X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Ja czekalam na operacje, wiec o stymulacji nie bylo mowy :) ale mialam sie rowniez przez caly ten czas zabezpieczac zeby przypadkiem nie zajsc w ciaze. Lekarz mi jakos to tlumaczyl, ze po lyzeczkowaniu zostaja jakies rowki/dziury w macicy i jezeli zarodek sie w tym miejscu zagniezdzi to moze dojsc do powaznych komplikacji. A po 3 miesiacach jest juz niby pewnosc, ze wszystko sie wygoilo.
    Ja po poronieniu byłam u 3 lekarzy i każdy mówił do innego. Jeden kazał odczekać 3 miesiące, drugi dwa a trzeci, że po pierwszej @ po poronieniu już wszystko wraca do normy i można próbować naturalnie. Byłam na USG jakoś 3tyg po zabiegu i wyglądało już wszystko prawidłowo. Podobno organizm głupi nie jest i nie dopuści do ciąży, jeśli nie jest na to gotowy :) Co do stymulacji, to S. tylko mówił, że trzeba odczekać 3 miesiące od punkcji, bo jednak narkoza jest dość obciążająca dla organizmu. Chociaż niektóre kliniki robią procedury z pełną stymulacją ciągiem i też pacjentki zachodzą w zdrowe ciąże

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja po poronieniu byłam u 3 lekarzy i każdy mówił do innego. Jeden kazał odczekać 3 miesiące, drugi dwa a trzeci, że po pierwszej @ po poronieniu już wszystko wraca do normy i można próbować naturalnie. Byłam na USG jakoś 3tyg po zabiegu i wyglądało już wszystko prawidłowo. Podobno organizm głupi nie jest i nie dopuści do ciąży, jeśli nie jest na to gotowy :) Co do stymulacji, to S. tylko mówił, że trzeba odczekać 3 miesiące od punkcji, bo jednak narkoza jest dość obciążająca dla organizmu. Chociaż niektóre kliniki robią procedury z pełną stymulacją ciągiem i też pacjentki zachodzą w zdrowe ciąże
    Tak wiem stymulację miałam w czerwcu więc jakby tak patrzeć to zanim zacznę kolejną to mina 3 miesiace. Świeżego bym sobie nie podała bo się nie przyjmuje i nie chce

• Danadana Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Po ilu dniach dzwonili do Was z embriologii?
    Mi 3 doba mija w sobotę i zastanawiam się, czy zadzwonią, czy będą czekać do poniedziałku/wtorku. Koordynatorka mi tylko odpisała,że po zakończonej hodowli się skontaktują... Co oznaczałoby,że pewnie raczej wtorek o ile się coś utrzyma.

Danadana
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy dwóch ostatnich procedurach dzwonili dopiero 6 dnia po punkcji ;) czekają do końca hodowli:)

Danadana lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u nas tej hodowli może w ogóle nie być ;) stąd pytam

Danadana
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie umówiła na jutro na wizytę kontrolna więc juz coś powinnam wiedzieć, ale to nie bedzie 6 doba. Przy poprzedniej procedurze dzwonili właśnie w 6.

Danadana lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia 🤞 a jak szybko dostalyscie miesiączkę? Ja właśnie chyba dostałam... Zadzwoniłam do koordynatorki i muszę zrobić badania krwi :( czy to możliwe 3 dni po punkcji...?!

Danadana
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Powodzenia 🤞 a jak szybko dostalyscie miesiączkę? Ja właśnie chyba dostałam... Zadzwoniłam do koordynatorki i muszę zrobić badania krwi :( czy to możliwe 3 dni po punkcji...?!
    Strasznie szybko 😱 Ja miałam gdzieś po 10-12 dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 10:18

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mówił,że około tygodnia.... Może to tylko plamienie...

Danadana
  • penceence Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana ja mialam po ok tygodniu. Moze to tylko plamienie i minie kilka dni zanim sie rozkreci.

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przepisała progesteron besins na 10 dni żeby za szybko nie przyszla, tylko w normalnym terminie.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ja progesteronu nie dostałam. Doktorek powiedział,że mam czekać na silne krwawienie i tyle...no to czekamy 😊

Danadana
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment z 6 zaplodnionych mam 2 które ksiazkowo się rozwijają. W poniedziałek embriolodzy zadzwonią czy zostały 2.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Na ten moment z 6 zaplodnionych mam 2 które ksiazkowo się rozwijają. W poniedziałek embriolodzy zadzwonią czy zostały 2.
    A jak pozostałe? Mogą jeszcze ruszyć ✊✊✊

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A jak pozostałe? Mogą jeszcze ruszyć ✊✊✊
    Pozostałe 4 już odpadły, dwa w pierwszym dniu a dwa wczoraj.

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Oby te dwie się rozwinęły bo moje właśnie najbardziej padały po 3 dobie

Nika1 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Czyli mogły być słabe komórki albo coś poszło nie tak przy zapłodnieniu. U nas zwykle padały w 3 dobie, jak dochodziły "do głosu" plemniki. Chociaż i tak od samego początku zarodki były drugiej klasy, ze względu na moje słabe komórki

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czyli mogły być słabe komórki albo coś poszło nie tak przy zapłodnieniu. U nas zwykle padały w 3 dobie, jak dochodziły "do głosu" plemniki. Chociaż i tak od samego początku zarodki były drugiej klasy, ze względu na moje słabe komórki
    Pierwsze dwa miały jakieś wady genetyczne, drugie padły w 3 dobie a te 2 pozostałe są już podzielona bardzo ładnie i modlę się żeby przetrwały. Do poniedziałku niepewność. A jak u Ciebie z tymi zaplodnionymi 12? Bo chyba nie pisałaś albo przegapiłam. Transfer był 3 dni owych, a co z resztą?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Pierwsze dwa miały jakieś wady genetyczne, drugie padły w 3 dobie a te 2 pozostałe są już podzielona bardzo ładnie i modlę się żeby przetrwały. Do poniedziałku niepewność. A jak u Ciebie z tymi zaplodnionymi 12? Bo chyba nie pisałaś albo przegapiłam. Transfer był 3 dni owych, a co z resztą?
    Reszta została w hodowli. W poniedziałek dzwoniła embriolog, że zamrozili dwa 5-cio dniowe i jeden 6-cio dniowy.
    Mocno trzymam kciuki za twoich dwóch wojowników. Będziesz chciała transferować pojedynczo czy od razu parkę? :)

Ja mam dzisiaj 8dpt i coraz bardziej się stresuję testowaniem 😱 Zrobiłabym nawet jutro zwykły test, ale jak zobaczę biel to pewnie się nakręcę, że się nie udało. W pierwszej ciąży w 9dpt blastocysty mi wyszedł biały test, a 10dpt beta 65. Też miałam dwa zarodki podane, tylko o dwa dni starsze. Czasem mnie coś zakłuje w brzuchu, ale wiem że to żaden wyznacznik, bo mnie brzuch ciągnął i przy becie dodatniej i zerowej. Co mnie zastanawia, to kompletny brak bólu piersi. Zwykle jak brałam progesteron, to je czułam, a od kilku cykli nic kompletnie 🤷

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Reszta została w hodowli. W poniedziałek dzwoniła embriolog, że zamrozili dwa 5-cio dniowe i jeden 6-cio dniowy.
    Mocno trzymam kciuki za twoich dwóch wojowników. Będziesz chciała transferować pojedynczo czy od razu parkę? :)

Ja mam dzisiaj 8dpt i coraz bardziej się stresuję testowaniem 😱 Zrobiłabym nawet jutro zwykły test, ale jak zobaczę biel to pewnie się nakręcę, że się nie udało. W pierwszej ciąży w 9dpt blastocysty mi wyszedł biały test, a 10dpt beta 65. Też miałam dwa zarodki podane, tylko o dwa dni starsze. Czasem mnie coś zakłuje w brzuchu, ale wiem że to żaden wyznacznik, bo mnie brzuch ciągnął i przy becie dodatniej i zerowej. Co mnie zastanawia, to kompletny brak bólu piersi. Zwykle jak brałam progesteron, to je czułam, a od kilku cykli nic kompletnie 🤷
    Bedziemy transferowac pojedynczo, ale narazie nie. Niestety przez koronę musiałam zmienić pracę i poczekamy, aż przejdę na umowę na dłuższy czas. Wszystko miało być inaczej a covid popieprzyl szyki. To macie jeszcze 3, ale to już bedzie rodzeństwo bo teraz będzie dobrze. Jakoś czuję to w kościach. Wiem, że trudno się powstrzymać ale może lepiej nie sikaj tylko rób sama betę. A z objawami to różnie bywa, nie pomaga to że się doszukujemy na siłę. Cały czas trzymam ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:39

MonikA_89! lubi tę wiadomość

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ