INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
betii2300 wrote:8 dpt
Beta 70 mIU/ml.
11 dpt
Beta 165 mIU/ml
14 dpt
Beta 371 mIU/ml
16 dpt
Beta 680 mIU/ml
Powoli rośnie... Może jednak jest nadzieja.❤️
Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻🌸starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Ciężka oligoteratozoospermia o nieznanej etiologii
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
HLA DQ2/DQ8 ❌ > dieta bezglutenowa
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
- trzeci transfer - podane dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
zmiana kliniki z invimed Pozna na Medart
luty 2024 - usg macicy 3d
kwiecień 2024 - histeroskopia
II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy -
Kiraaa wrote:Dokładnie tak. Ja ostatnio za transfer + embryoglue placilam 2700 (2300 transfer i 500 eg)
-
Mysza28 wrote:Dziękuję. Pierwszy mamy z dofinansowania więc z tego co widziałam to 140 + 500 wg. Jest różnica 😉. Czytałam o tym acrofilu że będziesz mieć, szkoda że mój lekarz bez zaleceń tego nie robi ale zobaczymy co z tego będzie. Będziesz mieć transfer za tydzień tak?
A to macie dofinansowanie z wlkp? My mieliśmy dofinansowanie z poznania i niestety dofinansowanie wtedy przysługuje tylko na świeży transfer
Ja właśnie wężowej miałam zrobiony wlew z accofilu. W poniedziałek idę na monitoring i w zależności kiedy potwierdzimy owu to ustalimy datę transferu ale myśle ze wypadnie koło 5 czerwcastarania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy -
Kiraaa wrote:A to macie dofinansowanie z wlkp? My mieliśmy dofinansowanie z poznania i niestety dofinansowanie wtedy przysługuje tylko na świeży transfer
Ja właśnie wężowej miałam zrobiony wlew z accofilu. W poniedziałek idę na monitoring i w zależności kiedy potwierdzimy owu to ustalimy datę transferu ale myśle ze wypadnie koło 5 czerwca -
Mysza28 wrote:Udało się . Sama wiesz że koszty są nie małe a do tego badania itp. a powiedz mi pamiętasz jaki miałaś prog przed transferem? Ja dzisiaj zrobiłam i mam 11.44 ng/mg a w zeszłym tygodniu było 0.10 mg/mg. Więc chyba w porządku ?
Zbadałam sama dzień przed transferem, mimo ze lekarz mówił ze nie ma sensu i miałam 39. Niby mówi się ze w dniu transferu powinno być powyżej 20, ale to chyba tez zależy od podejścia bo niektóre kliniki przyjmują ze powyżej 10. Plus zależy czy cykl sztuczny czy naturalny.starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
Dziewczyny przepraszam, że się wcinam w wątek.
Strasznie dawno tu nie zaglądałam. Po urodzeniu córki przestałam śledzić forum, ale wczoraj - w Dniu Mamy, pomyślałam o wszystkich tych dziewczynach, które starały się w tym samym czasie co ja i obiecałam sobie, że zajrzę na wątek, żeby zobaczyć co u Was.
Niewiele z obecnych nicków kojarzę, ale .... !!!
Ma_gda, nie wiem czy mnie pamiętasz, ale bardzo się cieszę, że Wam się udało!!! Jesteś jeszcze w ciąży czy już urodziłaś?Krystalova lubi tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Dziewczyny przepraszam, że się wcinam w wątek.
Strasznie dawno tu nie zaglądałam. Po urodzeniu córki przestałam śledzić forum, ale wczoraj - w Dniu Mamy, pomyślałam o wszystkich tych dziewczynach, które starały się w tym samym czasie co ja i obiecałam sobie, że zajrzę na wątek, żeby zobaczyć co u Was.
Ma_gda, nie wiem czy mnie pamiętasz, ale bardzo się cieszę, że Wam się udało!!! Jesteś jeszcze w ciąży czy już urodziłaś?
Pamiętam kilka tygodni temu urodziłam córeczkę, czasami jak na nią patrzę albo jak mówię do niej o sobie „mama” to muszę się uszczypnąć. W zeszlym roku o tej porze juz nie wierzyłam, ze nam sie jeszcze uda, a dzisiaj nagle jestesmy w zupelnie innym miejscu
A co u Ciebie?
-
Ma_gda, nie wiem czy mnie pamiętasz, ale bardzo się cieszę, że Wam się udało!!! Jesteś jeszcze w ciąży czy już urodziłaś?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ma_gda, nie wiem czy mnie pamiętasz, ale bardzo się cieszę, że Wam się udało!!! Jesteś jeszcze w ciąży czy już urodziłaś?
Hej hej kojarzę Twój nick ze starań 2 lata temu 😁 gratulacje córeczki 🙂Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Ma_gda wrote:Pamiętam kilka tygodni temu urodziłam córeczkę, czasami jak na nią patrzę albo jak mówię do niej o sobie „mama” to muszę się uszczypnąć. W zeszlym roku o tej porze juz nie wierzyłam, ze nam sie jeszcze uda, a dzisiaj nagle jestesmy w zupelnie innym miejscu
A co u Ciebie?
O jaa czyli całkiem niedawno zostałaś mamą, gratulacje! Ciesz się macierzyństwem i zdrówka dla Was dziewczyny 🥰
U mnie wszystko dobrze. Początki macierzyństwa trochę trudne, bo chyba za dużo sama od siebie oczekiwałam, ale teraz jest pięknie 🥰 Mała w sierpniu będzie miała roczek, a ja czuję mega wdzięczność za każdym razem kiedy na nią spoglądamMagdaWil, Ma_gda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, może trochę głupie pytanie, ale wiecie może czy to jest aktualne? Są jeszcze miejsca? https://www.invimed.pl/dofinansowanie-in-vitro-dla-mieszkancow-poznania-na-lata-2021-24Starania od 12 miesięcy
➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml) -
Kiraaa wrote:Zbadałam sama dzień przed transferem, mimo ze lekarz mówił ze nie ma sensu i miałam 39. Niby mówi się ze w dniu transferu powinno być powyżej 20, ale to chyba tez zależy od podejścia bo niektóre kliniki przyjmują ze powyżej 10. Plus zależy czy cykl sztuczny czy naturalny.
Kiki25 lubi tę wiadomość
-
MagdaWil wrote:Dziewczyny, może trochę głupie pytanie, ale wiecie może czy to jest aktualne? Są jeszcze miejsca? https://www.invimed.pl/dofinansowanie-in-vitro-dla-mieszkancow-poznania-na-lata-2021-24
Hej Magda! My dostaliśmy dofinansowanie z Poznania (robimy IVF w Invimedzie) w tym tygodniu, także nadal działa Info i wniosek masz też na stronie miasta Poznań......... lubi tę wiadomość
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
Mysza28 wrote:Znając mojego lekarza to dołoży. Jutro transfer i nastawienie było pozytywne. Dzisiaj dżin matki i teściowej jesteśmy i niespodzianka szwagierka trzecia ciąża. Gratuluję ale jeszcze bardziej będzie żal jak się nie uda 😔
Trzymam kciuki za dzisiejszy transfer 💕 teraz już tylko pozytywne myśli!Mysza28 lubi tę wiadomość
starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
Dziewczyny, po jakim czasie Wasz organizm przyzwyczajał się do progesterone besins? Chodzi mi o to kiedy spanie Wam odpuściło?
Bo póki co biorę go, godzina jest ok, a kolejna godzina to czuje się pijana i zasypiam od razu.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami