X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Niestety brak serduszka i zarodek tez juz obumarl 😭 mam odstawic leki i czekac na poronienie :( a pozniej kontrola czy wszystko juz sie oczyscilo.
    Teraz juz na pewno rusze immuno, bo jak widac to moj organizm niszczy zarodki. Polecacie immunologa w klinice?

Bardzo mi przykro 😢
    Trzymaj się! 🙏🏻

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Jasne, że tak ... 🤦🏼‍♀️ To spontan był... głupi zresztą jak widać...
    No co Ci powiem, kazdy kiedyś błądzi :D

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Niestety brak serduszka i zarodek tez juz obumarl 😭 mam odstawic leki i czekac na poronienie :( a pozniej kontrola czy wszystko juz sie oczyscilo.
    Teraz juz na pewno rusze immuno, bo jak widac to moj organizm niszczy zarodki. Polecacie immunologa w klinice?
    Przykro strasznie 🥺. Trzymaj się. Ja od razu byłam u Paśnika, bo był polecany. Jakoś w ogóle nie rozwazalam wizyty u immunologa w invimedzie, ale nie wiem, może to dobry lekarz? Ogólnie gorąco polecam pójście w immuno, nie wiem czy to to, ale u mnie dopiero 6 zarodek jako tako się zaimplantowal, na sterydach i accofilu. Beta z wczoraj 220 8dpt. To moj rekord.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 14:47

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratuluję! :)
    Ja również polecam docenta.
    Teraz terminy sa juz na przyszly rok.
    Sa telekonsultacje albo jedzie sie do Łodzi.
    Ale ja mialam tak, ze pojechalam do tej Łodzi raz z wynikami i dostalam od razu zalecenia.
    Potem kontakt mailowy. Wizyta kosztowała 300 zł.
    Jest grupa na FB "Starając się z pomocą doktora P.".

Ula30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Olka2304 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Strasznie mi przykro trzymaj się

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
    02.06 - 462 g ❤️👧
    08.04- crl 7.1
    30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
    21.03 👶crl 3.64
    28.02 USG mamy ❤️
    ⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
    ⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
    💉 Szczepienia limfocytami
    Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
    ❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
    Transfer 17.08.2020 - nieudany
    💉in vitro - sierpień 2020
    ⛔Mutacja C677T , PAI I

zi13hqvka2bu7x6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam raz z częścią wyników, docent zalecił dorobić jeszcze inne Później wysłałam komplet badan do APC do łodzi i umówiłam teleporade, za którą zapłaciłam 300 zł. Docent zadzwonił, dał zalecenia i kod recepty. Teraz co 4 dni wysyłam mu morfologie na maila, a docent dobiera dawkę Accofilu.

• penceence Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Jakos marzec/kwiecien chce wrocic do gry, wiec zobaczymy.
    Lukaszkowa jezeli moglabys mi wypisac jakie badania mialas robione to bede bardzo wdzieczna :) czesc chyba z neta mozna zamowic i zrobic w domu tak?

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Dzieki dziewczyny. Jakos marzec/kwiecien chce wrocic do gry, wiec zobaczymy.
    Lukaszkowa jezeli moglabys mi wypisac jakie badania mialas robione to bede bardzo wdzieczna :) czesc chyba z neta mozna zamowic i zrobic w domu tak?
    Tak :)
    Jak skoncze prace to Ci wypisze wszystko :)

penceence lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • KASIA Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Też bardzo mi przykro. Trzymaj się!

Starania od 01.2017
    12.2019 rozpoczęcie leczenia w Invimed
    08.2020 rozpoczęcie procedury IMSI
    10.2020 pierwsza punkcja
    11.2020 transfer - nieudany :(
    12.2020 transfer drugiego zarodka - w oczekiwaniu na testowanie...
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie!

Danadana
  • KASIA Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wiesz co nie wiem wlasciwie czemu do Łodzi od razu pojechalam...
    Docent Paśnik był od zawsze polecany a czułam się już trochę pod ścianą wiec chyba uznalam, ze ide od razu do niego. Mysle, ze jak masz Ana i Hashimoto (ja mam Hashi, Ana ujemne) no to moze faktycznie isc dalej troszke w immuno w razie drugiej procedury. Jesli masz Hashimoto to jest prawdopodobne, ze z cytokinami moze byc problem. Ale nie wiem czy robilabym to teraz czy na spokojnie przy drugiej procedurze.
    A czy u męża badaliscie HBA i fragmentacje?

My ogólnie trafiliśmy od Invimedu właśnie z powodu tzw. czynnika męskiego, bo u mojego męża wszystkie parametry nasienia poniżej normy. Tak naprawdę nasze pierwsze prawie dwa lata po stwierdzeniu, że nie wychodzi naturalnie to było wciąż chodzenie od lekarza do lekarza i szukanie przyczyn problemów u męża. W sumie to też ciągłe czekanie, bo mąż dostawał leki i po trzech miesiącach kontrola czy pomogły i tak na okrągło. Wyniki trochę lepiej, trochę gorzej, ale w końcu jakiś lekarz nam powiedział, że tak to możemy się z 10 lat "bujać" więc trafiliśmy do Invimedu.
    A tam dr S sprowadził mnie na ziemię, dał mi całą listę badań i okazało się, że ze mną też nie jest idealnie.
    Dobra rozpisałam się - zmierzam do tego, że męża mam dokładnie przebadanego - fragmentacje miał, a HBA chyba nie bo przy małej ruchliwości chyba nie można/ nie ma sensu badać.

A ten docent Paśnik to przyjmuje w jednym miejscu w Łodzi czy w kilku? Tak przejrzałam internet i nie widzę nigdzie nic o konsultacjach online.
    Chyba teraz podejdę do transferu, ale na przyszłość.

A tak w ogóle jaki czas po odstawieniu progesteronu dostałyście okres po nieudanym transferze?
    Trzeba czekać aż progesteron spadnie? Bo u mnie wczoraj beta wyszła <1,1 ale progesteron był wysoki, bo 27. U mnie dzisiaj 29dc a zazwyczaj mam cykle tak 26 dniowe, ale ten był sztuczny to pewnie nic nie wiadomo?

Starania od 01.2017
    10.2020 pierwsza punkcja
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA wrote:
    My ogólnie trafiliśmy od Invimedu właśnie z powodu tzw. czynnika męskiego, bo u mojego męża wszystkie parametry nasienia poniżej normy. Tak naprawdę nasze pierwsze prawie dwa lata po stwierdzeniu, że nie wychodzi naturalnie to było wciąż chodzenie od lekarza do lekarza i szukanie przyczyn problemów u męża. W sumie to też ciągłe czekanie, bo mąż dostawał leki i po trzech miesiącach kontrola czy pomogły i tak na okrągło. Wyniki trochę lepiej, trochę gorzej, ale w końcu jakiś lekarz nam powiedział, że tak to możemy się z 10 lat "bujać" więc trafiliśmy do Invimedu.
    A tam dr S sprowadził mnie na ziemię, dał mi całą listę badań i okazało się, że ze mną też nie jest idealnie.
    Dobra rozpisałam się - zmierzam do tego, że męża mam dokładnie przebadanego - fragmentacje miał, a HBA chyba nie bo przy małej ruchliwości chyba nie można/ nie ma sensu badać.

A ten docent Paśnik to przyjmuje w jednym miejscu w Łodzi czy w kilku? Tak przejrzałam internet i nie widzę nigdzie nic o konsultacjach online.
    Chyba teraz podejdę do transferu, ale na przyszłość.

A tak w ogóle jaki czas po odstawieniu progesteronu dostałyście okres po nieudanym transferze?
    Trzeba czekać aż progesteron spadnie? Bo u mnie wczoraj beta wyszła <1,1 ale progesteron był wysoki, bo 27. U mnie dzisiaj 29dc a zazwyczaj mam cykle tak 26 dniowe, ale ten był sztuczny to pewnie nic nie wiadomo?
    Kasiu ja przy takim progu mialam okres po 5-7 dniach.
    Co do męża to chodzi mi o to, ze jak hoduja zarodki to ponoc dopiero po 3 dobie wychodzi czynnik meski. Czyli jak masz 3dniowce to nie wiadomo od samego poczatku czy te zarodki dotrwałyby do blastki...

Co do dr Pasnika przyjmuje osobiscie w APC w Łodzi, natomiast telekonsultacje sa prowadzone przez Salve Medica Warszawa - ale tam się wbić to kosmos...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • KASIA Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Kasiu ja przy takim progu mialam okres po 5-7 dniach.
    Co do męża to chodzi mi o to, ze jak hoduja zarodki to ponoc dopiero po 3 dobie wychodzi czynnik meski. Czyli jak masz 3dniowce to nie wiadomo od samego poczatku czy te zarodki dotrwałyby do blastki...

To na okres będę cierpliwie czekać.
    A co do tej informacji o czynniku męskim to nie miałam pojęcia.
    Jakoś tak założyłam, że jak udało się zapłodnić to czynnik męski został wstępnie wyeliminowany.

@lukaszkowa Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jakoś tak łatwiej wiedząc, że można tutaj znaleźć wsparcie :)

Starania od 01.2017
    10.2020 pierwsza punkcja
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA wrote:
    To na okres będę cierpliwie czekać.
    A co do tej informacji o czynniku męskim to nie miałam pojęcia.
    Jakoś tak założyłam, że jak udało się zapłodnić to czynnik męski został wstępnie wyeliminowany.

@lukaszkowa Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jakoś tak łatwiej wiedząc, że można tutaj znaleźć wsparcie :)
    Ja po nieudanej 1szej procedurze miałam spotkanie z embriologiem wiec to jest potwierdzone info. Dopiero od 3/4 doby dochodzi plemnik...
    Takie spotkanie jest za darmo jak cos, mozna się umowic - ja polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 17:34

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę do Paśnika musiałam jechać osobiście APC- Łódź , a teleporade dopiero miałam po tej wizycie. Nie wiem czy od poczatku mozna miec teleporade, bez tej osobistej wizyty. To było latem, nie wiem czy coś się zmieniło.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    😢 Przykro mi kochana
    Co do immunolog z kliniki, to ja byłam zadowolona z wizyty.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potwierdzam, że po 3 dobie dopiero "do głosu" dochodzi czynnik męski. Ja miałam 22 dojrzałe komórki po punkcji ,a do blastki dotrwał tylko 1 wojownik. Konsultowałam to z embriologiem, bo u nas była u męża azoospermia i właśnie mówiła, że hodowla powinna trwać do 5 doby najlepiej w takich sytuacjach. Już tu pisałam wcześniej, że konsultacje embriologiczne są darmowe - w każdy wtorek. Tylko trzeba zadzwonić na infolinię Invimed i poprosić o umówienie tele-konsultacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 18:55

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penceence ja do immunologa miałam -
    W diagnostyce:
    Przeciwciała ANA
    Przeciwciała przeciewplemnikowe

Synevo:
    Subpopulacja Limfocytów Cd4/Cd8
    Ocena równowagi cytokin Th1/Th2

Medgen (przez neta):
    KIR i Hla-c dla męża

To najważniejsze z grubsza. Wypisalam co w jakim labo bo one maja rozne nazwy zaleznie od labo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 19:51

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula widzę, że zmieniałaś klinikę. Z ciekawosci podpytam gdzie wczesniej byłas?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Zastanawiałam się ostatnio nad detektorem tętna. Tylko raz, że nie wiem czy przy bliźniakach ma on sens, a dwa czy nie będę się jeszcze bardziej stresować jak nie uda mi się serduszka znaleźć 🤷🏻‍♀️
    Ahhh dylematy :P

Wczoraj Emkiem oglądaliśmy wózki. Stwierdził, że ja mam ogarnąć wyprawkę, bo on już się zgubił 😂 Chciałabym poczuć się na tyle pewnie w tej ciąży, żeby móc już sobie planować, wyszukiwać, kupować różne rzeczy. Chyba jeszcze za bardzo się boję.

A jak synek? Daje mamie pospać w nocy? :)
    No ja mialam detektor i powiem ci ze super sprawa , kupilam bo raz mialam sytuacje ze caly dzien nie czulam ruchów i sie mega zestresowalam i oczywiście odrazu do lekarza i wsumie on sam mi zaproponowal zeby kupic i nie zaluje a tez nie używałam go jakos nagminnie.
    Młody roznie to bywa ale jeszcze nie przespal calej nocy budzi sie jeszcze na karmienie jak ma jakis gorszy dzien to czesciej sie budzi i trudno go uspic wtedy biore go do lozka zeby cos pospac 😉
    A wyprawke zaczelam kompletowac po polowkowych jakos wczesniej balam sie😉

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ