WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Wiki1993 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy podczas przygotowań do transferu bolały was jajniki. U mnie 6 dc i czuje większy dyskomfort niż zawsze?

Tranquilo lubi tę wiadomość

• Tranquilo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat u mnie ten bol nie byl duzy ze wzgledu na slaba odpowiedz na stymulacje. Ale tak, oczywiscie, to jest normalne, że Cię bolą. Jajniki się powiekszaję przez rosnące w nich pęcherzyki i to powoduje ból i dyskomfort

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF AZ ❤️ Maleństwo jest z nami 🥰

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tranquilo wrote:
    akurat u mnie ten bol nie byl duzy ze wzgledu na slaba odpowiedz na stymulacje. Ale tak, oczywiscie, to jest normalne, że Cię bolą. Jajniki się powiekszaję przez rosnące w nich pęcherzyki i to powoduje ból i dyskomfort

Hej ale ty masz na myśli przygotowania do punkcji nie transferu. A Wiki pyta się o transfer. Ja na cyklu sztucznym nic nie czułam. Nie wiem jak jest na cyklu naturalnym.

Wiki1993 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tranquilo wrote:
    Dziewczyny, Sorki, ale ja tak trochę zmienię temat. Może ktoras z Was ma jakieś doświadczenie z szanghajskim protokołem stymulacji? Co nieco już sobie czytałam w internecie ale nie ma za dużo informacji… dr ma pomysł żeby zrobić u mnie taki protokół. Tam są dwie punkcje w cyklu. Mam trochę mieszane uczucia, głównie ze względów finansowych, gdyz w zasadzie to trzeba zapłacić jak za dwie procedury..a oczywiście nie ma pewności ze efekt będzie u mnie lepszy niż poprzednio 😣

Ja kiedyś słyszałam, że jest taki protokół, i wiem że niektóre dziewczyny to przechodziły, ale czy jest on skuteczny to nie wiem. Może spytaj się na ogólnej grupie? Może ktoś Ci coś podpowie.

Tranquilo lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Hej, jako że jestem totalnie nowa w invimed chciałam się podpytać jak cenowo wychodzi in vitro? Z wszystkimi badaniami, ile czasu zajmuje przystąpienie do niego?

Dodatkowo czy któraś z Was posiada przeciwciala przeciwjądrowe? Mi niestety wyszły i chciałam podpytać czy stawrzają one dość duży problem przy zajściu w ciaze?

Pozdrawiam was wszystkie i trzymam duże kciuki za każdą z nas!

Hejka ja właśnie robiłam badania do ivf i podliczyłam sobie wszystko to bez leków wychodzi mi ok. 11 tys (cennik masz na stronie) 😉 Tyle mi wychodzi bez dofinansowania o ile dobrze policzyłam 🙈 Aktualnie czekam za wynikami i ze wszystkimi mam się umówić na wizytę.
    Na temat przeciwciała się nie wypowiem bo się nie znam. 😊

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Hej, jako że jestem totalnie nowa w invimed chciałam się podpytać jak cenowo wychodzi in vitro? Z wszystkimi badaniami, ile czasu zajmuje przystąpienie do niego?

Dodatkowo czy któraś z Was posiada przeciwciala przeciwjądrowe? Mi niestety wyszły i chciałam podpytać czy stawrzają one dość duży problem przy zajściu w ciaze?

Pozdrawiam was wszystkie i trzymam duże kciuki za każdą z nas!
    Hej,
    Ja jestem po 2 procedurach i 2 nieudanych transferach...
    Policzyłam wszystko, badania, wizyty, leki...narazie 35 tys. Plus paliwo na dojazd a trochę tych km było...
    Teraz miałam kolejna procedurę ale to już w innej klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 19:44

• Tranquilo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Hej ale ty masz na myśli przygotowania do punkcji nie transferu. A Wiki pyta się o transfer. Ja na cyklu sztucznym nic nie czułam. Nie wiem jak jest na cyklu naturalnym.

a tak sorki, zle zrozumialam ;)

Wiki1993 lubi tę wiadomość

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF AZ ❤️ Maleństwo jest z nami 🥰

❤️Naturals❤️

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarToosia wrote:
    Głupizna i tyle 🤷🏼‍♀️ ja porównuję do ciąży z synem,bo tam przyrost był praktycznie równy do poziomu bety 2500 😝
    Ciąża nie zna matematyki. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarToosia wrote:
    No niby ładna,ale zobacz jaką Ty miałaś 15dpt ... 7dpt miałam dwa razy wyższą niż Ty, a teraz mam nagle niższa 🤷🏼‍♀️ ale od rana o dziwo klinika odpisała i ani słowem, że coś nie tak i że mam powtórzyć ..
    Zaraz dostanę termin USG
    Powtórzę, ja miałam przyrost 300, potem ponad 100, a potem 70, potem znowu 70 i dopiero wtedy przekroczyłam 1000. Ciąża rozwijała się bardzo dobrze. Daj kropkowi/kropkom czas rozwijać się w swoim tempie.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulist wrote:
    Dziewczyny a u mnie chyba kolejne poronienie zatrzymane niestety… Powtórzyłam betę po 24h i przyrost za mały - wczoraj 3944, dziś 5050.

Ostatnio też tak miałam że od 6 do 8 tys rosła wolno i tyle musiałam czekać na to poronienie :(
    Beta powyżej tysiąca ma trochę inne normy. Powinna się podwoić po 72-96 godzinach. Wierzę w Twojego kropka :)

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia wrote:
    Hejka ja właśnie robiłam badania do ivf i podliczyłam sobie wszystko to bez leków wychodzi mi ok. 11 tys (cennik masz na stronie) 😉 Tyle mi wychodzi bez dofinansowania o ile dobrze policzyłam 🙈 Aktualnie czekam za wynikami i ze wszystkimi mam się umówić na wizytę.
    Na temat przeciwciała się nie wypowiem bo się nie znam. 😊
    Dziękuję za odpowiedź, a przez jaki okres wam się nazbierało 11? :) dużo czasu zabrało Ci przygotowanie do tych badań?

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Hej,
    Ja jestem po 2 procedurach i 2 nieudanych transferach...
    Policzyłam wszystko, badania, wizyty, leki...narazie 35 tys. Plus paliwo na dojazd a trochę tych km było...
    Teraz miałam kolejna procedurę ale to już w innej klinice.
    Trzymam kciuki za nową klinikę, a tutaj u kogo się leczyłaś?

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • MarToosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Powtórzę, ja miałam przyrost 300, potem ponad 100, a potem 70, potem znowu 70 i dopiero wtedy przekroczyłam 1000. Ciąża rozwijała się bardzo dobrze. Daj kropkowi/kropkom czas rozwijać się w swoim tempie.

Już ochłonęłam....wczoraj była panika,a dziś już jest ok 😉 do tego stopnia,ze nie posłucham kordynatorki i nie zrobie bety dzień przed USG (bo jaki sens po 10 dniach?) Ja akurat betę powtarzałam co 4 dni i to w tych dniach miałam przekroczenie tego ,,magicznego,, 1000 ... 😆

2019r. leczenie w MedArt

🔸 3 IUI
    🔸 3 zarodki, 2 transfery blastocyst

2020r. rozpoczęcie leczenia w
    Invimed

🔸15.07.2020 transfer ❄️blastocysta
    (5dniowa) 4BB --> syn 💙

🔸31.05.2022 transfer ❄️blastocysta
    (5dniowa) 4BB --> 😔

🔸30.06.2022 transfer ❄️❄️
    blastocysty (6dniowe) 4AB, 4BB ... --> córka 🩷
    beta (7dpt) 143,80
    beta (11dpt) 668,50
    beta (15dpt) 1919,00
    beta (19dpt) 4760,80
    26dpt ♥️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarToosia wrote:
    Już ochłonęłam....wczoraj była panika,a dziś już jest ok 😉 do tego stopnia,ze nie posłucham kordynatorki i nie zrobie bety dzień przed USG (bo jaki sens po 10 dniach?) Ja akurat betę powtarzałam co 4 dni i to w tych dniach miałam przekroczenie tego ,,magicznego,, 1000 ... 😆
    Ooo i super! Podejrzewam, że wynik mógłby być znowu mało satysfakcjonujący.😅
    Bardzo trzymam za Ciebie kciuki! I czekam na USG. ❤️❤️❤️❤️
    Mnie moja niska beta teraz kopie po rękach zazdrosna, że patrzę w telefon 😂

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie odzywałam się bo u mnie zawirowania, dziś 31 dc, owu była w 13 dc, potwierdzona monitoringiem dzień później.
    W 28 dniu cyklu zrobiłam test, bardziej z ciekawości, bo już się na nic nie nastawialismy- pozytwny (pierwszy pozytyw po 7 latach !!! ) , popołudniu poleciałam do Rossmanna kupiłam facelaki paskowe i strumieniowe oba pozytywne, wieczorem pozytywny pink.
    Niestety radość nie trwala długo, bo wczoraj wieczorem kreseczki bledsze, dziś już ledwo widoczne.
    Po jakim czasie mogę spodziewać się @ ?
    Ma to jakis wpływ na naszą procedurę? W sierpniu zaczynamy stymulacje no i czy mówić doktorowi M o tym na wizycie? Nie mam bety, bo miałam iść w poniedziałek.....

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • Zgania91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Dziewczyny nie odzywałam się bo u mnie zawirowania, dziś 31 dc, owu była w 13 dc, potwierdzona monitoringiem dzień później.
    W 28 dniu cyklu zrobiłam test, bardziej z ciekawości, bo już się na nic nie nastawialismy- pozytwny (pierwszy pozytyw po 7 latach !!! ) , popołudniu poleciałam do Rossmanna kupiłam facelaki paskowe i strumieniowe oba pozytywne, wieczorem pozytywny pink.
    Niestety radość nie trwala długo, bo wczoraj wieczorem kreseczki bledsze, dziś już ledwo widoczne.
    Ma to jakis wpływ na naszą procedurę? W sierpniu zaczynamy stymulacje no i czy mówić doktorowi M o tym na wizycie? Nie mam bety, bo miałam iść w poniedziałek.....

Cześć, może idź mimo wszystko na betę. Na pewno powiedz o tym lekarzowi. Bo jeżeli rzeczywiście nie udało się to będzie to jakaś wskazówka dla Twojego leczenia. Ja testom nie ufam, kiedyś miałam pozytywny w dzień okresu. Lepiej zrób betę - wtedy będziesz mieć odpowiedź.

Doświadczenia niestety w tej kwestii nie mam, ale może jeszcze nie wszystko stracone …

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
    P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
    - V R2 - układ heterozygotyczny
    - PAI-1 - układ homozygotyczny
    - brak Kirów implantacyjnych

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
    Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
    23dpt ❤️
    7+2 serce przestało bić ❌
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

II IVF Vitrolive Szczecin
    Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM tak jak mówi Zgania91, zrób betę i powiedz lekarzowi. Na procedurę nie powinno to mieć wpływu, ale to ważna informacja, bo to pewnie był biochem. Przykro mi, że tak się stało.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • MarToosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ooo i super! Podejrzewam, że wynik mógłby być znowu mało satysfakcjonujący.😅
    Bardzo trzymam za Ciebie kciuki! I czekam na USG. ❤️❤️❤️❤️
    Mnie moja niska beta teraz kopie po rękach zazdrosna, że patrzę w telefon 😂

To se jeszcze poczekssz na USG 😝 wyznaczyli dopiero na 26.07...ale do tego czasu przynajmniej stresu nie będę miała 😉

Ucałuj swoją betkę 🤗

dobuska lubi tę wiadomość

2019r. leczenie w MedArt

🔸 3 IUI
    🔸 3 zarodki, 2 transfery blastocyst

2020r. rozpoczęcie leczenia w
    Invimed

🔸15.07.2020 transfer ❄️blastocysta
    (5dniowa) 4BB --> syn 💙

🔸31.05.2022 transfer ❄️blastocysta
    (5dniowa) 4BB --> 😔

🔸30.06.2022 transfer ❄️❄️
    blastocysty (6dniowe) 4AB, 4BB ... --> córka 🩷
    beta (7dpt) 143,80
    beta (11dpt) 668,50
    beta (15dpt) 1919,00
    beta (19dpt) 4760,80
    26dpt ♥️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Bardzo mi przykro, ale z drugiej strony to dobra wróżba na przyszłość. Powiedz lekarzowi, chociaż biochem raczej nie będzie mieć wpływu na procedurę <3

• AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Trzymam kciuki za nową klinikę, a tutaj u kogo się leczyłaś?
    Dr Sroka

‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ