Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika powiodzenia jutro na wizycie &&&na którą masz godzinę bo ja tez bede ale z rana na 8. Musze powtorzyc jeszcze badanie bo sie okazalo ze mam za wysoki pozion glukozy za duzo dobrego na wakacjach jadlam i teraz mam ;)

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu obserwuję to forum i mam do Was pytanie. Od którego dnia cyklu zaczynałyście stymulację do in vitro? Dr Sroka kazał mi się stawić w drugiej połowie cyklu i zastanawiam się czy gdybym miała wizytę w 1 dc to udałoby się ruszyć jeszcze w tym miesiącu.. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. W wolnej chwili napiszę coś więcej o sobie, a za Was wszystkie trzymam kciuki

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Monika powiodzenia jutro na wizycie &&&na którą masz godzinę bo ja tez bede ale z rana na 8. Musze powtorzyc jeszcze badanie bo sie okazalo ze mam za wysoki pozion glukozy za duzo dobrego na wakacjach jadlam i teraz mam ;)

    Dzięki :*
    Wizytę mam na 15:40 i strasznie się denerwuję czy z kropkami wszytsko w porządku. Od zeszłego tygodnia nie robiłam bety, żeby się nie denerwować nieporzebnie i nawet nie wiem czy rośnie. W sumie dr nie kazał powtarzac, więc grzecznie się słuchałam.
    A co do glukozy, to sprawdzaną ją miałaś pod kątem cukrzycy ciążowej. Sporo osób ją ma, a po porodzie mija. Mam nadzieję, że u Ciebie skok był jednorazowy i już dalej bedzie w normie. Daj znać po badaniach :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu obserwuję to forum i mam do Was pytanie. Od którego dnia cyklu zaczynałyście stymulację do in vitro? Dr Sroka kazał mi się stawić w drugiej połowie cyklu i zastanawiam się czy gdybym miała wizytę w 1 dc to udałoby się ruszyć jeszcze w tym miesiącu.. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. W wolnej chwili napiszę coś więcej o sobie, a za Was wszystkie trzymam kciuki

    Na wizycie bylam chyba w 20dc, bo kazał przyjść mniej więcej w połowie. Dostalam rozpiskę leków i pierwszy zastrzyk był 2 dnia nowego cyklu.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na tej wizycie co dostałaś rozpiskę leków miałaś wykonywane jakieś badania? Chociażby usg?

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    A czy na tej wizycie co dostałaś rozpiskę leków miałaś wykonywane jakieś badania? Chociażby usg?

    Tak, usg to mi robił na każdej wizycie. Wolał mieć podgląd na to, co się dzieje

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mika ja tez stymulacje zaczynałam od 2 dnia cyklu nie ja ide krotk8m protokolem moze tobie rozpisal dlugi i dlatego tak kazal ci przyjsc? Ja przed sama stymulacja mialam usg no i wczesniej oczywiscie szereg badan potrzebnych wogole do rozpoczęcia in vitro.

    Monia nie wiem jak z tymi badaniami bo wlasnie kurcze odebralam morfologie i tez mam jakies nieprawidlowosci ja do konca sie nie znam zobaczymy co lekarz powie. I co ciekawe mam zelazo ponad norme? Ja te badania mam zlecone przed punkcja.
    Trzymam kciuki za piękne dwa kropki :)

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że chce mnie pokierować krótkim protokołem bo powiedział, że na spokojnie mam sobie przyjść w drugiej połowie cyklu i wtedy od nowego cyklu zaczniemy. Kurcze myślałam, że może już teraz uda nam się wystartować, ale przecież gdybym miała wizytę w 1 dc to nie zrobi mi usg bo krwawienie :( i cały miesiąc zmarnowany :(

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 672 348

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez kazał przyjść ok 20 DC przed cyklem w którym planowana jest stymulacja. Wtedy USG i rozpiska leków. Pierwszy zastrzyk 2dc. Pewnie musi zrobić USG kontrolnie czy wszystko jest w porządku przed rozpoczęciem leków. Czy np. nie ma torbieli itp. tak mi się wydaje. Trzymam kciuki za wasze wizyty jutro dziewczyny.

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Saja Autorytet
    Postów: 978 242

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, on zawsze bada czy nie ma torbieli.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje :) Wychodzi na to, że muszę uzbroić się w cierpliwość i jeszcze trochę poczekać na in vitro.. Na szczęście mamy z mężem przyznane dofinansowanie z UM ;) Nasze starania trwają już 3 lata, mam PCOS i insulinooporność. W między czasie miałam kliniwą resekcję jajników (wycięte fragmenty jajników w celu pobudzania ich do pracy), byłam wiele razy stymulowana Clo,Lamettą i Fostimonem - niestety prawie nigdy nie było pęcherzyka dominującego, a jak już jakimś cudem się pojawił to nie pękał. Raz udało nam się podejść do inseminacji, ale jak widać bez efektu.. Wasze wpisy dodają mi sił do walki, dzięki Wam widzę, że cuda się jednak zdarzają :) Mam nadzieję, że i nam się uda, nawet jeśli nie za pierwszym razem to za drugim lub trzecim.. Ogólnie to postanowiliśmy z mężem, że do 3 razy sztuka. A czy któraś z Wasm miała może taką sytuację, że w trakcie całej procedury skończyła się ważność badań wirusologicznych?

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim trzeba uzbroic sie w cierpliwość na kazdym etapie procedury u miec ogromne poklady nadziei i bedzie dobrze :). Nam badania skończyły sie naszczescie przed ta procedura. Tez korzystam z dofinansowania i to jest nasze ostatnie dofinansowanie tak wiec troche sila rzeczy ostatnie podejscie do in vitro, niestety tyle kasy to pozera ze nie bedzie nas stac na oplacenie calej procedury ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby ;)

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1447 1142

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dzwoniłam do Invimedu i niestety lista osob do dofinansowania jest zamknięta na ten rok. Pozostaje nam czekać do grudnia, wtedy będą zapisy na kolejny rok. Musimy uzbroić się w cierpliwość, wiadomo, ze chciałoby się już, ale może to i lepiej, bardziej się przygotujemy do tego psychicznie... Na opłacenie całości w tej chwili nie ma szans, wiec pozostaje czekać cierpliwie. Staramy się od 10 miesięcy, wiec nie jest zle, ale miałam tyle niepowodzeń w życiu, ze myślałam, ze chociaż tu wszystko pójdzie sprawnie, a tu kolejny pstryczek w nos :) a póki co śledzę wątek i trzymam za Was kciuki

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika czas szybko leci zanim sie obejrzysz bedzie nowy rok ;)
    Ja wlasnie w drodze na monitorning troche w stresie bo w wwynikach mam jekies nieprawidłowości i obawiam sie czy to nie przeszkodzi w dalszym etapie.

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika a może zorientuj się czy na Polnej nie ma jeszcze miejsc na ten rok? Asiulka czyli musieliście powtarzać badania wirusologiczne przed tą procedurą? Daj koniecznie znać jak już będziesz po monitoringu.

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo skonczyla sie waznosc obe tylko 6 miesiecy sa ważne. Jestem po wizycie morfologia ok lekarz mowi ze takie lekkie podwyzszenia co mam nie sa grozne moze jestem lekko podziebiona a we krwi wszystko wyjdzie tak wiec luzik. No jedynie ta glukoza dzisiaj musialam powtorzyc i zobaczymy czy bedzie podwyższona jak tak to bede musiała zbadac sie pod katem cukrzycy. Stymulacje mam przedłużona do niedzieli w poniedziałek kolejna wizyta a w środę punkcja. Sroka stwierdzil ze troche pęcherzyków jest ale wolno rosna. Mam nadzieje ze wie co robi ;)
    Monika czekamy na wieści :)

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy że ściśniętym żołądkiem. Jeszcze niecałe 5h i będę wiedzieć na czym stoimy. Trzymajcie kciuki!

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Monika, musi być!:) Asiulka nie ma co panikować, wierzę, że pęcherzyki Ci pięknie urosną :) A ja właśnie czekam na wizytę bo nie dostałam jeszcze miesiączki. Być może uda się jednak już teraz wystartować :) zobaczymy co doktorek powie..

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 672 348

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki za dobre wieści

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kciuki zaciśnięte!
    Asiulka pęcherzyki na pewno jeszcze do poniedziałku urosną. A o której masz wizytę? Może się jakoś będziemy mijać?:)
    Mika kiedy masz wizytę?

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego