Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dał mi skierowanie, ale tam nie ma do jakiego Szpitala, powiedział tylko , że najlepiej na Polna lub Raszei, ale z Raszei i tak pewnie odeślą na Polną, bo nie wszędzie leczą tą farmakologią...

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie dal skierowania. Czuję się okresowo ale nie krwawie nie wiem czy dalej czekać czy iść do szpitala dziś jest 5 dzień jak nie biorę leków. Co byście zrobiły???

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczęłam krwawic. Brzuch nie boli ale to żywa krew i czuję się słabo trochę skrzepow też mam. Oby się wyczyscilo dobrze

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch moze Cie nie bolec przy wysokiej becie. Ja mialam dwa cykle z pozytywna beta i normalnym okresem i pierwszy raz wogole brzuch mnie nie bolał. Beta spadła dopiero na trzeci okres ale u mnie w jajowodzie byla ciaza to organizm sam musiał zwalczyć a u Was to macica sie oczyszcza. Wiec tu beta powinna spaść po pierwszym okresie.
    A ja juz 4dzien z estrofemem i bola mnie jajniki jak przed owu. Mam nadzieje ze to raczej jeszcze po punkcji ten bol a nie ze jakies pecherzyki mi tam rosna. 1.07 mamy wizyte u dr K i monitoring endo i umówienie transferu. Czy sa jakies przeciwskazania ze moze nie dojsc do transferu? Chodzi mi o wyniki hormonow z jakimi nie dopuszczają do crio. Wiadomo ze endo musi byc ladne ale zastanawiam sie czy cos moze przeszkodzić jeszcze

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam progesteron zbadany przed zastrzykami z prolutexu i wynik mosi być mniejszy niż 1 potem już nie sprawdzają bo wiadomo że musi rosnąć od zastrzyków.
    Szukałam gdzieś informacji czy po invitro często kobiety mają takie sytuacje jak moja. Więcej jest osób po naturalnych ciazach

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10389

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, przy crio musi być progesteron poniżej 1 w 14-15dc. Dopiero wtedy dr zleca przyjmowanie dodatkowego progesteronu w bardzo wysokich dawkach

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede w 12 dc w klinice to pewnie dr bedzie kazala mi zbadac

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak długo będę krwawic

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Cicha. Ekspertka
    Postów: 202 83

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Ciekawe jak długo będę krwawic
    Ja krwawilam, a później plamilam 7 dni

    Renesme lubi tę wiadomość

    PCOS, hashimoto, endometrioza,kir AA

    wrzesień 2018: ciąża naturalna - 5 tydzień [*]
    styczeń 2019: start z ivf
    marzec 2019: start stymulacji/długi protokół/pobrano 25 komórek
    kwiecień 2019: mamy 9 mrozaczków
    kwiecień 2019: criotransfer - 5 tydzień [*]
    lipiec 2019: criotransfer z Accofil, Encorton, Neoparin - 4 tydzień [*]
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po odstawieniu leków na trzeci dzień dostałam żywoczerwenego krwawienia, trwało 2 dni, później 1,5 tygodnia plamień, ale beta jeszcze rosła, a jak pierwszy raz spadła to na drugi dzień powtórka żywoczerwone krwawienie i to spore ( zmieniałam podpaske co 20 minut) plus duży skrzep/ tkanka... csły czas bez bólów większych, teraz znowu plamienia, w piątek beta na pozimie ok 1400, jutro powtarzam więc zobaczę czy dalej spada. Nie wiem czy krwawienie się powtórzy...

    Renesme lubi tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się ładnie zapowiada. Cicha a co u ciebie nie tak z ciąża??

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W chyba 10 dniu cyklu sprawdzałam progesteron. Za drugim crio wyszło mi bardzo wysokie, ale po badaniu dr K mówiła że nie ma podstaw aby był tak wysoki i powtórzyłam w klinice badanie bo pierwsze robiłam u nas w Wol. Jak się okazało progesteron był poniżej 1, a labo od nas przepisało poprzedni wynik... najgorsze kilka godzin czekania za tym wynikiem bo jakby był wysoki to crio odwołane

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś krwawienie o dużo mniejsze chyba z cztery razy tkanki ze mnie wyszły. W środę wracam do pracy na trzy dni a potem miesiąc urlopu

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1446 1141

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę punkcja ✌️

    Rubira, Karr, anka1987, Asiulka84, Renesme, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś powtarzałam znów betę, na szczęście spada, teraz 1228 (w piatek było ponad 1400). Dr odpisał, że to dobrze i żeby powtórzyć w piątek. Może ominie mnie szpital, ale gdzieś wyczytałam, że beta spada tyle czasu ile rosła, więc ok. 8 tygodni się zejdzie:/ później odczekać cykl to coś czuję , że do września będzie czekał na nas ostatni mrozaczek...

    Renesme lubi tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    W środę punkcja ✌️
    ✊✊✊zaciśnięte kciukasy

    i_ka, Renesme lubią tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1446 1141

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze każdy reaguje inaczej, ale jeżeli wszystko będzie ok to chyba mogę iść następnego dnia po punkcji do pracy? Czy uważacie, ze ten drugi dzień odpoczynku tez jest konieczny?

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam się dobrze po punkcji i szłam do pracy. Karr to razem we wrześniu przyjmiemy kropeczki.

    Karr lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10389

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    W środę punkcja ✌️
    Trzymam kciuki! ✊😘✊

    i_ka, Rubira lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Rubira Przyjaciółka
    Postów: 92 82

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze każdy reaguje inaczej, ale jeżeli wszystko będzie ok to chyba mogę iść następnego dnia po punkcji do pracy? Czy uważacie, ze ten drugi dzień odpoczynku tez jest konieczny?

    Tak możesz normalnie iść na drugi dzień do pracy. W dniu punkcji, po zabiegu powinna być z tobą w domu osoba dorosła w razie nagłego zasłabnięcia. To się rzadko zdarza, ale zawsze przed tym przestrzegają w klinice.

    9G34p2.png

    20.05.2019- USG 7 tydz. jest ❤️
    07.05.2019- USG 5 tydz, zarodek w macicy
    06.05.2019- beta 8707
    27.04.2019- beta 225
    17.04.2019- criotransfer 1 zarodka 4AA
    03.2019- stymulacja, protokół z antagonista, punkcja - 11 komórek, FertillChip, ICSI, w 5 dniu zamrożono 4 zarodki (1xAA i 3xAB)
    01.2019- kwalifikacja do IVF, suplementacja DHEA, Q10, D3 4000
    12.2018- AMH spadło do 0.69! (mam 33 lata)
    11.2018 - IUI z Lamette, Ovitrelle
    10.2018 - IUI z Lamette, Clo, Ovitrelle
    06-08.2018 - 3 stymulacje Etruzil, 07.2018 - sonoHSG (oba jajowody drożne)
    03-05.2018 - 3 stymulacje Clostybegyt (z tego 2 z Ovitrelle)
    03.2018 AMH - 1.77, podwyższona prolaktyna, za wolno rosnące pęcherzyki
    umiarkowany czynnik męski - oligozoospermia
    01.2018 - początek leczenia w Invimed
    2017 - rok naturalnych starań
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego