INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
_meva_ wrote:Właśnie nie wiem, bo moja Doktor nie sprawdzała szybkości w sobotę.
!
Dali Ci jakies zalecenia odnosnie krwiaka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 12:54
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Ja mysle prawde mowiac, ze to nie jest jakas niska wartosc - szczegolnie, ze z tego co pamietam jednemu maluszkowi serduszko zaczelo bic chyba 2 lub 3 dni pozniej. Głowa do gory
!
Dali Ci jakies zalecenia odnosnie krwiaka?
Lekarz na izbie przyjęć powiedział "mogłoby być trochę szybciej", także tak...
Co do zaleceń, to mam leżeć, nie dźwigać i tyle.
Lukaszkowa a Ty jakie miałaś zalecenia po stwierdzonym krwiaku? -
_meva_ wrote:Lekarz na izbie przyjęć powiedział "mogłoby być trochę szybciej", także tak...
Co do zaleceń, to mam leżeć, nie dźwigać i tyle.
Lukaszkowa a Ty jakie miałaś zalecenia po stwierdzonym krwiaku?
Ja jak gorzej leci krew to sie jednak odruchowo kłade zeby przespac ten stres, po paru godzinach albo po nocy jest lepiej ale potem wystarczy, ze zrobie wiecej krokow albo pojade do lekarza na badanie lub do sklepu i ta krew skapuje i nie ma na to sily... trzeba do tego przywyknac. Takze podsumowujac i na IP i dr Sroka powiedzial, ze mam zyc w miare normalnie.
Ale czy ten skrzep u Ciebie to byl krwiak? Czy na usg bylo widac, ze jeszcze siedzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 13:14
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Wlasnie pytam Cie o zalecenia bo nie mialam wlasciwie zadnych. Lekami jestesmy obstawione. Nie skakac i nie dzwigac ale tez nie lezec non stop. Dr Sroka mi mowil, ze jak bede lezec to bedzie fajnie bo bedzie mniej lecialo bo to zleci wszystko bo macica jest jak miska, ale moze sie z tego zrobic skrzep. I tez fakt, ze jak ma leciec to chocbym lezala plackiem w bezruchu to bedzie lecialo i faktycznie tak jest.
Ja jak gorzej leci krew to sie jednak odruchowo kłade zeby przespac ten stres, po paru godzinach albo po nocy jest lepiej ale potem wystarczy, ze zrobie wiecej krokow albo pojade do lekarza na badanie lub do sklepu i ta krew skapuje i nie ma na to sily... trzeba do tego przywyknac. Takze podsumowujac i na IP i dr Sroka powiedzial, ze mam zyc w miare normalnie.
Ale czy ten skrzep u Ciebie to byl krwiak? Czy na usg bylo widac, ze jeszcze siedzi?
Krwiak był widoczny dziś na usg. Zobaczymy jak to u mnie będzie z tym plamieniem, krwawieniem. Trzeba się oszczędzać, ale też nie przesadzać. -
_meva_ wrote:Krwiak był widoczny dziś na usg. Zobaczymy jak to u mnie będzie z tym plamieniem, krwawieniem. Trzeba się oszczędzać, ale też nie przesadzać.
Ja z rzeczy wyczytanych w necie biore magnez i witamine c, ktora ma tendencje to obkurczania naczyn krwionosnychWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 13:26
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Trzymam kciuki :*
Ja z rzeczy wyczytanych w necie biore magnez i witamine c, ktora ma tendencje to obkurczania naczyn krwionosnych
Hmm też spróbuję z tą witaminą c. Magnez biorę cały czas.
Dzięki Lukaszkowa za rady.
Dana - kciuki 🤞🤞🤞Danadana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mania30 wrote:Kropus przyjęty także dołączam się do was w końcu.
_meva_ lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
_meva_ wrote:A powiedz mi w jakiej dawce bierzesz magnez i witaminę c?👪🐶🌲
Invimed Poznań
_meva_ wrote:To magnez bierzemy w takiej samej dawce. A po witamine C zaraz wyślę męża. Dzięki 😘👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:A teraz ja w sumie mam pytanie. Bo dopiero dzis wytarabaniłam się na badania. Mowilas, ze cukier na czczo wyszedl Ci wysoki, a mozesz powiedziec jaki? Ciezarne obejmuja te normalne normy czy powinnysmy miec "do ilus" zeby bylo ok?
Na czczo do 90
Po 1h do 120
Po 2h do 140
To są normy w ciąży.
Jak często chodzisz do dr S na wizyty? -
_meva_ wrote:Na czczo do 90
Po 1h do 120
Po 2h do 140
To są normy w ciąży.
Jak często chodzisz do dr S na wizyty?
Wizyte mam 17 grudnia._meva_ lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
_meva_ wrote:Monia a Ty znasz przyczynę swoich krwawień/plamień?
Ja dziś jestem w stanie psychicznym fatalnym.
To krwawienie i szpital mnie dobiły. Do tego jeszcze lekarz, który na tętno płodu 110 powiedział: "mogłoby być trochę szybciej"
Ehhh 😑☹️👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g