Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1445 1140

    Wysłany: 18 lipca 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pon mam transfer, dr rekomenduje podanie 2 zarodkow, mówi, ze tak rekomendują jeżeli są tylko 2 zarodki, bo jest większa szansa na ciąże. Myśle, ze go posłuchamy, chociaż zmartwiło mnie to, bo to właściwie jedna jedyna szansa... także idziemy na całość :)

    Lili_E, kate2friend, Asiulka84, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Lili_E Autorytet
    Postów: 316 338

    Wysłany: 18 lipca 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dziewczyny w pon mam transfer, dr rekomenduje podanie 2 zarodkow, mówi, ze tak rekomendują jeżeli są tylko 2 zarodki, bo jest większa szansa na ciąże. Myśle, ze go posłuchamy, chociaż zmartwiło mnie to, bo to właściwie jedna jedyna szansa... także idziemy na całość :)
    ✊✊✊✊☺

    i_ka, Renesme lubią tę wiadomość

    5 lat starań
    grudzień 2016 - puste jajo płodowe
    06.04. - pierwsze IVF ICSI - 2 blastki 3BB - Beta 9dpt: <0,1 :(
    1.07. - drugie IVF IMSI - 1 blastka 4AB
    beta 9dpt - 255,4
    beta 11dpt - 548,0
    beta 14 dpt - 1938 :):)
    ❄❄

    NykBp2.png
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 18 lipca 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ✊✊ niech bedzie podwójne szczescie

    i_ka lubi tę wiadomość

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1445 1140

    Wysłany: 18 lipca 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Trzymam kciuki ✊✊ niech bedzie podwójne szczescie
    Dr mówi, ze na podwójne szanse są maleńkie, nie zakłada, ze 2 się przyjmą. Ja się nastawiałam cały czas na 1 zarodek i nie braliśmy pod uwagę 2, ale jeśli dr tak rekomenduje to go posłuchamy ;)

    kate2friend lubi tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Cicha. Ekspertka
    Postów: 202 83

    Wysłany: 18 lipca 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dr mówi, ze na podwójne szanse są maleńkie, nie zakłada, ze 2 się przyjmą. Ja się nastawiałam cały czas na 1 zarodek i nie braliśmy pod uwagę 2, ale jeśli dr tak rekomenduje to go posłuchamy ;)

    A mogę zapytać u jakiego lekarza jesteście w klinice?

    PCOS, hashimoto, endometrioza,kir AA

    wrzesień 2018: ciąża naturalna - 5 tydzień [*]
    styczeń 2019: start z ivf
    marzec 2019: start stymulacji/długi protokół/pobrano 25 komórek
    kwiecień 2019: mamy 9 mrozaczków
    kwiecień 2019: criotransfer - 5 tydzień [*]
    lipiec 2019: criotransfer z Accofil, Encorton, Neoparin - 4 tydzień [*]
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 18 lipca 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dr Sroki jestem a transfer robiła mi Pani Dorotka

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1445 1140

    Wysłany: 18 lipca 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha. wrote:
    A mogę zapytać u jakiego lekarza jesteście w klinice?
    dr Sroka :)

    kate2friend lubi tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 18 lipca 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie mam doswiadczenia jak jest z tym usg mamuśki musialyby sie wypowiedziec ale wydaje mi sie ze te pierwsze warto zrobic w klinice. Jak twoje samopoczucie. Ja dzis juz w pracy i o niebo lepiej sie czuje nie wariuje od natloku mysli przynajmniej 😉

    kate2friend, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 18 lipca 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, w międzyczasie skoro jestem w zawieszeniu postanowiłam zrobić sobie badanka w kierunku trombofilii i dziś dostałam wyniki:
    MTHFR 677C-T - wynik nieprawidłowy, układ heterozygotyczny;
    pozostałe: MTHFR A1298C, Czynnik V Leiden, Czynnik V R2, Czynnik II Protrobina, PAI-1 - wyniki prawidłowe.

    Czy orientujecie się co to oznacza i jak to ugryźć?

    agaaa90 lubi tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 18 lipca 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę byłam w klinice. Umówiłam się też na kolejną bo był krwiak i dr K. Chciała się upewnic czy wszystko ok ale akurat byłam w szpitalu. Już się nie umówiłam na kolejne wizyty tylko poszłam do swojego lokalnego gina 😉 A w sobotę kończymy 37 tydzień 😍

    Asiulka84, Karr, kate2friend, Renesme, MonikA_89!, Myshon23, Rubira lubią tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 18 lipca 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 ✊✊✊ za jutrzejszą betę;)

    Asiulka84, Saja lubią tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 18 lipca 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 3 weryfikacja bety chciałbym ładny przyrost zeby juz bylo powyżej 800. Jesli tak bedzie to juz mozna wyeliminować np cp. Stres ogromny. Trzymajcie kciuki. Po 15 mam wizyte u swojego gina i wypisze mi leki.

    Karr, Asiulka84, oloowa2709, Lili_E lubią tę wiadomość

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • Saja Autorytet
    Postów: 976 242

    Wysłany: 18 lipca 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    Kate gratulacje:):):)

    Asiulka dalej trzymam kciuki!!!

    Saja zaglądasz tu jeszcze? Mogę wysłać zaproszenie i wiadomość priv?

    Jasne

    kate2friend lubi tę wiadomość

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7302 10342

    Wysłany: 19 lipca 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Hej laski, w międzyczasie skoro jestem w zawieszeniu postanowiłam zrobić sobie badanka w kierunku trombofilii i dziś dostałam wyniki:
    MTHFR 677C-T - wynik nieprawidłowy, układ heterozygotyczny;
    pozostałe: MTHFR A1298C, Czynnik V Leiden, Czynnik V R2, Czynnik II Protrobina, PAI-1 - wyniki prawidłowe.

    Czy orientujecie się co to oznacza i jak to ugryźć?
    Mthfr heterozygotyczny oznacza, że jeden z pary genów jest wadliwy, ale drugi prawidłowy. Jest to lżejsza forma mutacji. Oznacza, że jak 40-50% populacji nie przyswajasz w pełni syntetycznego kwasu foliowego. Przerzuć się poprostu na metylowany :)

    Karr lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7302 10342

    Wysłany: 19 lipca 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, Kate, mocne kciukasy za bety! ✊✊✊

    I_ka, nam dr dwa razy rekomendował, żeby wziąć dwa zarodki. Za pierwszym mieliśmy tylko 2 blastki, wzięliśmy obie, była pojedyncza ciąża.
    Przy drugiej procedurze też braliśmy 2, ale żaden się nie zagnieździł. W kolejnym transferze byłs ostatnia śnieżynka i beta skoczyła, ale potem spadła. To jest loteria, ciężko przewidzieć jak organizm się zachowa. Niby mówią, że przy 2 jest większa szansa na ciążę. Ważne jednak, żeby były w podobnej fazie rozwoju. Trzymam kciuki, żeby się udało! ✊😘

    kate2friend, Karr, Asiulka84, i_ka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 19 lipca 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mthfr heterozygotyczny oznacza, że jeden z pary genów jest wadliwy, ale drugi prawidłowy. Jest to lżejsza forma mutacji. Oznacza, że jak 40-50% populacji nie przyswajasz w pełni syntetycznego kwasu foliowego. Przerzuć się poprostu na metylowany :)
    Uff to nie tak źle, bałsm się, że heparyna i te sprawy...

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 19 lipca 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze w labie i czekam...z nerwow to az mi niedobrze.

    i_ka, Renesme, kate2friend, Karr lubią tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 19 lipca 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ✊✊✊✊✊✊

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Lili_E Autorytet
    Postów: 316 338

    Wysłany: 19 lipca 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, Kate trzymam kciuki za Wasz bety

    Ja dziś miałam pierwszą wizytę "potwierdzającą". Pęcherzyk ładny, a kropeczek ma 1mm :) kolejną wizytę za 2 tyg. p. Doktor powiedziała, że mogę już mieć u swojego gin - to tak a propos wcześniejszych postów

    i_ka, Renesme, anka1987, kate2friend, Asiulka84, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    5 lat starań
    grudzień 2016 - puste jajo płodowe
    06.04. - pierwsze IVF ICSI - 2 blastki 3BB - Beta 9dpt: <0,1 :(
    1.07. - drugie IVF IMSI - 1 blastka 4AB
    beta 9dpt - 255,4
    beta 11dpt - 548,0
    beta 14 dpt - 1938 :):)
    ❄❄

    NykBp2.png
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1445 1140

    Wysłany: 19 lipca 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Asiulka, Kate, mocne kciukasy za bety! ✊✊✊

    I_ka, nam dr dwa razy rekomendował, żeby wziąć dwa zarodki. Za pierwszym mieliśmy tylko 2 blastki, wzięliśmy obie, była pojedyncza ciąża.
    Przy drugiej procedurze też braliśmy 2, ale żaden się nie zagnieździł. W kolejnym transferze byłs ostatnia śnieżynka i beta skoczyła, ale potem spadła. To jest loteria, ciężko przewidzieć jak organizm się zachowa. Niby mówią, że przy 2 jest większa szansa na ciążę. Ważne jednak, żeby były w podobnej fazie rozwoju. Trzymam kciuki, żeby się udało! ✊😘
    Dzieki Monika za odpowiedz, no właśnie trudno przewidzieć, bierzemy dwa tak jak doktor rekomenduje i będzie co ma być, najwyżej bedziemy działać od nowa.... Chciaz o bliźniakach nie myśleliśmy :D A Wy kiedy startujecie z kolejna procedura?

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego