Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 21 marca 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tu cały czas z Wami. Czytam na bieżąco. Kate trzymam również kciuki i za resztę również.

    U nas dobrze. Dajemy rade jak narazie. Dziewczyny pija i śpią. Przybierają dobrze. Oby tak dalej to będzie dobrze.

    Asiulka84, Myshon23, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 21 marca 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi92 wrote:
    Czy Ty dostałaś coś na progesteron? czy sam z siebie w następnym cyklu był ok?
    Dopiero zaczęłam nowy cykl, dziś mam 6dc i biorę estrofem i metypred, w 12dc mam monitoring i się okaże...

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 21 marca 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Dopiero zaczęłam nowy cykl, dziś mam 6dc i biorę estrofem i metypred, w 12dc mam monitoring i się okaże...
    Ja miałam w 11 dc dobry progesteron, a w 13 tak urósł. Brałam to co Ty. Dzis dostałam informacje, że w ciągu 7 dni dostane okres z odstawienia leków i w 2 dc mam zrobić progesteron i zaraz po badaniu zacząć od nowa leki do stymulacji przyjmować. Zobaczymy co wyjdzie.

    Karr lubi tę wiadomość

  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2529 3543

    Wysłany: 21 marca 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwoiła 336!!

    Domi92, Asiulka84, anka1987, Anna Ka, MmOoNnIiKkAa, Myshon23, oloowa2709, Ja anka, Karr, Madera2000, Saja, MonikA_89!, penceence, Paulcia28 lubią tę wiadomość

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1590 1194

    Wysłany: 21 marca 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Podwoiła 336!!
    Pięknie, gratuluję! :D

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 21 marca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Podwoiła 336!!
    Pięknie, brawo!

  • Martita92 Autorytet
    Postów: 637 656

    Wysłany: 21 marca 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Podwoiła 336!!
    Gratulacje! Super wiadomość!

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 21 marca 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi92 wrote:
    Ja miałam w 11 dc dobry progesteron, a w 13 tak urósł. Brałam to co Ty. Dzis dostałam informacje, że w ciągu 7 dni dostane okres z odstawienia leków i w 2 dc mam zrobić progesteron i zaraz po badaniu zacząć od nowa leki do stymulacji przyjmować. Zobaczymy co wyjdzie.

    Hmm dziwne to... może po stymulacji jajniki jeszcze nie uspokoiły się... albo powinni byli wcześniej ruszyć z prolutexem, nie wiem jak to wytłumaczyć..jestem bardzo ciekawa jak będzie u mnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 20:25

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 21 marca 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Podwoiła 336!!
    Gratulacje:)


    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 21 marca 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu wylądowałam na Polnej, tym razem moja położna mnie tam wysłała. Zbadali mnie, zrobili ktg i odesłali do domu z zestawem leków na twardnienie brzucha i zaleceniem oszczędnego trybu życia. Jedna z dziewczyn jest już nisko główką ułożona...

    A ktoś wie, co u Miki?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 22:36

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 22 marca 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Podwoiła 336!!
    Super! Umawiasz się już na USG? :D

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 22 marca 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Trzymam &&& :)
    Monika89 to zależy jaki bedzie wynik histero ale mam nadzieje ze jednak cos znajda ;)
    Wolisz żeby coś wyszło? :P Z jednej strony rozumiem, bo łatwiej walczyć z wrogiem, którego się zna, ale jak coś wyjdzie to będziecie musieli odłożyć stymulację. Poza histero macie jeszcze jakiś pomysł co można zbadać? Z tego co pamiętam, to zarodki mieliście dobrej, tylko problem z implantacją, tak?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2529 3543

    Wysłany: 22 marca 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Super! Umawiasz się już na USG? :D
    Tak na wtorek jade. W poniedziałek zrobie jeszcze bhcg po 96h i z wynikiem na wizyte. Jakos trzeba przeżyć do wtorku i nie zwariować

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 22 marca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Wolisz żeby coś wyszło? :P Z jednej strony rozumiem, bo łatwiej walczyć z wrogiem, którego się zna, ale jak coś wyjdzie to będziecie musieli odłożyć stymulację. Poza histero macie jeszcze jakiś pomysł co można zbadać? Z tego co pamiętam, to zarodki mieliście dobrej, tylko problem z implantacją, tak?
    Wiesz juz tyle czekam ze miesiac w jedna czy w druga niw robi roznicy. Tak my zarodki mielismy ok mialam zalecenie od immunologa cos tam jeszcze pobadac ale narazie odpuscilismy ten kierunek. Zobaczymy jak bedzie tym razem ;)

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • LittleGirlBlue Autorytet
    Postów: 801 129

    Wysłany: 22 marca 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Nas podejście Z tez zraziło, mnie może mniej, bo ja bardziej cenie profesjonalizm i szczerosc niż ubieranie w ładne słowa, ale mój TŻ poczuł się bardzo urażony i poniżony, wiec nawet jak byśmy poszli tam to na pewno nie do dr Z. Ale myśle, ze on ma doświadczenie i wie co robi.

    Odnosząc się do tej i wszystkich innych wypowiedzi na temat Medartu mogę tylko powiedzieć że bardzo BARDZO odradzam dr Z i ta klinikę. Straciliśmy rok i kupę kasy na niepotrzebne procedury, nie mówiąc o nerwach i zdrowiu. Nie chcę wchodzić w szczegóły. Dr Z mianował się 'andrologiem' nie wiem na jakiej podstawie, bo nasienia to on nawet porządnie zbadać nie chce. Odradzam parom z problemem męskim, dr Z na pewno nie pomoże, nie wspominając o braku manier i czasami zwykłym chamstwie.
    Na razie pomoc uzyskaliśmy w Invimed, czekamy na rozwój wydarzeń.

    Madera2000 lubi tę wiadomość

  • i_ka Autorytet
    Postów: 1590 1194

    Wysłany: 23 marca 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od rana niespodziane w postaci okresu :( Piec dni wcześniej, wiec muszę przesunąć pierwsza wizytę przed procedura i wszystko się opóźnia. Widzę, ze już na dzień dobry mam lekcje cierpliwości 👌

    Myshon23 lubi tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 23 marca 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    A ja mam od rana niespodziane w postaci okresu :( Piec dni wcześniej, wiec muszę przesunąć pierwsza wizytę przed procedura i wszystko się opóźnia. Widzę, ze już na dzień dobry mam lekcje cierpliwości 👌
    Kurczę nie chciałam polubić:( ale czemu się opóźni? Będziesz musiała zaczynać dopiero od kolejnego cyklu?

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1590 1194

    Wysłany: 23 marca 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze tak, bo mam wizytę we wtorek a to będzie już czwarty dzień cyklu, a to raczej za późno na branie lekow. I w ogóle S kazał przyjść na pierwsza wizytę przed procedura w drugiej połowie cyklu, wiec muszę przełożyć wizytę o jakieś 2 tygodnie i będziemy mogli zaczac od kolejnego :/

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 23 marca 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    A ja mam od rana niespodziane w postaci okresu :( Piec dni wcześniej, wiec muszę przesunąć pierwsza wizytę przed procedura i wszystko się opóźnia. Widzę, ze już na dzień dobry mam lekcje cierpliwości 👌
    Miałam to samo i musieliśmy czekać na następny cykl...

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 marca 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Wiesz juz tyle czekam ze miesiac w jedna czy w druga niw robi roznicy. Tak my zarodki mielismy ok mialam zalecenie od immunologa cos tam jeszcze pobadac ale narazie odpuscilismy ten kierunek. Zobaczymy jak bedzie tym razem ;)
    Mam nadzieję, że się uda bez dodatkowych badań. Bociany już latają, trzeba je tylko zwabić 😁😁

    Asiulka84, Madera2000, Anna Ka, Karr lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego