X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Ja czekalam na operacje, wiec o stymulacji nie bylo mowy :) ale mialam sie rowniez przez caly ten czas zabezpieczac zeby przypadkiem nie zajsc w ciaze. Lekarz mi jakos to tlumaczyl, ze po lyzeczkowaniu zostaja jakies rowki/dziury w macicy i jezeli zarodek sie w tym miejscu zagniezdzi to moze dojsc do powaznych komplikacji. A po 3 miesiacach jest juz niby pewnosc, ze wszystko sie wygoilo.
    Ja po poronieniu byłam u 3 lekarzy i każdy mówił do innego. Jeden kazał odczekać 3 miesiące, drugi dwa a trzeci, że po pierwszej @ po poronieniu już wszystko wraca do normy i można próbować naturalnie. Byłam na USG jakoś 3tyg po zabiegu i wyglądało już wszystko prawidłowo. Podobno organizm głupi nie jest i nie dopuści do ciąży, jeśli nie jest na to gotowy :) Co do stymulacji, to S. tylko mówił, że trzeba odczekać 3 miesiące od punkcji, bo jednak narkoza jest dość obciążająca dla organizmu. Chociaż niektóre kliniki robią procedury z pełną stymulacją ciągiem i też pacjentki zachodzą w zdrowe ciąże

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja po poronieniu byłam u 3 lekarzy i każdy mówił do innego. Jeden kazał odczekać 3 miesiące, drugi dwa a trzeci, że po pierwszej @ po poronieniu już wszystko wraca do normy i można próbować naturalnie. Byłam na USG jakoś 3tyg po zabiegu i wyglądało już wszystko prawidłowo. Podobno organizm głupi nie jest i nie dopuści do ciąży, jeśli nie jest na to gotowy :) Co do stymulacji, to S. tylko mówił, że trzeba odczekać 3 miesiące od punkcji, bo jednak narkoza jest dość obciążająca dla organizmu. Chociaż niektóre kliniki robią procedury z pełną stymulacją ciągiem i też pacjentki zachodzą w zdrowe ciąże
    Tak wiem stymulację miałam w czerwcu więc jakby tak patrzeć to zanim zacznę kolejną to mina 3 miesiace. Świeżego bym sobie nie podała bo się nie przyjmuje i nie chce

• Danadana Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Po ilu dniach dzwonili do Was z embriologii?
    Mi 3 doba mija w sobotę i zastanawiam się, czy zadzwonią, czy będą czekać do poniedziałku/wtorku. Koordynatorka mi tylko odpisała,że po zakończonej hodowli się skontaktują... Co oznaczałoby,że pewnie raczej wtorek o ile się coś utrzyma.

Danadana
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy dwóch ostatnich procedurach dzwonili dopiero 6 dnia po punkcji ;) czekają do końca hodowli:)

Danadana lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u nas tej hodowli może w ogóle nie być ;) stąd pytam

Danadana
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie umówiła na jutro na wizytę kontrolna więc juz coś powinnam wiedzieć, ale to nie bedzie 6 doba. Przy poprzedniej procedurze dzwonili właśnie w 6.

Danadana lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia 🤞 a jak szybko dostalyscie miesiączkę? Ja właśnie chyba dostałam... Zadzwoniłam do koordynatorki i muszę zrobić badania krwi :( czy to możliwe 3 dni po punkcji...?!

Danadana
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Powodzenia 🤞 a jak szybko dostalyscie miesiączkę? Ja właśnie chyba dostałam... Zadzwoniłam do koordynatorki i muszę zrobić badania krwi :( czy to możliwe 3 dni po punkcji...?!
    Strasznie szybko 😱 Ja miałam gdzieś po 10-12 dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 10:18

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mówił,że około tygodnia.... Może to tylko plamienie...

Danadana
  • penceence Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana ja mialam po ok tygodniu. Moze to tylko plamienie i minie kilka dni zanim sie rozkreci.

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przepisała progesteron besins na 10 dni żeby za szybko nie przyszla, tylko w normalnym terminie.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ja progesteronu nie dostałam. Doktorek powiedział,że mam czekać na silne krwawienie i tyle...no to czekamy 😊

Danadana
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment z 6 zaplodnionych mam 2 które ksiazkowo się rozwijają. W poniedziałek embriolodzy zadzwonią czy zostały 2.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Na ten moment z 6 zaplodnionych mam 2 które ksiazkowo się rozwijają. W poniedziałek embriolodzy zadzwonią czy zostały 2.
    A jak pozostałe? Mogą jeszcze ruszyć ✊✊✊

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A jak pozostałe? Mogą jeszcze ruszyć ✊✊✊
    Pozostałe 4 już odpadły, dwa w pierwszym dniu a dwa wczoraj.

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Oby te dwie się rozwinęły bo moje właśnie najbardziej padały po 3 dobie

Nika1 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Czyli mogły być słabe komórki albo coś poszło nie tak przy zapłodnieniu. U nas zwykle padały w 3 dobie, jak dochodziły "do głosu" plemniki. Chociaż i tak od samego początku zarodki były drugiej klasy, ze względu na moje słabe komórki

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czyli mogły być słabe komórki albo coś poszło nie tak przy zapłodnieniu. U nas zwykle padały w 3 dobie, jak dochodziły "do głosu" plemniki. Chociaż i tak od samego początku zarodki były drugiej klasy, ze względu na moje słabe komórki
    Pierwsze dwa miały jakieś wady genetyczne, drugie padły w 3 dobie a te 2 pozostałe są już podzielona bardzo ładnie i modlę się żeby przetrwały. Do poniedziałku niepewność. A jak u Ciebie z tymi zaplodnionymi 12? Bo chyba nie pisałaś albo przegapiłam. Transfer był 3 dni owych, a co z resztą?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Pierwsze dwa miały jakieś wady genetyczne, drugie padły w 3 dobie a te 2 pozostałe są już podzielona bardzo ładnie i modlę się żeby przetrwały. Do poniedziałku niepewność. A jak u Ciebie z tymi zaplodnionymi 12? Bo chyba nie pisałaś albo przegapiłam. Transfer był 3 dni owych, a co z resztą?
    Reszta została w hodowli. W poniedziałek dzwoniła embriolog, że zamrozili dwa 5-cio dniowe i jeden 6-cio dniowy.
    Mocno trzymam kciuki za twoich dwóch wojowników. Będziesz chciała transferować pojedynczo czy od razu parkę? :)

Ja mam dzisiaj 8dpt i coraz bardziej się stresuję testowaniem 😱 Zrobiłabym nawet jutro zwykły test, ale jak zobaczę biel to pewnie się nakręcę, że się nie udało. W pierwszej ciąży w 9dpt blastocysty mi wyszedł biały test, a 10dpt beta 65. Też miałam dwa zarodki podane, tylko o dwa dni starsze. Czasem mnie coś zakłuje w brzuchu, ale wiem że to żaden wyznacznik, bo mnie brzuch ciągnął i przy becie dodatniej i zerowej. Co mnie zastanawia, to kompletny brak bólu piersi. Zwykle jak brałam progesteron, to je czułam, a od kilku cykli nic kompletnie 🤷

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Reszta została w hodowli. W poniedziałek dzwoniła embriolog, że zamrozili dwa 5-cio dniowe i jeden 6-cio dniowy.
    Mocno trzymam kciuki za twoich dwóch wojowników. Będziesz chciała transferować pojedynczo czy od razu parkę? :)

Ja mam dzisiaj 8dpt i coraz bardziej się stresuję testowaniem 😱 Zrobiłabym nawet jutro zwykły test, ale jak zobaczę biel to pewnie się nakręcę, że się nie udało. W pierwszej ciąży w 9dpt blastocysty mi wyszedł biały test, a 10dpt beta 65. Też miałam dwa zarodki podane, tylko o dwa dni starsze. Czasem mnie coś zakłuje w brzuchu, ale wiem że to żaden wyznacznik, bo mnie brzuch ciągnął i przy becie dodatniej i zerowej. Co mnie zastanawia, to kompletny brak bólu piersi. Zwykle jak brałam progesteron, to je czułam, a od kilku cykli nic kompletnie 🤷
    Bedziemy transferowac pojedynczo, ale narazie nie. Niestety przez koronę musiałam zmienić pracę i poczekamy, aż przejdę na umowę na dłuższy czas. Wszystko miało być inaczej a covid popieprzyl szyki. To macie jeszcze 3, ale to już bedzie rodzeństwo bo teraz będzie dobrze. Jakoś czuję to w kościach. Wiem, że trudno się powstrzymać ale może lepiej nie sikaj tylko rób sama betę. A z objawami to różnie bywa, nie pomaga to że się doszukujemy na siłę. Cały czas trzymam ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:39

MonikA_89! lubi tę wiadomość

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ