INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
akurat u mnie ten bol nie byl duzy ze wzgledu na slaba odpowiedz na stymulacje. Ale tak, oczywiscie, to jest normalne, że Cię bolą. Jajniki się powiekszaję przez rosnące w nich pęcherzyki i to powoduje ból i dyskomfort
-
nick nieaktualnyTranquilo wrote:akurat u mnie ten bol nie byl duzy ze wzgledu na slaba odpowiedz na stymulacje. Ale tak, oczywiscie, to jest normalne, że Cię bolą. Jajniki się powiekszaję przez rosnące w nich pęcherzyki i to powoduje ból i dyskomfort
Hej ale ty masz na myśli przygotowania do punkcji nie transferu. A Wiki pyta się o transfer. Ja na cyklu sztucznym nic nie czułam. Nie wiem jak jest na cyklu naturalnym.Wiki1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTranquilo wrote:Dziewczyny, Sorki, ale ja tak trochę zmienię temat. Może ktoras z Was ma jakieś doświadczenie z szanghajskim protokołem stymulacji? Co nieco już sobie czytałam w internecie ale nie ma za dużo informacji… dr ma pomysł żeby zrobić u mnie taki protokół. Tam są dwie punkcje w cyklu. Mam trochę mieszane uczucia, głównie ze względów finansowych, gdyz w zasadzie to trzeba zapłacić jak za dwie procedury..a oczywiście nie ma pewności ze efekt będzie u mnie lepszy niż poprzednio 😣
Ja kiedyś słyszałam, że jest taki protokół, i wiem że niektóre dziewczyny to przechodziły, ale czy jest on skuteczny to nie wiem. Może spytaj się na ogólnej grupie? Może ktoś Ci coś podpowie.Tranquilo lubi tę wiadomość
-
Kiki25 wrote:Hej, jako że jestem totalnie nowa w invimed chciałam się podpytać jak cenowo wychodzi in vitro? Z wszystkimi badaniami, ile czasu zajmuje przystąpienie do niego?
Dodatkowo czy któraś z Was posiada przeciwciala przeciwjądrowe? Mi niestety wyszły i chciałam podpytać czy stawrzają one dość duży problem przy zajściu w ciaze?
Pozdrawiam was wszystkie i trzymam duże kciuki za każdą z nas!
Hejka ja właśnie robiłam badania do ivf i podliczyłam sobie wszystko to bez leków wychodzi mi ok. 11 tys (cennik masz na stronie) 😉 Tyle mi wychodzi bez dofinansowania o ile dobrze policzyłam 🙈 Aktualnie czekam za wynikami i ze wszystkimi mam się umówić na wizytę.
Na temat przeciwciała się nie wypowiem bo się nie znam. 😊Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Kiki25 wrote:Hej, jako że jestem totalnie nowa w invimed chciałam się podpytać jak cenowo wychodzi in vitro? Z wszystkimi badaniami, ile czasu zajmuje przystąpienie do niego?
Dodatkowo czy któraś z Was posiada przeciwciala przeciwjądrowe? Mi niestety wyszły i chciałam podpytać czy stawrzają one dość duży problem przy zajściu w ciaze?
Pozdrawiam was wszystkie i trzymam duże kciuki za każdą z nas!
Ja jestem po 2 procedurach i 2 nieudanych transferach...
Policzyłam wszystko, badania, wizyty, leki...narazie 35 tys. Plus paliwo na dojazd a trochę tych km było...
Teraz miałam kolejna procedurę ale to już w innej klinice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 19:44
-
Dżoanniks wrote:Hej ale ty masz na myśli przygotowania do punkcji nie transferu. A Wiki pyta się o transfer. Ja na cyklu sztucznym nic nie czułam. Nie wiem jak jest na cyklu naturalnym.
a tak sorki, zle zrozumialamWiki1993 lubi tę wiadomość
-
MarToosia wrote:No niby ładna,ale zobacz jaką Ty miałaś 15dpt ... 7dpt miałam dwa razy wyższą niż Ty, a teraz mam nagle niższa 🤷🏼♀️ ale od rana o dziwo klinika odpisała i ani słowem, że coś nie tak i że mam powtórzyć ..
Zaraz dostanę termin USG -
paulist wrote:Dziewczyny a u mnie chyba kolejne poronienie zatrzymane niestety… Powtórzyłam betę po 24h i przyrost za mały - wczoraj 3944, dziś 5050.
Ostatnio też tak miałam że od 6 do 8 tys rosła wolno i tyle musiałam czekać na to poronienie -
Lidia wrote:Hejka ja właśnie robiłam badania do ivf i podliczyłam sobie wszystko to bez leków wychodzi mi ok. 11 tys (cennik masz na stronie) 😉 Tyle mi wychodzi bez dofinansowania o ile dobrze policzyłam 🙈 Aktualnie czekam za wynikami i ze wszystkimi mam się umówić na wizytę.
Na temat przeciwciała się nie wypowiem bo się nie znam. 😊dużo czasu zabrało Ci przygotowanie do tych badań?
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
AniaAnia1 wrote:Hej,
Ja jestem po 2 procedurach i 2 nieudanych transferach...
Policzyłam wszystko, badania, wizyty, leki...narazie 35 tys. Plus paliwo na dojazd a trochę tych km było...
Teraz miałam kolejna procedurę ale to już w innej klinice.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
dobuska wrote:Powtórzę, ja miałam przyrost 300, potem ponad 100, a potem 70, potem znowu 70 i dopiero wtedy przekroczyłam 1000. Ciąża rozwijała się bardzo dobrze. Daj kropkowi/kropkom czas rozwijać się w swoim tempie.
Już ochłonęłam....wczoraj była panika,a dziś już jest ok 😉 do tego stopnia,ze nie posłucham kordynatorki i nie zrobie bety dzień przed USG (bo jaki sens po 10 dniach?) Ja akurat betę powtarzałam co 4 dni i to w tych dniach miałam przekroczenie tego ,,magicznego,, 1000 ... 😆2019r. leczenie w MedArt
🔸 3 IUI
🔸 3 zarodki, 2 transfery blastocyst
2020r. rozpoczęcie leczenia w
Invimed
🔸15.07.2020 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> syn 💙
🔸31.05.2022 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> 😔
🔸30.06.2022 transfer ❄️❄️
blastocysty (6dniowe) 4AB, 4BB ... --> córka 🩷
beta (7dpt) 143,80
beta (11dpt) 668,50
beta (15dpt) 1919,00
beta (19dpt) 4760,80
26dpt ♥️ -
MarToosia wrote:Już ochłonęłam....wczoraj była panika,a dziś już jest ok 😉 do tego stopnia,ze nie posłucham kordynatorki i nie zrobie bety dzień przed USG (bo jaki sens po 10 dniach?) Ja akurat betę powtarzałam co 4 dni i to w tych dniach miałam przekroczenie tego ,,magicznego,, 1000 ... 😆
Bardzo trzymam za Ciebie kciuki! I czekam na USG. ❤️❤️❤️❤️
Mnie moja niska beta teraz kopie po rękach zazdrosna, że patrzę w telefon 😂 -
Dziewczyny nie odzywałam się bo u mnie zawirowania, dziś 31 dc, owu była w 13 dc, potwierdzona monitoringiem dzień później.
W 28 dniu cyklu zrobiłam test, bardziej z ciekawości, bo już się na nic nie nastawialismy- pozytwny (pierwszy pozytyw po 7 latach !!! ) , popołudniu poleciałam do Rossmanna kupiłam facelaki paskowe i strumieniowe oba pozytywne, wieczorem pozytywny pink.
Niestety radość nie trwala długo, bo wczoraj wieczorem kreseczki bledsze, dziś już ledwo widoczne.
Po jakim czasie mogę spodziewać się @ ?
Ma to jakis wpływ na naszą procedurę? W sierpniu zaczynamy stymulacje no i czy mówić doktorowi M o tym na wizycie? Nie mam bety, bo miałam iść w poniedziałek.....👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Dziewczyny nie odzywałam się bo u mnie zawirowania, dziś 31 dc, owu była w 13 dc, potwierdzona monitoringiem dzień później.
W 28 dniu cyklu zrobiłam test, bardziej z ciekawości, bo już się na nic nie nastawialismy- pozytwny (pierwszy pozytyw po 7 latach !!! ) , popołudniu poleciałam do Rossmanna kupiłam facelaki paskowe i strumieniowe oba pozytywne, wieczorem pozytywny pink.
Niestety radość nie trwala długo, bo wczoraj wieczorem kreseczki bledsze, dziś już ledwo widoczne.
Ma to jakis wpływ na naszą procedurę? W sierpniu zaczynamy stymulacje no i czy mówić doktorowi M o tym na wizycie? Nie mam bety, bo miałam iść w poniedziałek.....
Cześć, może idź mimo wszystko na betę. Na pewno powiedz o tym lekarzowi. Bo jeżeli rzeczywiście nie udało się to będzie to jakaś wskazówka dla Twojego leczenia. Ja testom nie ufam, kiedyś miałam pozytywny w dzień okresu. Lepiej zrób betę - wtedy będziesz mieć odpowiedź.
Doświadczenia niestety w tej kwestii nie mam, ale może jeszcze nie wszystko stracone …Starania od 2017 r.
AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
- V R2 - układ heterozygotyczny
- PAI-1 - układ homozygotyczny
- brak Kirów implantacyjnych
I IVF Invimed Poznań
Punkcja 27.06
Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
23dpt ❤️
7+2 serce przestało bić ❌
Ostatni ❄️ zdegradował ❌
II IVF Vitrolive Szczecin
Punkcja 03.07
Transfer 08.07 ❌
Transfer 21.10 CB ❌
Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
6+5 łyżeczkowanie ❌
Mamy jeszcze ❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
dobuska wrote:Ooo i super! Podejrzewam, że wynik mógłby być znowu mało satysfakcjonujący.😅
Bardzo trzymam za Ciebie kciuki! I czekam na USG. ❤️❤️❤️❤️
Mnie moja niska beta teraz kopie po rękach zazdrosna, że patrzę w telefon 😂
To se jeszcze poczekssz na USG 😝 wyznaczyli dopiero na 26.07...ale do tego czasu przynajmniej stresu nie będę miała 😉
Ucałuj swoją betkę 🤗dobuska lubi tę wiadomość
2019r. leczenie w MedArt
🔸 3 IUI
🔸 3 zarodki, 2 transfery blastocyst
2020r. rozpoczęcie leczenia w
Invimed
🔸15.07.2020 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> syn 💙
🔸31.05.2022 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> 😔
🔸30.06.2022 transfer ❄️❄️
blastocysty (6dniowe) 4AB, 4BB ... --> córka 🩷
beta (7dpt) 143,80
beta (11dpt) 668,50
beta (15dpt) 1919,00
beta (19dpt) 4760,80
26dpt ♥️ -
AgulaM wrote:Dziewczyny nie odzywałam się bo u mnie zawirowania, dziś 31 dc, owu była w 13 dc, potwierdzona monitoringiem dzień później.
Ma to jakis wpływ na naszą procedurę? W sierpniu zaczynamy stymulacje no i czy mówić doktorowi M o tym na wizycie? Nie mam bety, bo miałam iść w poniedziałek.....