INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołych Świat dziewczyny!🎅
Dużo zdrówka I miłości dla Was, waszych rodzin i bobków ❤️
Worka prezentów pod choinka !
A tym starającym się życzę, żebyśmy w końcu ujrzały i donosiły nasze ❄️❄️ 🥹🥹🥹
🎅🎅🎅❤️❤️❤️❤️Dżoanniks, Krystalova, Limonka26, Kiraaa, Mysza28 lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Wesołych Świąt 🎄✨! Oby spełniły się nasze marzenia 💞
Mysza28, AgulaM lubią tę wiadomość
starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Ciężka oligoteratozoospermia o nieznanej etiologii
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
HLA DQ2/DQ8 ❌ > dieta bezglutenowa
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
- trzeci transfer - podane dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
zmiana kliniki z invimed Pozna na Medart
luty 2024 - usg macicy 3d
kwiecień 2024 - histeroskopia
II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy -
Wytrwałości w staraniach ❤️
Wszystkiego dobrego dla Was. Dużo przychylnych osób dookoła, a jak najmniej wścibskich! Jesteśmy najsilniejsze pamiętajcie 🥰Mysza28, AgulaM, Kiraaa lubią tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Mysza28 wrote:Jak tam kiki jakieś nowe objawy doszły?
Dobrze się czuje, wiadomo szybko się męczę, częściej kładę się na drzemki ale myślę że to całkiem normalne.
Wyprawkę praktycznie całą mam. Wiec w sumie nie stresuje się.
A jak u Ciebie? 😀Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Maluszka mam już odwróconego główką do dołu. Ostatnio mocno już kopie, brzuch faluje 🙂.
Dobrze się czuje, wiadomo szybko się męczę, częściej kładę się na drzemki ale myślę że to całkiem normalne.
Wyprawkę praktycznie całą mam. Wiec w sumie nie stresuje się.
A jak u Ciebie? 😀 -
Nie mam jeszcze kupionego, różne opinie słyszałam. Najwięcej że nie opłaca się. Ale od samego początku chciałam go mieć więc wydaje mi się że zainwestuje w niego.
Teraz myślę że będzie dużo fajnych promek to warto kupićCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Nie mam jeszcze kupionego, różne opinie słyszałam. Najwięcej że nie opłaca się. Ale od samego początku chciałam go mieć więc wydaje mi się że zainwestuje w niego.
Teraz myślę że będzie dużo fajnych promek to warto kupić -
Mysza28 wrote:Szwagierka urodziła 8 grudnia i już kilka razy monitor zadziałał38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB
-
stokrotka2 wrote:Ja planuje wypozyczyc monitor oddechu w Pat i Maks. Slyszalam rowniez rozne opinie i przyznam, ze przy corce nie stosowalam, ale teraz chcialabym sprobowac.
-
Dokładnie, mi znajoma poleciła kupić smoczek dla wcześniaków do butelki (ona z avent miała). Podejrzewam że każda planuje kp ale wiadomo jak to może być z pokarmem dlatego też warto go kupić przy kompletowaniu wyprawki.
Ona urodziła w 38 tc I Malutka bardzo jej się krztusiła po wyjściu ze szpitala.
A macie jakiś fajny do polecenia sterylizator z podgrzewaczem? Najlepiej 2 w 1Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Dokładnie, mi znajoma poleciła kupić smoczek dla wcześniaków do butelki (ona z avent miała). Podejrzewam że każda planuje kp ale wiadomo jak to może być z pokarmem dlatego też warto go kupić przy kompletowaniu wyprawki.
A macie jakiś fajny do polecenia sterylizator z podgrzewaczem? Najlepiej 2 w 1 -
Kiki25 wrote:Dokładnie, mi znajoma poleciła kupić smoczek dla wcześniaków do butelki (ona z avent miała). Podejrzewam że każda planuje kp ale wiadomo jak to może być z pokarmem dlatego też warto go kupić przy kompletowaniu wyprawki.
A macie jakiś fajny do polecenia sterylizator z podgrzewaczem? Najlepiej 2 w 1
Ja polecam podgrzewacz i sterylizator na dwie butelki lionelo. Ogólnie jak szukacie takiego sprzętu to szukajcie takich na dwie butle. Dziewczyny, które nie były kp takie właśnie polecały.
https://allegro.pl/oferta/lionelo-thermup-podgrzewacz-do-butelek-podwojny-13416438027
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
No nic, powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 20:33
Wesprzyj naszą Kamisię
Oboje grubo po 30. Starania od 2013.
2018-2020 - 7 inseminacji
2018 25tc TTTS, dwa dni razem, Laura i Łucja 💔💔
2019 9tc poronienie zatrzymane 💔
2020-2023 - 7 transferów, 12 zarodków
2021 🌈🩵 syn!
2023 CB, poronienie naturalne 💔
2024 zmiana kliniki, start IV procedury
💚🍀 07.2024 - transfer jedynego zarodka po PGTA
4dpt - beta HCG 7,78 mlU/ml
5dpt - beta HCG 23,3 mlU/ml
7dpt - beta HCG 95,8 mlU/ml
9dpt - beta HCG 250 mlU/ml
11dpt- beta HCG 633 mlU/ml
13dpt - beta HCG 1314 mlU/ml
15dpt - beta HCG 2250 mlU/ml
19dpt - beta HCG 6885 mlU/ml
23dpt - beta HCG 16851 mlU/ml
28 dpt - mamy serduszko ❤️ CRL 9 mm
🍀💚🙏
-
Dżoanniks wrote:Ja polecam podgrzewacz i sterylizator na dwie butelki lionelo. Ogólnie jak szukacie takiego sprzętu to szukajcie takich na dwie butle. Dziewczyny, które nie były kp takie właśnie polecały.
https://allegro.pl/oferta/lionelo-thermup-podgrzewacz-do-butelek-podwojny-13416438027
Tez smoczki z tej firmy - https://patiimaks.pl/szukaj?controller=search&s=%09SMOCZKI+uspokajaj%C4%85ce+FIZJOLOGICZNE+SX+PRO+0-6M+2szt.+suavinex+-+Kolor+%3A+korona+szary&search=product&search
Nie wiem, czy to dobry zakup, okaze sie.38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB -
stokrotka2 wrote:Taki wlasnie zakupilam i wydaje sie bardzo praktyczny. A z butelek zakupilam wlasnie Suavinex - https://patiimaks.pl/produkt/53154-butelka-o-regulowanym-przeplywie-zero-zero-180ml.html
Tez smoczki z tej firmy - https://patiimaks.pl/szukaj?controller=search&s=%09SMOCZKI+uspokajaj%C4%85ce+FIZJOLOGICZNE+SX+PRO+0-6M+2szt.+suavinex+-+Kolor+%3A+korona+szary&search=product&search
Nie wiem, czy to dobry zakup, okaze sie.
Niestety tu nie pomogę bo jestem kp i jedyne butelki jakie miałam to lansinoh. One nam się przydały na początku jak dokarmiałam mm i na początku, żebym mogła gdzieś wyjść na dłużej bez synka. Ale później syn dostał alergii na bmk i tak trochę przestaliśmy korzystać z butelek. Staram się wychodzić na ok 3 h max albo z nim .Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
A macie jakiś fajny do polecenia sterylizator z podgrzewaczem? Najlepiej 2 w 1
Dzięki za polecenie smoczka, ja planuję kpi + mm
Podgrzewacz kupiłam Neno Lindo.
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
Dziewczyny chciałabym Was dopytać bo się strasznie dzisiaj zestresowałam. Jestem dzisiaj 26 dpt. Robiłam pierwsze usg tydzień temu i drugie dziś. Na razie u lekarza spoza kliniki bo w klinice pierwsze mam wyznaczone dopiero na 2.01. Są widoczne dwa pecherzyki - jeden malutki i jeden duży. Ten mały słabo rokuje ale duży podobno ok - ma już 17 mm. Nie było jednak jeszcze widać zarodka i szczerze mówiąc ja nie byłam w stanie dojrzeć pęcherzyka zoltkowego. Lekarz niby mówił ze wszystko na ten etap jest w porządku ale ja zaraz zwariuje ze stresu chyba. Czy to możliwe ze na tym etapie jeszcze nie ma ?starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Ciężka oligoteratozoospermia o nieznanej etiologii
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
HLA DQ2/DQ8 ❌ > dieta bezglutenowa
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
- trzeci transfer - podane dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
zmiana kliniki z invimed Pozna na Medart
luty 2024 - usg macicy 3d
kwiecień 2024 - histeroskopia
II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy -
Kiraaa wrote:Dziewczyny chciałabym Was dopytać bo się strasznie dzisiaj zestresowałam. Jestem dzisiaj 26 dpt. Robiłam pierwsze usg tydzień temu i drugie dziś. Na razie u lekarza spoza kliniki bo w klinice pierwsze mam wyznaczone dopiero na 2.01. Są widoczne dwa pecherzyki - jeden malutki i jeden duży. Ten mały słabo rokuje ale duży podobno ok - ma już 17 mm. Nie było jednak jeszcze widać zarodka i szczerze mówiąc ja nie byłam w stanie dojrzeć pęcherzyka zoltkowego. Lekarz niby mówił ze wszystko na ten etap jest w porządku ale ja zaraz zwariuje ze stresu chyba. Czy to możliwe ze na tym etapie jeszcze nie ma ?