INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
penceence wrote:Niestety brak serduszka i zarodek tez juz obumarl 😭 mam odstawic leki i czekac na poronienie a pozniej kontrola czy wszystko juz sie oczyscilo.
Teraz juz na pewno rusze immuno, bo jak widac to moj organizm niszczy zarodki. Polecacie immunologa w klinice?
Bardzo mi przykro 😢
Trzymaj się! 🙏🏻Starania od 2018 r
🚺 36 lat
🚹 36 lat
✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
✅ 06.11.2020 - punkcja
✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml
👨🏼⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań
-
She_Wolf wrote:Jasne, że tak ... 🤦🏼♀️ To spontan był... głupi zresztą jak widać...👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnypenceence wrote:Niestety brak serduszka i zarodek tez juz obumarl 😭 mam odstawic leki i czekac na poronienie a pozniej kontrola czy wszystko juz sie oczyscilo.
Teraz juz na pewno rusze immuno, bo jak widac to moj organizm niszczy zarodki. Polecacie immunologa w klinice?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 14:47
-
Ula gratuluję!
Ja również polecam docenta.
Teraz terminy sa juz na przyszly rok.
Sa telekonsultacje albo jedzie sie do Łodzi.
Ale ja mialam tak, ze pojechalam do tej Łodzi raz z wynikami i dostalam od razu zalecenia.
Potem kontakt mailowy. Wizyta kosztowała 300 zł.
Jest grupa na FB "Starając się z pomocą doktora P.".Ula30 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
penceence wrote:Niestety brak serduszka i zarodek tez juz obumarl 😭 mam odstawic leki i czekac na poronienie a pozniej kontrola czy wszystko juz sie oczyscilo.
Teraz juz na pewno rusze immuno, bo jak widac to moj organizm niszczy zarodki. Polecacie immunologa w klinice?Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
02.06 - 462 g ❤️👧
08.04- crl 7.1
30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
21.03 👶crl 3.64
28.02 USG mamy ❤️
⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
💉 Szczepienia limfocytami
Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
Transfer 17.08.2020 - nieudany
💉in vitro - sierpień 2020
⛔Mutacja C677T , PAI I
-
nick nieaktualnyJa pojechałam raz z częścią wyników, docent zalecił dorobić jeszcze inne Później wysłałam komplet badan do APC do łodzi i umówiłam teleporade, za którą zapłaciłam 300 zł. Docent zadzwonił, dał zalecenia i kod recepty. Teraz co 4 dni wysyłam mu morfologie na maila, a docent dobiera dawkę Accofilu.
-
Dzieki dziewczyny. Jakos marzec/kwiecien chce wrocic do gry, wiec zobaczymy.
Lukaszkowa jezeli moglabys mi wypisac jakie badania mialas robione to bede bardzo wdzieczna czesc chyba z neta mozna zamowic i zrobic w domu tak?PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰 -
penceence wrote:Dzieki dziewczyny. Jakos marzec/kwiecien chce wrocic do gry, wiec zobaczymy.
Lukaszkowa jezeli moglabys mi wypisac jakie badania mialas robione to bede bardzo wdzieczna czesc chyba z neta mozna zamowic i zrobic w domu tak?
Jak skoncze prace to Ci wypisze wszystkopenceence lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Teraz juz na pewno rusze immuno, bo jak widac to moj organizm niszczy zarodki. Polecacie immunologa w klinice?Starania od 01.2017
12.2019 rozpoczęcie leczenia w Invimed
08.2020 rozpoczęcie procedury IMSI
10.2020 pierwsza punkcja
11.2020 transfer - nieudany
12.2020 transfer drugiego zarodka - w oczekiwaniu na testowanie... -
lukaszkowa wrote:Wiesz co nie wiem wlasciwie czemu do Łodzi od razu pojechalam...
Docent Paśnik był od zawsze polecany a czułam się już trochę pod ścianą wiec chyba uznalam, ze ide od razu do niego. Mysle, ze jak masz Ana i Hashimoto (ja mam Hashi, Ana ujemne) no to moze faktycznie isc dalej troszke w immuno w razie drugiej procedury. Jesli masz Hashimoto to jest prawdopodobne, ze z cytokinami moze byc problem. Ale nie wiem czy robilabym to teraz czy na spokojnie przy drugiej procedurze.
A czy u męża badaliscie HBA i fragmentacje?
My ogólnie trafiliśmy od Invimedu właśnie z powodu tzw. czynnika męskiego, bo u mojego męża wszystkie parametry nasienia poniżej normy. Tak naprawdę nasze pierwsze prawie dwa lata po stwierdzeniu, że nie wychodzi naturalnie to było wciąż chodzenie od lekarza do lekarza i szukanie przyczyn problemów u męża. W sumie to też ciągłe czekanie, bo mąż dostawał leki i po trzech miesiącach kontrola czy pomogły i tak na okrągło. Wyniki trochę lepiej, trochę gorzej, ale w końcu jakiś lekarz nam powiedział, że tak to możemy się z 10 lat "bujać" więc trafiliśmy do Invimedu.
A tam dr S sprowadził mnie na ziemię, dał mi całą listę badań i okazało się, że ze mną też nie jest idealnie.
Dobra rozpisałam się - zmierzam do tego, że męża mam dokładnie przebadanego - fragmentacje miał, a HBA chyba nie bo przy małej ruchliwości chyba nie można/ nie ma sensu badać.
A ten docent Paśnik to przyjmuje w jednym miejscu w Łodzi czy w kilku? Tak przejrzałam internet i nie widzę nigdzie nic o konsultacjach online.
Chyba teraz podejdę do transferu, ale na przyszłość.
A tak w ogóle jaki czas po odstawieniu progesteronu dostałyście okres po nieudanym transferze?
Trzeba czekać aż progesteron spadnie? Bo u mnie wczoraj beta wyszła <1,1 ale progesteron był wysoki, bo 27. U mnie dzisiaj 29dc a zazwyczaj mam cykle tak 26 dniowe, ale ten był sztuczny to pewnie nic nie wiadomo?Starania od 01.2017
10.2020 pierwsza punkcja
KASIA wrote:My ogólnie trafiliśmy od Invimedu właśnie z powodu tzw. czynnika męskiego, bo u mojego męża wszystkie parametry nasienia poniżej normy. Tak naprawdę nasze pierwsze prawie dwa lata po stwierdzeniu, że nie wychodzi naturalnie to było wciąż chodzenie od lekarza do lekarza i szukanie przyczyn problemów u męża. W sumie to też ciągłe czekanie, bo mąż dostawał leki i po trzech miesiącach kontrola czy pomogły i tak na okrągło. Wyniki trochę lepiej, trochę gorzej, ale w końcu jakiś lekarz nam powiedział, że tak to możemy się z 10 lat "bujać" więc trafiliśmy do Invimedu.
A tam dr S sprowadził mnie na ziemię, dał mi całą listę badań i okazało się, że ze mną też nie jest idealnie.
Dobra rozpisałam się - zmierzam do tego, że męża mam dokładnie przebadanego - fragmentacje miał, a HBA chyba nie bo przy małej ruchliwości chyba nie można/ nie ma sensu badać.
A ten docent Paśnik to przyjmuje w jednym miejscu w Łodzi czy w kilku? Tak przejrzałam internet i nie widzę nigdzie nic o konsultacjach online.
Chyba teraz podejdę do transferu, ale na przyszłość.
A tak w ogóle jaki czas po odstawieniu progesteronu dostałyście okres po nieudanym transferze?
Trzeba czekać aż progesteron spadnie? Bo u mnie wczoraj beta wyszła <1,1 ale progesteron był wysoki, bo 27. U mnie dzisiaj 29dc a zazwyczaj mam cykle tak 26 dniowe, ale ten był sztuczny to pewnie nic nie wiadomo?
Co do męża to chodzi mi o to, ze jak hoduja zarodki to ponoc dopiero po 3 dobie wychodzi czynnik meski. Czyli jak masz 3dniowce to nie wiadomo od samego poczatku czy te zarodki dotrwałyby do blastki...
Co do dr Pasnika przyjmuje osobiscie w APC w Łodzi, natomiast telekonsultacje sa prowadzone przez Salve Medica Warszawa - ale tam się wbić to kosmos...👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Kasiu ja przy takim progu mialam okres po 5-7 dniach.
Co do męża to chodzi mi o to, ze jak hoduja zarodki to ponoc dopiero po 3 dobie wychodzi czynnik meski. Czyli jak masz 3dniowce to nie wiadomo od samego poczatku czy te zarodki dotrwałyby do blastki...
To na okres będę cierpliwie czekać.
A co do tej informacji o czynniku męskim to nie miałam pojęcia.
Jakoś tak założyłam, że jak udało się zapłodnić to czynnik męski został wstępnie wyeliminowany.
@lukaszkowa Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jakoś tak łatwiej wiedząc, że można tutaj znaleźć wsparcieStarania od 01.2017
10.2020 pierwsza punkcja
KASIA wrote:To na okres będę cierpliwie czekać.
A co do tej informacji o czynniku męskim to nie miałam pojęcia.
Jakoś tak założyłam, że jak udało się zapłodnić to czynnik męski został wstępnie wyeliminowany.
@lukaszkowa Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jakoś tak łatwiej wiedząc, że można tutaj znaleźć wsparcie
Takie spotkanie jest za darmo jak cos, mozna się umowic - ja polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 17:34
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualny
-
Teraz juz na pewno rusze immuno, bo jak widac to moj organizm niszczy zarodki. Polecacie immunologa w klinice?
Co do immunolog z kliniki, to ja byłam zadowolona z wizyty.penceence lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ja też potwierdzam, że po 3 dobie dopiero "do głosu" dochodzi czynnik męski. Ja miałam 22 dojrzałe komórki po punkcji ,a do blastki dotrwał tylko 1 wojownik. Konsultowałam to z embriologiem, bo u nas była u męża azoospermia i właśnie mówiła, że hodowla powinna trwać do 5 doby najlepiej w takich sytuacjach. Już tu pisałam wcześniej, że konsultacje embriologiczne są darmowe - w każdy wtorek. Tylko trzeba zadzwonić na infolinię Invimed i poprosić o umówienie tele-konsultacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 18:55
Danadana -
Penceence ja do immunologa miałam -
W diagnostyce:
Przeciwciała ANA
Przeciwciała przeciewplemnikowe
Synevo:
Subpopulacja Limfocytów Cd4/Cd8
Ocena równowagi cytokin Th1/Th2
Medgen (przez neta):
KIR i Hla-c dla męża
To najważniejsze z grubsza. Wypisalam co w jakim labo bo one maja rozne nazwy zaleznie od labo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 19:51
penceence lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ula widzę, że zmieniałaś klinikę. Z ciekawosci podpytam gdzie wczesniej byłas?👪🐶🌲
Invimed Poznań
MonikA_89! wrote:Zastanawiałam się ostatnio nad detektorem tętna. Tylko raz, że nie wiem czy przy bliźniakach ma on sens, a dwa czy nie będę się jeszcze bardziej stresować jak nie uda mi się serduszka znaleźć 🤷🏻♀️
Ahhh dylematy
Wczoraj Emkiem oglądaliśmy wózki. Stwierdził, że ja mam ogarnąć wyprawkę, bo on już się zgubił 😂 Chciałabym poczuć się na tyle pewnie w tej ciąży, żeby móc już sobie planować, wyszukiwać, kupować różne rzeczy. Chyba jeszcze za bardzo się boję.
A jak synek? Daje mamie pospać w nocy?
Młody roznie to bywa ale jeszcze nie przespal calej nocy budzi sie jeszcze na karmienie jak ma jakis gorszy dzien to czesciej sie budzi i trudno go uspic wtedy biore go do lozka zeby cos pospac 😉
A wyprawke zaczelam kompletowac po polowkowych jakos wczesniej balam sie😉
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej