X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to przeraża, dzisiaj byłam z mała na pomocy doraźnej, bo miała podwyższona temperaturę i i jakaś dziwnie markota była cały dzień, w nocy niespokojnie spała. Chciałam, żeby ja lekarz osłuchał i nas nie wpuścili, tylko spod drzwi rozmawiałam z lekarka przez telefon. Może trochę spanikowałam i wizyta była niekonieczna, ale kurde.. Boje się, ze naprawdę będzie coś poważnego, a lekarz to zbagatelizuje i nawet nie zobaczy dziecka.
    Nie ma się co nakręcać, ale ja się nie boje covida, tylko, ze właśnie coś innego się stanie i człowiek pomocy nie otrzyma.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Mała_Mi_ Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Ja do pana Paśnika jeszcze się nie wybierałam, pomyślałam, że spróbuję z tą panią, która przyjmuje w Invimedzie. Czy ktoś u niej konsultował wyniki albo się leczył? Również przepisuje takie leki? Jest ona ok?
    Lukaszkowa, przepraszam, że nie czytałam wstecz całego forum, ale udało się IVF prostując immuno tymi lekami?

Cześć, ja też byłam u tej Pani doktor. Póki co, zleciła mi dużo badań, ale wrażenia miałam pozytywne.
    Zobaczymy co dalej :)

A czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie zrobię badanie KIR w Poznaniu? Czy w Invimedzie je robią? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Polecam panią Kasię, która ma gabinet na Półwiejskiej. Ona nie wierzy w Covida, więc przyjmuje cały czas 😬
    http://akupunktura-ucha.pl
    Monia, ogromnie Ci dziękuję za wiadomości! Weekend miałam bez komputera i telefonu.
    Już napisałam do pani Kasi z akupunktury, mam nadzieję tylko, że przyjmuje koło 18 lub w soboty, bo nie dam rady urywać się z pracy na wcześniejsze godziny.
    Pamiętam, że Ty chyba kiedyś sceptycznie podchodziłaś do aku. Super, że się przekonałaś i Ci pomogło. Ja z igieł pamiętam, że właśnie powinnyśmy ogrzewać nasze organizmy, ciepłymi bulionami, rozgrzewającymi posiłkami i pić tylko ciepłą wodę.
    Wszystkiego człowiek z czasem się uczy i do pewnych decyzji trzeba dojrzeć. Trzymam kciuki za Twoje Bliźniaki! Ale czad!
    Mogę czasem się o coś podpytać? Wizytę u doktora mam dopiero 8.12, boję się, że będzie prawił morały, że trzeba było 2 lata temu od razu w IVF wchodzić, a teraz może być już za późno, bo wiek, AMH, itp. ;P

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi_ wrote:
    Cześć, ja też byłam u tej Pani doktor. Póki co, zleciła mi dużo badań, ale wrażenia miałam pozytywne.

A czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie zrobię badanie KIR w Poznaniu? Czy w Invimedzie je robią? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
    Zrób sobie w Medgen.
    Przesyłają Ci pakiet do domu i tam masz od razu HLA-C dla męża. Koszt to chyba jakoś 630 zł. :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi_ wrote:

Ja robiłam od razu w Invimedzie, koło 600 zł. Tylko robią je chyba od poniedziałku do środy.
    Lukaszkowa, nie wiedziałam, że można przez internet. A jak to jest z pobieraniem krwi wtedy?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Ja robiłam od razu w Invimedzie, koło 600 zł. Tylko robią je chyba od poniedziałku do środy.
    Lukaszkowa, nie wiedziałam, że można przez internet. A jak to jest z pobieraniem krwi wtedy?
    Wysyłają Ci taką tekturkę na którą oddajesz krew,wszystko pakujesz i odsyłasz :).
    Dla mnie to bylo super bo nie jestem z Poznania :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wysyłają Ci taką tekturkę na którą oddajesz krew,wszystko pakujesz i odsyłasz :).
    Dla mnie to bylo super bo nie jestem z Poznania :)
    Ojej! ale super rozwiązanie! Nie wiedziałam, że tak można. To mężowi od razu bym zrobiła ;) Ale jeśli wyniki będą ok (czekam na nie cały czas), to mąż nie będzie chyba musiał robić, prawda? Zobaczymy.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Ojej! ale super rozwiązanie! Nie wiedziałam, że tak można. To mężowi od razu bym zrobiła ;) Ale jeśli wyniki będą ok (czekam na nie cały czas), to mąż nie będzie chyba musiał robić, prawda? Zobaczymy.
    Wiesz co u mnie byl ok, ale docent patrzyl na ten wynik - nie wiem czy jakby go nie bylo to by chciał, czy jak juz byl to spojrzal :)

Fisia lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mała_Mi_ Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

lukaszkowa lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi_ wrote:

Pisałam wyżej, w Invimedzie Kiry kosztują ok 600zł :)

HLA-C warto zrobić jak wyjdą kiry AA, ale wtedy oboje robicie to badanie. Przy kir BX niby nie trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:27

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Monia, ogromnie Ci dziękuję za wiadomości! Weekend miałam bez komputera i telefonu.
    Już napisałam do pani Kasi z akupunktury, mam nadzieję tylko, że przyjmuje koło 18 lub w soboty, bo nie dam rady urywać się z pracy na wcześniejsze godziny.
    Pamiętam, że Ty chyba kiedyś sceptycznie podchodziłaś do aku. Super, że się przekonałaś i Ci pomogło. Ja z igieł pamiętam, że właśnie powinnyśmy ogrzewać nasze organizmy, ciepłymi bulionami, rozgrzewającymi posiłkami i pić tylko ciepłą wodę.
    Wszystkiego człowiek z czasem się uczy i do pewnych decyzji trzeba dojrzeć. Trzymam kciuki za Twoje Bliźniaki! Ale czad!
    Mogę czasem się o coś podpytać? Wizytę u doktora mam dopiero 8.12, boję się, że będzie prawił morały, że trzeba było 2 lata temu od razu w IVF wchodzić, a teraz może być już za późno, bo wiek, AMH, itp. ;P
    Jasne, pytaj śmiało :) Pani Kasia przyjmuje w dwie soboty w miesiącu (jeśli dobrze kojarzę), ale popołudniami też kłuje. Ja akurat chodziłam na 16, ale po mnie też byli pacjenci :) Może udało by ci się chodzić na zmianę w pt i w sob

Fisia lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mała_Mi_ Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Pisałam wyżej, w Invimedzie Kiry kosztują ok 600zł

Dziękuję za info :)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Jak wygląda dofinansowanie w Poznaniu? Czy dotyczy tylko mieszkańców? Jestem z Wielkopolski i nie wiem czy moge sie starać o dofinansowanie do invitro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Pisałam wyżej, w Invimedzie Kiry kosztują ok 600zł :)

HLA-C warto zrobić jak wyjdą kiry AA, ale wtedy oboje robicie to badanie. Przy kir BX niby nie trzeba
    Tak też mówiła doktor , że jak wyjdą AA to wtedy badamy HLA-C, w sumie nie pomyślałam, żeby od razu to zrobić i uniknąć dodatkowego czekania na wyniki. Trudno.
    Czekam na info od Pani Kasi, czy coś się zwolni jeszcze w tym tygodniu, o 18 przyjmuje, w soboty też :)
    Dziękuję za polecenie! Postaram się chodzić na początku 2x w tygodniu, zobaczymy, jak będzie.

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny

Jak wygląda dofinansowanie w Poznaniu? Czy dotyczy tylko mieszkańców? Jestem z Wielkopolski i nie wiem czy moge sie starać o dofinansowanie do invitro.
    Ja się kiedyś dowiadywałam w Invimedzie, bo mieszkam w Luboniu.
    Niestety, jest tylko dla osób zameldowanych w Poznaniu.
    Ale może lepiej dopytaj, lub zadzwoń na infolinię, bo zawsze mogło się coś zmienić.

• Mała_Mi_ Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny

Cześć,
    tak dla mieszkańców.
    Jak składałam dokumenty, to musieliśmy dołączyć UPO Pitu za 2019, gdzie jest wskazane, w jakim Urzędzie Skarbowym się rozliczamy.

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi_ wrote:
    Dziękuję za info :)
    Nie wiem jak to teraz jest ale dla całej Wielkopolski było bo mi lekarz mówił ale to na takiej zasadzie że lekarz wybiera ileś tam par klinika dostała zgode na zgloszenie. Ja się nie załapałam bo z Kujaw jestem . Tylko teraz na koniec roku nie wiem czy jeszcze mogą coś zadzialac.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Nie wiem jak to teraz jest ale dla całej Wielkopolski było bo mi lekarz mówił ale to na takiej zasadzie że lekarz wybiera ileś tam par klinika dostała zgode na zgloszenie. Ja się nie załapałam bo z Kujaw jestem . Tylko teraz na koniec roku nie wiem czy jeszcze mogą coś zadzialac.
    Mania jak dzis poszlo?!

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny

Jak my się staraliśmy w zeszłym roku to dofinansowanie było tylko dla mieszkańców Poznania. Trzeba było przestawić pierwszą stronę PIT, żeby udowodnić, że płacimy podatki w Poznaniu. Może teraz coś się pozmieniało

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny

Ja nie jestem z Poznania i pytałam mailowo jakoś w sierpniu br. koordynatorkę o możliwość skorzystania z dofinansowania, właśnie dlatego, że któraś z dziewczyn pisała na forum, że klinika miała niby możliwość wskazania kilku par spoza Poznania. Koordynatorka odpisała, że nie ma takiej możliwości. Para musi być mieszkańcami Poznania. Ale zawsze warto zapytać, może coś się zmieniło.

3jgxcsqva773duy4.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ