet będą w izolacji możesz wyjść do lekarza - wtedy sanepid wystawia Ci przepustkę.

My z Julią będąc już w izolacji jechaliśmy do przychodni, bo podczas teleporady z pediatrą lekarka powiedziała, że chce osłuchać Julię i kazała nam przyjechać do przychodni - mieli taki pokoik z oddzielnym wejściem z zewnątrz i normalnie ją zbadała.

dobuska lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:

Szczepiła się. Szczepienie nie chroni przed zarażeniem, tylko przed ciężkim przebiegiem.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Byłam, trzema dawkami, pewnie dlatego nie mam prawie żadnych objawów.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dobuska - biedna - trzymajcie się! <3
    Mam nadzieję, że to, że się szczepiłaś pozwoli Ci przejść lekko, ale nie zazdroszczę tego całego stresu związanego z tym gdzie i w jakich warunkach będziesz rodzić.
    Ale Mała długo się trzyma więc może jeszcze 10 dni da radę!

Co do tego zwolnienia z izolacji (to znaczy skrócenia jej) to dowiedz się lepiej od swojej lekarki.
    Bo ja się spotkałam z innym podejściem niż i_ka.
    My przechodziliśmy covid miesiąc temu i mi lekarka powiedziała, że można zrobić po paru dniach kolejny test i jak wyjdzie negatywny to wtedy sanepid skraca izolacje, ale nie lekarz. Myślę, że teraz w służbie zdrowia taki bałagan, że oni sami do końca wszystkiego nie wiedzą więc lepiej pytać u "swojego" źródła.

I pamiętaj, że fakt, że jesteś w izolacji nie powinien pozbawiać Cię prawa do podstawowej opieki medycznej. Ogarnij sobie gdzie możesz pojechać jak cokolwiek zacznie Cię niepokoić. Szpitale powinny mieć przygotowane specjalne izolatki do badania pacjentek z covid. Nam lekarka mówiła, że nawet będą w izolacji możesz wyjść do lekarza - wtedy sanepid wystawia Ci przepustkę.

My z Julią będąc już w izolacji jechaliśmy do przychodni, bo podczas teleporady z pediatrą lekarka powiedziała, że chce osłuchać Julię i kazała nam przyjechać do przychodni - mieli taki pokoik z oddzielnym wejściem z zewnątrz i normalnie ją zbadała.
    Dziękuje❤️
    Dowiem się co i jak ❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Szczepiła się. Szczepienie nie chroni przed zarażeniem, tylko przed ciężkim przebiegiem.
    Dokładnie, zwłaszcza przy nowym wariancie

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa, a Tobie rozumiem negatyw? :)

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Lukaszkowa, a Tobie rozumiem negatyw? :)
    Ja już wolałam to sobie wsadzić w tyłek niż w nos ale mąż zrobił i ma negatywny więc wkręciłam sobie, że ja też miałabym negatyw :D

dobuska lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi, kiedy u was zaczęły się mdłości czy jakieś objawy ciąży? Ja jestem 6+2 (7tydz) i nic. Z jednej strony jestem zadowolona, że się dobrze czuję, z drugiej martwię się, że to zły znak. Oszaleć można 😩🙄😅.

No dobra bolą mnie piersi to jedyne co mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 07:53

• i_ka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi, kiedy u was zaczęły się mdłości czy jakieś objawy ciąży? Ja jestem 6+2 (7tydz) i nic. Z jednej strony jestem zadowolona, że się dobrze czuję, z drugiej martwię się, że to zły znak. Oszaleć można 😩🙄😅.

Mi zaczęły się mdłości kilka dni temu, ale w poprzedniej ciąży dopiero w 9 tygodniu. Ale pamiętaj, ze nie jest powiedziane, ze musisz mieć mdłości, także nie wkręcaj sobie kochana :)

Dżoanniks lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Mi zaczęły się mdłości kilka dni temu, ale w poprzedniej ciąży dopiero w 9 tygodniu. Ale pamiętaj, ze nie jest powiedziane, ze musisz mieć mdłości, także nie wkręcaj sobie kochana :)

Dzięki trochę mnie uspokoiłaś 😘. Muszę przestać czytać 😅, bo se wkręcam tak jak mówisz i się stresuję. To czekanie mnie wykańcza… eh.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja już wolałam to sobie wsadzić w tyłek niż w nos ale mąż zrobił i ma negatywny więc wkręciłam sobie, że ja też miałabym negatyw :D
    😂 wygrałaś!

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:

W ogóle się nie sugeruj innymi, naprawdę. Ile kobiet, tyle historii. :) Objawy mogą być, znikać, a potem znowu się pojawiać. :)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zdarzyło mi się byc na IP, to przed w barakach robili wymaz. Nieprzyjemny, ale szybki i raczej delikatny.
    Jak ostatnio dr kazał mi zrobić wymaz przez te bóle głowy, to podjechałam do prywatnego punktu i tak mi medyk grzebał w nosie (i to dwie dziurki!), że mozg miałam wymieszany, a łzy leciały mi ciurkiem. Sadysta. Miałam poczuć, że nie place za nic, czy jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    W ogóle się nie sugeruj innymi, naprawdę. Ile kobiet, tyle historii. :) Objawy mogą być, znikać, a potem znowu się pojawiać. :)

Staram się nie sugerować ale co sobie czytam o tym okresie to się dołuję. A jeszcze mnie nastraszył durny artykuł, że to niska beta i dlatego, bo powinnam mieć.dr google to bardzo zły doradca 😂😅🙈.
    Już nie czytam, bo się nakręcam.

Sherlook lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Staram się nie sugerować ale co sobie czytam o tym okresie to się dołuję. A jeszcze mnie nastraszył durny artykuł, że to niska beta i dlatego, bo powinnam mieć.dr google to bardzo zły doradca 😂😅🙈.
    Już nie czytam, bo się nakręcam.
    Oj nie, to najgorsze. Ale tez czytałam i ile razy beczalam… 😱🤷🏻‍♀️😅

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska kurcze ale się porobiło 😳😳
    Oby obyło się bez komplikacji 🤞🤞 fajnie że jest opcja z tym ktg, nawet nie wiedziałam, że można takie rzeczy wypożyczać do domu
    Zdrówka i spokoju kochana 😘

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • Night Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, a to się porobiło. Trzymam za was kciuki <3

Dżoannniks, mi mdłości zaczęły się jakoś 6tc+. Ja dla odmiany martwię się za wysoką betą :D

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Dobuska, a to się porobiło. Trzymam za was kciuki <3

Dżoannniks, mi mdłości zaczęły się jakoś 6tc+. Ja dla odmiany martwię się za wysoką betą :D

:D jak widać zawsze można znaleźć sobie powód do zmartwień 😆. Ja bety od przekroczenia 1000 nie robiłam 🙊, uznałam że nie przeżyję tego stresu ;).

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Wiem o tym ale jeżeli jej mąż na pozytywny a Dobuska będzie mieć negatywny to nie ma kwarantanny. Czy się myle

‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ