INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mnie to przeraża, dzisiaj byłam z mała na pomocy doraźnej, bo miała podwyższona temperaturę i i jakaś dziwnie markota była cały dzień, w nocy niespokojnie spała. Chciałam, żeby ja lekarz osłuchał i nas nie wpuścili, tylko spod drzwi rozmawiałam z lekarka przez telefon. Może trochę spanikowałam i wizyta była niekonieczna, ale kurde.. Boje się, ze naprawdę będzie coś poważnego, a lekarz to zbagatelizuje i nawet nie zobaczy dziecka.
Nie ma się co nakręcać, ale ja się nie boje covida, tylko, ze właśnie coś innego się stanie i człowiek pomocy nie otrzyma.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Fisia wrote:Ja do pana Paśnika jeszcze się nie wybierałam, pomyślałam, że spróbuję z tą panią, która przyjmuje w Invimedzie. Czy ktoś u niej konsultował wyniki albo się leczył? Również przepisuje takie leki? Jest ona ok?
Lukaszkowa, przepraszam, że nie czytałam wstecz całego forum, ale udało się IVF prostując immuno tymi lekami?
Cześć, ja też byłam u tej Pani doktor. Póki co, zleciła mi dużo badań, ale wrażenia miałam pozytywne.
Zobaczymy co dalej
A czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie zrobię badanie KIR w Poznaniu? Czy w Invimedzie je robią? Z góry dziękuję za odpowiedzi -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Polecam panią Kasię, która ma gabinet na Półwiejskiej. Ona nie wierzy w Covida, więc przyjmuje cały czas 😬
http://akupunktura-ucha.pl
Już napisałam do pani Kasi z akupunktury, mam nadzieję tylko, że przyjmuje koło 18 lub w soboty, bo nie dam rady urywać się z pracy na wcześniejsze godziny.
Pamiętam, że Ty chyba kiedyś sceptycznie podchodziłaś do aku. Super, że się przekonałaś i Ci pomogło. Ja z igieł pamiętam, że właśnie powinnyśmy ogrzewać nasze organizmy, ciepłymi bulionami, rozgrzewającymi posiłkami i pić tylko ciepłą wodę.
Wszystkiego człowiek z czasem się uczy i do pewnych decyzji trzeba dojrzeć. Trzymam kciuki za Twoje Bliźniaki! Ale czad!
Mogę czasem się o coś podpytać? Wizytę u doktora mam dopiero 8.12, boję się, że będzie prawił morały, że trzeba było 2 lata temu od razu w IVF wchodzić, a teraz może być już za późno, bo wiek, AMH, itp. ;P
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Mała_Mi_ wrote:Cześć, ja też byłam u tej Pani doktor. Póki co, zleciła mi dużo badań, ale wrażenia miałam pozytywne.
Zobaczymy co dalej
A czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie zrobię badanie KIR w Poznaniu? Czy w Invimedzie je robią? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Przesyłają Ci pakiet do domu i tam masz od razu HLA-C dla męża. Koszt to chyba jakoś 630 zł.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnyMała_Mi_ wrote:Cześć, ja też byłam u tej Pani doktor. Póki co, zleciła mi dużo badań, ale wrażenia miałam pozytywne.
Zobaczymy co dalej
A czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie zrobię badanie KIR w Poznaniu? Czy w Invimedzie je robią? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Lukaszkowa, nie wiedziałam, że można przez internet. A jak to jest z pobieraniem krwi wtedy? -
Fisia wrote:Ja robiłam od razu w Invimedzie, koło 600 zł. Tylko robią je chyba od poniedziałku do środy.
Lukaszkowa, nie wiedziałam, że można przez internet. A jak to jest z pobieraniem krwi wtedy?
Dla mnie to bylo super bo nie jestem z Poznania👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Wysyłają Ci taką tekturkę na którą oddajesz krew,wszystko pakujesz i odsyłasz .
Dla mnie to bylo super bo nie jestem z Poznania -
Fisia wrote:Ojej! ale super rozwiązanie! Nie wiedziałam, że tak można. To mężowi od razu bym zrobiła Ale jeśli wyniki będą ok (czekam na nie cały czas), to mąż nie będzie chyba musiał robić, prawda? Zobaczymy.
Fisia lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Mała_Mi_ wrote:Cześć, ja też byłam u tej Pani doktor. Póki co, zleciła mi dużo badań, ale wrażenia miałam pozytywne.
Zobaczymy co dalej
HLA-C warto zrobić jak wyjdą kiry AA, ale wtedy oboje robicie to badanie. Przy kir BX niby nie trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:27
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Fisia wrote:Monia, ogromnie Ci dziękuję za wiadomości! Weekend miałam bez komputera i telefonu.
Już napisałam do pani Kasi z akupunktury, mam nadzieję tylko, że przyjmuje koło 18 lub w soboty, bo nie dam rady urywać się z pracy na wcześniejsze godziny.
Pamiętam, że Ty chyba kiedyś sceptycznie podchodziłaś do aku. Super, że się przekonałaś i Ci pomogło. Ja z igieł pamiętam, że właśnie powinnyśmy ogrzewać nasze organizmy, ciepłymi bulionami, rozgrzewającymi posiłkami i pić tylko ciepłą wodę.
Wszystkiego człowiek z czasem się uczy i do pewnych decyzji trzeba dojrzeć. Trzymam kciuki za Twoje Bliźniaki! Ale czad!
Mogę czasem się o coś podpytać? Wizytę u doktora mam dopiero 8.12, boję się, że będzie prawił morały, że trzeba było 2 lata temu od razu w IVF wchodzić, a teraz może być już za późno, bo wiek, AMH, itp. ;PFisia lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Pisałam wyżej, w Invimedzie Kiry kosztują ok 600zł
HLA-C warto zrobić jak wyjdą kiry AA, ale wtedy oboje robicie to badanie. Przy kir BX niby nie trzeba
Czekam na info od Pani Kasi, czy coś się zwolni jeszcze w tym tygodniu, o 18 przyjmuje, w soboty też
Dziękuję za polecenie! Postaram się chodzić na początku 2x w tygodniu, zobaczymy, jak będzie.
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylindalia wrote:Dziewczyny
Jak wygląda dofinansowanie w Poznaniu? Czy dotyczy tylko mieszkańców? Jestem z Wielkopolski i nie wiem czy moge sie starać o dofinansowanie do invitro.
Niestety, jest tylko dla osób zameldowanych w Poznaniu.
Ale może lepiej dopytaj, lub zadzwoń na infolinię, bo zawsze mogło się coś zmienić.
-
lindalia wrote:Dziewczyny
Jak wygląda dofinansowanie w Poznaniu? Czy dotyczy tylko mieszkańców? Jestem z Wielkopolski i nie wiem czy moge sie starać o dofinansowanie do invitro.
Cześć,
tak dla mieszkańców.
Jak składałam dokumenty, to musieliśmy dołączyć UPO Pitu za 2019, gdzie jest wskazane, w jakim Urzędzie Skarbowym się rozliczamy.
-
Mała_Mi_ wrote:Dziękuję za info
-
Mania30 wrote:Nie wiem jak to teraz jest ale dla całej Wielkopolski było bo mi lekarz mówił ale to na takiej zasadzie że lekarz wybiera ileś tam par klinika dostała zgode na zgloszenie. Ja się nie załapałam bo z Kujaw jestem . Tylko teraz na koniec roku nie wiem czy jeszcze mogą coś zadzialac.👪🐶🌲
Invimed Poznań
😭
Ja nie jestem z Poznania i pytałam mailowo jakoś w sierpniu br. koordynatorkę o możliwość skorzystania z dofinansowania, właśnie dlatego, że któraś z dziewczyn pisała na forum, że klinika miała niby możliwość wskazania kilku par spoza Poznania. Koordynatorka odpisała, że nie ma takiej możliwości. Para musi być mieszkańcami Poznania. Ale zawsze warto zapytać, może coś się zmieniło.